Şimdi Ara

9W ile 75 W arasında ne farklar olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17W lık s220 ve şimdiki 9W lık creative a120 testlerine bakarsam s220 tık tık diye bas vururken creative boooğm diye böyle titretiyor derinden geliyor ve çok hoşuma gidiyor.

Şimdi 9W da yani Creative a120 olan hoparlörüm ile aşağıdaki müzikte tam bir ayar yakalıyorum çok güzel booğğğm diye ses çıkıyor ancak biraz artırdığım zaman subwoofer kırrr kırrr gırrr gibi sesler çıkarıyor parmağımı woofer hava çıkış deliğe sokuyorum biraz kesiliyor deliğin ağzına dik şekilde parmağımı koyuyorum yine ses biraz geçiyor bu sesi çok açınca derin bass yerine kırrr kırrr diye bas vurması watt la mı alakalı ?

quote:

• ucuz mal olduğu için watt yüksek oluyo watta göre tonlamayı ayarlıyamıyo şirket
  • furkantonya F kullanıcısına yanıt
    Peki baslı sarkilarda yuksek seste dinleyemiyorum 75watt z506 olmuş olsa yuksek seste yine girer kirr diye ses cikartir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim onu bilmiyorum ama z506 tavsiye etmiyorum
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    gırr sesini duymak istemiyorsanız kabini büyük olan hoparlörlere bakın.Büyük kabin büyük kolon
  • ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    Subwooferı kabininden çıkartıp kablosu ile başka bir kabine aktarsak. Yani mdf den biraz daha büyük yeni bir kabin yapsak elyaflı falan o kabine kablo ile götürsek subwooferı daha temiz ses elde edebilir miyiz ?
    sanmıyorum.o woofer o kabine göre yapıldığı için başka kabine koyunca eski bass sesini alabileceğinizi sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m3 ile 330 un Farkı Nedir ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu kabinlerin hepsi kuru tahta içinde amfi devresi olan mdf den yapılmış bir kutu. Aynı ebatlarda içinde devresi olmayacak sesi etkilemeyecek ve internetteki kabin tasarımı gibi kuru tahta yerine içine elyaf döşeyerek aynı ebattaki kabini yeniden yapsak ses güzel olur mu acaba ?
    koyacağınız sub nedir ?
    Creative a120 hoparlörümün sub kabinini aynı boyutlarda mdf den yapıp içini elyafla kaplayıp altına aynı sub deliğini açmak. Kablo yardımı ile de subwooferı eski kabinden çıkarıp yeni kabine taşımak.
    pek değişiklik olucağını sanmıyorum ama deneyin derim.Başka sub taksanız değişiklik olabilir ama o subla bilemiyorum.
    Devresi yanmış logitech s220 de var elimde ancak o kendi sistemi ile bassları derinden değilde tık tık diye veriyordu.
    Tarif ettiğiniz bas türüne deep bass yani derin bas deniliyor ve subwoofer'ın alt frekanslarda ne kadar başarılı olduğunu gösterir.

Pörtleme sesi daha büyük kabinle giderilebilir ama bu sefer de elde edeceğiniz bas sesinin karakteri ve şiddeti değişebilir. Bu tarz kabinler yapılmadan önce baya bir hesap kitap yapılıyor zaten. O yüzden hiç uğraşmayın bence ama ek bilgi adına eğer kabin yaptıracaksanız hava kabin içinde ne kadar çok dolanırsa o kadar iyi derin bass elde edersiniz. Aşağıdaki kabinlerdeki gibi yani;

Burda ise derin baslarıyla ünlü z2300 kabininin hava portunu görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 10 Kasım 2014; 1:34:10 >

• Arkadasimizin pirrr pirrr ediyor dedigi baslar, sizinde soylediginiz gibi hoparlor ve kabin ile alakali.. hoparloru cok iyi tasarlanmis bir kabine koysabile,, hoparlorun inecegi altfrekans sinirli oldugundan hine ayni yerde tökezlicektir yani pirrr.. birde ses cikis gucu frekans dustukce daha guclu olmalidir,, en kisa ornegi 2+1 sistemlerin bass hoparlorleri 5w,, normal stereolar ise 2w..
    mesajda bahsedilen ses eger tahmin ettigim gibiyse enaz 25w güc ister.. oda sagdece bubas varmis demek icin. tabi hine 50w olsada hoparlorun uyumlu olmasi gerekir, o bass icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Tarif ettiğiniz bas türüne deep bass yani derin bas deniliyor ve subwoofer'ın alt frekanslarda ne kadar başarılı olduğunu gösterir.

Pörtleme sesi daha büyük kabinle giderilebilir ama bu sefer de elde edeceğiniz bas sesinin karakteri ve şiddeti değişebilir. Bu tarz kabinler yapılmadan önce baya bir hesap kitap yapılıyor zaten. O yüzden hiç uğraşmayın bence ama ek bilgi adına eğer kabin yaptıracaksanız hava kabin içinde ne kadar çok dolanırsa o kadar iyi derin bass elde edersiniz. Aşağıdaki kabinlerdeki gibi yani;

Burda ise derin baslarıyla ünlü z2300 kabininin hava portunu görebilirsiniz

Oyle hava cikisinin dolanmasina gerek yoktur. Jamo sub 200 u ornek vericek olursak direk hava cikisi var dolanmadan disari atiyor ve orta duzeyde odayi salliyor. O hava cikana kadar sub isinacagindan verimi dusecektir. Hava cikisi bass performansiyla alakali fakat sogutma gorevide gorur. Ilk koydugunuz resim fena yani adamlar resmen labirent yapmislar. Kolay gelsin..

• akyurt kullanıcısına yanıt
    O labirenti sürmek için kaliteli hoparlör gerekir. Bende butür kabinlere özenmiştim,, mdf den yaptırdım. Hoparlör zayıf olduğundan kabin içinde ses oluşturamadı. Hoparlöre elimi koyunca hemen pısıyordu. Fakat zamanında birtane pioneer elime geçmişti>> hoparlöre elimi koysamda çok değişik bir güçle hoparlör çalışmaya devam ediyordu.
  • kardeşim onu bilmiyorum ama creativeden şaşma
  • DeathFor81 kullanıcısına yanıt
    65 TL ye s220 aldim 17 watt baslar tik tik geliyor ama 80 tl ye (kaziklandim) aldigim creative a120 9 wattlik mükemmel Bask var derinden geliyor. Hele arkadasin A220 çok mthis yuksek seste fazla girr yapmiyor bayiliyorum bu markaya

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

65 TL ye s220 aldim 17 watt baslar tik tik geliyor ama 80 tl ye (kaziklandim) aldigim creative a120 9 wattlik mükemmel Bask var derinden geliyor. Hele arkadasin A220 çok mthis yuksek seste fazla girr yapmiyor bayiliyorum bu markaya

CREATİVE in en düşük ürünü bile yüksek performans verir ben müziğe ses kalitesine çok düşkünüm. Creativeden iyi bass veren bi sistem görmedim. 5 sene i-trugue 3000 modelini kullandım çok memnundum bozulunca uğraşmadım biraz araştırp t3300 aldım. mükemmel ses kalitesi. yanına winamp + dfx kurmanı tavsiye ederim. bass ı iyce azdırıyor tizleride çok tatlı yapıyor. kuzende logitech denemiştim tiz ve midler güzeldi fakat bass yetersizdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathFor81 -- 13 Kasım 2014; 15:29:36 >

• DeathFor81 kullanıcısına yanıt
    Dfx ses surucusu sanirim. Windoss media player + realtek hd audio kullanıyorum Winamp + dfx deneyecegim.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.