Şimdi Ara

9070 xt de fps daha düşük ve stabil değil. Lütden bi bakın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işlemci : 7800x3d

ram: 6000 mhz 32 Gb

power supply : corsair hx1200 - 1200 watt

7900 xt ekran kartım ile batttlefield 6 da 1440p low ayarlada fsr aktif stabil bir şekilde 250-260 fps alırken kartımı satıp uygun 4 aylık 22000 tlye aldığım 9070 xt de aynı stabilliği yakalamıyorum. Ayarlar aynı pubg de de aynı sorun var bf6 da anlamadım

- fsr4 desteklemiyoru bf6 bundanmıdır.

- Desteklemese dahi fsr3 ile çalışırmı

- 9070xt nin driver sorunumu ilerde düzelirmi

- adrenalinden bi ayar yapacakmıyım

- 9070xt 7900xtden daha kötü sonuç vermemesi lazım

yardımcı olurmusunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Denk geldi hocam ya🤗 ama şuan beni üzüyor hakikaten yıllardır amd ekran kartı kullanırım ve ucuza yüksek performansını savunurum ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım elimde 7900 xt duruyor 9070 xt yi satıp 7900xt ile devam etmeyi düşündürüyor bana

Sürücüde bir sorun yok. 25.11.1 kullanıyorum. 9070xt nitro var.

Sürücüyü ddu gibi temizleyen bir programla silip kurdunuz mu. Ben 6900xt den geçtim. Fsr4 çalışsın diye modifiye etmiştim sürücüyü. İlk ekran kartını taktığımda pc'de oyun bile açılmıyordu. Temiz kurulum yaptım. Ondan sonra çalıştı. Hala çözüm olmazsa format atmak son çözüm olabiliyor.

Bf6 harici denediniz mi. Bu oyuna has bir sorun olmasın.

Abdülkerim bey 2 yıl öncede sizle viper venom ramlarin hataları hakkında çokca mesajlaştık forumda çok teşekkür ederim yine imdadıma yetişeceksiniz herhalde😊 sizi yormak istemiyorum ama ddu ile temizledim kurdum. Diğer oyunlarda yok ama ama şöyle söyleyeyim bf6 da ayarları şöyle yapıyorum

low çekiyorum 1440 p de fsr native aa açık çekilde oyun gaunlet de başlıyor oynarken ölüyorum tekrar doğunca fps 100 e düşüyor hemen oyundan ayarlara gidip fsr aç kapa yapıyorum geri düzeliyor, ölünce yine düşüyor bazen ölmeden gezinirken oyun içinde yine düşüyor çıkıyor. Bu arada adrenalinde fsr 4 aktif ama hemen altında ünlem işareti ile oyun içinden aktif etmelisiniz uyarısı çıkıyor. Ama oyundada aktif bu tür drop sorunlarını yaşayanlarda var. En sonunda kızıp nvidiaa geçkmekte istemiyorum.

kart shappire pulse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 4 Aralık 2025; 12:31:14 >

O mesajların üzerinden 2 yıl mı geçmiş. Zaman ne kadar hızlı geçiyor. Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne güzel.

Bu sorunlar ramden daha özel olabiliyor. Biraz sıkıntı. Ama madem böyle uyarı veriyor adrenalinden bu oyunda fsr 4'ün açılmasını kapatın. Sanki fsr 4 bende de kcd 2 de hafif sorunlu. Açık değil gösteriyor ama grafiklerde gayet keskin.

Oyunda veya adrenalin de vsync ve fps sabitleme varsa kapatıp bir deneyin. Xess gibi başka bir upscaling ile deneyin.

Geçenlerde kcd 2 de zaten fsr 3.1 var diye optiscaler'ı kaldırdım. Daha sonra yüzde 1 fps düşmeye başladı sağa sola dönerken takılarak ilerlediğini hissediyordum ama fps te sorun yoktu. Geri optiscaleri yükledim yine ÇÖZÜLMEDİ. Oyunu vsync açık ve 120 fps kilitli oynuyordum. 120 fps kilidini 240 yapınca yüzde 1 fps düzeldi. RTSS ile 120 fps sabitleme yaptım sorunsuzdu. Nasıl olduysa vsync ve 120 fps kilidi oyunda sorun olmaya başladı.

Ayarları denemektedir veya altta kullandığınız uygulama varsa onları kapatarak denemektedir fayda var. Önceden yüklü msi'ın programı ryzen master gibi programlarda sorun olabiliyor. Bazen msı afterburner sorun çıkarabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Abdülkerim hocam xess de biraz daha iyi gibi ama bu intel algoritması değilmi fsr olarak kullanmamız gerekmiyormu.

xess ve fsr arasındani fark nedir

birde ikisinide açınca anti aliasing de ki ayarıda xess yada fsr native aa yapıyorum.

bu arada fixed resolotion scale yi 150 yapıyorum. Daha önce 7900xt de bu şekilde hiç sorun yokdu 240 hz alıyordum şimdi fixed resplotion scale 100 yapınca soeun yok 400 fps oluyor ama 150 olarak oynamak istiyorum.

Sorun hala devam ediyor aslında. 7900xt de çok stabildi. 9070xt de oynarken fsr devreden çıkıyor ve fps yarıya düşüyor ben ayarlara girip off - on yapınca tekrar düzeliyor.

+ olarak şunu keşfettim tam düzeldi diyorum ama yüksek bi binanın çatısına çıkınca fsr yine devreden çıkıyor gibi fps 140 a düşüyor. Deli olacam ya 7900xt de ne güzel oynuyoduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 5 Aralık 2025; 0:17:51 >

• Frame gen bf6 özelinde düzgün çalışmıyor olabilir 9070 xt ile. Frame gen kapatıp dener misiniz? Ayrıca 100 fpsye düştüğünü belirtmissiniz. Performans overlay simple olarak acin, sağ tarafta yeşil yazılarla metrikleri goreceksiniz. Burada sizi CPU veya ekran kartı hangisi 100 fpsye düşürüyor bakın. Muhtemelen Frame gen dediğiniz gibi devreden çıkıyor. Ayrıca Frame gen açmak size 15 MS ekler. Yani 50 ping yerine aslında 65 pingle oynuyor gibi olursunuz oyunu.

Merhabalar

frame generatıon gecikme yapmasını bilmiyordum gecikmeyi hissedeceğimi zannetmiyorum. Ama 9070 xt de bf6 özelinde hiç sağlıklı görünmüyor bence. Frame kapatıp ayarları low yapıp fsr açtım fps 180-200 ortalamasında. Ayar aşağıdaki gibi en son. Ama cpuda düşüş görünüyor ona paralel gpu da düşüyor. 9070xt 7800x3d 180-200 fps 2K lowda normalmidir. Ölünce ara doğma esnasında 50-60 a kadar düşüyor sonra oyun başlayınca toparlıyor onu normal karşılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 5 Aralık 2025; 2:37:17 >

• muhsintekin M kullanıcısına yanıt

Bunlar yazılımsal olduğu için fsr ve xess arasında fark yok. Hangisi iyiyse o kullanılır. Fsr 4 9070 xt'in yapay zeka hızlandırıcısini kullanır.

Frame rate limitler i kullanmayın. O ani fps düşmelerine neden olabilir. Attığınız en son fotoğrafta 60 fps'e kadar düşmesinin sebebi işlemci görünüyor. Vysnc ayarının olduğu yerin fotoğrafını da atabilir misiniz?

Sizin anakart neydi. Biosunuz güncel mi? Chipset driver güncel mi. Biostan hiç ayar değişikliği yaptınız mı? Anakartlarda olan game mode'u siz açmayacaksınız. Açtıysanız kapatın. Benim anladığım siz format atmadığınız için amd driver'ı ile ekran kartı arasında sorun oluyor gibi.

Fixed resolution scale 150 yapınca oyunu 4k çözünürlükte açmış oluyorsunuz. Haliyle fps i baya düşürüyor bu ayrıca buda bazen sorun olabilir. Özellikle vram dolarsa veya bu ayarları çok kurcalarsanız oyunu yeniden başlatmanız gerekebilir düzgün çalışması için.

Diğer arkadasın dediği gibi frame gen gecikme ekler. O yüzden hele de böyle hızlı fps oyunları hiç tavsiye etmem. Hatta ben hikayeli fps oyunlarında bile gecikme hissedersem bu ayarı kapatıyorum. Bence ayarları direk low yapmak yerine YouTube ta optimizasyon yapan kanallardan bakıp ona göre ayar yapabilirsiniz. Direk low yapınca oyunun daha düzgün çalışmasını sağlayan bir ayarı da kapatıyor olabilirsiniz. Mesela orda future frame rendering ayarı var. Onu açıp durum nasıl ne değişiyor bakabilir misiniz.

Bir ara yanlış hatırlamıyorsam rtx 3070 ile cs'de de böyle düşmeler oluyordu. Ölünce oyun 15 fps veriyordu. Sonra nasıl düzeldi hatırlamıyorum. Bu aslında direk kartın sorunu değil. Genelde bir sürücü, windows uyum sorunu oluyor. Birşey bozuluyor. Windows'ta da bazen birşeyler bozulursa onu ancak format düzeltiyor. Oyunları c den başka yere kurduğum için çokta sıkıntı olmuyor benim için.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

hocam format atınca bir ton geri yükleme ile uğraştığım için atmak istemiyorum. Vysnc oyun içinde kapalı.

adrenalın ayarları aşağıdaki gibi

anakart: msı b650 gaming plus wifi

bios yeni güncelledim

chipset driver adrenalin üzerinden bakınca güncel görünüyor

biosta expo açık

birde otomatik oc açıktı kapatsamda açsamda aynı durum başka bi ayar yapmadım

format atarken tüm ayarlar oyunlar dururken sadece windows dosyaları değişerek atma yöntemi varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 5 Aralık 2025; 10:56:48 >

En son beta bios var onu mu yüklediniz. İnternette sorun çözümü ile ilgili birşeyler önermişler. Onları da atarım birazdan.

Tüm ayarlar durarak format atma varda aslında bu format atma değil. Böyle birşeylerin düzelmesini bekleyemeyiz.

Chipset en güncel sürüm anakartınızın sitesinde. buradan bakın güncel mi diye.

abdülkerim hocam evet enson beta olanı yükledim dün yükledim.

7E26v1M6(Beta version)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 5 Aralık 2025; 11:37:26 >
  • Bir kişi igpu'yu kapatarak sorunu çözmüş. Ben her zaman kapalı tutuyorum igpu'yu igpu üzerinden görüntü vermek gerekmediği sürece en iyi uyum için kapalı olması daha iyi. Onunla birlikte diğer bazı yaptığım bios ayarını da vereyim. Bu arada oto oc yapmayın. Hem gerek yok hem de gereksiz voltaj vererek sisteme zarar verebilen birşey. İntegrated graphics bu dahaki gpuyu kapatır.
    Satan disk yoksa asmedia satayı kapatabilirsiniz.

Diğer çözümde bu. Bir deneyin. İnşallah çözülür.

Bu arada cromatic aberration, vignette, film grain gibi ayarlarında kapatabilirsiniz. Bunlar gereksiz ayarlar. Hatta film grain filmlerdeki gibi görüntüye gürültü ekliyor. Bu tür oyunlar için çok saçma bir ayar.

I wanted to pass this along since I had the same issues as others here. I tried this and added "GstRender.Thread.MaxProcessorCount 16" (change to your processor count) as well, and my performance has come back to what it was during the Beta. Easy 150 frames again on High.

Please let me know if this works for anyone else!

"I update this post for all the people having problems with the new 25.10.2. The driver is for Battlefield 6 DX12 but thanks to a bug the games continue to run on Vulkan. With constant crashing. So. Close Steam or EA APP - game must be closed. To fix this you have to locate your Profsave_profile file on the directory C: \Users\YourNameProfile\Documents\Battlefield 6|settings|Steam PROFSAVE_profile If you are under EA launcher you should find the same directory but with EA app instead of steam. Once you are in the directory open with notepad the file Profsave_profile and locate Gst.RenderDx12Enable (or something similar) After you should find the number 0 (zero). Something like this Gst.RenderDx12Enable O Change that parameter to 1. Gst.RenderDx12Enable 1 Save the file and close it. Go to adrenalin and clear the shader cache."

• Çözümlere buradan baktım.

https://steamcommunity.com/app/2807960/discussions/0/599667545349307980/

İlginiz için tekrar teşekkürler.

burda bahsedilen ayarların hepsini yaptım son durum şöyle

graphic low

anti lag disable

fsr on

frame gen on

* fps 350 ama yüksek yerlere çıkınca frame devreden çıkıyor ve 150 fpsye iniyor.

* öldükten sonra 50-60 fps ye düşüyor. Youtube daki videolarda da aynı.

graphic low

fsr on ( aa native)

anti lag disable

frame gen OFF

* fps yer yer 180-210 arasında ortalama 195 ( düşme hiç yok, öncedende yoktu )

ÖNEMLİ: FSR AÇINCA LOBİDE 50 ye düşüyor. Kapatınca lobide 130 oluyor. Yani hem fsr hem frame gen kesinlikle sağlıklı çalışmıyor . Bunkarttan değil oyun ve kart yazılımından herhalde . Çok azda cw sesi var kartta oda normal karşılıyorum

* öldükten sonra 130 fps ye düşüyor

* fsr OFF 160 fps

monitör 240 hz olduğu için 240 almak istedim ama bu kadar herhalde.

radeon adrenalinde amd fluid motion frame 2.1 açık olacakmı. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 5 Aralık 2025; 21:23:7 >

• Sondan başlayayım. Fluid motion frame gen'e benzer ama adrenalin ile yapay kareler üretilmesi durumu. Frame gen kadar sağlıklı çalışmadığı ve hem grafiksel hatalara neden olması hem de daha fazla gecikme yapması nedeniyle bf6da kesinlikle önermem. tabi deneyip nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Frame gen ile birlikte kullanmayın.

Attığınız video da hep taa kullanmış. Zaten 7800x3d 240 fps veremiyor genelde 200 civarında . O yüzden 240 fps için işlemcide değişmek lazım. Frame gen sağlıklı çalışsa verir ama bu seferde 240 hz monitöre 200 fps civarında alırken frame gen açmak mantıklı değil. Bu iş biraz daha refleks işiyken frame gen ile bunu baltalamak istemezsiniz bence.

lobideki fps'in önemi yok bence onu boşverin. Öldükten sonra harita açılıyorsa çok düşük olmadığı sürece oda önemli değil. Bu açıkcası bugün böyle olur bir güncelleme ile düzeltilir. Benim anladığım tek sorun frame gen'in düzgün çalışmaması gibi. Bu da oyun ile sisteminiz arasında bir soruna veya frame genin genel olarak sorunlu olduğuna işaret ediyor gibi.

"* fps 350 ama yüksek yerlere çıkınca frame devreden çıkıyor ve 150 fpsye iniyor." Bunu relive ile çekerek gösterseniz iyi olur aslında. MSI afterburner ile ekran kartı kullanımı, hızı, watt, sıcaklık, volt; vram hızı, vram kullanımı; işlemci kullanımı, sıcaklığı, hızı gibi değerleri açarak yapsanız. Belki de biraz daha iyi tahminde bulunabiliriz. frame devreden çıkıyor derken bu ayar kapanıyor demiyorsunuz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 5 Aralık 2025; 21:44:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.