Şimdi Ara

9800SE OVERCLOK VE POWER SUPPLY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9800SE CELERON2000 VE DDR400MHZ SİSTEME POWER SUPPLY ALICAM VE OVERCLOCK YAPILACAK AMA MARKALAR ARASI FİYAT FARKLARI AŞIRI EVERS POWER 400WATT 36 AOPEN 300WATT 34 DOLAR HANGİSİNİ ALMALI SİZCE VE BAŞKA BİR ARTARNETİF TAVSİYE EDERMİSİNİZ BÜTCE 35 DOLAR

• evers power bende düşünüyorum ama emin diilim pcworld dergisine okumustum en cok tavsiye edilen psu biri olarak sölemişti ama şimdi bilmiyorum sahi bi alda bizede yaz nasıldır iii midir kötümüdür diye
  • arkadaşlar tavsiyenize göre simdi ever ve aopen alıcam
  • ya arkadaşlar aranızda tavsiyede bulanacak yokmu
  • Everest PSU dan uzak durmanı tavsiye ederim. FSP marka (Aopen in kasalarında kullandığı marka) PSU almanı tavsiye edebilirim. 350 Watt 12 cm fanlı modeli var gayet iyi performans alırsın.
    Bu tür hayati parçalarda TUV onaylı ve kaliteli parçalardan almakta fayda var.
  • emperor 9800 se varsa sende softmod yap derim bence eğer softmod yaparsan kartın 9800 pro olur %50 pro olma şansın var
    http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php bu siteden
    Softmodded Catalyst Package bu adlı dosyayı indir ve eski grafik kartının driverini silip bunu kur 3dmark 03 puan karşılaştırması yap

eğer görüntüde bozukluklar yaşarsan korkma bilgisayarı yeniden başlat kurduğun driveri kaldır eski driveri kur sorunun gider

dediğim gibi %50 şansın var eğer tutarsa (benimki tuttu) 9800 pro kartın olur iyi şanslar
  • yaa dandik dundik şeyler almayın yaw everest ne sistemine yazık patlıyıp gitcek almışken ii bişi almaya bak 400w falan alamıosanda marka 300w olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Supply Voltaj Değerleri ???
    12 yıl önce açıldı
    PSU cpu 3.3v sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende AMD 64 3000+, ABIT KV8-MAX3 ve 1GB ram var. 9800 SE XTREME alıp bios güncelleyerek 9800 Pro yapmayı düşünüyorum. ASUS TA210 kasa ve 300 Watt PSU bunu kaldırır mı?
  • @Tuvnera bu link umarım yardımcı olur. Elindeki işlemci 100W kadar isteyebilir ( tam emin değilim ).
    9800SE yi 9800PRO yapman için bios güncellemesi yapmam pek bir şey değiştirmez. Sadece Omega yada DNA sürücülerini yani softmod sürücülerini kurman yeterli

@Emperor FSP den şaşma.
  • quote:

Everest PSU dan uzak durmanı tavsiye ederim. FSP marka (Aopen in kasalarında kullandığı marka) PSU almanı tavsiye edebilirim. 350 Watt 12 cm fanlı modeli var gayet iyi performans alırsın.

quote:

yaa dandik dundik şeyler almayın yaw everest ne sistemine yazık patlıyıp gitcek almışken ii bişi almaya bak 400w falan alamıosanda marka 300w olsun

Arkadaşlar Ever-Power ile eversti karıştırmış herhalde.
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Ben Ever-power kullanıyorum oldukça memnunum.

http://www.mavidonanim.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=PH-400

http://www.ncstr.com/product_info.php?cPath=39_58_128&products_id=296&osCsid=a9b8b24579faa0f0851354c6532a5395

• quote:

Orjinalden alıntı: theprometheus

@Tuvnera bu link umarım yardımcı olur.

Hangi link????
    CHIP Ağustos sayısına güvenerek 9800 SE alıyorum. Yazıya göre bütün 9800 SE ler Omega ya da DNA sürücüleriyle 9800 Pro olabiliyor. Üstelik biosu yeniden yazdığın halde bir sorun olunca garanti kapsamında oluyormuş.
  • quote:

9800 SE XTREME alıp bios güncelleyerek 9800 Pro yapmayı

Yanlış bilmiosam o kart 128-bit pro olma şansı yok
  • 128 Bit SE ler Pro olamazlar SAdece Powercolor SE 256 Bit Pro olur ve zaten piyasada da kalmadı:)
  • CHIP yanılıyor mu o zaman?

Örneğin ATI Radeon 9800 SE (ve 256 bit versiyonları) ile 9800 Pro arasında ki tek fark, Radeon 9800 SE' de(Aslında donanımsal olarak mevcut olan) 4 adet pipeline ın devre dışı olması. Bu pipeline' ları devre dışı bırakan özel bir donanımsal kilit bulunmuyor. Yüklenen sürücü, kartın BIOS' una bakarak pipeline ları açıyor ya da kapatıyor. Gerekli özellikleri değiştirilmiş bir sürücü pipeline kontrol işlemini yapmıyor. Yani "Uygun" bir sürücüyle kullanılması halinde 9800SE kartınız 9800Oro olarak çalışıyor.

Bu yazıda CHIP "Sadece 256 bit olanlar PRo olur" diye bir ibare kullanmamış. Hatta (ve 256 bit versiyonları) ayrı belirtmiş. Kusura bakmayın ama ben bu yazıdan bütün 9800SE lerin 9800 Pro olabileceğini anladım. Yanıldıysam düzeltin beni.

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: theprometheus

@Tuvnera bu link umarım yardımcı olur.

Hangi link????
    CHIP Ağustos sayısına güvenerek 9800 SE alıyorum. Yazıya göre bütün 9800 SE ler Omega ya da DNA sürücüleriyle 9800 Pro olabiliyor. Üstelik biosu yeniden yazdığın halde bir sorun olunca garanti kapsamında oluyormuş.

Dostum bu link yazan yere tıklarsan görürsün

• quote:

Orjinalden alıntı: rabesantrata

quote:

Everest PSU dan uzak durmanı tavsiye ederim. FSP marka (Aopen in kasalarında kullandığı marka) PSU almanı tavsiye edebilirim. 350 Watt 12 cm fanlı modeli var gayet iyi performans alırsın.

quote:

yaa dandik dundik şeyler almayın yaw everest ne sistemine yazık patlıyıp gitcek almışken ii bişi almaya bak 400w falan alamıosanda marka 300w olsun

Arkadaşlar Ever-Power ile eversti karıştırmış herhalde.
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Ben Ever-power kullanıyorum oldukça memnunum.

http://www.mavidonanim.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=PH-400

http://www.ncstr.com/product_info.php?cPath=39_58_128&products_id=296&osCsid=a9b8b24579faa0f0851354c6532a5395

+1 kesinlile dogru o sayısı bende de vardır 300W ever-power içeri tıka basa dolu sogutucusu kapastörler fanlar vs.. (kapasitörler 625 uF) 400W ne kadarlık bilgim yok

• everpower everestin yeni ismi değilmi?

ayrıca dergiye güvenip 9800se yi 9800pro yapıcam die heveslenmeyin.
    kaç arkadaş o ümitle aldı ama softmod sonucu görüntüde bozulmalar oldu. ayrıca 9800se xtreme'i bende 128 bit die biliorumi ve dolayısıyla 9800pro olma ihtimali malesef yok.
    9700pcb si kullanan 9800se ler 256 bit 9500pcb si kullananlar 128 bitler. ve 128 bitlik 9800se olsa olsa 9500pro olur :)

powercolor 128 mb 256 bit 9800se ninde kesin 9800pro olma garantisi yok. Şansa Kalmıuş Bişey. (kapatılan pipeline ler bozuksa açınc düzgün çalışmayacağı için pek bişeye benzemez )
  • walla cok guzel 9800 pro oluyor
  • Bugün Kadıköy EXA Bilgisayar' dan 150$+KDV ye 128 MB ATI Powercolor 9800 SE aldım. Hemen BFVietnam' da en yüksek ayarlarda denedim. Daha önce 9200SE kullanıyordum. Bu kartı aldığımda anladım ki aslında BFVietnam oynamıyor, oynamak için sürünüyormuşum.

Henüz CHIP' in yazdığı Omega driverları yükleyip Pro yapmak için uğraşmadım. Ama 7 yıldır bu dergiyi alıyorum ve CHIP diyorsa doğru diyordur. Mutlaka Pro olacak.
  • TuVNeRa, o KaDaR GüVeNMe.....
    PRO olma Garantisi Verir, Ama Görüntüde Bozulma Olmama Garantisi Veremez.. ee Görüntüde Bozulma Oluyosa Ne Anlarım Ben Bu PRO dan, Ki PRO yaptığında Bilgisayarı Açamama Riskin Bile Var.
    Benden Söylemesi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.