Şimdi Ara

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.511
Cevap
54
Favori
195.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

Teşekkür ederim.aracınıza bencede en uygun ürün atiker (safa fast modeli)ankarada bildiğim bir bayii maalef yok ama araştırırsanız kalıteli atiker bayiilerine ulaşabilirsiniz.ayrıca size yakın olmasıda önemli .şimdidenkazançlı sürüşler.
    quote:

Orijinalden alıntı: admylmz

iyi çalışmalar Yılmaz bey.
    öncelikle böyle bi destekden ötürü teşekkür ederim.
    2000 model 2.0 RXE Otomatik Laguna kullanmaktayım.
    aracın motor durumu çok iyi durumda.
    Atiker Sıralı Sistem taktırmayı düşünüyorum.
    lpg dönüşümünde en önemli etken; doğru montaj.
    Ben Ankara'da ikamet etmekteyim.
    Ankara ilinde bu işi dört dörtlük yapabilecek bir atiker servisi önerebilirmisiniz?

Özelden atarsanız sanırım daha uygun olacaktır. Diğer firmaların kırılmaması için.
    Birde atikerde hangi sistemi tercih etmem gereklidir?

merhaba yılmaz bey,
    dün itibari ile sizin önderdiğiniz atiker safe fast modelini aracıma taktırdım.
    sızıdrmazlık esgzoz ek-1 derken muayeneyide birazdan halleceğim inşallah.
    aracımın performansında bi değişim gözleyemedim fakat biraz çok yakıyor olabilir.
    yada ışıklarda bi dengesizlik var.
    60'lık slindir depo taktırdım.
    dün 50 tl.lik gaz aldım. 3 ışık yanıyordu. 110 km. oldu kırmızı ışık yanmaya başladı.
    bi anormallik olabilir mi?
    yada tam rakamları öğrenince değerlendirmek açısından benim aracın ortalama şehir içi kaç litre lpg tüketimi yapması gerekmekde.
    muhtemel aynısından montaj yapmışsınızdır, bu aracın enjektör meme çapları ne olmalı?
    tekrar teşekkürler.
    iyi çalışmalar.

edit: muayeneyide geçtik.
    geriye kaldı emniyet. oda yarına sarktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admylmz -- 16 Aralık 2010; 16:53:53 >

• 97 kia sephia 1.6 gtx atikerle ilk yakıt ölçümüm 10 tl lik gazla 30 km pogaz lt 2.08 tl..2 defa uyarı vererek benzine geçti..Tekrar lpg ye aldım..İçinde kalan gazla 5 km daha yapabilir belki..

Ayrıca 1500 devir altı 2.viteste gaza basmamla araçta hafif silkelenme ve teklemeler oluyor..U dönüşleri yaparken de aynıları oluyor..Devir yükselince düzeliyor..Özellikle sabahları rölanti düzensizliği var..Gaz kelebeği temizlendi..Araç tamamen kontrol edildi..

İlk izlenimlerime göre atiker beklediğim gibi çıkmadı..Tüketim de çok yüksek..Ustam parçalar biraz alışsın 2.bir ayar yaparız birşey kalmaz diyor..2.ayardan sonra problemlerim düzelir mi sizce?
  • Merhaba,

Firmanızda yapılan Lpg dönüşümlerinden insanlar memnun, buradaki yardımlarınız ilgi çekici. Bu sayede bende kendi aracımda Dönüşüm yaptırma niyetindeyim ve size yaptırmayı düşünmekteyim. Sorum şudur; Mazda 323 90 Model Karbüratörlü bir aracım var. Bujiler, hava filtresi ve diğer bakımları 3000km önce yaptırdım. Dönüşümden önce yaptırmam gereken başka bir bakım veya kontrol varmıdır? Ayrıca tavsiye model ve montaj süresi hakkında bilgi verebilirmisiniz?

İyi Çalışmalar ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 17 Aralık 2010; 8:32:49 >
  • ATİKER i taktırabilirsiniz ,pejolarda grup baglantısına dikkat edilmeli ,servis önemli..şimdiden kazançlı sürüşler..
    quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Merhaba, öncelikle işlerinizde hayırlı kazançlar ve başarılar diliyorum. Atiker gibi yaygın kullanıcı kitlesi olan bir kit için böyle bir başlık çok iyi oldu.

İlk soruyu da hayırlı olsun diyerek ben sorayım öyleyse, istanbulda değilim, bulunduğum ilde bir başka bayi arkadaşa montaj yaptırdım. 2004 model megane 2 1.6 16 valf aracıma. Yakıt konusunda 1 lt gazla 10 km civarı gidiyor şehir içi ağırlıklı kullanımda. Çekiş performans konusunda bir sıkıntım yok. Benzin lpg geçişleri mükemmel hiç hissedilmiyor.

Sorunum şu; atiker sistemlerde klima açıkken ayrıca farlar açıkken malum yük artıyor ve yüksek devirde seyrederken boşa aldığımızda veya frene bastığımızda birden ibre 0'a doğru düşüyor ve kimi zaman stop ediyor. Bu neden kaynaklanmaktadır? Ve diğer markalarda buna yönelik konfigurasyon olduğu söylenmekte Atiker için böyle bir ayar varmıdır? Kolay gelsin saygılar.

valla lpg hakkında bilgi toplarken denk geldim ve bu arkadaşta ki gibi bende megane 2 dinamik var 2004 model bu yazılanları referans alıyorum kendime..şu an fiyatlar ne durumda acaba bilginiz var mı arkadaşlar..birde şunu sorayım dedim LPG takınca araçta oluşturduğu arızalar var mı kronik arıza diyebileceğimiz, yani her araçta olup ta çözebileceğimiz..benim LPG hakkında pekbilgim yok acıkçası..

• bir kaç tank bitirip daha saglıklı yorum yapılabilir.meme çapı araca göre degişir 1,8 - 2 olabilir hangisi daha uygun oldugu kalıbrasyon da belli olur .ilerleyen günlerde gine paylaşırsınız tespitlerinizi.. www.otogaztr.com
    quote:

quote:

Teşekkür ederim.aracınıza bencede en uygun ürün atiker (safa fast modeli)ankarada bildiğim bir bayii maalef yok ama araştırırsanız kalıteli atiker bayiilerine ulaşabilirsiniz.ayrıca size yakın olmasıda önemli .şimdidenkazançlı sürüşler.
    quote:

iyi çalışmalar Yılmaz bey.
    öncelikle böyle bi destekden ötürü teşekkür ederim.
    2000 model 2.0 RXE Otomatik Laguna kullanmaktayım.
    aracın motor durumu çok iyi durumda.
    Atiker Sıralı Sistem taktırmayı düşünüyorum.
    lpg dönüşümünde en önemli etken; doğru montaj.
    Ben Ankara'da ikamet etmekteyim.
    Ankara ilinde bu işi dört dörtlük yapabilecek bir atiker servisi önerebilirmisiniz?

Özelden atarsanız sanırım daha uygun olacaktır. Diğer firmaların kırılmaması için.
    Birde atikerde hangi sistemi tercih etmem gereklidir?

merhaba yılmaz bey,
    dün itibari ile sizin önderdiğiniz atiker safe fast modelini aracıma taktırdım.
    sızıdrmazlık esgzoz ek-1 derken muayeneyide birazdan halleceğim inşallah.
    aracımın performansında bi değişim gözleyemedim fakat biraz çok yakıyor olabilir.
    yada ışıklarda bi dengesizlik var.
    60'lık slindir depo taktırdım.
    dün 50 tl.lik gaz aldım. 3 ışık yanıyordu. 110 km. oldu kırmızı ışık yanmaya başladı.
    bi anormallik olabilir mi?
    yada tam rakamları öğrenince değerlendirmek açısından benim aracın ortalama şehir içi kaç litre lpg tüketimi yapması gerekmekde.
    muhtemel aynısından montaj yapmışsınızdır, bu aracın enjektör meme çapları ne olmalı?
    tekrar teşekkürler.
    iyi çalışmalar.

edit: muayeneyide geçtik.
    geriye kaldı emniyet. oda yarına sarktı.

• ikinci ayarla ilgisi yok bence aracın ateşlemesi kontrol edilip bakmak lazım.hangi ildesiniz?
    quote:

Orijinalden alıntı: x15

97 kia sephia 1.6 gtx atikerle ilk yakıt ölçümüm 10 tl lik gazla 30 km pogaz lt 2.08 tl..2 defa uyarı vererek benzine geçti..Tekrar lpg ye aldım..İçinde kalan gazla 5 km daha yapabilir belki..

Ayrıca 1500 devir altı 2.viteste gaza basmamla araçta hafif silkelenme ve teklemeler oluyor..U dönüşleri yaparken de aynıları oluyor..Devir yükselince düzeliyor..Özellikle sabahları rölanti düzensizliği var..Gaz kelebeği temizlendi..Araç tamamen kontrol edildi..

İlk izlenimlerime göre atiker beklediğim gibi çıkmadı..Tüketim de çok yüksek..Ustam parçalar biraz alışsın 2.bir ayar yaparız birşey kalmaz diyor..2.ayardan sonra problemlerim düzelir mi sizce?

• teşekkür ederiz,aracınız karbratörlü ve gerekli bakımları yapmışsınız zaten ,servisimize ugrarsanız daha ayrıntılı olarak beklentilerine uygun bir montaj size üretebiliriz.. bekleriz.. www.otogaztr.com
    quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Merhaba,

Firmanızda yapılan Lpg dönüşümlerinden insanlar memnun, buradaki yardımlarınız ilgi çekici. Bu sayede bende kendi aracımda Dönüşüm yaptırma niyetindeyim ve size yaptırmayı düşünmekteyim. Sorum şudur; Mazda 323 90 Model Karbüratörlü bir aracım var. Bujiler, hava filtresi ve diğer bakımları 3000km önce yaptırdım. Dönüşümden önce yaptırmam gereken başka bir bakım veya kontrol varmıdır? Ayrıca tavsiye model ve montaj süresi hakkında bilgi verebilirmisiniz?

İyi Çalışmalar ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candan mühendislik -- 17 Aralık 2010; 13:15:19 >

• euro 3-4-5 dediğimiz şey avrupada egzoz emisyon degerlerinde zamanla daha az emisyon degeri istenmesi sonucu oluşturulan ve geliştirilen motorlar.en az havayı kirleten euro 5 dolayısıyla.euro 3 ve 4 motorlara atikerin her versiyonu olur.tecrübelere göre bazen tercihlerimiz degişebiliyor8SAFA ,MULTİ YADA FAST).euro5 motorlarada atiker taktıgımız oldu kullanılıyor sorun yok yanlız egzos emisyon degerleri yüksek çıkabilir. euro5 e yönelik çalışma yapan çok az firma var .atikerin argesinde bu motorlara yönelik çalışmaları var,yakında bu konuda daha ayrıntılı bilgi sahibi oluruz.www.otogaztr.com

arkadaşlar bu lpg kitlerini taktıran EURO 1-2-3-4-5 olarak nasıl tercih edeceğiz..bende 2004 Megane 2 benzinli var, 1,6 115 HP...acaba bu araca göre ATİKER' in hangi EURO versiyonunu tercih etmemiz gerikoyr bilen varsa yardımcı olsun tam da LPG takma arefesindeyim..

• ???
    quote:

Orijinalden alıntı: martel48

ustam kolay gelsin.2004 model atiker sıralı sistem takılı megane arcım var.aractaki lpg beyni aşağıdaydı fakat renault servisinde bunun tehlikeli olduğunu ve üste aldırmamı söylediler.atiker servisinde beyni üste aldırdım.sonra aracı lpg ile kullanmama rağmen benzin göstergesi sürekli düşüyor benzin harcıyormuş gibi, mesela benzin ışığı yanıyor ama az bişey benzin aldığımda benzin ibresi olması gereken değeri gösteriyor.beynin yerini değiştirmeden önce böyle bi sorun yoktu.yaptırdığım yere anlattım ama yeni arabalarda böyle oluyor,bu sorun düzelmez,yapacak bişey yok dediler.bunun çaresi var mıdır?kolay gelsin.
  • quote:

ikinci ayarla ilgisi yok bence aracın ateşlemesi kontrol edilip bakmak lazım.hangi ildesiniz?
    quote:

97 kia sephia 1.6 gtx atikerle ilk yakıt ölçümüm 10 tl lik gazla 30 km pogaz lt 2.08 tl..2 defa uyarı vererek benzine geçti..Tekrar lpg ye aldım..İçinde kalan gazla 5 km daha yapabilir belki..

İlginiz için teşekkür ederim..İstanbul'da değilim..Buradaki ustalarım biraz kullanın regülatör esnesin kendine gelsin gerekirse 2. bir ayar,ardından 1000 km ayarı yaparız dediler..Zira arabama ilk defa lpg taktırmıyorum..Bu 3.sü..Arabayı kullandıkça yakıt tüketiminin düşmesi atikere özgü birşey mi? Şu an 10 tl ye 25-28 km o da öttükten sonra elle tekrar lpg ye alarak hafif hafif gaza basarak ancak yapıyorum..Bujiler buji kabloları yağ kontrol edildi.Araba yeni muayeneden çıktı herhangi bir problemi yok..

• Araştırmalarım sonucunda işçiliğin çok önemli olduğu sonucuna vardım. O yuzden Gebze civarı güvenebileceğim bir servis arıyordum. Sanırım Pendik şubesini açmışsınız. Hayırlı olsun. Aracım Laguna II 1.6. Araba konusunda biraz titiz olduğum için işçilik benim için çok önemli. Bu motor için hangi LPG kitini tavsiye ediyorsunuz? Atiker ile İtalyan markaları arasında ciddi fark olur mu? Siz lovato'da takıyosunuz sanırım. Lovato ve Atiker için PM'den fiyat alabilir miyim?

Teşekkürler.
  • İyi günler;

2006 model Renault Scenic 2 1.6 16v benzinli otomatik vitesli araç sahibiyim Benzinde şehir içi 10 - 11 lt arası yakıyor 100 kmde. Son gelen zamlarla artık işinden çıkamaz oldum. Tüp taktırmayı planlıyorum. Ama benim endişem aracımın heryeri elektronik olmasından dolayı ilerde sıkıntı arıza çıkartması kara kara düşündürmeye itiyor. Atiker tavsiye eder misiniz? Ederseniz hangi modeli ve yaptıracağım servisi önerirsiniz? Ne kadara mal olur ? Şimdiden teşekkürler
  • çaresi var.bazı meganlarda yol bilgisayarından dolayı aracın gaz ile gittiğini algılamıyor ve benzi bitmedigi halde benzin ibresi düşüyor,çözümü ponpaya takılan özel bir elektronik devre .bahsettiginiz olay ile ilgisi varmı ? www.otogaztr.com
    quote:

???
    quote:

ustam kolay gelsin.2004 model atiker sıralı sistem takılı megane arcım var.aractaki lpg beyni aşağıdaydı fakat renault servisinde bunun tehlikeli olduğunu ve üste aldırmamı söylediler.atiker servisinde beyni üste aldırdım.sonra aracı lpg ile kullanmama rağmen benzin göstergesi sürekli düşüyor benzin harcıyormuş gibi, mesela benzin ışığı yanıyor ama az bişey benzin aldığımda benzin ibresi olması gereken değeri gösteriyor.beynin yerini değiştirmeden önce böyle bi sorun yoktu.yaptırdığım yere anlattım ama yeni arabalarda böyle oluyor,bu sorun düzelmez,yapacak bişey yok dediler.bunun çaresi var mıdır?kolay gelsin.

• ATİKER MÜŞTERİ HİZMETLERİNDEN (0532 755 0 285) YARDIM ALABİLİRSİNİZ.
    quote:

quote:

ikinci ayarla ilgisi yok bence aracın ateşlemesi kontrol edilip bakmak lazım.hangi ildesiniz?
    quote:

İlginiz için teşekkür ederim..İstanbul'da değilim..Buradaki ustalarım biraz kullanın regülatör esnesin kendine gelsin gerekirse 2. bir ayar,ardından 1000 km ayarı yaparız dediler..Zira arabama ilk defa lpg taktırmıyorum..Bu 3.sü..Arabayı kullandıkça yakıt tüketiminin düşmesi atikere özgü birşey mi? Şu an 10 tl ye 25-28 km o da öttükten sonra elle tekrar lpg ye alarak hafif hafif gaza basarak ancak yapıyorum..Bujiler buji kabloları yağ kontrol edildi.Araba yeni muayeneden çıktı herhangi bir problemi yok..

• Aralarında ciddi bir fark oldugunu söyleyemem .lovato da çok kaliteli bir ürün atikerde .müşterimizin yönelişlerine ve aracına göre hangi marka oldugu tespit edilir.dolayısıyla sizin aracınızda atikerde çok başarılı lovatoda. pendik şubemiz size yakın ,fiyat gönderdim.bekleriz....www.otogaztr.com
    quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Araştırmalarım sonucunda işçiliğin çok önemli olduğu sonucuna vardım. O yuzden Gebze civarı güvenebileceğim bir servis arıyordum. Sanırım Pendik şubesini açmışsınız. Hayırlı olsun. Aracım Laguna II 1.6. Araba konusunda biraz titiz olduğum için işçilik benim için çok önemli. Bu motor için hangi LPG kitini tavsiye ediyorsunuz? Atiker ile İtalyan markaları arasında ciddi fark olur mu? Siz lovato'da takıyosunuz sanırım. Lovato ve Atiker için PM'den fiyat alabilir miyim?

Teşekkürler.

• aracınıza atikeri tafsiye ederim,reno gruna çok uyumlu sorun yok,sayısını epey fazla scanic montajımız var genelde tercih atiker.elektronik olması sizi korkutmasın .atikerin safasını biz genelde kullanıyoruz.
    www.otogaztr.com
    quote:

Orijinalden alıntı: konex

İyi günler;

2006 model Renault Scenic 2 1.6 16v benzinli otomatik vitesli araç sahibiyim Benzinde şehir içi 10 - 11 lt arası yakıyor 100 kmde. Son gelen zamlarla artık işinden çıkamaz oldum. Tüp taktırmayı planlıyorum. Ama benim endişem aracımın heryeri elektronik olmasından dolayı ilerde sıkıntı arıza çıkartması kara kara düşündürmeye itiyor. Atiker tavsiye eder misiniz? Ederseniz hangi modeli ve yaptıracağım servisi önerirsiniz? Ne kadara mal olur ? Şimdiden teşekkürler

• slm arkadaşlar benim sorunum şu: 95 tempra s model bir araca sahibim üzerinde atiker marka tüp takılı aracmın rölantisi çok yüksek olduğundan dolayı KENDİM BİR MİKTAR OYNADIM tabii bu zamana kadar yakıt süperdi bundan sonra muhteşem bir artış oldu bunun üzerine yakınımızdaki bir ayarcı servise götürdüm usta bana egzoz da sorun olduğunu söyledi bende sanayiye götürüp egzoz u yaptırmama müteakip tabii yakıta etki eden faktörleride gözden geçirdikten sonra bu sefer SİSTEMİ TAKTIRDIĞIMIZ KENDİ SERVİS ine götürüp ayar yaptırdım ve test sonucu şöyle çıktı (günlük km sayacı)
    10tl/2.25=4,44 L gaz aldım bu gazla 15 km yol gittim trajikomik bir durum değil mi bundan önceki değerler ise şöyleydi
    10tl/2.25=4,44 L gaz 36 km yol gidiyor du
    SONUÇ OLARAK 5 LİRALIK GAZLA GİDECEĞİM KM yi 10 LİRA ya GİDİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM SORUN HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA

• quote:

quote:

quote:

ARKADAŞIM BENİM SORUNUMDA HEMEN HEMEN Aynı özellikle hafif hafif gaza basarak ancak28-30 km yapıyorum..Bujiler buji kabloları yağ kontrol edildi.Araba yeni muayeneden çıktı herhangi bir problemi yok..

ama :Ayrıca 1500 devir altı 2.viteste gaza basmamla araçta hafif silkelenme ve teklemeler oluyor..U dönüşleri yaparken de aynıları oluyor..Devir yükselince düzeliyor.. sorunun cevabı ise aracnı muhtemeln devirsiz kullanıyorsun motrun vites gereksinimi +3000 ila-1900 dür yani vites yükselteceğin zaman yada düşüreceğin zaman bu rakamlara dikkat etmelisin kısacası yolda giderken ani bi fren le durduğunu varsayalım vites değişimini yaptın araç kalkarken kasıyor ve sendeliyor ise rakam da bahsedilen değerlerin altında ise sorun uygunsuz kullanımdan kaynaklanıyor demektir ayrıca aracın çalışma devri standardı 850-950 devir arasında olmalıdır sen 2.nci viteste bile 1500 devir altı gidiyormuşsun gaza basmamla sendeliyor felan demişsin gaza basmasan zaten belli bir süre daha gidip motor duracaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: sevko35

quote:

quote:

quote:

ARKADAŞIM BENİM SORUNUMDA HEMEN HEMEN Aynı özellikle hafif hafif gaza basarak ancak28-30 km yapıyorum..Bujiler buji kabloları yağ kontrol edildi.Araba yeni muayeneden çıktı herhangi bir problemi yok..

ama :Ayrıca 1500 devir altı 2.viteste gaza basmamla araçta hafif silkelenme ve teklemeler oluyor..U dönüşleri yaparken de aynıları oluyor..Devir yükselince düzeliyor.. sorunun cevabı ise aracnı muhtemeln devirsiz kullanıyorsun motrun vites gereksinimi +3000 ila-1900 dür yani vites yükselteceğin zaman yada düşüreceğin zaman bu rakamlara dikkat etmelisin kısacası yolda giderken ani bi fren le durduğunu varsayalım vites değişimini yaptın araç kalkarken kasıyor ve sendeliyor ise rakam da bahsedilen değerlerin altında ise sorun uygunsuz kullanımdan kaynaklanıyor demektir ayrıca aracın çalışma devri standardı 850-950 devir arasında olmalıdır sen 2.nci viteste bile 1500 devir altı gidiyormuşsun gaza basmamla sendeliyor felan demişsin gaza basmasan zaten belli bir süre daha gidip motor duracaktır

Evet ilk defa araç kullanıyorum.. Araba benzinde aynısını yapmıyor ama... Ayrıyeten 1.vites kalkış vitesidir..Ardından vites 2 ye takılır..

• slmlar 2001 model otomatik ford focus aracıma atiker taktırmak istiyorum sorun yasamak istemiyorum
    ford focus için atiker uygunmudur uygunsa 2hafta içinde taktıracagım ben istanbul bakırköydeyim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.