_____________________________ |
3.7 v batarya yerine 4.8 v batarya kullanırsam?

-
-
Bu tip soruları sorarken kullanmayı düşündüğünüz cihaz ve batarya detaylarını yazmanız daha iyi olabilir.
Batarya kapasitesi ve zarar vermeden alınabilecek akım miktarı değerlendirilmelidir.
4.8 V batarya Ni-Mh, 3.7 batarya Lityum batarya olabilir. Şarj etme konusunda bataryaya uygun davranmanız gerekecektir. Yukarıdaki durum değerlendirildikten sonra kullanımında sakınca olmayabilir.
_____________________________ -
Muhtemelen olur, kartı destekliyorsa birşey olmaz ama kart geniş voltaj aralığını desteklemezse yanabilir veya hasar görebilir.
1n4007 ile voltajını düşürürsün ama şarj işe sıkıntı olacak. Direnç ile işi çözebilirmisin bilemiyorum.
_____________________________ 15 Temmuzu unutmadık, unutturmayacağız.
-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek----- -
3.7 volt li-ion yerine 4.8 volt Ni-Cd veya Ni-Mh mı kullanacaksınız?
Aralarında az fark var gibi görünüyor ama maksimum voltajları arasında daha fazla fark var.
Li-ion piller 4.2 volta kadar şarj edilirken, sizin pil yaklaşık 6 volta kadar şarj ediliyor. Bu sorun yaratabilir.
_____________________________ -
Voltajdan ziyade amper önemli. Motor yüksek amper çekiyorsa, 1V bile fazla gelir. Ben 7.2v rc arabayı 16V ile besliyorum. Sorun olmuyor çünkü motor 1A çekiyor.