Şimdi Ara

9. Sinif ders calisma sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Fen lisesi 9. Sinif ogrencisiyim. İlk donem pek fazla ders çalışmadım o yuzden tesekkur aldım. 3 tane 2 vardı zor sorular soruyorlardı genelde. Matematik çözmekten keyif alıyorum fakat matematiğim 2 düşmüştü :) matematikten eksikliklerimi gideriyorum fakat esas sorunum geometri ve biyoloji. Bu derslere nasıl çalışabilirim özellikle? Tıp okumak istiyorum. Bu yuzden çok çalısmam gerektiğinin farkındayım. Gerekirse yazın ygs denemeleri çözebilirim. Genel olarak nasıl çalışabilirim? Mesela tekrar yap, 3 saat calis vs. gibi tavsiyelerde bulunabilir misiniz? Tesekkur ederim. 

Yazım hatalarım varsa özür dilerim mobilim.

• Kardeş sen geç kalmışsın bu saatten sonra gece gündüz çalışman lazım yoksa tıpı unut
  • 9.sınıfa dair tek pişmanlığım 20 günlük devamsızlık hakkımı doldurmamak oldu.

bu sınav son 1 sene hadi son 2 sene çalışılarak kazanılır. muhtemelen sen sınava girinceye kadar bu gidişle ortalama tıplar 10 binin de altında öğrenci almaya başlayacak. eğer hacettepe ingilizce tıp olmazsa okumam diyorsan başla çalışmaya şimdiden. ama eğer böyle hedeflerin yoksa çok gereksiz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

9.sınıfa dair tek pişmanlığım 20 günlük devamsızlık hakkımı doldurmamak oldu.

bu sınav son 1 sene hadi son 2 sene çalışılarak kazanılır. muhtemelen sen sınava girinceye kadar bu gidişle ortalama tıplar 10 binin de altında öğrenci almaya başlayacak. eğer hacettepe ingilizce tıp olmazsa okumam diyorsan başla çalışmaya şimdiden. ama eğer böyle hedeflerin yoksa çok gereksiz bence.

şu an bizim okulda falan herkes çalışıyor. bir yarış halindeyiz. çok erken olduğunun farkındayım ama son 1 sene ya da 2 sene ygs çalışmak yerine 9. sınıfta ygs konularını bitirip o senelerde tekrar etmek daha mantıklı değil mi? o zamanlarda lys çalışırım arada da ygs çalışırım. tıpı kazanmak istiyorum. eğer bundan sonra hep ders çalışarak hacettepe kazanacaksam neden çalışmayım tek ygs olarak düşünmüyorum bunu. lys olduğunun da farkındayım. bu yüzden şimdiden çalışırsam ilerde bir faydasını görür müyüm ?

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: icinizdenbiri

up

Senin gibiyken ben derece yapmak istiyordum Ankara'nın en iyi liselerinden birinde okuyorum ama inan 4 sene boyunca durmadan 12. sınıf gibi çalışman imkansız ister istemez sıkılır başka uğraşlara saparsın.

9. sınıfta ne yapmam gerekir diyorsan okulda işlenen konuları tekrar et, bol bol soru çöz, amacın şu an tıp vs. değil de okulda üstlerde olmak olsun örneğin sınıfta 2. dönem ilk 5 vs. gibi hedefler koy kendine.

Yazın da 9. sınıfta ne işlendiyse tekrar et, konuları pekiştir arkadaşların 3 ay pineklerken sen ders çalışırsan çok büyük artın olur böyle her seneyi oturtarak gittiğinde 12. sınıfta ygs konularının çoğunun bittiğini, lys'de de çok az konu kaldığını göreceksin, son sene de son vuruşu yaptın mı ilk 500 işten bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: MATRAXERCAN

quote:

up

Senin gibiyken ben derece yapmak istiyordum Ankara'nın en iyi liselerinden birinde okuyorum ama inan 4 sene boyunca durmadan 12. sınıf gibi çalışman imkansız ister istemez sıkılır başka uğraşlara saparsın.

9. sınıfta ne yapmam gerekir diyorsan okulda işlenen konuları tekrar et, bol bol soru çöz, amacın şu an tıp vs. değil de okulda üstlerde olmak olsun örneğin sınıfta 2. dönem ilk 5 vs. gibi hedefler koy kendine.

Yazın da 9. sınıfta ne işlendiyse tekrar et, konuları pekiştir arkadaşların 3 ay pineklerken sen ders çalışırsan çok büyük artın olur böyle her seneyi oturtarak gittiğinde 12. sınıfta ygs konularının çoğunun bittiğini, lys'de de çok az konu kaldığını göreceksin, son sene de son vuruşu yaptın mı ilk 500 işten bile değil.

zaten yazın yapacak hiçbir şeyim olmuyor. o yüzden ders çalışmam bi problem olmaz. ygs çalışırım yazın. şu aralar hep matematik çalışıyorum fen derslerini çalışmak hiç içimden gelmiyor. ama günlük en az 100 soru çözüyorum karışık. bu yeterli olur mu? yoksa daha mı fazla çözmeliyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11 yazı ders calismak için
    7 yıl önce açıldı
    11.sinif bolum değişimi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Okul puanını çok düşük tutma yeter. Arkadaşın da dediği gibi "keşke 20 günlük devamsızlığımı sonuna kadar kullansaydım" diyorum. Gez-toz, hobin olsun, onunla ilgilen, kız arkadaşın olsun, kafanın etini yesin, ona sinirlen vsvs. 11. sınıfta asılırsın derslere, çok kasmamanı tavsiye ederim.
  • çok kasma diyenlere takma sonra bir yere giremiyorlar konu açyorlar son 10 günde nereye girerim falan filen . çalış işte günde 1-2 saat
  • quote:

Orijinalden alıntı: şekspiyer

Okul puanını çok düşük tutma yeter. Arkadaşın da dediği gibi "keşke 20 günlük devamsızlığımı sonuna kadar kullansaydım" diyorum. Gez-toz, hobin olsun, onunla ilgilen, kız arkadaşın olsun, kafanın etini yesin, ona sinirlen vsvs. 11. sınıfta asılırsın derslere, çok kasmamanı tavsiye ederim.

onların hepsini yapıyorum zaten. daha yeni uludağ'dan döndüm kız arkadaşım da var. ama ders olarak bazen hiçbir şey bilmiyormuşum gibi geliyo. konu çalışmaktan test çözemiyorum pek fazla. sadece matematikten test çözebiliyorum. konu çalışmam doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

çok kasma diyenlere takma sonra bir yere giremiyorlar konu açyorlar son 10 günde nereye girerim falan filen . çalış işte günde 1-2 saat

sen başladın heralde 9'dan çalışmaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockMafia

quote:

çok kasma diyenlere takma sonra bir yere giremiyorlar konu açyorlar son 10 günde nereye girerim falan filen . çalış işte günde 1-2 saat

evet
  • sen kendini okula bırak o halleder seni
  • quote:

quote:

quote:

evet

ne güzel Türkiye 1. olursun umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet

ne güzel Türkiye 1. olursun umarım

TR 1. olmak değil hedefim bilkent %100 burslu CS girip MS'ye girmek istiyorum Allah nasip ederse

• quote:

quote:

Okul puanını çok düşük tutma yeter. Arkadaşın da dediği gibi "keşke 20 günlük devamsızlığımı sonuna kadar kullansaydım" diyorum. Gez-toz, hobin olsun, onunla ilgilen, kız arkadaşın olsun, kafanın etini yesin, ona sinirlen vsvs. 11. sınıfta asılırsın derslere, çok kasmamanı tavsiye ederim.

onların hepsini yapıyorum zaten. daha yeni uludağ'dan döndüm kız arkadaşım da var. ama ders olarak bazen hiçbir şey bilmiyormuşum gibi geliyo. konu çalışmaktan test çözemiyorum pek fazla. sadece matematikten test çözebiliyorum. konu çalışmam doğru mu?

Şekspiyer adlı arkadaşa bakarsan 3. senede zor girersin bi yere.

Kendisi mezuna kalmış 4 sene de hiçbir şey yapmamış bir arkadaş 1-2 gün önce mezuna kaldım napıyım diye konu açmıştı bak istersen :)

O söylediği şeyleri yapıyorsan derhal bırak öyle yüksek bir yerlere girmek çocuk oyuncağı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MATRAXERCAN -- 3 Mart 2013; 22:56:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MATRAXERCAN

quote:

quote:

Şekspiyer adlı arkadaşa bakarsan 3. senede zor girersin bi yere.

Kendisi mezuna kalmış 4 sene de hiçbir şey yapmamış bir arkadaş 1-2 gün önce mezuna kaldım napıyım diye konu açmıştı bak istersen :)

O söylediği şeyleri yapıyorsan derhal bırak öyle yüksek bir yerlere girmek çocuk oyuncağı değil.

yani şunu demek istiyorum : derse de ayıracak vaktim var diğer türlü şeylere de. önemli olan eksiklerimi nasıl kapatacağım, günlük ne kadar ders çalışacağım gibi şeyler.

• daha 9.sınıfsın günlük 1,5 saat filan baksan konu çalışıp arkasından test çözsen yeter.Zaten 11. ve 12. sınıfta okul-dershane-ev üçlüsünü kurarsın,kurdururlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.