|
Selamlar, 2023 model 1.5 MDS Corolla'mız var, 2 gün önce 10 bin km bakımı için servise götürdüm. Yağ filtresi, kabin hava filtresi, karter tapa contası, enjektör temizleyici kullanmışlar. Servis faturasına göre MOBİL SUPER 2000 XE C2 5W30 yağ konulmuş. Aracın kitapçığını incelediğimde (bu motorun M15A-FKS olduğunu düşünüyorum internetten gördüğüm kadarıyla) "Soğuk havada çalıştırmak ve yakıt ekonomisi sağlamak için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-16 yağ ile doldurulur. SAE 0W-16 yağ bulunamıyorsa, SAE 0W-20 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-16 kullanılmalıdır." şeklinde bir yazı gördüm. Yani servis kitapçığa göre yanlış yağ koymuş olarak anlıyorum. Aynı araca sahip diğer arkadaşların servis ve yağ tecrübelerini merak ediyorum açıkçası. Sizlere servis hangi yağı koydu? Bu durum problem yaratır mı? Aracı çoğunlukla istanbul şehir içi trafiğinde kullanıyorum. Toplamda da 6.584,24 TL ödedim, bana pahalı geldi açıkçası. Teşekkürler. |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

havaya sahip o nedenle 5w30 kullanılmakta sanıyorum. Akdeniz ve Erzurum civarı düşünüldüğünde farklı özellikteki yağ kullanımı daha mantıklı olacaktır

Hızlı