< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Nisan 2019; 1:11:4 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Nisan 2019; 1:11:4 > |
Yılların intelcisi olarak artık gerçekleri kabul edelim.
İntel 9.nesilde çuvalladı. 10 nm yapamıyoruz diyip olayı kapatıp hali hazırda var olan 14 nm mimariyi 9.nesil olarak çıkartıp insanların önüne atması saçmalıktan başka bir şey değil. Hele bir de zaten işi batırmışken bu işlemcileri yeni sokette kullanabilirsiniz demeleri ayrı bir rezalet. İki elimizle bir mimariyi doğrultamadık bu rezalet nedeniyle 9.nesil işlemciler z370 sokette de kullanılacak diyip durumu biraz kurtarabilirlerdi ama o da yok. Ben 8.nesil 8700k işlemcimle mutluyum fakat sonraki sistemim kesinlikle intel olmayacak, amd'nin 7 nm işlemcilerine odaklandım. Edit: Neyse en azından 9.nesil işlemcileri z370 çipsette kullanılmasına izin vermişler beyefendiler. |
![]() |
Bunu diyen donanımcı123 ise intelin işi zor
![]() ![]() |
Batıyor ama buradan birşey söylememiz bir şeyi değiştirmiyor.
Tepki vermek istiyorsak intel işlemci kullanmayacağız. Sonraki işlemcim kesinlikle intel olmayacak, amd 7 nm işlemcileri bekliyorum, ilerde sistem değiştirirsem kesinlikle amd tercih edeceğim. Önemli olan herkesin bu tepkiyi gösterebilmesi, yoksa gece gündüz intel'e küfür ederek birşeyleri değiştiremeyiz. |
Firmaların allahı olmaz.
![]() |
Testlere baktım da bunlar 8700k nın macununu değiştirip 9. Nesil diye kakalamışlar. Üstelik anakart da değişmiş. 8700k bitene kadar devam. Tırnak ucu kadar ilerleme yok paketi değiştirip yeniden satıyorlar.
|
Aslında 9900K'nın lehimli gelmesi gerekli değil, aşırı güç çeken i9 skylake x ler bile lehimsiz geliyor ama bildiğimiz intel bunu marketing aracı olarak kullanacak gibi gözüküyor. Zaten yıllardır olması gerekeni bize bir lutufmuş gibi sunacak.
Hele sadece 9900 lehimli gelip diğerleri gelmezse insanların tam nefretini kazanır. |
Bu fiyat doğru mu gerçekten? 2700x varken kim gider 2 kat fazla para verir gerçekten akıl alır gibi değil. "İntelde alınacak tek bir işlemci var o da 8/16 olan işlemciler" dedim ama bu fiyatta gelecekse kimseye ne tavsiye ederim ne de varlığından bahsederim.
|
Adam olayı çözdü arkadaşlar. Şimdi konuyu kapatıp, dağılabilir herkes.
![]() |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Mayıs 2018; 22:28:56 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Mayıs 2018; 22:52:32 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Temmuz 2018; 16:51:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 20 Ekim 2018; 15:58:10 > |