Şimdi Ara

9v 1.3 a AC adaptör hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 9v 1.3 a AC bir adaptör arıyorum piyasada bulamadım bana yardımcı olur musunuz ?Bunun yerine 2000ma 2500ma olan adaptörleri kullansam sorun olur mu bulabileceğim bir yer var mı? Gitar prosesöründe kullanacağım. Cihazın adaptör girişinde 9v 1.3a yazıyor küçük ve taşınabilir olması önemli orijinal adaptörü var bir yerde oda pahalı geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: VYNO

Merhaba arkadaşlar 9v 1.3 a AC bir adaptör arıyorum piyasada bulamadım bana yardımcı olur musunuz ?Bunun yerine 2000ma 2500ma olan adaptörleri kullansam sorun olur mu bulabileceğim bir yer var mı? Gitar prosesöründe kullanacağım. Cihazın adaptör girişinde 9v 1.3a yazıyor küçük ve taşınabilir olması önemli orijinal adaptörü var bir yerde oda pahalı geldi.

akımı yük kendisi çeker aslında. yani sizin adaptöre bağlayacağınız her ne ise, ne kadar akım çekerse..
    9v maksimum 1.3 a verebilir şeklinde o adaptör, 1.3 a üzeri herhangi adaptör olur diye düşünüyorum.
  • Peki nette bulabileceğim bir yer var mı araştırdım bulmadım teşekkürler cevap için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki nette bulabileceğim bir yer var mı araştırdım bulmadım teşekkürler cevap için

evet en az 1.3 amper olan 9 voltluk adaptörlere bakabilirsiniz. örneğin 9 volt 2 amper

http://www.n11.com/valx-vs-92-9-volt-2-amper-adaptor-P46230561?cid=604001&gclid=CLCeqtCG0cYCFVTMtAodOP0F4w

nette bir çok fiyat bir çok ürün var . bir sorun olacağını düşünmüyorum minimum 1.3 amper olsun yeter ki voltaj tutsun

• quote:

Peki nette bulabileceğim bir yer var mı araştırdım bulmadım teşekkürler cevap için

modem adaptörlerini deneyebilirsiniz. bir bilgisayarcıya gidip bakın. 9 volt 1.5 - 2 amper modem adaptörleri var.
  • Peki şu adaptör ac mi. İşimi görür mü? 9v 1.3a ac cihazı çalıştırr mı bu adaptör?

http://www.hizlial.com/s-link-slx-92a-9v-2a-5-uclu-universal-tablet-pc-adaptoru/10719085?gclid=COKo6LXC08YCFTGWtAodvhEOSQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYNO -- 11 Temmuz 2015; 19:41:17 >
  • AC olması şart değil prosesörün içinde doğrultucu olduğundan 12 volt regüleli yada 9 v regülesiz ac yada dc farketmez bir adaptör bağlayın uçların yönü de önemli değil ters düz de bağlayabilirsiniz. Seçeceğiniz adaptör switchmode olursa yani trafosuz tip çıkışının 9 volttan fazla olması lazım . Ayrıca prosesörün 1.3 amp çekmesi elle hissedilir şekilde ısınması demektir. Isınmıyorsa prosesörünüz 1A lık bir adaptör de işinizi görür.

Yani özetle trafolu tipte regüleli 12volt çıkışı 12 voltu fazla aşmasın yeterli
    regülesiz ucuz tip 9 voltlukdc adaptör de işinizi görür ama alacağınız adaptör uzun süreli prizde kaldığında kendi kendine boşta bile ısınıyorsa kalitesizdir.

Linkini verdiğiniz 9 volt regüleli smps olduğundan prosesör için voltajı içindeki köprü diyotlardan dolayı 1-1.2 volt kadar düşecek dolayısıyla 5V iç regüle ile çalışmıyorsa olmama olasılığı yüksek

http://www.hizlial.com/inca-its-12s-25mm-12v-2a-tablet-sarj-adaptoru/10161450 daha uygun ama boyut fazla derseniz verdiğiniz linkteki gibi ama 12 volt olanlardan seçin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

AC olması şart değil prosesörün içinde doğrultucu olduğundan 12 volt regüleli yada 9 v regülesiz ac yada dc farketmez bir adaptör bağlayın uçların yönü de önemli değil ters düz de bağlayabilirsiniz. Seçeceğiniz adaptör switchmode olursa yani trafosuz tip çıkışının 9 volttan fazla olması lazım . Ayrıca prosesörün 1.3 amp çekmesi elle hissedilir şekilde ısınması demektir. Isınmıyorsa prosesörünüz 1A lık bir adaptör de işinizi görür.

Yani özetle trafolu tipte regüleli 12volt çıkışı 12 voltu fazla aşmasın yeterli
    regülesiz ucuz tip 9 voltlukdc adaptör de işinizi görür ama alacağınız adaptör uzun süreli prizde kaldığında kendi kendine boşta bile ısınıyorsa kalitesizdir.

Linkini verdiğiniz 9 volt regüleli smps olduğundan prosesör için voltajı içindeki köprü diyotlardan dolayı 1-1.2 volt kadar düşecek dolayısıyla 5V iç regüle ile çalışmıyorsa olmama olasılığı yüksek

http://www.hizlial.com/inca-its-12s-25mm-12v-2a-tablet-sarj-adaptoru/10161450 daha uygun ama boyut fazla derseniz verdiğiniz linkteki gibi ama 12 volt olanlardan seçin.

Cevabınız için teşekkürler benim daha önce kullandığım korg ve digitech prosesörde dc olunca cihazda ses bozulması ve bazı fonksiyonlarında çalışmama oluyor.

• Olay şu:

9 V AC gerilimi doğrultunca 12 volt eder. Siz dc 9 volt kullanırsanız 12 volta ulaşamazsınız ama 9 volt regülesiz bir dc adaptör zaten boşta 12 volt vereceğinden sorun olmaz. O nedenle 12 volt regüleli dc kullanın dedim. Ha şu da imkansız değil ac ile beslenen bir devre ac üzerinden referans 50 hertz şebeke frekansını da kullanıp birşeyler için kullanıyor olabilir ama düşük bir ihtimal. Büyük olasılıkla başta bahsettiğim voltaj düşüklüğünden fonksiyon kaybı olmuştur. Eğer ac adaptör kullanmak niyetindeyseniz 9 volt dc trafolu içi açılabilir (yapıştırılmamış) bir adaptör alıp elektrikten anlayan birisine içindeki devreyi söktürüp trafo uçlarına direkt rastgele kabloyu lehimletip kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Olay şu:

9 V AC gerilimi doğrultunca 12 volt eder. Siz dc 9 volt kullanırsanız 12 volta ulaşamazsınız ama 9 volt regülesiz bir dc adaptör zaten boşta 12 volt vereceğinden sorun olmaz. O nedenle 12 volt regüleli dc kullanın dedim. Ha şu da imkansız değil ac ile beslenen bir devre ac üzerinden referans 50 hertz şebeke frekansını da kullanıp birşeyler için kullanıyor olabilir ama düşük bir ihtimal. Büyük olasılıkla başta bahsettiğim voltaj düşüklüğünden fonksiyon kaybı olmuştur. Eğer ac adaptör kullanmak niyetindeyseniz 9 volt dc trafolu içi açılabilir (yapıştırılmamış) bir adaptör alıp elektrikten anlayan birisine içindeki devreyi söktürüp trafo uçlarına direkt rastgele kabloyu lehimletip kullanın.

Şimdi 12v regüleli dc en az 1.3 a olacak bir adaptör alıp kullanacağım doğru anladım değil mi? Tamam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için öyle yapayım o zaman. Evde bir modem adaptörü var 12v dc ama 1 amper taktım çalıştı fakat amperi yüksek olandan almam daha mantıklı sanırım.

Aşağıdakilerden birini alıp kullanıyorum o zaman.

http://urun.n11.com/data-kablosu-ve-adaptor/s-link-sl-133a-12v-2a-5-uclu-universal-tablet-pc-adaptoru-P62110918

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/12v-2a-kamera-adaptoru-12-volt-2-amper-12v-2a-177587220

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/12v-2a-kamera-adaptoru-12-volt-2-amper-177587204

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYNO -- 12 Temmuz 2015; 16:33:27 >

• 1 saat kadar çalışır durumda tutun ısınma olmazsa adaptörde aşırı onu kullanabilirsiniz birşey olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.