Şimdi Ara

%94 kısıtlanıyoruz! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
842
Cevap
37
Favori
26.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 10 yıldır falan ttnet abonesiyken hızımın birgün 1 mgbs ye düştüğünü farkettim telefonla görüşmem aynen şu şekilde ;

O-alo ttnet ben özlem nasıl yardımcı olabilirim.

B- paramı çalıp yardımmı etmeyi düşünüyorsunuz ?

O-görüşmelerimiz kayıt altında beyfendi ne demek istiyorsunuz.

B- kaç yıllık aboneyim benim hızım neden böyle düştü ? Paranızı eksikmi yatırdık ?

Biraz bilgi teyidi alındı. Anamızın kızlık soyadı falan soruldu.

O- beyfendi bir yanlışlık olmuştur hemen kontrol ediyorum.. beyfendi adil kullanım kotanızı doldurmuşsunuz.

B- ben interneti bağlatırken adil kullanım diye birşey kimse bana söylemedi kapat interneti bırakıyorum.

O- beyfendi tekrar baktım yanlışlık olmuş hemen düzeltiyorum.

B- kapat interneti başka firmamı yok gider onlarla çalışırım.

O- beyfendi sorununuz çözüme ulaştı bakabilirsiniz. Bu yanlış anlaşılma için özür diliyoruz.

B- bir kez daha düşsün bu hız birlikte çalışmayacağız bu sizi son aramam olsun iyi aksamlar.

Kıssadan hisse bu konusmadan sonra internetten ayda yaklaşık 500gb download yapıyorum aynı zamanda her gün sadece youtube a yükledigim uploadlar 3gb civarı 1 kez olsun hız düşmesi yaşamadım. Daha önce internet cafe işletmiştik oradada hız problemi yaşamamıştık ancak aşırı derece faturalar yüksekti. Şimdi telefon faturasıyla birlikte 80 lira geliyor hızım 8mgbt.

Sırf bana verilen çifte standartın diğer vatandaşlara verilmeyerek sömürülmesi adına destek olmak istiyorum. Zira aynı faturayı ödediğimiz alt kat komşum adil kullanım kotası yüzünden internete giremiyor. Bende sizin yanınızda olmak isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hizim yine yavasladi AKK ye yine takildik bu haksiz uygulama umarim son bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türksatlılar napsın valla hız aşımsız hızım 10mbps yok kota 25gb zaten ilk hafta bitiyor o da tek iyi yanı 29tl.
  • Valla reklamlarda "Limitsiz 50GB" lafını duyunca gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.

Şaka gibi.

AKK olması gerekiyorsa en az 500GB olması gerek. Artık 4K yayınlar geliyor, oyunlar 50GByi aşıyor... 50GB broadband internet kotası yerine daha çok mobil internet kotasına benziyor.
  • benim upload downloaddan daha yüksek

%94 kısıtlanıyoruz!
  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

HP konusu iyi bir örnek olmuş gerçekten. HP'nin gösterdiği hassasiyet kadar olmasa bile mutlaka bu konuya hassasiyet gösterilecektir. İnternet hizmeti vererek kullanıcılarını dünyaya bağlayan işletmeciler bir mahalleye hizmet veren pazarcı gibi davranamazlar, dünyadaki uygulamalara göre hareket etmek zorundalar.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Eğer vaktiniz olursa buraya açtığınız konunun aynısını diğer bilişim forumlarına da tek tek açabilirseniz harika olur. Açtığınız tüm konulara diğer tüm forumlardaki (dh dahil) konu linklerini ekleyerek bütün forumları tek çatı altına almış oluruz. Bunun örneği daha öncede yazdığım gibi hp konusunda da mevcut link yerleşimlerine bakabilirsiniz.
  • -EDD- kullanıcısına yanıt
    Size yine iyiymiş bana 25gb 10, 50gb 20tl istiyor kansızlar.25 gb zaten 2 güne bitiyor.Akk denen şey işte 10tl 20 tl milletten koparma uydurması.akksiz paketler var velev ki herkes 250lira verip ondan aldı, hatlar kaldırmıcak mı?Kaldırıcak ama bunlar 250tl kazanmış olucak.Ama ben burda şirketleri tebrik etmek istiyorum.Bu akk olayını BTK denen devlet(!)kurumu koyuyor.Adamlarda devlete sığınıp karını elde ediyor.Peki devlet niye koyuyor bunu?Neden kaldırmıyor?İşte burda o kuruma sövmekten başka bişey yapamıyoruz.Kullanıcıları düşünen,milletini düşünen bi devlet yok.Abd denen kapitalizmin ciğerinde bile şirketler böyle korunmuyor.Bizim savaş vereceğimiz kurum işte bu BTK ama ne yapılabilir bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayı hiç BİMER'e taşıyan oldu mu arkadaşlar bu arada ? Yanlış bilmiyorsam her sorulana cevap vermek zorundalar. @kontratak sizin yazınız belli ki kuvvetli mantıklı bir şekilde yazarsanız belki düzgün bir cevap verirler ?
    Benim düşüncem kontratak'ın yazdığı bu metni örnek metin olarak sabitleyerek bu konuyu Türkiye genelinde forumlara yayıp sonra büyük bir kitle yakaladıktan sonra kararlaştırdığımız bir tarihte herkesin aynı metni bimere,btk'ya ve internet sağlayacılarına mail atmamız. Bunun projesi ve planlamasını adım adım yapmak zor iş değil, iş o aşamaya gelince yapılacakları yazabiliriz ama ilk etapda konuyu yaymak gerekiyor.
  • Bu tekelciliği önlemekle yükümlü olan BTK mı yoksa rekabet kurumu mu? Görevini yapmayan kurum hangisi? Yoksa bunlar kanki mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Bu tekelciliği önlemekle yükümlü olan BTK mı yoksa rekabet kurumu mu? Görevini yapmayan kurum hangisi? Yoksa bunlar kanki mi?

Ortada aslında bir tekelcilik yok o eskidendi. Şimdi bir çok internet sağlayıcısı var ama hepsinde aynı uygulama var. Bunu sağlayan da BTK. Yani firmalar BTK'ya sığınıyor.

@GeCCe

Bir ara change.org da bayaa bir imza toplanmıştı aslında yine DH çıkışlıydı. O projeyi change.org üzerinden yürütmek yerine daha yetkili mercilerde yapmak daha mantıklı olabilirdi. Yine aynı kitle toplanabilir fakat bu işi sürdürecek lider kim olacak ? Birinin öncülük edip bu işleri organize etmesi gerekmekte. Bir gönüllü çıkarsa uygulayacak kitlenin çok olacağından eminim. sosyal medyanın gücü küçümsenemez nihayetinde.

Benden iyi Alfa Erkek olur Neyse ben bu görevi en iyi kontratak adlı arkadaşın yapacağını düşüyorum
  • Çok güzel açıklamışsınız helal olsun
  • Konu sahibi arkadaşa bu düzenlenmiş içerik için teşekkürlerimi sunuyorum.Ben 24 mbit internet kullanıyorum ve bugün akn ye takıldım.Daha ayın 15i.Şimdi ben bu internete her ay 65 lira veriyorum.Bu parayı verirken resmen canımdan can gidiyor.Çünkü ben verdiğim paranın karşılığını alamıyorum!Enayi yerine koyuluyorum gibi hissediyorum.Ben ayın ilk yarısını 24 diğer yarısını 3mbit olarak kullanacaksam bu parayı vermenin ne mantığı var?Fiyatları 3mbite göre ayarlasalar daha iyi kanımca.Şu zamanda 75 gb kotanın bir anlamı yok maalesef.Limitsiz internet alana 75 gblık kadar hız hediye deseler daha iyi
  • Zaten en çok insana koyan enayi yerine konulmak.Reklamlara çıkıyor ''Limitsiz İnternet 49.99tl'',birde şu var ki en sinir olduğum televizyonu yumruklayasım gelen ''Yüksek kotalı internet alırsan hızın yavaşlamaz özgürce gezersin.100gb(!) kotalı internet 49.99tl''Çıldırıcam!!!!Şuan zaten 40Gb kotam dolu ki kotam 12sinden 12sine yenileniyor.3 gün oldu sadece 10gb kaldı.Dediğiniz gibi madem öyle iş 3mbps internet satsınlar 10 lira alsınlar.Ama olmaz tepe tepe sağacaklar bu milleti.
  • 8 mbit superonline kullanıyorum.Ekimden beri hızım hiç 3 mbite düşmedi.Her ay ortalama 100 gb veri kullanıyorum.Ekimden önce kotayı geçer geçmez anında düşürüyorlardı.O zamandan beri beni unuttular heraldeEskiden hd video izlemeye korkardım.Şimdi 1080 p den aşağı izlemiyorum(1080 p den yukarıda izleyemiyorum donuyor)Hız çok yüksek değil ama 1 hafta tam hız kullanıp 3 hafta sürünmekten iyidir diye düşünüyorum.

Edit:Aylık 60 tl ödüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoiciyiz -- 15 Ocak 2016; 20:11:20 >
  • Şu başlıkları her gördüğümde şeytan diyor git taahütü boz kapattır ondan sonra ne kadar mahkeme varsa şikayet et zevkine uğraş diyor.

Yav dellenmemek elde değil,sabah 400 mb'lık bir klip indireyim dedim internette gezinmek işkence oldu.E hadi indirmeyi limitle bu sefer 1 klibe 2 saat bekleyeceğiz diyor .

Böyle sokağa çıkıp çığlık atıp koşasım geliyor artık.
  • bizim ülkede devlet önce vatandaşını sömürmeyi bırakacak sonra vatandaş vatandaşı sömürmeyi bırakacak hayal değilmi bu hayal tabi gerçek olmasını asla beklemeyin devlet soyguncu sömürücü
  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Vakit bulduğumda bunu yapacağım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.