Şimdi Ara

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
507
Cevap
12
Favori
59.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bmax

i7 2600 işlemci
    amd 6750 1b dvi hdmi
    8gb ram
    h61 anakart

iboot ile boot edip iatkoss3 ü kuruyorum herşey tamam masaüstü geliyo
    ama 10.6.7 combo upDATe YAPINCA sistem ğanic veriyo
    açılışta iboot ile açıyorum panic veriyo sistem

acaba sorun ekran kartındamı cpu danmı kaynaklı veya başka bişemi
    ACPI platform cpu power managemnet falan yazıyor.

Dostum şu yazılanları okusanız inanki şu soruyu sormana bile gerek kalmaz. Biz yazmak için saatler ayırıyorsak sizde okumak için pekala 10 dk ayırabilirsiniz. Ben seni tanıyorum, daha evel kurulum yapanlardansın eski konudan, demek ki bu sefer atladığın yerler olmuş, bak yazdım aşağıda.

iboot retail kurulum için, iatkos zaten kendi boot edebiliyor. iboot kullanmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Temmuz 2011; 14:52:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kharoon

Merhaba,

intel i5 750 işlemci

asus p7p55d anakart

hd 5850 ekran kartı

bu sisteme macos kurulurmu?

Kurulur arkdaşım, yönergeleri izle, denemeler yap, sonuçları paylaş.
  • bayram retail dvd ile kurmadınmı ?
  • Emeğine sağlık, takipteyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

quote:

Orijinalden alıntı: morcin

Arkadaşlar benim bi sorunum var şöyle ki...
    gigabyte G31M ES2L ver 1.x anakartım E5200 işlemci ve ati 4670 ekran kartı olan bir makine var elimde. Ben buna çok kolay bir şekilde mac osx 10.6.2 yükleyebiliyordum. ve sonra da yükseltmelerini yapabiliyordum. Ancak şu an 4670 ekran kartı takılı iken yükleme yapıyor ancak makina bi yerden sonra açılmıyor. DSMOS has arrived yazısı çıkıyor ve öylece bekliyor. Ekran kartını çıkarıp onboard üzerinden çalışıyor. fakat o da intel gma3100 olduğu için kext bulmakta zorlandım bulduklarımda performanslı çalışmadı. acaba bu durumda ne yapmak gerekli daha önce çalışan donanım şimdi neden problem çıkarmış olabilir. Windows ile ekran kartı problemsiz çalışıyor bi arıza gözlemlemedim. oyun vs sıkıntı yok ancak daha önce çok güzel bir şekilde çalışan ekran kartı şimdi neden böyle bir problem yaşattı anlayamadım. Kullandığım distro usb den kurulan snow osx uni diye bir distro şimdiye kadar bu distro ile 10 larca sorunsuz kurulum yaptım.
    yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
     A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

yukarıdaki resim gibi kalıyor DSMOS has arrived yazısının üstündeki satır aynı diğerleri değişik

bir donanım sistemin acılmasını engelliyor bios ayarlarını iyi yap ob ekran kartını devre dışı bırak extra bir donanım takdıysan cıkart usb tv kartı vs kernel panik almıyorsun sistem sadaca acılmıyor -v -f -y -x cpus=1 komutuyla başlat dmos has arrived bir hata deil ama acpi smc latform.kex den kaynaklanıyorda olabilir güncel bir fakesmc kullan acılabilir herhengi bir kp yok resimde

dediklerinizi aynen yaptım şu an şöyle bir hata mesajı alıyorum

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

ekran kartımı çıkarıp onborddan açabiliyorum.
    ekran kartı windows altında normal bir şekilde çalışıyor.
    ayrıca bu ekran kartı ile ben uzun süre hacintosh kullandım ancak ne olduysa artık sistem açılmıyor
    çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım

• ekran kartından kaynaklanıyor daha önceki kullandığın os x deki sürücüyü yükle
  • Arkadaşlar hala HD5650M için bir kext yada çözüm bulunamadımı? arada bir yokluyorum biri bios olayına girmiş yaptım diyor biri ati3000 kext, evoenabler bir kaç dosya ile denemiş. Lionu bekliyorum aslında kurmuşken onu kurarım ancak bu ekran kartının oluru varmıdır? daha önce iatkoss3 v2 ile kurulumu yaptım masaüstü geldi ses touchpad wifi bir kaç denemeyle çalıştı ancak ekran kartı hala büyük bir engel önümde.
    @andromeda9 Aslında sana göndermeyi düşünüyordum laptobu ancak yaz boyu sürekli elimin altında olması lazım, tüm planlarım bozuldu.
  • Konu için çok teşekkürler kardeşim çok işime yaradı ama bir sorunum var.

Ben şimdi herşeyi yapıyorum ekran kartımı vs. herşeyimi tanıttım ama 2 gündür ne yaptıysam ses kartını tanıtamadım. Dsdt yüklemek istedim ama anakartım listede yoktu bende o yüzden multibeast yükledim. Kısaca ses kartımı tanıtmam konusunda bana yardımcı olur musun kardeşim ya artık en son buraya yazmak zorunda kaldım.

Anakart : MSI P43 C51
    İşlemci: Core2 Duo 2.8 Ghz
    Ekran Kartı: ATI HD4850
  • Ottomans1453

VoodooHDA.kext yükleyeceksin, direk tanır o anakartın ses kartını. P43 NEO var bende, sorunsuz çalışıyor. Aynıdır muhtemelen ses kartları.
  • Bi kere yüklemeye çalıştım kernel panic verdi yükleme sırasında daha da açılmadı sistem. Hangi versiyonu yükliyim ?

Ek: İatkos ve Hazard da sorunsuz çalışıyo ses kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 18 Temmuz 2011; 13:57:08 >
  • Pardon aynı değilmiş :) 889 muş sendeki ama yinede dene sen, kexts.com da mevcut.
  • Bir de şu an Hazard 10.6.6 yüklü sorunsuz çalışıyo sistem hiç hata almadım daha, Retail DVD yüklesem daha mı performanslı çalışır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottomans1453

Bi kere yüklemeye çalıştım kernel panic verdi yükleme sırasında daha da açılmadı sistem. Hangi versiyonu yükliyim ?

Ek: İatkos ve Hazard da sorunsuz çalışıyo ses kartı.

KP yi yüklemeden dolayı vermemiştir o. Öyle denk gelmiştir.

Kexts.com da arama yaptır voodoohda şeklinde, ilk çıkanı çek.
  • quote:

Bir de şu an Hazard 10.6.6 yüklü sorunsuz çalışıyo sistem hiç hata almadım daha, Retail DVD yüklesem daha mı performanslı çalışır ?

Fark olmaz, neticede retail de yüklesen multibeast ile HAZARD'a çevirmiş olacaksın sistemi. :)

Daha evel yazdım, iboot+Retail DVD+multibeast = Hazard veya başka bir distro. Fark retailde başlangıç ve sonda yaptığınız yamaları distrolar direk yapıyor.

Ben her zaman Distro öneriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Bir de şu an Hazard 10.6.6 yüklü sorunsuz çalışıyo sistem hiç hata almadım daha, Retail DVD yüklesem daha mı performanslı çalışır ?

Fark olmaz, neticede retail de yüklesen multibeast ile HAZARD'a çevirmiş olacaksın sistemi. :)

Daha evel yazdım, iboot+Retail DVD+multibeast = Hazard veya başka bir distro. Fark retailde başlangıç ve sonda yaptığınız yamaları distrolar direk yapıyor.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler kardeşim son bir şey daha sormak istiyorum :)

Şu an ses kartım çalışıyo sorunsuz şekilde ama ses Windowstakinin yarısı kadar çıkıyo. Son seste bile güçlükle duyuyorum internetten izlediğim videoları. Bunun bi çözümü var mı acaba :)

• voodooo kullnma alc889 iyi çalışan bir ses yongası hd ses alabirsin alc889 dev idni dsdt ye girip modifiye edilmiş HDA.KEXT HDAENABLER.KEXT birtane deextra klasörüne alc889 kex yükliceksin
  • Çıkış değiştirip dene..
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

voodooo kullnma alc889 iyi çalışan bir ses yongası hd ses alabirsin alc889 dev idni dsdt ye girip modifiye edilmiş HDA.KEXT HDAENABLER.KEXT birtane deextra klasörüne alc889 kex yükliceksin

Bunların nasıl yapılcağını bilmiyorum dostum ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Sen kendi sisteminin dsdt sini bana verebilir misin kardeşim, benzer özelliklere sahip anakartlarımız sorun olmayacağını sanıyorum. Multibeast sistemi yamalı eşşeğe çevirmekten başka işe yaramıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 18 Temmuz 2011; 14:43:03 >

• dsdt pacher listesinden bunu anakartı sec MSI P45D3 BUDA ich10 kullanıyor ama ses yongası alc888 dsdt oluşturdukdan sonra buraya upload et ben gerekli dev idi girerm
    kex.com dan indir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.