Başlıktada belirttiğim gibi x58 anakartlı yani core i7 bir sistem toplayacağım.Ekran kartını gtx295 düşünüyordum ama dx11 çıkacağını öğrenince gtx275 almaya karar verdim.Dx11 kartlar oturunca bir tane dx11 kart almayı düşünüyorum.Ama şuanki sisteme uyarmı bilmiyorum.Bu dx11 kartlar pcı expres 2.0 x16 mı olucak yoksa değişik birşey olacak ve şuanki sistemlere uymayacak mı?
uyar merak etme
PCI-E olduğu sürece uyar merak etme...
O zaman şimdi gtx275 alıyorum ileride onu çıkartıp direk dx11 kart taktığımda sorunsuz çalıştırıyorum -inşallah-
Bence GTX275 de çok üst seviye bir kart.Yakın zamanda değiştireceğim diyorsunuz ben GTS250 öneririm ama karar size kalmış tabi...
Ya şimdi benim şöyle bi durumum var.Şuan lise 3e geçtim.Lise 4üde burada okuyup üniversiteyi okumak için yurtdışına çıkacağım.Büyük ihtimalle pcyi oraya götürürüm ama orda parça falan almayı düşünmüyorum.Yani burada 2.5 yılım falan var.Dx11 kartlar bu senenin sonlarında çıkmaya başlayacakmış ama ilk başlarda alınmaz tabi.Ben lise 3ün sonlarındayken dx11 kartlar biraz oturur bende bir tane alırım.Böylece 1.5yıl dx11 kartı kullanırım Türkiyede.Yurtışına onuda götürürsem parça falan değiştirmeden aynen kullanırım.Bu durumda benim şuan 1 seneliğine iyi bir kart alıp 1 sene sonra dx11 kartla değiştirmem gerekiyor.Ama bu 1 senede de iyi oyun oynamak istiyorum.Palit Gtx275 410TL bence çok iyi fiyatı.1 sene sonra bu kartı 150TL'ye satabilirsem çok iyi olur.Gtx295 900TL civarında.Yani 500e yakın fiyat farkları var.500+150=650.Bende biraz eklerim en az 800TL'lik bi dx11 kart alabilirim.Siz ne dersiniz? (Biraz fazla yazdım ama )
quote:
Orijinalden alıntı: Tnevel-levenT
Ya şimdi benim şöyle bi durumum var.Şuan lise 3e geçtim.Lise 4üde burada okuyup üniversiteyi okumak için yurtdışına çıkacağım.Büyük ihtimalle pcyi oraya götürürüm ama orda parça falan almayı düşünmüyorum.Yani burada 2.5 yılım falan var.Dx11 kartlar bu senenin sonlarında çıkmaya başlayacakmış ama ilk başlarda alınmaz tabi.Ben lise 3ün sonlarındayken dx11 kartlar biraz oturur bende bir tane alırım.Böylece 1.5yıl dx11 kartı kullanırım Türkiyede.Yurtışına onuda götürürsem parça falan değiştirmeden aynen kullanırım.Bu durumda benim şuan 1 seneliğine iyi bir kart alıp 1 sene sonra dx11 kartla değiştirmem gerekiyor.Ama bu 1 senede de iyi oyun oynamak istiyorum.Palit Gtx275 410TL bence çok iyi fiyatı.1 sene sonra bu kartı 150TL'ye satabilirsem çok iyi olur.Gtx295 900TL civarında.Yani 500e yakın fiyat farkları var.500+150=650.Bende biraz eklerim en az 800TL'lik bi dx11 kart alabilirim.Siz ne dersiniz? (Biraz fazla yazdım ama )
bu yazdıklarından sonra kimsenin onu bunu alma diyeceğini sanmıyorumal gtx 275 keyfine bak
Başlıktada belirttiğim gibi x58 anakartlı yani core i7 bir sistem toplayacağım.Ekran kartını gtx295 düşünüyordum ama dx11 çıkacağını öğrenince gtx275 almaya karar verdim.Dx11 kartlar oturunca bir tane dx11 kart almayı düşünüyorum.Ama şuanki sisteme uyarmı bilmiyorum.Bu dx11 kartlar pcı expres 2.0 x16 mı olucak yoksa değişik birşey olacak ve şuanki sistemlere uymayacak mı?
Yakın zamanda usb 3.0 anakartlar çıkacak,beklemenizi öneririm.Ben de sistem kuracağım dx11,usb 3.0,win7 hepsine aynı anda geçmeyi düşünüyorum,bu süre zarfında düşük cas ddr3'ler de ucuzlar.
Usb 3.0ın sadece usb bellek ve hdd de mi yararı olacak yoksa pc performansına etkisi olacakmı? Enn geç eylülün 10u gibi alıncak pc.Eğer bu 3.0 çok önemli birşey değilse dahada erteleyemem çünkü 2 yıldır yok şu çıkcak yok bu ucuzlicak diye erteleyip durdum O zamana kadar çıkarsa alırım.Benim şuan tek korkum dx11 kartların benim pcde tam performans çalışmaması(Hiç çalışmamasından da korkuyorum) Bu arada düşük cas dediğiniz cl8 mi? Eğer daha düşük cas çıkarsa onu almam iyi olur çünkü sanki cl8 çok fazla gibi geliyor.Şu cl'lerin mantığınıda hiç anlayamadım.1600mhz ramlarde cl8 nasıl? Ddr2 1066mhz cl5'ten ne kadar iyi ddr3 1600mhz cl8? Bunları sormak için ayrı bir konu açmak istemedim..
Arkadaşlar heryerde PCI express 3.0 x32 olacak deniyor.Ben dx11 kartları PCX 3 32x olursa nasıl PCX 2 16x de çalıştıracağım??? Yine beklemem gerekmiyordur umarım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme