Şimdi Ara

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
507
Cevap
12
Favori
59.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lenovo z560 model dizüstüne nasıl hackingtosh kurabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

Merhaba, ne zamandır böyle bir konu açmak istiyordum. Bildiğiniz gibi Apple Intel işlemci kullanmaya başlayınca OS X artık pc'lerde de çalışmaya başladı, bu konuda bir çok forum sitesi kuruldu, bir çok anlatım yapıldı. Çeşitli hacklenmiş OS X sürümleri çıkarıldı (iatkos-ideneb-kalyway-hazard vs). Tiger'dan bu güne kadar ve git gide geliştirildi. Her ne kadar bu sürümler kulanılsada yeni hackintosh kurmak isteyen birinin kafasını karıştıran bir çok secenek olduğu için kurulum sonunda sistem acılmayabiliyor. İyi haber şu ki OS X orjinal dvd ile uygun sistemlere kurulabiliyor. Bu makale de MAC OS X işletim sisteminin orjinal dvd ile Intel işlemcili bir pc'ye kurulumunu anlatacağım.

Şunu da eklemek de yarar var. Orjinal dvd ile sisteminize kurulamamsı OS X' in sisteminizde asla çalışmayacağı anlamına gelmez, bunu bölüm ikide analaticağım.

Üç bölümden oluşan bir makale hazırladım;

1. Bölüm Snow Leopard 10.6.3 orjinal dvd ve iboot ile retail kurlum,

2. Bölüm orjinal dvd ile kurulamayan sistemler için Retail Snow Leopard 10.6.3 imajı ile bootable bir kurulum yapmayı göstereceğim (bazen orjinal dvd ve iboot ile kurulum yaparken şu hatayı alabilrsiniz (mac os x can not install this system) açılımı os x bu sisteme yüklenemez hatası. Bu hataya OS X dvd sinin içindeki platformsupport.plist yol açmakdadır. Çözümü OS X dvdsini çeşitlli yöntemlerle masa üstüne açıp içindeki bu plist dosyasını silmek ve tekrardan yeni bir imaj oluşturmak yada osxinstall.mpkg dosyasını pachlenmiş bir versiyonla deiştirmektir.

3. Bölümde de OS X LION GM sürümünün kurlumu olacak .

Önce Hackintos da bazı terimlerin ve dosyaların ne olduguna ve ne işe yaradığına bakalım.

DSDT : Bilgisayarımız da ki donanımları os x e tanıtmaya yarayan dosyadır. Eğer sisteminizdeki bir donanım OS X ile çalışmayı ret ediyorsa DSDT dosyasına o donanımın DEVICE ID' sini girerek tanıtabilrsiniz. Bir nevi OS X ile bios arasında köprü kuran dosyadır ve çok önemlidir. DSDT kullanmanız kernel panik almanızı önler. Kötü tarafı pc birkac saniye daha yavaş açılabilir. Bunun dışında yukarıda verilen distrolar ile kurulum yapıyorsanız DSDT otomatik olarak yaratılacaktır. Eğer ANAKARTINIZIN DSDT dosyası mevcut değil veya bulamıyorsanız CHAMELEON RC5 .700 üstü herhangi bir bootloader yüklediğinizde sisteminiz için en uygun DSDT yi kendisi yaratacaktır. (Tabi elinizde orjinal DSDT niz varsa bunu kullanın)

FAKESMC : Bu kext olmadan os xi pc de çalıştıramasınız kesinlikle her hackintoshda olması zorunludur ister retail ister hackintosh distroları ile kurlum olsun os x için bir sistem yönetimi kontrolü emülatörüdür. Fan dönüş hızları, CPU/GPU/HDD sıcaklıkları bu dosya sayesinde ölçülür.

NULLPCUPOWERMANAGMENT : Bu kext işlemcinizin güç yönetimini sıfırlar, olmaması durumunda işlemci garip davranıp fazla ısınmaya yol açabilir. Duruma göre kullanabilirsiniz.

CHAMELEON PC-EFI : OS X' i boot etmek için bir nevi EFI (EFI, PC'lerde ki BIOS'un MAC karşılığıdır) görevi görür ve devamlı güncellenmekdedir. Dikkat etmeniz gereken konu her Chameleon her işletim sistemini boot etmez. Snow için farklı olabilir Lion içinde öyle. Bunu iyi araştırmanız ve ikisinide boot edebilien bir bootloader kullanmanız gerekebilir. Not: Chameleon üzerinden OS X ile beraber Windows dual boot edilebilir (Sadece Win7 ve Vista, XP boot edilmez.)

COM.APPLE.BOOT.PLIST : Bu plist dosyası OS X de bulundugu gibi modifiye edilmiş bir şekilde kullanılmalıdır. OS X' in boot parametrelerini barındırır. Grafik Enabler(Nvidia ve bazı Ati kartlar için), Efi String (PCI, PCIX donanım için ROM), hızlı boot, sistemi 32 bit de acmak vs bu plist ile yapılır. Hemen hemen her hackintoshda kullanılır, donanım secmez.

SMBIOS : OS X' in donanım/yazılım özelliklerini saklar.

EFI STRING : PCI, PCIX donanım için ROM dökümüdür. Genel olarak sistem tarafından otomatik tanınmayan Ekran Kartınızı tanıtmak için kullanılır. OSX86Tools ve EFI Studio ile yapılır. Başka bir deyişle, ekran kartınızın BIOS çıktısıdır. (Nadir de olsa başka donanım da olabilir.)

REPAIR PERMISSION : OS X'e yüklediğiniz dosyaların izinlerini onarmanızı sağlar. Eğer yapmassanız yüklediğiniz kextler çalışmayacaktır. Genelde DISK UTILITY kullanılır, lakin bu program OS X in kendi orjinal dosyaları dışında yüklediğiniz KEXT leri görmez. Dolayısı ile kEXT yükleme işin KEXT HELPER vb. bir program ile yapmanız daha yararlı olacaktır. UNIX sistemler kopyala yapıştır mantığı ile çalışmaz Windows gibi.

BÖLUM 1 : RETAIL SNOW LEOPARD KURULUMU.

Kurlum için neler lazım;

Orjinal bir MAC OS X Snow Leopard 10.6.3 imajı veya dvd'si, iboot cd ve anakartımız içinde dsdt, smbios, com.apple.boot.plist ve kexlerinin oldugu bir Extra klasörü.

Snow leopard 10.6.3 Piratebay'dan, iboot cd yi tonymac86 dan indirebilrsiniz.

Birinci bölümdeki resimler de bios ayarlarını yapıyoruz. Bios'u Ide moddan AHCI moda alıyoruz (Eğer biosta AHCI yok ise önemli değil ama var ise almalısınız). Bu çok önemli, yoksa kernel panik alacağız.

Resimler de ki ayarları yapıb pc yi iboot cd ile boot edeceğiz. iBoot ekranı geldiginde cd yi çıkarıp Snow Leopard 10.6.3 dvd sini takacağız ve yirmi saniye bekledikden sonra F5 e basacağız. Snow Leopard dvd si ekranda belirince opsiyonel olarak -v parametres ile kuruluma geçeceğiz. -v verbose modda kuruluma gececeği için herhangi bir hatada sorunun ne oldugunu görebiliz(benim kartım 4870 oldugu ve hdmı to hdmı çalıştıgı için extra bir komut kullandım). Nvidia kartlar ile sorunsuz boot edebilirsiniz opsiyonal olarak -x -f -y cpus=1 busratio=(cpu çarpanınız buraya gelicek) boot edebilirisinz.

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)
     A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

Evet OS X Snow Leopard ekranda belirdi ileri tıklyarak devam ediyoruz. Gelen ekrandan sol üst menüden Utilities seçeneğinden Diskutulity'yi seçiyoruz. OS X kuracağımız HDD yi secip format tipini MAC OS X EXTENDED JOURNALED i seciyoruz. Options seçeneğinden bölümleme tipimizi GUID olarak seçip formatlıyoruz. Eula anlaşmasını okuyup kabul ediyoruz, ileri diyoruz OS X'i kuracağımız hdd yi seçip options seçeneğine tıklıyoruz. Yazıcı vs kullanmıyorsak işareti kaldırıyoruz, dil paketlerini yükleye gerek yok. Sadece rosettayı secmeniz yeterli ve install diyoruz 15 dakika sonra kurulum tamamlanmış olmalı. Ekranda OS X başırılı bir şekilde kuruldu yazısı cıkıcak. Eğer kurlumun son aşamasında hata verirse dikkate almayın.

Kurulum başarılı bir şekilde bitti. Şimdi sistemi tekrar iboot cd ile boot edip Snow Leopard kurdugumuz HDD nin üzerine gelip -v komutlu ile acıyoruz. Hoş geldiniz ekranı bizi karşılıyor, varsa apple id' imizi girip gerekli ayarları yapıp masa üstüne ulaşıyoruz.

Masa üstüne geldik, Chameleon'u yüklüyoruz ve Snow Leopard 10.6.8 güncellemesini manuel olarak Apple'dan indirip yüklüyoruz. Kesinlikle restart etmiyoruz. Sistemimiz için düzenlenmiş extra klasörünü snow yüklü hdd ye kopyala yapıştır yapyoruz ve iboot cd yi cıkartıyoruz. Daha sonra PC yi iboot cd olmadan acıyoruz ve kaşınızda tamamen güncel bir snow leopard 10.6.8 ve enjoy.. .)

BÖLÜM 2 : BOOTABLE SNOW LEOPARD HDD HAZIRLAMAK (önerilen)

Bu bölüm de Retail (Parakende satılan) dvd ile kurulamayan sistemlere HDD'nizde 10 gb bir bölüm kullanarak bootable Snow Leopard yükleme yöntemi gösterilicek.

Öncelikle bize ikinci bir HDD lazım USB HDD veya 20 gb IDE HDD olabilir. Tavsiyem bir SATA HDD kullanmanız. x58 ana kartlarda bazen usb hdd boot etmeyebiliyor. Bu yöntem çok daha iyidir. Sorun şu ki elinizde bir Leopard yüklü PC veya orjinal bir MAC olması lazım. Arkadaşlarınızın hackintosunda veya orjinal macinde yapabirsiniz.

Nelere ihtiyacımız var ;

Bir MAC OS X Snow Leopard 10.6.3 imajı, Chameleon ve Extra klasörümüz. Extra klasörünüzü kext.com'da usb image bölümünde arayabilir veya insanelymac.com'da kendi sisteminizle ayni donanımı kullanan birinden rica edebilirsiniz. Extra klasörü OS X de bulunan ve os x in kalbi olan system/library/extension klasörünün küçük bir kopyasıdır ve hemen hdd ye girdiginizda görebilirsiniz. Bu klasörü Chameleon oluşturur, oluşturmassa Chameleonu yüklerken seçenekleden birini secmeniz halinde oluşacakdır veya el ile de yapabilirsiniz. Not: Sisteminiz full uyumlu ve hiç bir kext'e ve SMBIOS'a gerek duymuyorsanız bu klasöre gerek yoktur. Bunun dışında kext kullanıyorsanız da kullandığınız kextleri direk system/library/extension klasörüne atarak kullanmanız da mümkündür. Extra klasörünün espirisi, OS X in orjinal kext leri dışında bizim yüklediklerimizin derli toplu durup kolay ulaşılır olmasıdır.

Resimde görüldüğü gibi Snow+Chameleon+Extra klasörümüz hazır. Diskutulitiyi acıp ikinci hdd mizi 10 gb birinci bölüm olacak bir şekilde ikiye bölüyoruz. 10 gb bölüme ben Chameleon adını verdim diyer bölüme Snow veya Hackintosh ne isterseniz adını verip formatlıyoruz. Snow imajına tıklıyoruz, imaj dosyasını acıyoruz. Diskutulitiy de MAC OS X INSTALL dvd kalıbına tıklayarak yukardan restore diyoruz. Erase Destination işaretindeki tik i kaldırıyoruz. Source bölümüne MAC OS X Snow Leopard imajını, destination bölümüne 10 gb hdd yi sürükleyip bırakıyoruz ve restore diyoruz. Mount işlemi bitince Chameleon u Snow u mount ettiğimiz 10 gb bölüme yüklüyoruz ve extra klasörünüde resimdeki gibi kopyala yapıyoruz. Ve bitti. Artık hdd boot etmeye hazır. Daha hızlı ve daha sessiz bir şeklilde yükleyebiliriz. Bu benim kullandığım yöntem. Artık OS X'i Chameleon adını verdiğimiz hdd den boot edip kuruluma başlayabiliriz.

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

BÖLÜM 3 : MAC OS X LION GM KURULUMU

Apple yeni işletim sistemini bu ay büyük bir olasılıkla AppStore üzerinden satışa çıkarticak. Geçtiğimiz gün LION GM (Golden Master) sürümünü yayınladı. Bu bölümde MAC OS X LION GM sürümünün Snow Leopard üzerinden ayrı bir hdd ye kurulumunu göstereceğim.

Öncelikle nelere ihtiyacımız var ;

MAC OS X LION GM + Chameleon + ShowAll Files yazılımı. (Gizli dosyalara ulaşmak için) ve içinde dsdt, smbios, ve çeşitli kextlerimizi olduğu bir extra klasörüne ihtiyacımız var. Snow Leoparda kullandığınız dosyaları kullanabilirsiniz ama fakesmc.kext e dikkat ediniz, eski bir fakesmc.kext kullanıyorsanız kext .com dan yeni sürümü indirebilrsiniz sleepenabler.kext kullanmayın.

Kuruluma başlayalım;

Diskutulity yi acıyoruz ve LION'u yükleyeceğimiz HDD yi ikiye bölüyoruz. Birinci bölüm 10 gb LION mount etmek ve boot edebilmek için, ikinci bölümde LION'U kuracağımız bölüm. Hdd yi MAC OS X EXTENDED JOURNALED ve GUID bölümleme tablosu şeklinde formatladık. Şimdi MAC OS X LION 'a sağ tık yapıyoruz, show package contents/contants/sharedsupport/ içindeki installESD.dmg dosyasına tıklıyarak mount ediyoruz, ESD isminde bir dosya açılacak. Şimdi Show All Files yazılımını acıp Show seceneğini seciyoruz. Daha önce actığımız ESD dosyasında gizli olan basesystem.dmg dosyasını şimdi görebiliriz.

Basesystem.dmg dosyasına tıklıyoruz ve diskutulity de acılmasını bekliyoruz. Basesystem acılınca diskutulity de üzerine tıklayarak yukardan restore seceneğini seciyoruz. Image bölümüne Basesystem destination bölümünede 10 gb LION setup HD yi sürükleyip bırakıyoruz ve restore diyoruz. Erase seceneginde ki işareti kaldırın. Lion Basesystem 10 gb LION setup HD ye mount edildi. LION setup HD ye giderek system/installation/içindeki PACKAGE dosyasını siliyoruz ve ardından installESD ye geri dönüp 3.7 gb olan PACKAGE klasörünü kopyalayıp 10 gb LION setup HD /system/installation klasörünün içine yapıştırıyoruz. Şimdi mac_kerneli insatllESD den kopyalayıp LION setup HD ye yapıştırıyoruz. En önemli bölüm LION setup HD de ki osxinstall.mpkg dosyasını deiştirmemiz gerekiyor yoksa mac os x bu sisteme yüklenemez hatası alicaz. kext.com da modifiye edilmiş olarak var. Masa üstüne indirdikden sonra LION setup HD/system/installation/package klasöründeki ile deiştiriyoruz. Showallfiles yazılımını acıp HIDE diyoruz.

Chameleonu 10 gb LION mount ettiğimiz Setup HDD ye yüklüyoruz ve Extra klasörünü kopyala yapıştır yapıyoruz. Son hali böyle olicak ve artık LION GM boot etmeye hazır. PC' yi restart yapıyoruz ve lionu mount ettiğimiz 10 gb bölümden acıyoruz. Karşımızda bootable bir HDD ve LION kurulmaya hazır.

Anlatımda kullandığım sistemime ait dosyalar dsdt hariç diyerlerini kendi sisteminizde kurulum yapmak için kullanabilrsiniz. Ayrıca LION GM sürümünü indirmek için bağlantı da var. Chameleon u hem Snow hemde Lionda kullanabilirsiniz - işaretini kaldırın.

Sistem ;

Ggigabayte x58 ud5
    Core i7 920
    Sapphire HD4870 1 GB Toxic

Yardım alabileceğiniz siteler ;

http://www.insanelymac.com/forum/
    http://osx86.co/
    http://tonymacx86.blogspot.com/
    http://www.kexts.com/
    http://www.medi-afire.com/?9dt0lqx29o0llul
    YARDIMLARINDAN DOLAYI MURAT (2SMOKE)ARKADAŞIMIZA TŞK arkadaşlar lütfen yorumlarınızı düzeltin konu kirlenmesin 2smoke arkadaşımız gerekli düzeltmeleri yapıb hataları gidermiştir

biraz hortlatmak olacak ama resimler açılmıyor. güncelleme şansın varsa süper olur.

• Arkadaşlar dsdt nasıl patchleniyor? Nereden başlamak gerekir?
  • Lenovo z560 a Mountain Lion kurulumu yaptım ancak sistem stabil değil. O açılıştaki elma ekranında bazen kernel panic alıyorum, ama üstüste 3. kere açtığımda sistem açılıyor. Yani bir açılıyor bir açılmıyor. Bu neden olabilir?
  • Selam beyler, yeni bir sistem toplıyacağım hem WİN hemde OSX içinde olacak bunun için uyumlu
    donanımlar nelerdir bilgisi olan varmıdır ?
  • arkadaşlar toshiba l755 kullanıyorum usb boot hazırlamam lazım bu sebeple virtual box ile sanal pc ye iatkos ml2 yi kurdum sıra geldi usb boot hazırlamaya genel bilinen şekilde usb bellekte bulunan iatkos ml2 sürümünü sisteme kopyaladım ve daha sonra aynı dmg dosyasını disc izlencesi ile önce bölüntüleyip daha sonra geri yükleme ile seçeneğini tıkladığım esnada şöyle bir uyarı alıyorum kaynak dosya meşgul '' ne anlama geliyor bu bilen varmı
  • Peki biri bana Bios'ta gördüğüm sıcaklıkları neden sistem üzerinde göremediğimi söyleyebilir mi?
    Harddisk sıcaklıklarını HWMonitor ile görüyorum, ama CPU sıcaklıklarını göremiyorum. Sensörlerde sağlam.

FakeSMC'yi yeniden mi yüklesem acaba?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.