Şimdi Ara

96 Broadway mi yoksa 19 europa mı????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 96 broadway im var.ilk sahibinden almıştım.araba 1.sınıf.19 europa ile değiştirmeyi düşünüyorum ama tamda karar veremedim hangisi daha iyi ve kullanışlı diye.her yönüyle düşünmek lazım tabi.arkadaşlar fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.tşk.

• Europa daha yeni ve modern bir kasadır. Europa düşünüyorsanız enjektörlü 1,6e 90 PS veya 1,4 80 PS versiyonlarını değerlendirmeye alınız. 1,4 ve 1,6 karbüratörlü Europa almaktansa, Broadway kullanmaya devam etmek/satın almak daha mantıklıdır. Ayrıca, arkadaşımızın belirttiği gibi Broadway 2 nci elde daha fazla tutuluyor. Amacınız kısa süreli kullanmak ve satmak/takas etmek yöünüde ise, tercihinizi Broadway yönünde kullanmanızı tavsiye ederim.. Selamlar..
  • Anlaşlılması güçama renaulr19larında daha iyi ve kaliteli olmasına rağmen broadwayler daha iyi prim yapıyor.Enjeksiyonlu motorları iyi diye biliyorum r19ların.broadway alacaksanız da 97 sonrası rni enjeksionlu olanlardan almaya bakın.ama renault19 bir çokkonuda daha iyidir r9dan.uzun süre binecekseniz hidrolik direksiyonlu klimalı bir r19 işinize yarar...
    Europa 950 kg ve 90 hp. Şimdiki C sınıfı araçların çoğuna nal toplatır.

Orjinalden alıntı: kkvan

1,6 enjeksiyonlu 90 hp Europa güzel arabadır. Broadway ile performans ve rahatlık olarak alakası yoktur. Sırf kolay satılıyor diye Broadway kullanmak mantıksız.

haklısın işte birada ondan aklım karışıyor.
  • 99 senesinde 1.6e RNE 90HP kullandım. Araç 98 model idi.. Enjeksiyonluların üzerinde megane motoru var. 90 hp lik motor 945kg lık kasa için gayet idealdi. Aracın seriliğinden kuşkun olmasın yani. Motorun dışında donanım ve güvenlikte de kullanıcıyı idare edecek seçenekleri var. Özellikler şunlar

*Sürücü hava yastığı
    *Uzaktan kumandalı merkezi kilit
    *Klima
    *Elektrikli ön camlar
    *Çelik jant
    *kapı içi çelik barlar
    *Direksiyondan kontrolllü ses sistemi.

Tabii bu özellikler rne ac modeli için geçerli. Kısaca renault 9 ile kıyaslanacak bir araç değil

kkvan

1,6 enjeksiyonlu 90 hp Europa güzel arabadır. Broadway ile performans ve rahatlık olarak alakası yoktur. Sırf kolay satılıyor diye Broadway kullanmak mantıksız.

jordan83
    haklısın işte birada ondan aklım karışıyor.

Konforu tabiki Broadway la kıyaslanmaz. Bu iki araç zaten farklı segmentlerde. Europa daha kompakt olarak tasarlanmış.Ama İki araçta Renault olmasına rağmen Europa'nın Broadway ile hiçbir DNA sı uyuşmaz. Europa'nın yedek parçaları tamamiyle ithaldir. (Doğru hatırlıyosam 2005 başlarında tek kapısı 750 ytl idi.) Servise girdiğinde Broadway' e ödediğin paranın 3 mislini öder çıkarsın. Broadway ise yerli malı olup, yedek parçası bol ve ucuz olarak piyasada bulunur. Ayrıca yakıt olarak Broadway çok daha tutumlu bir araçtır. Bu nedenlerle kullanıcı kitlesi ve 2. el piyasası oldukça fazladır. Europa silindi artık piyasadan soranı, alanı yok.

• iki farklı yönü var bu işin aslında.bi yönden bakıyorum broadway diğer yönden bakıyorum europa öne çıkıyor.heralde broadway imden ayrılamayacam gibi geliyor.

eğer 500ytl harcamayı düşünürsen elindeki araca biraz iyileştirmeler yap derim ben.
    Broadwaylerin en büyük eksiği konfordur.
    Konforu arttırabilmek için;
    ses yalıtımı
    rahat koltuklar gerekli.

ses yalıtımı için detaylı bilgiyi adresinden http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=57174&page=3&highlight=yal%FDt%FDm%FD bulabilirsin

koltuklarıda söküp içlerine en kaliteli süngerden doldurabilirsin yada slash slerdeki rahat koltuklardan taktırabilirsin...

plastik aksamdan gelen sesleride silikon ve sünger desteği ile kestiğinde aracında clio kadar ses olur ancak.

al sana konfor

quote:

Orjinalden alıntı: jordan83

iki farklı yönü var bu işin aslında.bi yönden bakıyorum broadway diğer yönden bakıyorum europa öne çıkıyor.heralde broadway imden ayrılamayacam gibi geliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

boşver dostum kafanı fazla karoıştırma.
    broadwayin yol tutuşu yüksek olduğu için biraz kötüdür.onun dışında ekonomisini zaten biliyorsun.yedek parçalarıda çok ucuz olmasada europeya göre ucuz.

eğer 500ytl harcamayı düşünürsen elindeki araca biraz iyileştirmeler yap derim ben.
    Broadwaylerin en büyük eksiği konfordur.
    Konforu arttırabilmek için;
    ses yalıtımı
    rahat koltuklar gerekli.

ses yalıtımı için detaylı bilgiyi adresinden http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=57174&page=3&highlight=yal%FDt%FDm%FD bulabilirsin

koltuklarıda söküp içlerine en kaliteli süngerden doldurabilirsin yada slash slerdeki rahat koltuklardan taktırabilirsin...

plastik aksamdan gelen sesleride silikon ve sünger desteği ile kestiğinde aracında clio kadar ses olur ancak.

al sana konfor

quote:

Orjinalden alıntı: jordan83

iki farklı yönü var bu işin aslında.bi yönden bakıyorum broadway diğer yönden bakıyorum europa öne çıkıyor.heralde broadway imden ayrılamayacam gibi geliyor.

haklısın kardeş.zaten motor sesi yönünden rahatsız değilim sessiz bir arabam var zaten
    koltuklarıda benim için rahat.(2 kişi bindiğim için koltuklar arkaya dayalı :) )
    arabada zaten plastik sesi olarak çıt bile yok.ilk sahibi doktor birinden almıştım arabayı oda sadece hasataneye gidip gelmiş.başka kullanılmamış araba zaten.

Teşekkür ederim.

• arkadaşlar....
    sizce 7-7.5 milyar a brodway alacağım....nasıl bir öneriniz olur..
  • Önemli olan soru şu. Arabayı ne kadar elinde tutacaksın? Eğer kısa bir zaman sonra satmayı düşünüyorsan broadway tek çözüm. peynir ekmek gibi satabilirsin(hele bide beyazsa....) Ama arabayı gerçekten kullanacaksan 19 u almalısın. Biyerden sonra konforda gerekiyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.