Bildirim
98 model Mazda 626
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Tek dezavantajı yakıt tüketimi ve yıllık 610 YTL vergisi.
Yakıt problemini LPG ile rahatlıkla çözersin ( 1.500-1.800 YTL ye mal olur )
Vergi ise 2008 de yarı yarıya inecek ( Araç 10 yaş kategorisine girdiği için )
Fiyatı gayet güzel, ( Araç bakımlı ve temiz ise tabiki ) -
Alıp bi 80.000 de sen kullanacaksan sorun değil ama kısa süreliğine alıyorsan zarar ettirir o araba. O arabayı pazarlıkla 10-11 aralığında alırsın, 6 ay 1 sene sonra sayatım dersen 8'e anca satarsın. Ama yok ben uzun süre kullancam diyosan, hangi araba olsa ölü fiyatına gidiyor zaten. Almadan önce de sanayide bir ustaya falan değil de yetkili servise götür ikinci el ekspertiz yaptır. Motorda bozuk parça var mı yokmu baksınlar, yoksa acı çekersin. Onun 2000 motordan ufağı yok zannedersem. 2000 olmasının dezavantajı vergisi biraz yüksektir ve satarken zorluk çıkarır, kısa sürede satamazsın. Onun dışında yakıt 1.6 ile çok farketmez. 1.6 da gitmiyor, gitsin diye daha çok basıyorsun araba yüksek devir çevirmek zorunda kalıyor ve 2.0 ile aynı benzini yakıyor. -
eğer uzunyıllar bol bol bineceksen alınabilir. çünkü o fiyata boyle araba zor bulunur.
eğer kısa vadede satacaksan çok zarar edersin ayrıca uğraşırsın satmaya.
alırken çok çok iyi kontrol ettir aracı. yetkili servise falan git. malum, parçası en pahalı markalardan biridir mazda.
bi de almadan önce bayaa bi kullanmaya çalış, eğer içine sinmesse almassın. -
http://forum.donanimhaber.com/m_7196705/mpage_33/tm.htm
Buradan çok daha ayrıntılı bilgi alabilirsin şuan fazla vaktim olmadığı için uzun uzun yazamıyorum
eğer alacaksan ve uzun yıllar kullanacaksan uzun yıllar servisle işin olmayacak demektir
sadece yağını değiştir suyunu koy yoluna devam et -
bu araba bartında mı? -
mazda 626 1994 model var bendede kısaca şunu söyleyebilirim : Binmek için alıyorsan çok rahatlıkla alabilirsin fiyatıda güzel 12500 gibi onları fiyatları, ve çok konforludur rahat bir arabadır .. gerçi bendeki 1998 in modele göre eski kasa oluyor biraz ama ben çok memnunsam eminim sende cok memnun kalacaksın. ama arkadaşların da dediği gibi satmak için alacaksan : akıllıca bir yatırım olmaz yani satarken bir süre beklemen gerekebilir. Bir fiat, Toyota gibi kolayca satamazsın . ama çokkaliteli bir araçtır ve özelikle mazda motor konusunda dünyadaki en sağlam markalardan birisidir. yani sana sanayi yüzü falan göstermez periyodik bakımlar dışında. ve yakıtıda öyle gözünü korkutmasın . eğer 136 hp olan modelinden değilse ki sanmıyorum büyük ihtimalle 115 hp olan modelindendir standart. fiatların 1600 cc li araçlarının çoğundan daha ekonomik bir araçtır ama tabikide 1400 cc bir araçla da kıyaslanamaz ama yaktığının hakkınıda gerek performans gerek hız olarak fazlasıyla veren bir araçtır..
kısacası Binmek için alıyorsan ve 3-5 ay sonra satacam demiyorsan tam sana göre bir araç olduğunu söyleyebilirim...
-
Araba Gaziantep'te. Binmek için alıyorum. Yani en az 3-5 sene kullanmayı düşünüyorum. Fakat çevremde kime sorduysam 2000 motor oluşundan dolayı alma dedi. Fakat araba sahibide sizlerin dediği gibi 100 km 10 lt benzin yakıyormuş. Büyük ihtimalle bende bu arabayı alacağım. Cevap veren herkese çok teşekkürler. -
Araç gayet kullanışlı bir araç. Denildiği gibi yakıtı da gayet iyi. -
136 HP olan modellerinde değilse ki muhtemelen değildir onlar standart 115 hp oluyor (ama 136 olanlarıda var) yakıt konusunda hiçbir kuş serisinden fazla yakmaz 2000cc olduğuna aldanmayın 1100kg kasa çok hafif olduğu için yakıt konusu gayet ekonomiktir.. tabiki 1.4 bir motorla kıyaslanamaz ama 1.6 olan motorların çoğundan da ekonomiktir. ama performans modelini alırsan (136 HP) o biraz fazla yakar işte ama oda yaktığının hakkını fazlasıyla verir .. fabrika verilerine göre 9sn. hızlanma var ama 7-8 civarında hızlananlar var pratikte o araçlarla ... arık roketmi dersiniz ne dersiniz siz düşünün gerisini .. o v performansa rağmen D segment bir otomoblden bekleyebileceğin kanforun tamamı mevcut arabada.. -
136 beygir gücünde, 2000 cc motorlu olanını almayı düşünüyorum. 2000 model ve km 100,000 i biraz geçmiş durumda. atiker lpg li. 14500 e alınır mı acaba? ne diyorsunuz? -
Uzun vadede binmeyi planlıyorsanız bence çok güzel bir seçim
Darbesi kazası falan yoksa alın. İnanın bana çok memnun kalacaksınız Mazda'dan..
Zırt pırt araba değiştiren biri olmasam düşünebilirdim bende
Bugüne kadar bir çok araba sahibi olduk, Mercedes haricinde en konforlu en sevdiğimiz araç Mazda 323 olmuştu ailemizde.. Zamanında 94 modeli vardı. -
uzun vadede binebiliriim ama 2B yasası çıkarsa satmak zorunda da kalabilirim. çabuk veya aldığım fiyata elden çıkarma ihtimali nedir? -
Fiyatı şuandaki piyasaya göre bedava sayılır.
Aracı baktırıp sorun yoksa almanızı tavsiye ederim. Satarken ne olacağını düşünmeye gerek yok. Araba temiz olduktan sonra illaki satılır. -
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
Aracı baktırıp sorun yoksa almanızı tavsiye ederim. Satarken ne olacağını düşünmeye gerek yok. Araba temiz olduktan sonra illaki satılır.
satılır satılır da, ne zaman satılır; uğraştırarak mı, çok bekleterek mi, yoksa kısa sürede mi? işte bu önemli.
satmak için aylarca beni bekletmemesi önemli; atıyorum 1-1,5 ay içinde satılsa bu bile yeter bana.
adam böyle bi araca atiker taktırmış. 500 kağıt işletme parası da bizden çıkacak ve araç 15000 e gelecek...
araç sunroofsuz olup, yan hava yastıkları da var. ve boyasız, orjinal
peki bunun normal piyasası ne kadardır acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Şubat 2012; 0:06:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dekareme
uzun vadede binebiliriim ama 2B yasası çıkarsa satmak zorunda da kalabilirim. çabuk veya aldığım fiyata elden çıkarma ihtimali nedir?
6 yıllık konuyu hortlattığın için seni ayakta alkışlıyorum.
Soruna gelince benimde 626 var 98 alacagınla aynı kasa ben memnunun özellik olarak filan cok güzel tek sorunum 150 den sonra acayip ses yapiyor japonların sorunu ses alması zaten yuksek hızda sankı cabrio araba ile gidiyormuşum hissi uyandırıyor.
Km olarak sorun çıkarmaz düzün bisekilde bakımı yapıldıgında inanıyorum ki 350 400 i görebilecek kalitede bir motora sahip -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
Aracı baktırıp sorun yoksa almanızı tavsiye ederim. Satarken ne olacağını düşünmeye gerek yok. Araba temiz olduktan sonra illaki satılır.
satılır satılır da, ne zaman satılır; uğraştırarak mı, çok bekleterek mi, yoksa kısa sürede mi? işte bu önemli.
satmak için aylarca beni bekletmemesi önemli; atıyorum 1-1,5 ay içinde satılsa bu bile yeter bana.
adam böyle bi araca atiker taktırmış. 500 kağıt işletme parası da bizden çıkacak ve araç 15000 e gelecek...
araç sunroofsuz olup, yan hava yastıkları da var. ve boyasız, orjinal
peki bunun normal piyasası ne kadardır acaba?
Ben ilk mesaja bakarak yorum yapmışım. İlk mesaj da 5-6 yıllık
Bu alma satma işleri kısmet. Forumda bir arkadaş mazda aracını bir kaç günde sattı. Ben bir ara satışa çıkarmıştım.Bir sürü arayan oldu. 3 günde müşteri geldi.
Fiyata gelince, Bende aynı dönemin 323 ü var. Malzeme kalitesi olsun, sorunsuzluğu olsun gerçekten çok memnunum.626 da o parayı -benim gözümde- fazlasıyla hakeder.
Ancak şunu belirteyim, Ülkemizde 2000 motor araçlar ayağımı yerden kessin diye alınmamalı. Bu tip araçların yakıtı fazla,vergisi fazla,2.eli zayıf, parçaları biraz daha pahalı.
-
yakıt olarak 1,6 olandan çok farkı olmadığını öğrendim + lpg de var zaten. vergisi yıllık 576 tl. kasko olayı var indirimden yararlanır mıyım bakmak lazım. -
araç yağsız çalışmış, motora anahtar değimiş. o yüzden vazgeçtim. -
quote:
araç yağsız çalışmış, motora anahtar değimiş. o yüzden vazgeçtim.
Bu ciddi bir sorun oluşturabilirdi. Vazgeçmekle iyi yapmışsınız.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X