Şimdi Ara

A-CLASS (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.124
Cevap
54
Favori
355.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30dk once teslim aldim araci, ciktim bayiden. 5km gittikten sonra asiri hararet yapip motoru durdur ikazo verdi arac. Satis sorumlumu aradim, rapor actilar ve teknik ekibi yolladilar. 15dk dir yol kenarinda premium 0km mercedesimle bekliyorum, bayiden verdikleri hediye premium sekerlerin tadina bakiyorum. Yildizi yeter...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

30dk once teslim aldim araci, ciktim bayiden. 5km gittikten sonra asiri hararet yapip motoru durdur ikazo verdi arac. Satis sorumlumu aradim, rapor actilar ve teknik ekibi yolladilar. 15dk dir yol kenarinda premium 0km mercedesimle bekliyorum, bayiden verdikleri hediye premium sekerlerin tadina bakiyorum. Yildizi yeter...

Allah Allah ne oldu ki? Geçmiş olsun mu denir ne denir? Çok can sıkıcı bir olay ama umarım tatlıya bağlanır.
  • Aracın akü ve soğutucu motorunu çeviren kayışı kopmuş yolda giderken. Daha doğrusu bayiden çıkarken kayış tam yerinde değilmiş, trafikte gidincede tamamen paramparça oldu. Muhtemelen servise gelen başka bir araç için benim aracın kayışını söktüler, daha sonra yeni gelen parçayı benim araca takarken baştan savma yaptılar işlerini. Baya sinirlendim, bağırdım çağırdım ama sonunda problemi çözdüler.
  • Geçen haftaki Auto Show sayısında Mercedes A Class 180 CDI, Audi A3 1.6 Tdi,Bmw 116 D ve Vw Golf! 1.6 Tdi karşısında karşılaştırılmış.Belki bu test karşısında yeni bir otomobil için hem de Mercedes için burun farkıyla belki bir ikincilik bekliyorsunuz ancak surpriz yok nedense her şeyde iyi olmayı! başaran Vw golf 440 puanla birinci yapılmış Meredes a180 CDI 408 puanla 4. olmuş.Bu kadar iddialı bir aracın herşeyde iyi olan artık rakiplerinden açık ara farkı olmayan bir aracın karşılaştırmasında bu duruma getirilmesini hiç anlayamadım.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Aracın akü ve soğutucu motorunu çeviren kayışı kopmuş yolda giderken. Daha doğrusu bayiden çıkarken kayış tam yerinde değilmiş, trafikte gidincede tamamen paramparça oldu. Muhtemelen servise gelen başka bir araç için benim aracın kayışını söktüler, daha sonra yeni gelen parçayı benim araca takarken baştan savma yaptılar işlerini. Baya sinirlendim, bağırdım çağırdım ama sonunda problemi çözdüler.

peki bu durum icin herhangi bir isteginiz oldumu/olacak mi bayiden? unutmayin motor sogutma onemli birseydir ve de ben bir kez zamaninda bir minibusume hararet yaptirdim diye arabanin motoru hic bir sekilde duzelmemisti.kesinlikle takip altinda tutun motorunuzu cunku cok yuksek isilara ciktiysa o an kalici hasarlar veya ileride basiniza sorun cikaracka hasarlar olusmus olabilir.

• Sevdiğim bir yazarın A180 testine bir bakın derim;

http://ismailterzi.com/2013/02/04/mercedes-benz-a180-amg/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklich

Geçen haftaki Auto Show sayısında Mercedes A Class 180 CDI, Audi A3 1.6 Tdi,Bmw 116 D ve Vw Golf! 1.6 Tdi karşısında karşılaştırılmış.Belki bu test karşısında yeni bir otomobil için hem de Mercedes için burun farkıyla belki bir ikincilik bekliyorsunuz ancak surpriz yok nedense her şeyde iyi olmayı! başaran Vw golf 440 puanla birinci yapılmış Meredes a180 CDI 408 puanla 4. olmuş.Bu kadar iddialı bir aracın herşeyde iyi olan artık rakiplerinden açık ara farkı olmayan bir aracın karşılaştırmasında bu duruma getirilmesini hiç anlayamadım.....

Her arabanın eksikleri olabilir haliyle Mercedes A serisininde eksikleri var testi yapan insanlar neyi değerlendirmiş neye göre değerlendirmiş önemli olan bu genelde yakıt tasarrufu ve araç fiyatları karsılastırılarak yapılıyor (sizin incelediğiniz teste neye göre bilmiyorum) benim okuduğum testlerde auto motor sport da baktım en son compact sınıf araçlarda genelde dediğim hususlarda değerlendirme yapıyorlar :) bu durumda vw golf ün birinci olmasına bir şey diyemem yakıt olarak da düşüktür fiyat olarak da :))) türk halkında aşırı bir vw bağımlılığı var nedenini hep çözmek istiyorum fakat hala çözemedim :)) Mercedes A benim gönlümün birincisidir kim ne derse desin A serisi sınıfının en iyi donanımına en iyi duruşuna sahip otomobil :) golf 7 ile A serisini yan yana koyduğumuzda dikkat çeken aracın hangisi olucağını merak ediyorum :) bence A serisi A3 ile karsılastırılmalı ben 1 serisi bile girmemeli bu karsılastırılmaya gereksiz çünkü :D

• bende perşembe günü teslim aldım aracı tek kelime ile (MERCEDES) diyorum başka söze gerek yok
  • quote:

Geçen haftaki Auto Show sayısında Mercedes A Class 180 CDI, Audi A3 1.6 Tdi,Bmw 116 D ve Vw Golf! 1.6 Tdi karşısında karşılaştırılmış.Belki bu test karşısında yeni bir otomobil için hem de Mercedes için burun farkıyla belki bir ikincilik bekliyorsunuz ancak surpriz yok nedense her şeyde iyi olmayı! başaran Vw golf 440 puanla birinci yapılmış Meredes a180 CDI 408 puanla 4. olmuş.Bu kadar iddialı bir aracın herşeyde iyi olan artık rakiplerinden açık ara farkı olmayan bir aracın karşılaştırmasında bu duruma getirilmesini hiç anlayamadım.....

Merhaba,

Bu kıyaslamalarda tüketicinin önceliğine göre sıra sürekli şekillenir. Örneğin tüketici, ben sürüş zevkine ve dinamiklerine önem veririm derse arkadan itişli 1 Serisi 1.dir.
    Tüketici, benim ailem kalabalık ama Hatchback den vaz geçemiyorum. İç hacim, ferahlık ve en önemlisi ucuzluk ve sürüş kolaylığı benim için vaz geçilmez derse, Golf alır götürür zirveyi ki Türkiye'de bu şekilde düşünen çok fazla tüketici var.
    Ya da tüketici, herkeste olmasın biraz pahalı olsun, donanımlı olsun ve yine sürüş kolaylığı ile kalite üst düzeyde olsun derse A3 öne çıkar.
    Son olarak tüketici benim gibi, genç ruhu yansıtsın, spor görünsün, farklı görünsün, konforlu ve donanımlı olsun birazda ekonomik olabilir derse, A serisi kalplerin 1.sidir.

Ben şunu ifade etmek isterim ki, Mercedes bu aracı yaratırken aynen şunları düşünmüştür: Biz genelde 30 yaş üstü, belli bir ekonomik seviyeyi aşmış tüketiciye hitap ediyoruz. Bu tüketicinin birde gençleri var. Onlar yaş icabı ve araçlarımızın çizgileri icabı çok fazla bize yönelemiyorlar. Bu noktda biz onlarada bir derece hitap edelim, onları marka ile tanıştıralım. Sonrasın onları tatmin edersek, yaşlar ilerledikçe ve maddi durumları daha da iyileştikçe bizim diğer modellerimize geçiş yaparlar. Bu sayede, tüketiciyi geçken ve orta yaşlı ve yaşlıyken markamızda tutmuş oluruz.

Bu yukarıda söylediğim durum, Motor markalarında da şuan geçerli bir durumdur. Honda ve Kawasaki gibi firmalar önceden çıkardıkları Süper Sport modellerinde, motorların güçlü olması sebebiyle, usta pilotlara hitap etmesinden dolayı genç ve motor kullanmaya yeni başlayan tüketiciye hitap edemediklerini görmüşler. Halbuki, baştan tüketiciye hitap ettiğinizde, o sizden memnun kalırsa ömrü boyunca sizin markanızı kullanacaktır. Bu noktada 250-125 cc gibi düşük hacimli motorlar üretip, genç ve başlangıç seviyesindeki motor tutkunlarını markalarına çekmeye başladılar.

Mercedes'in de düşündüğü şey de bence bu. Ve bana göre doğru bir strateji. Ben inanıyorum, A serisine sahip olduğumda, 5-10 yıl sonra, güzel bir E istiyorum diyebilecek bir Mercedes algım olacaktır.

Sevgiler.

• quote:

Evet dediğiniz dergiyi aldım ve okudum :) bence bu dergi gereksiz :D değerlendirme biçimlerine baktım

golfün iç mekan genişliğine 17 A serisine 10 verilmiş

ferahlık hissi golf 8 A serisi 5

römork kapasitesi golf 4 A serisi 2

görüş özellikleri golf 11 A serisi 8

multimedia ve bağlanabilirlik golf 5 A serisi 5 beni (en çok güldüren de burası oldu comand online sistemini kullanabileceğiniz bir araçla aynı puanı almıs golf :) yani ben aracımdan internete girebiliyorken golf ne yapıyor acaba merak ettim şuan) pek objektif olmamıslar kanısındayım okuduktan sonra daha iyi anlaşılıyor auto motor sport da A200 incelemesi okudum nedense böyle seyler söylemiyor hiç :D deselerdi ki A3 birinci yine sesimi çıkartmazdım ama neden bu volkswagen hastalığı ? bir de söyle bir şey var vw ne zaman premium segment oldu ? Bir de Mercedes A serisi dizayn kategorisinde :D en düşük puanı almıs :D :D bu karşılaştırmayı okuyup da oha o kadar da değil demeyen varsa araba almasın bastan sona okudum yazarı bulup ağzını kırmak geldi içimden objektif olamamış :)) araç sanki özenle seçilmiş neredeyse hepimizin aldığı arabada standart olan o deli işi koltuklar yok en boş araçda ki koltuklarla karşılaştırılmış bunu da söyledikden sonra daha bir şey demek istemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsirugi -- 9 Şubat 2013; 20:41:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tsirugi

müşteri temsilcisiyle konustum aracınız pasal da gibi birşey söyledi yanlış duymadıysam :D jetonumda geç düştü pasal nedir ? :D :D

Passau Almanyanın bir yeridir. Arabanın fabrikadan sonraki 2.ci durağıdır. Burdan gemi ile nehirden Vidin bulgaristana ordanda TR ye gelir.3 hafta içinde aracınızı teslım alırsınız.
  • Bende okudum o dergiyi bakın Golf testinin başlangıç paragrafı neler yazmış sayın yazarımız :

- TEST GÜNÜ HAVA BAYAĞI SOĞUKTU, GOLF 1.6 TDI IN İÇİYSE SAKİNLİKTEN UZAKTI. KÜÇÜK DİZEL, EN AZINDAN SIFIRIN ALTINDAKİ SICAKLIKLARDA, GÜÇLÜ VE DUYULUR SESLERLE ÇALIŞIYOR VE DENGE MİLİ OLMAMASI NEDENİYLE AUDI NİN 2.0 LT LİK TDI KADAR SARSINTISIZ OLAMIYOR.

Şimdi yukarıdaki yazıyı okuyunca, zaten başlangıçta daha GOLF e çekilen torpil ortaya çıkıyor. O kadar olumsuz nokta bir araya getirilip bu kadar yumuşak yazılabilir, aynı yazarın ses ve sarsıntı için MErcedes A klas için yazdıkları ise :

- İÇ MEKANA SÜKUNET HAKİM OLMASI İÇİN YOLUN İYİLEŞİP HIZIN ARTMASI GEREKİYOR. A SERİSİ BU DURUMDA DA BİR KONFOR MUCİZESİNE DÖNÜŞMÜYOR AMA KATLANILABİLİR BİR HALE GELİYOR.

Peki bu yazıdan sonra aklınıza ne geliyor, GOLF 50 desibel ses seviyesinde iken Mercedes 75-80 olmalı ki bu yorum yapılsın demi. Ancak o şekilde değil, test değerlerinin gerçekçi olduğunu varsayarak bakınız durum neymiş :

A serisi : 100km/s için 66 desibel - 130 km/s için 70 desibel.
    Golf : 100km/s için 65 desibel - 130 km/s için 69 desibel (Bu değerler BMW den de iyi)

İki pragrafta ses için yazılmış ama test sonuçları ortada iken yazılan yazıya bakarmısınız allah aşkına, art niyet tavan yapmış

AUTO SHOW dergisi artık gözümde sıfırdır. Sanırım VW çok reklam veriyor bunlara ama ben Mercedes in yerinde olsam test aracı bile vermem bunlara

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanyazici

quote:

müşteri temsilcisiyle konustum aracınız pasal da gibi birşey söyledi yanlış duymadıysam :D jetonumda geç düştü pasal nedir ? :D :D

Passau Almanyanın bir yeridir. Arabanın fabrikadan sonraki 2.ci durağıdır. Burdan gemi ile nehirden Vidin bulgaristana ordanda TR ye gelir.3 hafta içinde aracınızı teslım alırsınız.

Hasan bey çok tesekkur ediyorum bilgi içinn :) verdiginiz süre en iyi ihtimal mi bu süre kisalabilir mi ya da artabilir mi ? :)

• quote:

quote:

quote:

Hasan bey çok tesekkur ediyorum bilgi içinn :) verdiginiz süre en iyi ihtimal mi bu süre kisalabilir mi ya da artabilir mi ? :)

passau dan sonra NORMAL şartlarda 3 hafta içinde gelir. yani kısalmaz ama artabilir. fabrika çıkış tarihini yarın bayiye sorun. oun üstüne 30gün koyun arabanız o tarihte teslim edilecektir. +- 5 gün de kaloma düşünün.

benim 2013 model araç 8-9 ocak gibi çıktı. 30unda TR gümrüğüne geldi. halen gümrükte ki devir teslim işlemlerinden dolayı gümrükte bekliyor. geçen hafta hiçbir marka hiçbir arabanın gümrüğü yapılmadı. yani kesin birşeyi kimse söyleyemez. ama inş bu hafta ithalat+plaka+ruhsat yetişirse cumartesi günü alıcam.

• İşte Benim arabanın 2013 model hali ve ekstraları;

Not: şuanki düşüncem olsaydı direk A 200 AMG + AMG Exclusive Paketi + Gece Paketi + Cam Tavan + Hafıza Paketi alırdım. konfigürasyon açılsa ilk fırsatta kaç para farkedeceğine bakacağım. neyse artık seneye yeni CLA aldığımızda alıcam bunları:)

herkes arabasını güle güle kullansın.

2013 Model A 180 AMG 79.999,752 TL
    Hafıza Paketi 1.317,139 TL
    Panaromik Açılır Cam Tavan 3.459.948 TL
    Bi-Xenon Farlar 3.322,337 TL
    Isıtmalı Ön Koltuklar 1.140,210 TL
    18 inç, 5 Çift Kollu AMG Tasarımı Hafif Alaşım Jantlar 982,940 TL
    Elektrikli, 4Yönlü Bel Desteği 609,422 TL
    Plaka Masrafı 1.200,000 TL

Toplam 92.031,748 TL

Orjinal Mercedes A Serisi Küçük Aksesuarları

Polüretan Kaymaz Bagaj Taban Örtüsü 165 TL
    Elbise Askılığı 75 TL
    Mercedes Logolu Termos Bardak 70 TL
    Bagaj Kapağına "///AMG" Logosu 175 TL
    Mercedes Anahtar şeklinde Flash Bellek 30 TL

Toplam 515 TL

• quote:

Öncelikle ben Alman motor ve çelik üretimine hasta birisiyim.

kaporta yerine çelik ifadesi kullandım. çünkü almanlar sadece arabada değil gemi ve uçak ta da iyiler. ben gemi kaptanıyım ve son beş senedirde iki tane gemisi olan bir firmada çalışıyorum. neredeyse 40yaşında olan bir tankerimiz var alman yapısı. butun piyasa insanları bu gemiye hasta. çünkü herkes geçmişinde muhakkak bu gemi ile bir kerede olsa iş yapmış. gemimiz, sıfır çin yada türk yapımı gemilere inanın bana taş çıkarıyor.

bunları niye mi yazdım ; çünkü tartışacağımız bütün arabalar alman yapımı ve inanın objektif olarak yaklaşacağım.

1- bütün alman markalarının kaporta ve motor kalitesini tartışmak yersiz ve gereksizdir.
    2- kafadan neden dizel araçlar test edilmiş?? test aracları ekonomik amaçlı olan dizel arabalarının yerine kesinlikle performans amaçlı benzinli araçlar olmalıdır.
    eğer illa dizel araç olacaksa da A 200 1.8 CDI AMG ile test edilmelidir.

dolayısı ile A200 AMG - 1.16 Sport Line - Yeni Golf 1.4 TSI ACT BMT 140PS DSG Highline
    Fiyatlar sırası ile 88.500TL - 85.000TL - 68.000TL

3-giyimde bile belli bir kaliteden sonraki parayı markaya ve prestije verirsiniz. hastanede bile aynı değilmi??
    bakırköy acıbadem ile maslak acıbadem hastanesi arasında bile %30dan fazla fark var ki bunlar aynı grup hasteneleri olmasına rağmen.

dolayısı ile golf , mercedes-bmw ve audi arabalarının fiziksel olarak aynı özelliklerde bile olsa marka ve prestij olarak yanına bile yaklaşamaz.
    yanlış anlaşılmasın eşim de şuan opel astra kullanıyor ve seneye ona ya golf yada jetta alacağım. çok güzel ve ekonomik arabalar. ötv ve mtv vergi dilimine takılmadan 1,6 dizel otomatik te bir numaralar. asla zarar ettirmiyorlar. ama sonuç = HALK ARABASI. isterse dizel otomatik highline paketi olsun 70-75mılyar ver yinede kimse dönüp ne sana nede arabana bakmaz. kimse buarabaya 70-75milyar vermiştir diye düşünmez. halbuki boş 68bin liraya mercedes A serisi al. insanlar donanım ve paketine bakmadan bu araba çok pahalıdır diye düşünürler. tüm dünyada bu böyle. yine yanlış anlaşılmasın bizlerde A serisini bu amaçlı almıyoruz. ama ortada bir gerçek var arkadaşlar.

Volkswagen de Scirocco ve CC haricinde bütün arabalar normal bir arabadır.

Aynı şekil Leon da Golf ün bir alt sınıfıdır. (arçelik Altus , Vestel Regal gibi)

sonuç olarak,

Golf kendi sınıfında doğrudur 1 numara.

Ama mercedes BMW ve Audi sınıfında bile değildir.

• quote:

quote:

Öncelikle ben Alman motor ve çelik üretimine hasta birisiyim.

kaporta yerine çelik ifadesi kullandım. çünkü almanlar sadece arabada değil gemi ve uçak ta da iyiler. ben gemi kaptanıyım ve son beş senedirde iki tane gemisi olan bir firmada çalışıyorum. neredeyse 40yaşında olan bir tankerimiz var alman yapısı. butun piyasa insanları bu gemiye hasta. çünkü herkes geçmişinde muhakkak bu gemi ile bir kerede olsa iş yapmış. gemimiz, sıfır çin yada türk yapımı gemilere inanın bana taş çıkarıyor.

bunları niye mi yazdım ; çünkü tartışacağımız bütün arabalar alman yapımı ve inanın objektif olarak yaklaşacağım.

1- bütün alman markalarının kaporta ve motor kalitesini tartışmak yersiz ve gereksizdir.
    2- kafadan neden dizel araçlar test edilmiş?? test aracları ekonomik amaçlı olan dizel arabalarının yerine kesinlikle performans amaçlı benzinli araçlar olmalıdır.
    eğer illa dizel araç olacaksa da A 200 1.8 CDI AMG ile test edilmelidir.

dolayısı ile A200 AMG - 1.16 Sport Line - Yeni Golf 1.4 TSI ACT BMT 140PS DSG Highline
    Fiyatlar sırası ile 88.500TL - 85.000TL - 68.000TL

3-giyimde bile belli bir kaliteden sonraki parayı markaya ve prestije verirsiniz. hastanede bile aynı değilmi??
    bakırköy acıbadem ile maslak acıbadem hastanesi arasında bile %30dan fazla fark var ki bunlar aynı grup hasteneleri olmasına rağmen.

dolayısı ile golf , mercedes-bmw ve audi arabalarının fiziksel olarak aynı özelliklerde bile olsa marka ve prestij olarak yanına bile yaklaşamaz.
    yanlış anlaşılmasın eşim de şuan opel astra kullanıyor ve seneye ona ya golf yada jetta alacağım. çok güzel ve ekonomik arabalar. ötv ve mtv vergi dilimine takılmadan 1,6 dizel otomatik te bir numaralar. asla zarar ettirmiyorlar. ama sonuç = HALK ARABASI. isterse dizel otomatik highline paketi olsun 70-75mılyar ver yinede kimse dönüp ne sana nede arabana bakmaz. kimse buarabaya 70-75milyar vermiştir diye düşünmez. halbuki boş 68bin liraya mercedes A serisi al. insanlar donanım ve paketine bakmadan bu araba çok pahalıdır diye düşünürler. tüm dünyada bu böyle. yine yanlış anlaşılmasın bizlerde A serisini bu amaçlı almıyoruz. ama ortada bir gerçek var arkadaşlar.

Volkswagen de Scirocco ve CC haricinde bütün arabalar normal bir arabadır.

Aynı şekil Leon da Golf ün bir alt sınıfıdır. (arçelik Altus , Vestel Regal gibi)

sonuç olarak,

Golf kendi sınıfında doğrudur 1 numara.

Ama mercedes BMW ve Audi sınıfında bile değildir.

Vw nin tarifini daha güzel yapamazdık. Elinize sağlık. Forumda sayfalarca tartışılır ama bu yazı ile aslında son nokta konabilir. Vw kötü değil ama hiçbir kategori dede 1. Değil. Yada kategoriler neye göre kime göre. Bagaj hacmi, arka koltuk genişliği, iç kalite ilk görüşte tutku !Yakıt tüketimi performans, yol tutuş, konfor. Hepsi zıt özellikler. Ama nedense tüm vw araçları bu kategorilerde orta puan alırken hep 1. Oluyor. Açarsak bagaj hacmi benim için önemli ise demekki kalabalık seyehatler yapıyorum. Bagaj geniş diyelim, arka koltuk sırasından çalarak. 2 sindede birinci olamazsın ama 2 sindede orta olman kurdeleyi göğüsleyecegin anlamınamı geliyor!!!!!

• hasanyazıcı kardeşim merhaba.. aracın hayırlı olsun.. bende kasım sonu 2013 olarak bir a200 amg siparişi vermiştim.. geçen pazartesi(4 şubat) bayiden aradılar araç Türkiye ye giriş yapmıştır bayiye gelince sizi arayacağız diye ama daha bir ses yok.takip ettiğim kadarıyla siz araç takibi şu an nerede olduğu hangi dönem üretime başladığı ve gümrükteki gecikmeye kadar bayilerden daha bilgi sahibisiniz. sizi bundan dolayı tebrik ederim.galiba siz de benimle aynı zamanlarda aracı teslim alacaksınız.bu haftaya yetişirmi sizce?tekrar hayırlı olsun..
  • Konfig. aktif olmuş
  • Konfig açılmış, bu arada opsiyonlara zam gelmemiş sadece aracın fiyatı artmış. Buda iyi haber.

Bugün satıcıyı aradım son faiz indirimi ile baz faiz MBFT de 0,93 olmuş, kasko kampanyalı olarak.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.