Şimdi Ara

+9 avrupa cennet itemleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
6.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olmezsin 400avro verior Almanya ölmesinler diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nécromant kullanıcısına yanıt
    okuyan kendini geliştiren gayet iyi kazanıyor bu ülkede kafanı yorma geçen gün diş doktorumdaydım adam 58 ülke gezmiş bodrumda triplexi var ... sütçü imam aöf işletme mezunu olursan işsiz kalma ihtimalin var doğal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2018; 14:46:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorüncekadam

Akli selim bir muslumani hickimse kandiramaz sana bunu 5senelik tarikat ehli oalrak soyluyorum. gec sen isid ti bilmemneydi. bak ne diyorum akliselim. her sakaliliyi dedeniz sanip kucagina otursaniz sizleri severler tabi
    Ahah sürekli kandırıldık diye ağlayanlar aklıselim müslüman değil demek ki- böyle diyerek ne yapmak istemektesinizdir, kimlere hakaret etmektesinizdir.
    cıkcıkcıkcık ayıp ayıp.
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    "Sosyal Devlet" dediğiniz kavram, en düşük statüdeki insanın bile yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeyi halkına sunması demektir.
    Sonuçta herkes ODTÜ'de, İTÜ'de okuyacak değil. Ki sizin mantığınızla gidilecek olsa, bu ülkede balı da kaymağı da bir avuç insan yemeli.

Diş doktorunuza da şu muhasebecilerin sürekli olarak bahsettiği, senelik 10.000 TL dahi gelir göstermeyen, taksi plaka sahipleri vb. gibi
    boğaz tokluğuna çalıştığını beyan edenlerden mi?

Neyse, dünya sizin dişçinizden büyük.
  • Bu konuya yazanlara, Hollanda'nin baskentini sorsak Google'a bakmadan %80'i cevap veremez.
    Turkiye'de dogmus buyumus daha sonra yurtdisina yerlesmis kisilerin dediklerine bakin sadece.
    Cunku orada dogmus buyumus kisilerde objektif bakamiyor genelde.

Turkiye vs Avrupa karsilastirmasi cok sacma. Macaristana gidin Turkiye'yi mumla ararsiniz. Ama Hollanda'ya gidersen medeniyet ne demek onu anlarsiniz.
    He siz multeciler gibi ezik takilirsaniz gittigin memleketin kulturune ayak uyduramazsan her ulke sizi ezer o ayri.
    Turkiye cok iyi diyen gurbetciler de onu yasiyor zaten.
    Aradaki ekonomik fark ise adamlar gercekten cok calisiyor ve dolayisiyla kazaniyor. Turkiye'de ise o kadar cok issiz,gucsuz,tembel,aylak var ki, liyakat sistemi hic yok,herkes daha once yaptigi degil tanidiksa ise aliniyor, dolayisiyla gercekten cok calisanlar hak ettigini alamiyor.
    Bu durum da cogu muhendis icin beyin gocunu tetikliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgilenenüye34

2000 lirayı tornacı ustası bile almıyor

Ortalama karı koca 3 4 k alsa aylık 7 8 bin lira eder

Sürekli Türkiyedeki asgari ücretle almanyadaki en yüksek maaşı karşılaştırıyorsunuz az mantık

Alıntıları Göster
    yaş kaç 14? 15? Türk dizilerindeki gibi değil gerçek hayat. hayatın h sinden haberin yok .3-4 bin maaş alan çift sayısı ülkede belki 300/500 bindir geri kalanlar 1600 lira maaşla ev geçindirmeye çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 13 Temmuz 2018; 15:54:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

okuyan kendini geliştiren gayet iyi kazanıyor bu ülkede kafanı yorma geçen gün diş doktorumdaydım adam 58 ülke gezmiş bodrumda triplexi var ... sütçü imam aöf işletme mezunu olursan işsiz kalma ihtimalin var doğal...
    Söylediklerinin neresinden tutsam orası elimde kalır. Gelir adaletsizliği mi desem, eğitim sisteminin bozukluğu mu desem... KONU FAZLA KAZANMAK DEĞİL! Gerçekten anlayamıyomuşsunuz.
  • avm lerde fast food gömüyorlar yeaa diyen arkadaşım

köftenin soyadan yapıldığını , tavuğun binbir çeşit işlemden geçtiğinide hesaba katıyorsundur umarım

evde yaptıkların ile aynı lezzeti alıyorsan diyeceğim yok. 2 menü 9.50 tl yiyecek mi olur , kafan basmıyormu o kadar.
  • Adam fast foodu lüks görüyor. 4 gün önce k*çı kırık bosna hersekteydim. Nüfusları 3 milyon ve paraları bizim paramızın 3 katı değere sahip. Adamların yaptığı köftenin %96'sı saf et %4ü diğer malzemeler. Sen burda köfte yesen %50si ekmek içi. O ucuzlatılmış fast foodlarda et var mı sanıyorsun? Hatta sokak köftecilerinin yaptığı 5 liralık köfte ekmekte ne kadar et var sence? Laga luga yapmayın adamlar bizden standart olarak çok yüksekler. Bizim yarıştığımız standarda sahip insanlar balkan ve arap ülkelerindeki insanlar. Onlarla bile ne kadar yarışabiliyoruz siz düşünün.

Gelirken 1 kilo sucuk aldım ordan, kendi para birimleriyle 18 KM. Burda cumhuriyet sucuğu alsan kilosu kaç? 70-80? Market sucuklarının et olmadığını söylememe gerek yok zaten. Bir diğer konu fırına gidiyorsun, peynirli, sosisli, sucuklu hamur işi alıyorsun içi dolu dolu malzeme geliyor. Burada zeytinli peynirli poğaçalar dalga konusu. İçine sürüyolar anca boş hamur yiyorsun. Simit 0,50 birim, etli hamur işleri 1 birim vsvs

Demem o ki adamların etiyle bizim etimizi karşılaştırırken bile bizde hangi etten bahsettiğimizi belirtmemiz lazım çünkü kalitesizlik akıyor hepsinden. Yediğin şeyin ne olduğunu bile bilmiyorsun öyle berbat bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 13 Temmuz 2018; 17:33:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Insanin kendini bir yere ait görememesi cok daha farkli bir olaydir. Anlattiklarimi yazilanlari okuyarak anlaman mümkün degil zaten, yasadiktan sonra anlasilir ancak. Gelince görürsün . Ben bunlari gelmeyin diye anlatmiyorum, neyse onu anlatiyorum iyisiyle kötüsüyle. Insan iliskileri hic sIkI degildir. Muslumanlara bakis acilari iyi degildi ancak son 10 yil icinde politik baskida uygulanmaya baslandi arti Suriyedeki savastan sonra hepten kötülesti.
    Düşüncelerine saygı duyuyorum ama yazdıklarının bir kısmını doğru bulmuyorum. Bunun kendimce nedeni, Avrupa ' daki insanların eğitim seviyesi ve Avrupa ' dan gelen tanıdıklarımın anlattıkları. Amacım seni sorgulamak veya yanlışlarını ortaya dökmek değil. İnsan ilişkileri ile ilgili kötümser yargınız burası için de geçerli.

• Kirpimsi kullanıcısına yanıt
    quote:

Turkiye vs Avrupa karsilastirmasi cok sacma. Macaristana gidin Turkiye'yi mumla ararsiniz. Ama Hollanda'ya gidersen medeniyet ne demek onu anlarsiniz.
    He siz multeciler gibi ezik takilirsaniz gittigin memleketin kulturune ayak uyduramazsan her ulke sizi ezer o ayri.

Tam parmak başmak istediğim yere değinmişsin , teşekkürler.

Burada da iş var ama iş hayatına geçtiğin zaman aldığın paradan tutta sosyal haklara kadar o kadar çok adaletsizlik içeren durumlar var ki. Dolayısıyla Üniversite bitiren , mühendislik okuyan adamlar burada markette , reyoncu , kasiyelik veya güvenlik personeli gibi işler yapıyorlar. Hal böyle olunca proje üretmeyi bırak karnını doyuramayacak hale gelen mühendis çareyi yaşam standartları daha yüksek olan batıya gitmekte görüyor. Torpil ve rüşvet ülkenin 4 bir yanını sarmış gidiyor. Damadını hazineden sorumlu bakan yapan bir devlet başkanı bunu yaparsa ahalisi neler yapar neler...

• Yazdiklarina deginmeye gerek yok arkadaslar cevap vermis zaten ama eklemek istedigim bir sey de şu; 'x' birim vasfa sahip bir insanin orada aldığı maaş buradakinden alım gücü olarak kat kat yüksek.

Bu ülkede ÜNİVERSİTE MEZUNU gençliğin 25%i bırak asgari ücreti iş bulamıyor iş !

Avrupanın çoğu yerinde (Almanya ingiltere falan demiyorum bile) universite mezunu siradan bir insan,yine universite mezunu eşiyle birlikte calisarak tr ortalamasinin cok ustunde,müreffeh bir yaşam sürer.

Tr disina hic cikmamissin belli ki ama internet elinizin altinda gidin arastirin az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 13 Temmuz 2018; 18:23:49 >
  • Avrupa'daki Türkler algı yapıp Avrupayı kötüleyerek gelmememizi istiyorlar doğru. Avrupa'nın yaşam standartları bizimkinden yüksek o da doğru. Ama bokunu yerim ne demek? Avrupa o kadar da ütopik değil. İlk fırsatta bi dolaşmaya gidin gençler sonra karar verirsiniz. Dayanılmaz seviyede Avrupa hayranlığı olanların daha önce hiç oralara gitmemişlerden geldiğini düşünüyorum.
    Avrupalılar da orta çağda hastalık ve fakirlikten kırıldıkları sırada Müslümanların zenginlik içinde süper hayat sürdüklerini, uçan halılara bindiklerini filan düşünüp haçlı seferlerini başlatmışlardı. Benzer bir durum var sizde de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anime -- 13 Temmuz 2018; 18:31:41 >
  • 1. buradaki asgari ücrete göre yurt dışında ki asgari ücret çok iyi ayrıca buradaki çalışma koşullarından hiç bahsetmeyelim istersen
    2. bunu diyenlerden biriyim ve en son avm ye ne zaman gittiğimi bile hatırlamıyorum geçen 2 gün önce bi simit yemiştim aç kalmamak için oda 1.25 olmuş içim acıdı bu sayılıyor mu fastfood a ?
    3. günde 8 saat 12 saat arası çalışıyorum en fazla 1 saat mola hakkın var geri kalanında neredeyse durmadan çalışmak zorunda kalıyorsun arada bir su içmek için durabilirsin anca
    4. neredeyse her gün 6 da kalkıyorum eğer iş daha erken olursa o saatte de kalkarım bu halledilemeyecek bir durum değil ayrıca o saatte başlayan iş daha erken bitiyor hatırlatayım
    5. Türkiye de ki ev fiyatları uygun mu ? etraf 3-4k kazanan dolu iken nasıl oluyor bu kadar ekonomik düşüş geçim derdi vb Türkiye de emin ol hayat çok daha pahalı
    6. örnek gösterebileceğim bizzat tanıdıklarım var

VE son olarak sana bu kadar uzun yazmam bile vakit kaybı ancak yinede aç gözlerini

• mr. solucan kullanıcısına yanıt
    o adam almanyada yaşıyor..hiç dediğin gibi değil sadece rahatlık eketronik aletler ve kısmı gıda malzemeleri....50 m2 daireye tanıdığım frankurtta 650 euro kira veriyor yetmiyor para ,gidiyor annesini yoluyor kız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2018; 19:2:53 >
  • Avrupa nın alım gücü zaten türkiyeden kat kat üstün. Boş duyar kasmayın arkadaş ne üretiyorsunda Avrupayla eşit alım gücün olacak yahu? Boş laf.

• Kaç ülke gördün dünya üzerinde, asıl algıyı yapan sensin

• Türkiye cumhuriyeti bir 3. Dünya ülkesidir. Cumhuriyet tarihi boyunca bu böyle devam etmiştir edecektir. Kıyaslanacak ülkelere brezilya meksika vb ülkelerdir

Konu kilit Üye ban 🔐

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.