97 model lpg li corolla xei araca performans filtresi taktırmayı düsünüyorum fakat bu filtlerelerin lpg ile uyumu nasıldır hicbir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. bu arada lpg si sıralı sistem.
tam olarak ne işe yarıyor hocam bu bendede aynı model ve lpg li araç var da
ALINTIDIR
Performans filtrenin normal filtreden farkı nedir?
Normal filtreler kağıt, performans filtreler ise pamuk veya sünger bazlıdır Pamuktan yapılan filtrelerin özel bir yağ sayesinde uzun ömürlü olmaları ve hava geçirgenliği, tozu filtre etme kapasiteleri arttırılmıştır Böylelikle yakıtın daha fazla temiz hava ile karışımının sağlanarak, (motorun daha rahat hava almasıyla) motor gücünü artırması ve benzin tasarrufunu ortaya çıkarmasını tek bir yerden değil her açıdan motora taze hava girmesini sağlayarak (açık filtre için) mümkün kılmıştır
Kağıt bazlı standart filtre ise daha az hava geçirir Gözenekleri çabuk dolar Kısa sürede tıkanınca performansın düşmesine, fazla benzin sarfiyatına neden olur Sıkça yenilenmesi gerekir
Bir performans filtrenin, standart filtreye oranla daha fazla hava akışı sağlayabildiği görülür
Günümüzde motorlar elektronik işletim sistemleriyle donatılmış durumda Yani en basit sekliyle motorun belirli devirlerde belirli zaman aralıklarında alacağı ve dışarı atacağı hava miktarı bu chip teknolojisiyle sağlanıyor Direkt filtre uygulamasında bu sistem motora fazla hava girişini desteklemezse, otomobilin yapılan uygulamaya duyarsız kalabileceği gibi arıza yapması riski akla geliyor Aslında bu tip filtreleri uygulayacağınız arabaya göre üretilmiş olanını alıyorsunuz ama yine de riski göze almamak ve arabanızın motor + performansına yapacağınız her türlü değişiklik için yetkili servise veya bu işleri gerçekten bilen ve uygulayan bir firmaya başvurmak yerinde olacaktır
Bazı Ayrıntılar Bir araca direkt performans hava filtresi takılınca az da olsa benzin sarfiyatı azalıyor ve yine az da olsa performansta artışı hissedilebiliyor Ama her şeyden önce çıkardığı ses tabii ki çok güzel Sanki bir GSi-GTi tipi otomobil kullanıyormuş hissi veriyor Zaten olay seste bitiyor Yani bu filtre motorun rahat hava almasını sağlayarak motoru rahatlatıyor ama gücü max%5 etkiliyor ( en çok 3 veya 4 hp)
Bu da 0-100 ivmelenmeye bir katkı sağlamaz Bu bağlamda performans filtre sihirbaz değil Ancak benzin tasarrufu konusunda çok işe yarıyor Sesi taban gaz yapınca alıyorsunuz Bu durumda sesi duymamaya çalışarak (yani taban gaz yapmadan) benzin tasarrufunuza ve sürüş güvenliğinize müthiş katkıda bulunmanızı sağlıyorBu ses bir tür uyarıcı niteliği taşıyor Yan koltuğunuzda oturan bir kişinin sizi uyarması gibi bir şey
Filtre, motor kaputunun altındaki sıcak havayı emerse performansı düşürür Alttan sıcaklığa dayanıklı akordeon baca havalandırma borusuyla serin ve taze hava girişini sağlayıp bu sorunu çözebilirsiniz Böylece karşıdan gelen hava direkt filtre ile buluşur (Filtrenin çıkaracağı sesi azaltmaması için, borunun ağzının filtreye çok yaklaşmaması gerekli) Dezavantajı ise ortamdaki tozu havayla birlikte getirmesi ve arabanın yol tutuşunu (yüksek hızlarda kaputun altına fazla hava sokarak) bozabilmesi
Açık hava filtresine alternatif olarak arabanın orijinalinde kullanılan normal filtre ile aynı boyutlardaki kutu içi performans hava filtresi kullanılabilir Bu da benzin tasarrufu ve performans sağlar Daha uzun ömürlüdür Fakat sesi unutun Sıcak havayı emen bir açık filtre ile mukayese edersek tabii ki kutu içi performans filtre (hatta standart filtre bile) daha iyidir Sözün özü: Şimdi mevsim yaz Ses isteyene açık filtre, performans isteyene kutu içi performans filtre Kutu içi filtre performansta her zaman bir adım önde 20 dakika otomobili kullanıp bir kenara çekin, kaputu açın Kaput altında ne kadar sıcak bir havanın bulunduğunu hissedeceksiniz Filtre, sıcak havayı emerse performansı düşürür demiştik Bizce en iyisi yine kutu içine dönmek Kutu içi performans hava filtresi sessiz olacak ancak, daha iyi performans verecek ve daha uzun ömürlü olacaktırİkide birde temizlik de gerektirmeyecektir Sonuç olarak performans filtre, sıkça hava filtresi değiştirme maliyetinden kurtaran ve çok güzel ses veren max +%5 hp'lik basit bir modifikasyon için iyi bir çözüm Filtrenin suyla temasından kaçınmak (ancak marka ve modele göre sudan etkilenmeyen de var, etkilenen de var) ve temizlik için basınçlı hava uygulamamaya dikkat edilmesi gerekiyor
bilgi için teşekkürler
Sanki bir GSi-GTi tipi otomobil kullanıyormuş hissi veriyor
bu süper olur
filtre taktığınız zaman hava sensörü boşta kalıyor buda yakıtı ve beyni etkiliyor iyi araştırın ve filtre takarsanız komple kit olarak takınız.ozaman sensör kite bağlanabiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: ercan_wrc
filtre taktığınız zaman hava sensörü boşta kalıyor buda yakıtı ve beyni etkiliyor iyi araştırın ve filtre takarsanız komple kit olarak takınız.ozaman sensör kite bağlanabiliyor
üstad ben bu konuyu actıktan sonra senin baska bir forumda zamanında aynı konuyu actıgını gördüm ve cevapları okudum. az cok bilgilendim ordan. zaten sende üstte özetlemissin durumu. sanırım dedigin gibi komple kit taktırıcam ama degermi bilmiyorum. sen taktırdınmı?
evet bende takacaktım fakat vazgeçtim. son gittiğim dükkanda sahibi anlattı 97 vectraya takmışlar sensör boşta tabii adamda o hevesle yüklenmiş gaza köşeyi dönünce araba yığılıp kalmış arıza lambası yanmış çalıştıramamışlar aracı tekrar iterek getirmişler adam söküp orjinal filtresini takınca araba düzelmiş. ben motor haricinde herşeyine el attım ama motoru ellemiyorum o performans artar vs hikaye. ha biraz ses ve filtre değiştirmemek istiyorsan kutu içi orjinal yerine olan hava filtreleri var en son 100 lira civarıydı ondan alırsın daha iyi
evet bende takacaktım fakat vazgeçtim. son gittiğim dükkanda sahibi anlattı 97 vectraya takmışlar sensör boşta tabii adamda o hevesle yüklenmiş gaza köşeyi dönünce araba yığılıp kalmış arıza lambası yanmış çalıştıramamışlar aracı tekrar iterek getirmişler adam söküp orjinal filtresini takınca araba düzelmiş. ben motor haricinde herşeyine el attım ama motoru ellemiyorum o performans artar vs hikaye. ha biraz ses ve filtre değiştirmemek istiyorsan kutu içi orjinal yerine olan hava filtreleri var en son 100 lira civarıydı ondan alırsın daha iyi
93-98 corollalarda bu tarz bi problem olmadığından eminim, çünkü açık filtre kullandım, sensörü boşa sarkıttım. Belki sensör boşta olduğundan araç fazla yakabilir ama filtre sesini duyabilmek için zaten yüksek devir kullanmanız gerekmekte, ne kadar benzin okadar ses:). En iyi sesi 4500 devirden sonra alırsınız. Güç sadece bir filtreyle beklemeyin. Hatta filtre kutusunun olduğu yere açık filtre koyarsanız benim gibi; sıcak havalarda, motorunda ısısınıda çekeceğinden araçta azcık çekişten düşme oluyordu. Gelelim LPG de filtre işine; aracınızı seviyor ve uzun süre masrafsız binmeyi düşünüyorsanız tavsiye etmem. lpgli araçları yüksek devir kullanmak enjektörlerin daha çabuk erimesine yol açıyormuş. Benim tavsiyem benzinlide olsa açık filtre takmayın, sonuçta araç mühendisler tarafından belirli hesaplar sonucu ortaya çıkıyor. Siz ona bişey eklediğinizde unutmayınki biryerden de kaybediyorsunuz demektir. Son olarak ise sesi gerçekten çok güzel ve zevk verici:) Eğer sesi merak ediyorsanız, temiz hava ve yolda filtrenizin kutusunu açıp orjinal filtreyi sökün ve kutunun üst tarafı açık kalacak şekilde sıkıştırın. 1.2.3. viteslerde 6800 e kadar basın, açık filtre varkenki kadar (belki birazcık az) ses alıcaksınız. Ama motorun içine toz veya su kaçması çok tehlikeli olabilir. Sadece merakınızı dindirmek için bu şekil kullanabilirsiniz ama sonra orj. filtrenizi yerine takın kesinlikle.
bilgiler icin saolun arkadaslar anladımki pek iyi bisey degil bu filtre, durduk yere iş cıkartmayalim kendimize. zaten kendi seside fena degil bu motorların
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme