Şimdi Ara

90'LI YILLARI ÇOK ÖZLÜYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 90'lı yıllar ne güzeldi, 46 yaşında 1977 doğumlu 17 yıldır evli ve 15.5 yaşında bir oğlu olan biri olarak benim favori yıllarım lise yıllarımın geçtiği ve ilk işe girdiğim 1997 yılı olan İBB'nin Belbim AŞ firmasında işe başladığım yılı kapsayan 90'lı yıllardı o yıllarda gençtim ve fişek gibiydim başımızda İslam dinini sonunu kadar kullanan kırk haramiler yoktu, ülkede adalet, huzur ve özgürlük vardı herkes özgürce fikrini söyleyebiliyordu ve toplumun üstünde korku bulutları yoktu, ekonomiz çok iyiydi 2 TL'ye simit 50 TL'ye tatlı dahil karnımızı tıka basa doyurabiliyorduk, kiralar 500 TL'den evlerin fiyatı ise 50 bin TL'den başlıyordu 30 bin TL'ye Tofaş alabiliyorduk, paramız değerli ve yaşca büyük bir çok aile büyüğümüz, akrabalarımız bir çok ünlü sanatçımız ve siyasetçimiz hayattaydı, komşuluk ve insanların birbirine saygıları vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yotundaşi -- 10 Kasım 2023; 9:33:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 83 lüyüm. belki de 100 yıllık cumhuriyet tarihinin en güzel çoçukluğunu yaşıyanlardanız. 80 liler 90 lılar kuşağı. çok mutluyduk. sokaklardan eve gelmeyi bilmezdik. suç oranı çok düşüktü. sapığı manyağı tacizcisi yoktu. ellermiz de iphonelarımız yoktu evimizde pc lermiz yoktu ama şuan ki gençlerden şuan ki cocuklar dan 100 kat daha mutluyduk.

benim denim 83 lüler 84 lüler 82 liler hepsi birer pırlanta idi. ben hiç bir yaşıt kız arkadaşımın veya erkeğin dengesiz bir hareketini görmedim. orasını burasını açarak kendini teşhir eden 1 tane kız arkadaş görmedim. kız arkadaşlarımız hepsi çok güzeller hepsi cok sade idi.

aileler çok modern , çok güzel konuşan modern insanlardı. eş,dost ,akraba, iş arkadaşı hergün insanlar birilerine gidiyor veya misafirliğe geliyorlardı. evlerimiz sıcacıktı. aile ortamı vardı. her evde en az haftada 1 2 defa et yemeği pişerdi. Tavuk cok ama cok ucuzdu. kurban bayramlarımız ramazan bayramlarımız çok ama cok güzel di. o bayram kıyafetleri. o lc wakiki maymunlu tişörtün varsa zengin çocuğu idin. hele hele arkasında tişörtün de maymunlu resim varsa elit sınıf dın.

23 nisanlarımız 19 mayıs bayramlarımız okulların bando geçişleriyle ne güzel kutlanırdı.

ne zaman bozuldu diye söylerseniz o milenyum denen yıldan sonra doğanlar var ya. 2000 liler. ondan sonra her şey cok kötüye gitti. aile terbiyesi almadılar. saygı sevgi yok. büyüğü sayma küçüğü sevme yok. ve ondan sonra şimdiki durum içler acısı. çok berbat bir gençlik. daha da kötüye giden bir hayat. kendilerince mutlu olduklarını sanıyorlar ama o kadar yapaylar ki. sorsan bizim devrimiz daha iyi derler. değil daha iyisi yanına bile yaklaşamazlar oysa ki.

• 83 lüyüm. belki de 100 yıllık cumhuriyet tarihinin en güzel çoçukluğunu yaşıyanlardanız. 80 liler 90 lılar kuşağı. çok mutluyduk. sokaklardan eve gelmeyi bilmezdik. suç oranı çok düşüktü. sapığı manyağı tacizcisi yoktu. ellermiz de iphonelarımız yoktu evimizde pc lermiz yoktu ama şuan ki gençlerden şuan ki cocuklar dan 100 kat daha mutluyduk.

benim denim 83 lüler 84 lüler 82 liler hepsi birer pırlanta idi. ben hiç bir yaşıt kız arkadaşımın veya erkeğin dengesiz bir hareketini görmedim. orasını burasını açarak kendini teşhir eden 1 tane kız arkadaş görmedim. kız arkadaşlarımız hepsi çok güzeller hepsi cok sade idi.

aileler çok modern , çok güzel konuşan modern insanlardı. eş,dost ,akraba, iş arkadaşı hergün insanlar birilerine gidiyor veya misafirliğe geliyorlardı. evlerimiz sıcacıktı. aile ortamı vardı. her evde en az haftada 1 2 defa et yemeği pişerdi. Tavuk cok ama cok ucuzdu. kurban bayramlarımız ramazan bayramlarımız çok ama cok güzel di. o bayram kıyafetleri. o lc wakiki maymunlu tişörtün varsa zengin çocuğu idin. hele hele arkasında tişörtün de maymunlu resim varsa elit sınıf dın.

23 nisanlarımız 19 mayıs bayramlarımız okulların bando geçişleriyle ne güzel kutlanırdı.

ne zaman bozuldu diye söylerseniz o milenyum denen yıldan sonra doğanlar var ya. 2000 liler. ondan sonra her şey cok kötüye gitti. aile terbiyesi almadılar. saygı sevgi yok. büyüğü sayma küçüğü sevme yok. ve ondan sonra şimdiki durum içler acısı. çok berbat bir gençlik. daha da kötüye giden bir hayat. kendilerince mutlu olduklarını sanıyorlar ama o kadar yapaylar ki. sorsan bizim devrimiz daha iyi derler. değil daha iyisi yanına bile yaklaşamazlar oysa ki.

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

O zaman ki küçük kızlar pantolon giymezlerdi, anaları giydirmezdi. Ergen olanlar vücutlarını teşhir etmezler, daracık şeyler giymezlerdi.

Peki ya şimdi? Anası kapalı, pantolonu ise üstüne para versen bile giymez ama kız çocuklarına gider pantolon giydirir.

Bazı ana babalar ise ergenliğe giren kız çocuklarıın vücutlarını teşhir etmesine; tayt ve üzerine spor sütyen giymesine gıklarını çıkarmıyorlar..

O zamanlar herkeşin birbirbine saygısı vardı. Şincik ise bacak kadar veled büyüğüne dil uzatıyor, karşılık veriyor, utanmasa üzerine yürüyecek...

• dekareme kullanıcısına yanıt

yürüyorlar da. daha bu yaz başıma geldi. iş yerimin öünde çiçek ler var. 3 tane liseye giden kızlar çiçekleri koparıyorlardı. dedim neden koparıyorsunuz ne zararı var sana dedim. ''SANA NE AMCA YAAAAAAA. SANA HESAPMI VERİCEZZZZ.İSTEDİĞİMİ YAPARIMMMMM'' şimdi bu kıza bişey söylesen gitcek anasını babasını alcak gelcek. biz orta okuldayken orta 1 deyken orta son abilerin önünde ceketimizi iliklerdik. doğru veya yanlış. biz böyle görmüştük.

• yine gelmiş 90lar güzelleyenler.

sürekli terör eylemlerinin olduğu, suikastların olduğu, tecavüzün, tinercinin, eroinmanın bol bol gezdiği dönemleri suç düşüktü diye bize iteleyecekler bilmesek :))) sırf saçın uzun diye bile sokakta dayak yiyordun ama 90lar insanı çok güzeldi ya çok saftı ah ah ne güzel insanlardı o 90lar yumruk yerine çicek atıyorlardı :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 10 Kasım 2023; 12:47:49 >

Onların ana babaları da çocukları gibi terbiyeden ahlakdan yoksun olmalılar ki çocuklarına bunlardan verememişler...

• Bende ozluyorum 88 liyim cocuktum ama hersey daha guzeldi.

Gecen sene falan bir ruya gordum yil 93 o akmerkeze gitmisiz annem mcdonalds a goturmus o palyacoyu ve palyacolu kagit bardaklari falan gordum ruya o kadar nettki ki gercekten korktum uyaninca 1-2 dakika zaman yolculugu mu yaptim diye.

Sisli de o unlu sekercide seker alirdik, cinemada tom ve jerry falan izlerdik ah ulan ah.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    19 Yıl olmuş inanılmaz
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

Yaşın kaç ki 90'lı yılları kötülüyorsun ?

Eline sağlık kardeşim çok güzel bir yazı olmuş

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt

boşver hocam. ne halt yemişse cok dayak yemiş o. hak eden dayak yer.geçmişle ilgili sıkıntıları var. ben 1 kez karakola girmişliğim yok hayatım boyunca.

ben anadolu da da yaşadım. başkent Ankara da yaşadım kırsaldan geldim Ankaradaki yaşıtlarımda aynıydı. hiçbirisi edepsiz ahlaksız değildi.tertemizdi benim yaşıtlarım.özellikle 80 85 kuşağı.

Evlimisiniz ?

• inonu88 kullanıcısına yanıt

2000 lerin ortasindan sonra bozulmaya başladi. Milad 2010 sonrasi benim için.

Şu sekerci dediginiz osmanbeydeki osman şeker mi şeffaf ambalajli yanlarin cekince açilan, kalınca uzun, kirmizi sari yeşil renklerde olurdu. Hey gidi günler. Şişli okudum ilkokul ve lisemi. Ne güzel zamanlardi ya.

Kardes 90 li yillarda 1 Milyon demir para idi hangi 2TL
    ye simiitten bahsediyorsun?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 90'larda da 70'ler güzellemesi yapıyolardı. siz yaşlandığınız için zorunuza gidiyor sadece.  

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Bildiğimiz metal 2 TL işte

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

Evet kesinlikle öyle

• krstarica kullanıcısına yanıt

Aynen hocam Osmanbeydeki, biz de 4 leventte otururduk o yuzden yakindik giderdik surekli teyzemlerde sislinin yaninda Hurriyet mahallesindeydi yuruyerek giderdik sisliye mecdiyekoye cevahire falan cocuk yaslardan beri.

• Agent smith'e gore insanligin ve medeniyetin zirve yilidir 1999 ve bu konuda cok haklidir. Wachowski bacilardan inanilmaz bir ongoruymus hakkaten simdi geriye donulup bakinca.

Sanatta, muzikte, teknolojide ve insanligin insa ettigi her seyde 1999 bir donum noktasiydi.

Siyasal olarak da aslinda kucuk bir latent evresiydi savaslar acisindan 1999. Cok buyuk sayida olumlerin yasandigi bir yil degildi kuresel acidan, gunumuz suriye ve irak'ini dusunursek ortadogu cok daha sakindi. kosova'daki savas henuz bitmisti ve pkk abdullah ocalan'in yakalanmasi sonucu pasif hale gececekti. ikiz kuleler ayaktaydi, euro henuz cikmamisti, 12 yasindaydim ve hayata dair umutlarim vardi.

Bugun 2018'de 12 yasinda olsam hicbir umudum olmazdi gelecege dair acikcasi. bunun sebebi turkiye falan da degil, isvicre vatandasi da olsam cok farkli olmazdi bu dusuncem.

Belki gunumuzdeki kadar alim gucumuz yoktu ne gida ne de teknolojik olarak ama yine de insanlik acisindan cok daha guzel bir yildi gectigimiz on yila bakarsak.

Ekmegin 100bin TL oldugu yillardami?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.