Şimdi Ara

990FX vs 990X vs 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar amd nin sitesinden baktım ve gördüğüm kadarıyla bu 3 yonga seti arasındaki tek fark 990FX 4 ekran kartı, 990X 2 ekran kartı ve 970 ise tek ekran akrtı desteğine sahip. Bunun dışında hiç bi farklılık göremedim. Sizin bildiğiniz bi fark varmı performans, verimlilik, oc ye etki v.s? Yoksa tek fark yazdığım gibi ekran kartı desteğimi?

• Bu sorunun cevabini bende merak ediyorum

Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WonLt

Bu sorunun cevabini bende merak ediyorum

Takip

up
  • 970 de pci-ex 16 slotu sadece 1 tane olur, 990x de 2 adet olur ancak ikisine de taktın mı x8 x8 çalışır 990fx de iki tane taktın mı x16 x16 çalışır yani Crossfire / SLI için ideal platform 990FX dir.

Tek ekran kartı kullanacaksanız ve yüksek overclock peşinde değilseniz 990FX veya 990X'in sizin gözünüzde hiçbir alıcılığı yok.

990FX anakartlar genellikle aynı zamanda daha iyi de overclocklanabilir olurlar diğer özellikleri de daha kaliteli olduğu için ama çok takıntılı değilseniz hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

970 de pci-ex 16 slotu sadece 1 tane olur, 990x de 2 adet olur ancak ikisine de taktın mı x8 x8 çalışır 990fx de iki tane taktın mı x16 x16 çalışır yani Crossfire / SLI için ideal platform 990FX dir.

Tek ekran kartı kullanacaksanız ve yüksek overclock peşinde değilseniz 990FX veya 990X'in sizin gözünüzde hiçbir alıcılığı yok.

990FX anakartlar genellikle aynı zamanda daha iyi de overclocklanabilir olurlar diğer özellikleri de daha kaliteli olduğu için ama çok takıntılı değilseniz hiç gerek yok.

Açıklama için teşekkürler
  • arkadaşlar örneğin gigabyte 990fxa-d3 anakartında 4 adet PCI Express x16 yuvası bulunuyor. ikisi x16 diğer ikisi x4 şeklinde, aynı zamanda gigabyte ın sitesinde anakartın 2 yollu crossfire a destek verdiği yazıyor. peki ben bu iki x16 yuvasını crossfire da kullandım. diğer iki x4 yuvası ne işime yarayacak? bunlar gereksiz mi? mesela msi 990fxa gd65 de sadece iki PCI Express x16 şeklinde bulunuyor ve crossfire da ikisi de x16 şeklinde çalısıyor ve fazlalık yok. bu durumda daha ucuza bulunursa msi mı seçilmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cape Agulhas -- 29 Nisan 2013; 23:18:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.