Şimdi Ara

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.511
Cevap
54
Favori
195.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yılmaz bey selam, benim 2 adet sorum olacak;

1) 2005 clio 1.4 bir depo lpg ile 360km gitti, atiker safe fast var, normal midir?

2) daha önce size ayaküstü de söylemiştim uğradığımda, gösterge 150-200km gidince kırmızıya düşüyor, kırmızıda ondan sonra 150-160km gidiyor. bu normal mi?
    iyi çalışmalar.
  • CANDAN MÜHENDİSLİK,

sitenize detaylı bir şekilde baktım fakat aradığım cevabı bulamadım..bu TSİ motorlarda lpg kullanımı kesin olarak nedir?takılıyor mu takılmıyor mu?kısmen takılıyor gibi birşey yazmıssınız ama bu ne demek?bazı yerlerde takılıyor diye geçiyor taktıran da var..ama işin içinde olduğunuz için size soruyorum..kesin olarak bu sorunun cevabı nedir?_

şu an tonlarca tsi kullanıcı bu sorunun cevabını bekliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifes

yılmaz bey selam, benim 2 adet sorum olacak;

1) 2005 clio 1.4 bir depo lpg ile 360km gitti, atiker safe fast var, normal midir?

2) daha önce size ayaküstü de söylemiştim uğradığımda, gösterge 150-200km gidince kırmızıya düşüyor, kırmızıda ondan sonra 150-160km gidiyor. bu normal mi?
    iyi çalışmalar.

MErhaba
    1) Deponuz kaç litre gaz alıyor? 40LT lik simit depo ise max 33-34lt gaz alır 360 km de normal bir değerdir.
    360km de kaç litre gaz harcadınız onu yazarsanız daha sağlıklı sonuç alırsınız.

2) bende atiker LPG kullanıyorum aynı durum bendede var. LPG göstergeleri çok hassas değil.
    en güvenilir sonucu bir depo ile kaç km yapıyorsanız, her gaz alışta km yi sıfırlamak ve oradan kalan gaz miikterını km ye göre hesaplamak olacaktır.
    benim aracım bir dope ile 29-30 LT ile 330-340 km gidiyor. Gaz göstergesine hiç bakmam km den hesaplarım

• quote:

Orijinalden alıntı: lifes

yılmaz bey selam, benim 2 adet sorum olacak;

iyi çalışmalar.

Slm.tankınız sismit tank ise yakıt ideal.gösterge konusunda atikerde kırmızı ışıkta bıraz fazla gitmesi bizdede başımıza geliyor,ufak bi sensör ayarı ile sorun bıraz düzelebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

CANDAN MÜHENDİSLİK,

sitenize detaylı bir şekilde baktım fakat aradığım cevabı bulamadım..bu TSİ motorlarda lpg kullanımı kesin olarak nedir?takılıyor mu takılmıyor mu?kısmen takılıyor gibi birşey yazmıssınız ama bu ne demek?bazı yerlerde takılıyor diye geçiyor taktıran da var..ama işin içinde olduğunuz için size soruyorum..kesin olarak bu sorunun cevabı nedir?_

%20-25 yakıt tasarrufundan memnun olacaksanız tsı lere montaj yapan markalar var.araç gazla birlikte benzin tüketerek totelde max %25 tasarruf yapacaktır.buna okey derseniz bildigim landi renzo,zavoli,brc de bu montajı yaptırabilirsiniz.normal enjeksiyonlu araçlar gibi %40-45 tasarrf olmayacagını bilin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

CANDAN MÜHENDİSLİK,

%20-25 yakıt tasarrufundan memnun olacaksanız tsı lere montaj yapan markalar var.araç gazla birlikte benzin tüketerek totelde max %25 tasarruf yapacaktır.buna okey derseniz bildigim landi renzo,zavoli,brc de bu montajı yaptırabilirsiniz.normal enjeksiyonlu araçlar gibi %40-45 tasarrf olmayacagını bilin.

tamamdır çok teşekkürler..şimdi açıklıga kavustu..kolay gelsin

• Hyundai Era 1.4 aracıma atiker sıralı sistem dönüşümü yaptırdım. Yakıt tüketimi ve genel olarak performans fena değil. Ancak klima çalıştırınca inanılmaz bir çekiş düşüşü yaşıyorum. Bu normal tabi ki, benzinde de oluyordu düşüş ama lpg de oran çok fazla. Öyle ki yokuşta araba gidemeyecek duruma geliyor. Bunun ayarla, montaj kalitesiyle bir ilgisi var mıdır yoksa katlanılması gereken genel bir durum mu?
  • K01.0000424
    LPG KİT SAFEFAST 4 SİL. 315 SR03

K01.0000414
    LPG KİT MULTIFAST 4 SİL. 315 SR03

K01.0000404
    LPG KİT FAST 4 SİL. 315 SR03

K01.000043
    LPG KİT SAFEFAST 4 SİL. 315 OBD

K01.0000434
    LPG KİT SAFEFAST 4 SİL. 315 SR03 OBD

merhaba bu kitlerin farkı nedir. en son hangi modeli montaj da kullanıyorsunuz. bu obd nedir acaba. 2006 seat altea 1.6 102 hp 8 valf 4 silindir aracım içinhangisi uygun? iyi çalışmalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempatik -- 17 Ağustos 2011; 14:09:13 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UGUR19

CORSA D 2009 model 1.4 90 beygir (Z14XEP...MOTOR) otomatik ATİKER uyumlu mu?
    Servis landi renzo öneriyor ama pahalı ve LPG yi ekonomi için taktırmak itediğim için ATİKER düşünüyorum.
    ATİKER in hanği modelini tavsiye edersiniz? Fast veya safefast?
    Doğu bölgesindeyim ve usta endişelerimde var Doğru montaj resmi koyabilirmisiniz.
    Teşekkürler

aracınıza safefast modeli uygun,baglantısı zor olan bir araç iyi bir servisi tercih sorun çıkmaz.resimlerimiz www.candanmuhendislik.com.tr adresinde

Öncelikle hızlı cevap için Teşekkür ederim. safefast modelin birde safefast-super var, ne fark var acaba? Montajda aracımın özelliklerine göre nelere dikkat edilmeli? ustanın yanlış montaj yapması ve bu nedenle LPG de sorun yaşamak istemiyorum. internet sitenizde örnek montaj resmi bulamadım, rica etsem buraya koyabilir veya link verebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Hyundai Era 1.4 aracıma atiker sıralı sistem dönüşümü yaptırdım. Yakıt tüketimi ve genel olarak performans fena değil. Ancak klima çalıştırınca inanılmaz bir çekiş düşüşü yaşıyorum. Bu normal tabi ki, benzinde de oluyordu düşüş ama lpg de oran çok fazla. Öyle ki yokuşta araba gidemeyecek duruma geliyor. Bunun ayarla, montaj kalitesiyle bir ilgisi var mıdır yoksa katlanılması gereken genel bir durum mu?

Benzindekinden farklı bir durum olmaması lazım,yol testi yaparak ayarlamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cempatik

K01.0000424
    LPG KİT SAFEFAST 4 SİL. 315 SR03

K01.0000414
    LPG KİT MULTIFAST 4 SİL. 315 SR03

K01.0000404
    LPG KİT FAST 4 SİL. 315 SR03

K01.000043
    LPG KİT SAFEFAST 4 SİL. 315 OBD

K01.0000434
    LPG KİT SAFEFAST 4 SİL. 315 SR03 OBD

merhaba bu kitlerin farkı nedir. en son hangi modeli montaj da kullanıyorsunuz. bu obd nedir acaba. 2006 seat altea 1.6 102 hp 8 valf 4 silindir aracım içinhangisi uygun? iyi çalışmalar dilerim.

safe fast uygundur,obdliside olur farkı arıza lanbası yanma sıkıntısı olan araçlarda kullanılan ve kendi kendine ayar yapabilen bir kit olması,ayrıntısı www.candanotogaz.com da şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

quote:

quote:

CORSA D 2009 model 1.4 90 beygir (Z14XEP...MOTOR) otomatik ATİKER uyumlu mu?
    Servis landi renzo öneriyor ama pahalı ve LPG yi ekonomi için taktırmak itediğim için ATİKER düşünüyorum.
    ATİKER in hanği modelini tavsiye edersiniz? Fast veya safefast?
    Doğu bölgesindeyim ve usta endişelerimde var Doğru montaj resmi koyabilirmisiniz.
    Teşekkürler

aracınıza safefast modeli uygun,baglantısı zor olan bir araç iyi bir servisi tercih sorun çıkmaz.resimlerimiz www.candanmuhendislik.com.tr adresinde

Öncelikle hızlı cevap için Teşekkür ederim. safefast modelin birde safefast-super var, ne fark var acaba? Montajda aracımın özelliklerine göre nelere dikkat edilmeli? ustanın yanlış montaj yapması ve bu nedenle LPG de sorun yaşamak istemiyorum. internet sitenizde örnek montaj resmi bulamadım, rica etsem buraya koyabilir veya link verebilir misiniz?

Ustam bulunduğum yerde atikerin tek bayisi var ve bu araca hiç montaj yapmamışlar ve açıkcası atiker takmakta endişeleniyor italyan markalardan takmayı teklif ediyorlar. ATİKER de sorun yaşarmıyım usta montajda nelere dikkat etmeli? Bu resimi internette buldum montaj bu şekilde mi yapılmalı?

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK

• Merhaba bende 2001 fiesta 1.6 sport var buna gaz taktırmayı düşünüyorum performans düşüklüğü olurmu bide yakıtta ne kadar tasarruf sağlar şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: madman_87

Merhaba bende 2001 fiesta 1.6 sport var buna gaz taktırmayı düşünüyorum performans düşüklüğü olurmu bide yakıtta ne kadar tasarruf sağlar şimdiden teşekkürler

Merhaba
    Ortalam her araçta %40 civarinda tasarruf sağlıyor LPG.
    bu rakam araca ve kullanıma bağlı olarak birkaç değer aşağı veya yukarı olabilir.
    tahmini bir hesap yaparsak km de benzinle 35 kuruş yakan aracanız 21-22 kr yakar LPG ile.

Sıralı sistemde performansa kaybı olmuyor, hem kendim kullanıyorum hemde çevremde kullananlar var, herkez LPG den çok memnun.
    Yalnız gazı da iyi firmadan almak lazım... ucuz gaz buldum diye kıyıda köşede kalan yerlerden gaz alırsanız canınız sıkılabilir....

yılda onbin KM yapılıyorsa kesinlikle gaz düşünebilirsiniz....

• Selamlar ustam.
    Benim Aracim polo 1.4 16 valf. Atiker sıralı lpg var. Takılali 40.000 km oldu.2 yılda dolmak üzere . Sürekli oks.sensöru arizasini yakıyor. Servis lpg den yaktığını söyledi. bazen araç stabil çalışmıyor. Titriyor tekleme yapıyor nadiren . Yapabileceğimiz birşey varmı yoksa lpg yi iptal mi edelim ustam . Yolda kalcaz diye korkar olduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: madman_87

Merhaba bende 2001 fiesta 1.6 sport var buna gaz taktırmayı düşünüyorum performans düşüklüğü olurmu bide yakıtta ne kadar tasarruf sağlar şimdiden teşekkürler

Performans kaybı olmaz çok taktıgımız araçlardan birisi en az %40 tasarruf elde edersiniz. tassruf ortanınıwww.candanmuhendislik.com.tr adresinden bulabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktorun06

Selamlar ustam.
    Benim Aracim polo 1.4 16 valf. Atiker sıralı lpg var. Takılali 40.000 km oldu.2 yılda dolmak üzere . Sürekli oks.sensöru arizasini yakıyor. Servis lpg den yaktığını söyledi. bazen araç stabil çalışmıyor. Titriyor tekleme yapıyor nadiren . Yapabileceğimiz birşey varmı yoksa lpg yi iptal mi edelim ustam . Yolda kalcaz diye korkar olduk

lpg oksijen sensörünü bozmaya sebep olamaz,degiştinizmi sensörü , degiştiniz yinemi bozuldu...
  • Henuz değiştirmedim ama degistirecem usta. lpg den boyle titreme falan yaptırırmi bu sensör
  • 97 yumurta 1.5gls accent atiker marka sıralı sistem takılı bir kaç sorunum var yardımcı olursanız sevinirim:
    1-lpg den dolayı check engine lambası yanıyor bunu nasıl düzeltebilirim?
    2-Gaz azalmaya başladığında tüp göstergesinden dıt dıt dıt dıt sürekli ses çıkıyor bu sesi duymak istemiyorum bunu nasıl düzeltebilirim?
    3-100km de 11 lt gaz yakıyorum nasıl bir değer?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erergin

2 yıl önce 1999 toyota corolla 1.3 aracıma taktırdığım LPG sistemimi geçen aya kadar sorunsuz kullandım. Bir depo LPG ile 360 km yol yaparken bu önce 320'ye sonra da 300'e düştü. Toplamda yaklaşık 35.000-km yol yaptım ve filtre değişimi/bakım işlemlerini de hep 9.000 km'de bir yaptırdım. LPG'yi hep evime yakın olan Petrol Ofisi bayisinden almaktayım, kötü yakıt kullanma durumu da yok. Bilinen bir atiker servisine gittim, eleman araca bilgisayarı bağladı ve 10-15 saniye sonra ayarlar normal ancak enjektörlerin değişmesi lazım o da 150-TL olur dedi çekti gitti. Ben de montajı yapan bayiye gittim, enjektörlerde bir sorun olmadığını yeniden filtre değişimi yapmaları gerektiğini söyledi. Filtreler değiştirilerek yeniden ayar yapıldı ancak sonuç değişmedi. Dahası rölantide düşme, stop etme de başladı. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. lütfen yardım... ilk kış stop etme sorunu yüzünden en az 10 kere servise gitmiş ve ancak çözebilmiştik. Yeniden aynı sıkıntıya başlamak istemiyorum...

sorun enjektörlerde bile olsa niye degiştirelim,temizlenerek sorun giderilir ki sorun olmasada 30 bin km de temizlik yapılması lazım.hangi ildesiniz yönlendirelim..

cevaplarınız için öncelikle teşekkürler. bu enjektör temizliği ortalama ne kadara mal olur?

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.