Yarın bir sivas-kayseri yapacam ve yakıt değeri nedir hesaplamaya çalışacam,bakalım ilk değerlerden şaşma varmı görelim.ilk önceleri uzun yolda 110 ykrş yakıyordu.
hayırlıyolculuklar atıkerle bolgezmeler
Arkadaşlar Forumu fazla araştırmadan yazdım, belki önceden bahsi geçmiş olabilir, eğer öyle ise kusura bakmayın. Benim Ford Escord 1.6 Clx çok nokta enjeksiyon 1997 model arabam var. Bu Atiker markasının ismini ben yeni duymaya başladım. Bulunduğum ilde yani Kütahyada bir bayısı açılmış. Nasıl Escord Clx kullanan arkadaşlar Atiker taktırmamı tavsiye edermisiniz. Özellikle Escord sahiblerine sormamın sebebi biliyorsunuz bazı Lpg dönüşümleri bazı araçlarda sorun çıkarabiliyor.
Bende focus aracıma atiker maka sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum,Ankarada taktırabileceğim iyi bir yer veya bildiğiniz bir usta konusunda yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: yolcu44
Bende focus aracıma atiker maka sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum,Ankarada taktırabileceğim iyi bir yer veya bildiğiniz bir usta konusunda yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler...
slm, ben bu hafta taktırdım... eskişehir yolunda, armadayı geçince, halk bankasının ara yoldan giriyorsun...
Murat Usta, Mehmet Usta yardımcı olurlar... 1200 YTL 10 taksit yapıyorlar kredi kartına...
birde arkadaşlara sormak istiyorum... Benim aracım Ford Fiesta 1250 motor... daha önce benzindeyken 200-210 arası yakıyordu... şimdi gazla dün 135 km yaptım 17 ytlye doldurdum... hesapladım 125 yakıyor, normalmi acaba şehir içinde, biraz daha km yapsam dahada düşermi acaba.... şehirlerarasında 100 lira olur diye tahmin ediyorum...
saygılar....
[/q birde arkadaşlara sormak istiyorum... Benim aracım Ford Fiesta 1250 motor... daha önce benzindeyken 200-210 arası yakıyordu... şimdi gazla dün 135 km yaptım 17 ytlye doldurdum... hesapladım 125 yakıyor, normalmi acaba şehir içinde, biraz daha km yapsam dahada düşermi acaba.... şehirlerarasında 100 lira olur diye tahmin ediyorum...
uote]
benzıne göre minimum %40 saglamangerek
Evet arkadaşlar bugün Sivas-Kayseri turunu attım ama aracım 136 ykrş yaktı.Süratim ise ortalama 140 km idi.Bir ara 210 km ye kadar çıktım ama yine yolda lpd den benzine geçmeye başladı.Daha önce map isimli parça aynı sorundan değişmişti.Bundan olmazsa son olarak ECU değişecek denmişti.Pazartesi günü servise giderek Ecunun değiştirilmesini isteyeceğim.
Wolfhonda arkadaşım,şuan 140 km ve üzeri süratte 136 ykrş yaktı.110 ykrş değeri ise ortalama 100-110 km süratte yakıyordu,tabii gaz pedalına ne kadar basarsan o kadar yakıyor,yinede benim için güzel bir değer.Önceden benzinli iken aynı hızlarda yaklaşık 250-300 ykrş yakıyordu.Birde senin aracın ne marka ve kaç motor,önce ne yakıyordu,şimdi ne yakıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: wolfhonda
sonuçları merak ettim benimki ilk değerlerinin üzerinde şuan
quote:
Orjinalden alıntı: Okifi
Yarın bir sivas-kayseri yapacam ve yakıt değeri nedir hesaplamaya çalışacam,bakalım ilk değerlerden şaşma varmı görelim.ilk önceleri uzun yolda 110 ykrş yakıyordu.
benim araç 50 ytl lik gaz ile şehir içi 330 km yapıyor nasıl kullanırsam kullanayım farketmiyor gazın litresi 1.50 ykr
wolf istanbulda lpg 1 53 oldu
52 ytl lik gazla 429 km yaptı şehir içi
quote:
benim araç 50 ytl lik gaz ile şehir içi 330 km yapıyor nasıl kullanırsam kullanayım farketmiyor gazın litresi 1.50 ykr
benzin ucuzluyor şimdi gaza yüklendiler zam diye resmen kafa zammı olmuş bu seferki
quote:
Orjinalden alıntı: tamerbagdas
quote:
bende bu akşam üstü doldurdum depoyu 65 ytl yaklaşık 43 litre yani bursa'da da lt fiyatı milangaz 1.52 olmuş herzaman kırmızı yanınca dolduruyordum ilk defa şu uyarı sesini duyayım diye bekledim keşke beklemeseydim 1.48 den 1.52 ye çıkmış lt fiyatı wolf katılıyorum sana şimdi gaza yükleniyorlar bakalım ne olacak, benimde tüketim şehir içi 150 ykrş oldu
quote:
benzin ucuzluyor şimdi gaza yüklendiler zam diye resmen kafa zammı olmuş bu seferki
quote:
Orjinalden alıntı: tamerbagdas
quote:
ben kendi taktırdığım servisi tavsiye ediyorum çünkü işçilikleri iyi ve gayet ilgililer. hatta bir sorun yaşadım ve gerekli ilgiyi gösterdiler. ivedikte eryıldızlarotolpg. şimdiden hayırlı olsun...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: serdar2222000
quote:
slm, ben bu hafta taktırdım... eskişehir yolunda, armadayı geçince, halk bankasının ara yoldan giriyorsun...
Murat Usta, Mehmet Usta yardımcı olurlar... 1200 YTL 10 taksit yapıyorlar kredi kartına...
birde arkadaşlara sormak istiyorum... Benim aracım Ford Fiesta 1250 motor... daha önce benzindeyken 200-210 arası yakıyordu... şimdi gazla dün 135 km yaptım 17 ytlye doldurdum... hesapladım 125 yakıyor, normalmi acaba şehir içinde, biraz daha km yapsam dahada düşermi acaba.... şehirlerarasında 100 lira olur diye tahmin ediyorum...
saygılar....
benim aracım da polo 1.4 16 valf motora sahip. mayısta taktırdım lpg yi. o zaman benzinde şehiriçi 225 bin civarı yakıyordu gazda 130 civarı yakıyor. kullanıma, dur kalka göre değişmekle beraber değerler normal bence. kazasız yolculuklar...
quote:
Orjinalden alıntı: mekalde
quote:
quote:
saygılar....
benim aracım da polo 1.4 16 valf motora sahip. mayısta taktırdım lpg yi. o zaman benzinde şehiriçi 225 bin civarı yakıyordu gazda 130 civarı yakıyor. kullanıma, dur kalka göre değişmekle beraber değerler normal bence. kazasız yolculuklar...
herkese hayrlı pazarlar hayırlı tatiller nerede bu arkadaslar durum tahmin edeyim ya pazar keyfi yapıyorlar yada araçlarıyla ilgilenıyorlar daha nete gelmemişler
quote:
saygılar....
bugün polatlıya gittim geldim, toplamda 154 km yol yaptım... 12.5 ytl lik gaz aldım... yani km de 0.82 ykrş yaktı....yani 100 lira bile değil...90 km sabit hızla tabiiki... süper valla... arabamı şimdi dahada çok sevmeye başladım.. çok cimrileşti....
quote:
ben kendi taktırdığım servisi tavsiye ediyorum çünkü işçilikleri iyi ve gayet ilgililer. hatta bir sorun yaşadım ve gerekli ilgiyi gösterdiler. ivedikte eryıldızlarotolpg. şimdiden hayırlı olsun...
Teşekkürler
Arkadaşlar benim tüp bir hayli eski tüpün beynin değiştirmeyi düşünüyorum. Araba 91 model 1.6 corolla gl karbiratörlü sistem bu araç için beyin değişiminin maaliyeti ne kadar olur acaba bilgi verirsenizsevinirim.
maşallah harika bir yakıt değeri 0.82 tkr ben boşta giderek bitirsem depoyu yine o kadar az yakmaz
quote:
quote:
saygılar....
bugün polatlıya gittim geldim, toplamda 154 km yol yaptım... 12.5 ytl lik gaz aldım... yani km de 0.82 ykrş yaktı....yani 100 lira bile değil...90 km sabit hızla tabiiki... süper valla... arabamı şimdi dahada çok sevmeye başladım.. çok cimrileşti....