Şimdi Ara

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
507
Cevap
12
Favori
59.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birini seçeceksin 2 şeye birden gerek yok, kext i sil, boot.plist dosyasından graphics enabler=no yap, sonra Hakanın verdiği kext ile dene. Genelde graphics enabler yetiyor aslında.
  • dvı to dvı bağlantısımı kullanıyorsun ?
  • Güzel paylaşım.Teşekkürler.Bu arada monitörünüzü beğendim.
  • Mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

@saygi

http://www.tonymacx86.com/1010110101/tonymacx86-NVIDIA-Update-2.1.0.zip

Bendeki 10.6.6 olduğundan olmadı. 10.6.8'e yükseltmek istedim Multibeast sonuna kadar yüklenemedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saygi -- 11 Temmuz 2011; 21:47:10 >
  • Orjinal kernel ile kurulum yapıyorsanız update yaptıktan sonra multibeast midir nedir onu neden kullanıyosunuz. Hiç bir espirisi yok ki. Zaten patch li distro dan kurulum yapmışınız, patch i patch liyorsunuz. Apple ın verdiği update te zaten sizin yüklediğiniz kextler yok ki. Update ten sonra da aynı şekilde kalıyorlar yerlerinde.
  • Şunu unutmayın, update yapacaksanız direk yapacaksınız, ama software update aracılığı ile, ama download ederek. Update yaptıktan sonra da başka yama yapmaya çalışmayacaksınız, o zaman yaptığınız update ne işe yarayacak. Zaten doğru çalışma şekli direk update ten sonra açılabilmesidir sistemin, ister retail ister distro olsun.

Update lerde de ben her zaman comboları tercih ederim orjinal mac'im olmasına ramen. Ufak updateler bazen sorun çıkarabiliyor sürekli üst üste bindirmeden dolayı.
  • Arkadaşlar benim bi sorunum var şöyle ki...
    gigabyte G31M ES2L ver 1.x anakartım E5200 işlemci ve ati 4670 ekran kartı olan bir makine var elimde. Ben buna çok kolay bir şekilde mac osx 10.6.2 yükleyebiliyordum. ve sonra da yükseltmelerini yapabiliyordum. Ancak şu an 4670 ekran kartı takılı iken yükleme yapıyor ancak makina bi yerden sonra açılmıyor. DSMOS has arrived yazısı çıkıyor ve öylece bekliyor. Ekran kartını çıkarıp onboard üzerinden çalışıyor. fakat o da intel gma3100 olduğu için kext bulmakta zorlandım bulduklarımda performanslı çalışmadı. acaba bu durumda ne yapmak gerekli daha önce çalışan donanım şimdi neden problem çıkarmış olabilir. Windows ile ekran kartı problemsiz çalışıyor bi arıza gözlemlemedim. oyun vs sıkıntı yok ancak daha önce çok güzel bir şekilde çalışan ekran kartı şimdi neden böyle bir problem yaşattı anlayamadım. Kullandığım distro usb den kurulan snow osx uni diye bir distro şimdiye kadar bu distro ile 10 larca sorunsuz kurulum yaptım.
    yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
     A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

yukarıdaki resim gibi kalıyor DSMOS has arrived yazısının üstündeki satır aynı diğerleri değişik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morcin -- 12 Temmuz 2011; 13:46:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Orjinal kernel ile kurulum yapıyorsanız update yaptıktan sonra multibeast midir nedir onu neden kullanıyosunuz. Hiç bir espirisi yok ki. Zaten patch li distro dan kurulum yapmışınız, patch i patch liyorsunuz. Apple ın verdiği update te zaten sizin yüklediğiniz kextler yok ki. Update ten sonra da aynı şekilde kalıyorlar yerlerinde.

Patchli sistemem 10.6.8 combo update yaptığımda sistem açılmadı. Ancak şunu söyleyebilirim IDe den bağlı DVD-RW sitemi yüklerken eksik bir kextten dolayı çalışmıyordu, multibeasti yükledim ve aç kapadan sonr açalışmaya başladı. Şunu da gördüm, aynı donanım üzerinde Corel painter 12 mac sürümü, windowstan daha hızlı çalışıyor. Bunu windowsun kötülüğünden ziyada, macin eskiye uyumluluğu kaybetmek pahasına hafiflemiş kodlarına veriyorum.
    Sevgili 2smoke retail kurulum yapamadım bu nedenle patchli dvden kurdum. 10.6.8 e nasıl yükseltebilirim? İkinci olarak da Snow Leopard ve Lİon'un yeni sandybridge İntellerin içindeki grafik çekirdekleri ile arası nasıl? Bunu elbette hackintoshlar için soruyorum. Asıl makinama da lion veya snowleopard kurmak istiyorum. Sanırım entegre grafik kartı ile kullanacağım, oyunl apek işim olmadığından bana yeter hem de makinanın içi sade durur.

• quote:

Orijinalden alıntı: saygi

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Orjinal kernel ile kurulum yapıyorsanız update yaptıktan sonra multibeast midir nedir onu neden kullanıyosunuz. Hiç bir espirisi yok ki. Zaten patch li distro dan kurulum yapmışınız, patch i patch liyorsunuz. Apple ın verdiği update te zaten sizin yüklediğiniz kextler yok ki. Update ten sonra da aynı şekilde kalıyorlar yerlerinde.

Patchli sistemem 10.6.8 combo update yaptığımda sistem açılmadı. Ancak şunu söyleyebilirim IDe den bağlı DVD-RW sitemi yüklerken eksik bir kextten dolayı çalışmıyordu, multibeasti yükledim ve aç kapadan sonr açalışmaya başladı. Şunu da gördüm, aynı donanım üzerinde Corel painter 12 mac sürümü, windowstan daha hızlı çalışıyor. Bunu windowsun kötülüğünden ziyada, macin eskiye uyumluluğu kaybetmek pahasına hafiflemiş kodlarına veriyorum.
    Sevgili 2smoke retail kurulum yapamadım bu nedenle patchli dvden kurdum. 10.6.8 e nasıl yükseltebilirim? İkinci olarak da Snow Leopard ve Lİon'un yeni sandybridge İntellerin içindeki grafik çekirdekleri ile arası nasıl? Bunu elbette hackintoshlar için soruyorum. Asıl makinama da lion veya snowleopard kurmak istiyorum. Sanırım entegre grafik kartı ile kullanacağım, oyunl apek işim olmadığından bana yeter hem de makinanın içi sade durur.

sleepenabler yüklü geliyordur 10.6.6 kurulumunda, onu sileceksin system/library/extensions klasörünün içinden, yada extra/extensions a da bak orda da olabilir. Açılmama sebebi %90 budur.

Patchli le ratil DVD arasında ki tek fark, retail dvd nin içinden sadece mac'a ait donanım için sürücü çıkması. Patch li dsitro lar da zaten bu dvd lere pc için gerekli sürücülerin eklenmiş hali. Dolayısı ile 2 dvd arasında hiç bir fark yok.

Örneğin, pacth li dvd yi takıp kurulumda customize den hiç bir şey seçmez isen zaten retail kurulum yapmış oluyorsun. Yerse tabi. Retail kurup multibeast ile yapacağın işi kurulum sırasında customizeden seçip kuruyorsun. İkisi arasında hiç bir fark yok. Bilmeyenlerin kafası karışıyor sadece.

Aslında bu işin en sağlamı distrodan kurmak, iboot+retail+multibeast+update+multibeast yapana kadar, distro + update işi bitirir. Distronun başı iboot, sonu multibeast tir zaten otomatikman..

• Teşekkür ederim, Bir de o şekilde deneyeyim. Güzel izahat olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morcin

Arkadaşlar benim bi sorunum var şöyle ki...
    gigabyte G31M ES2L ver 1.x anakartım E5200 işlemci ve ati 4670 ekran kartı olan bir makine var elimde. Ben buna çok kolay bir şekilde mac osx 10.6.2 yükleyebiliyordum. ve sonra da yükseltmelerini yapabiliyordum. Ancak şu an 4670 ekran kartı takılı iken yükleme yapıyor ancak makina bi yerden sonra açılmıyor. DSMOS has arrived yazısı çıkıyor ve öylece bekliyor. Ekran kartını çıkarıp onboard üzerinden çalışıyor. fakat o da intel gma3100 olduğu için kext bulmakta zorlandım bulduklarımda performanslı çalışmadı. acaba bu durumda ne yapmak gerekli daha önce çalışan donanım şimdi neden problem çıkarmış olabilir. Windows ile ekran kartı problemsiz çalışıyor bi arıza gözlemlemedim. oyun vs sıkıntı yok ancak daha önce çok güzel bir şekilde çalışan ekran kartı şimdi neden böyle bir problem yaşattı anlayamadım. Kullandığım distro usb den kurulan snow osx uni diye bir distro şimdiye kadar bu distro ile 10 larca sorunsuz kurulum yaptım.
     A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

yukarıdaki resim gibi kalıyor DSMOS has arrived yazısının üstündeki satır aynı diğerleri değişik

bir donanım sistemin acılmasını engelliyor bios ayarlarını iyi yap ob ekran kartını devre dışı bırak extra bir donanım takdıysan cıkart usb tv kartı vs kernel panik almıyorsun sistem sadaca acılmıyor -v -f -y -x cpus=1 komutuyla başlat dmos has arrived bir hata deil ama acpi smc latform.kex den kaynaklanıyorda olabilir güncel bir fakesmc kullan acılabilir herhengi bir kp yok resimde

• sandy işlemcilerde bulunan hd2000 ve hd3000 şuan için çalışmıyor, bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

quote:

Orijinalden alıntı: morcin

Arkadaşlar benim bi sorunum var şöyle ki...

bir donanım sistemin acılmasını engelliyor bios ayarlarını iyi yap ob ekran kartını devre dışı bırak extra bir donanım takdıysan cıkart usb tv kartı vs kernel panik almıyorsun sistem sadaca acılmıyor -v -f -y -x cpus=1 komutuyla başlat dmos has arrived bir hata deil ama acpi smc latform.kex den kaynaklanıyorda olabilir güncel bir fakesmc kullan acılabilir herhengi bir kp yok resimde

Evet hiçbir kp yok. Ama onbord ekran kartını kapatmak aklıma gelmedi. Akşam evde bir deniyeyim. Çünkü ben bu makinaya bu konuda anlattığın üzere lion kurmuştum ve çalışmıştı hemde snow u yükseltmiş çünkü kurduğum bütün programlar aynen duruyordu lionda. Başka da bağlı hiçbir donanım yok zaten. Benim yedek makinam bu. Asıl makinam amd işlemcili olduğu için onunla hiç denemedim.

• amd sistemlerede retail kurulum yapabilirsiniz tek farkı modifiye edilmiş mac _kerneli manual olarak deiştirmeniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

amd sistemlerede retail kurulum yapabilirsiniz tek farkı modifiye edilmiş mac _kerneli manual olarak deiştirmeniz

Bu konuyu da mesait bir zaman da burada konuya eklerseniz sanırım bir çok arkadaş istifade eder benim gibi :D
  • Buaralar butip birşeyle uğraşacak vaktim yok ama gözüme çarptı . Zamanında, yıllar öncesinde uğraşmış çok zorlanmış ama kullanmayı başarmış birisiyim. Ardından yakın tarihte yine desteğiniz ile kurmuş ama ses kartındaki sinir bozucu uyumsuzluk nedeni ile tekrar wi7nin yollarını tutmuştum.

Konudaki anlatımdan dolayı seni tebrik ediyorum eline koluna sağlık. Müthiş bir emek var gerçekten harika.

@2smoke mac ile alakalı bir konu varsa senin olmaman komik olurdu. Katkılarından dolayı senide cani gönülden kutluyorum. Hepinizin eline koluna sağlık.

Bu tip bir forum sitesinde takıldığımı gören iş arkadaşlarım, daha önce yanlışlıkla bir konuda saçma bir muhabbete denk gelmişler. Zannetmişler ki binlerce adamın işi gücü yok bu saçma muhabbetlere katılıyor. Olaylarla, FORUM mantığından uzak insanlara bu ortamlar gereksiz saçma ve ahlaksız gelebiliyor. Ama donanımhaberde gerizekalı tipler , çoluk çocuklar çok olsada sizin gibi işini iyi bilen , yardım için burada bulunan çok değerli insanlarda var. Gece gece içimden geldi yazayım dedim. İyigeceler .

• @assasinate tşk yorumun için
  • Harika olmuş ellerine sağlık. Benim konu artık vadesini doldurmuştu. Bilgiler güncelliğini kaybetmişti. Bi ara düzelteyim dedim. Baktım düzelecek gibi değil komple baştan yazmak lazımdı. Ona da üşendim açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Harika olmuş ellerine sağlık. Benim konu artık vadesini doldurmuştu. Bilgiler güncelliğini kaybetmişti. Bi ara düzelteyim dedim. Baktım düzelecek gibi değil komple baştan yazmak lazımdı. Ona da üşendim açıkçası.

senin konu kırılması zor bir rekora imza attı bence
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.