Şimdi Ara

8x8 askeri araç Derman'ın prototipi üretildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mersin’de prototipi üretilen yüzde 70’i yerli üretim olan 8 çeker zırhlı askeri lojistik destek aracı ‘Derman’, önümüzdeki yıllarda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hizmet verecek.

    Koluman Otomotiv Endüstri AŞ’nin Tarsus’taki Ar-Ge biriminde yaklaşık 2 yıllık çalışmanın ardından üretilen prototip araç, zorlu arazi koşullarında TSK’nın lojistik gereksinimlerini karşılamak için tasarlandı. Derman, 517 beygir güce, 16 ileri otomatik şanzımana ve 8 çeker sisteme sahip.

    Derman; tanklar da dahil olmak üzere zırhlı araçların taşınması, mühimmatların taşınması, kumanda merkezi ve benzeri yapıların taşınması amacıyla tasarlandı. Araca 30 tonluk bir yük yüklenebiliyor, arkasına römork ilave edildiğinde 70 tonluk Altay tankını taşıyabilecek kapasiteye ulaşıyor. yüzde 60 dik eğim, yüzde 30 yan eğim gibi askeri şartlarda çalışabilmektedir.
     

    Seri üretime geçildiğinde yüzde 70 yerlilik oranına ulaşılacak. Aracın yerlilik oranın arttırılması hedefleniyor. İlk aracın prototip üretimi tamamlandı. Bu sene içerisinde ikinci aracın üretimi tamamlanacak.

     

    Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Derman’ın teknik özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi:

    "Zırhta, NATO standartlarında 'Level 2' dediğimiz zırha haiz bir araç yaptık. Bu aracın modüler olarak zırh gücü arttırılabiliyor. 'Level 3' ve hatta 'Level 4'e taşımak için çalışmalarımız var. Aynı zamanda mayın koruma aksesuarını da koyma şansımız olacak. Bu aracı sadece TSK'ya değil aynı zamanda diğer NATO ordularına sunmayı da arzu ediyoruz. Bu yüzden aracın sertifikasyonunu yaptıracağız. Önümüzdeki günlerde araç, İngiltere'ye gidecek ve yol testleri ile NATO'nun bütün testlerine tabi tutulacak ve sertifikalandırılacak. Bu sertifikasyon sürecini tamamladıktan sonra tüm NATO ordularına teklif edebilecek bir aracımız olacak. Biz aracımıza güveniyoruz, inşallah başarılı olacağına inanıyoruz."

    Aracın ismini Derman koymalarının sebebini, Saltık, "Dertlere derman olsun diye bu ismi koyduk. Muharebe sahalarında, Mehmetçik'imizin sıkıntılarına derman olur belki diye düşünerek isim çıktı ortaya." şeklinde anlattı.









  • Savunma sanayisine herkes damlamaya başladı kimse de alt sisteme yoğunlaşmıyor. Bazı üreticiler yurt dışından bir araç lisanslayip satma derdinde oshkosh ile patria ile streit ile lisans altı üretim girişimleri oluyor.

    Elbette acil ihtiyaç varsa lisans altı olabilir ama gidipte yerli milli diye satmaya çalışmasınlar



    Bu konuda Tümosan'ın özel çabası var FNSS ile bir girişim yapmıştı umarım tutar.

    Bir de her taşın altından çıkan BMC var.

    Umarım sektörün coraklaşmasına sebep olmaz Tümosan'da ekmek yesin.
  • Ooo Mercedes alırım bi dal
  • Başarılarımızın devamını dilerim.

  • Dermandes-Benz.

    Şaka bir yana en azından bir adım atılmış. Gelişerek devam eder umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 6 Ocak 2019; 23:6:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi iyi okula yakın zaten, getirin de okula girebilelim 2 damla yağmur yağınca Normandiya'ya dönüyor test için biçilmiş kaftan.

  • %70 yerlilik oranı bu araçta oldukça iyi. Yerlilik oranı ne kadar yüksek o kadar iyi. Bugün %70 olur yarın %100 Bkz. Örnek İHA'lar.

  • Savunma sanayisine herkes damlamaya başladı kimse de alt sisteme yoğunlaşmıyor. Bazı üreticiler yurt dışından bir araç lisanslayip satma derdinde oshkosh ile patria ile streit ile lisans altı üretim girişimleri oluyor.

    Elbette acil ihtiyaç varsa lisans altı olabilir ama gidipte yerli milli diye satmaya çalışmasınlar



    Bu konuda Tümosan'ın özel çabası var FNSS ile bir girişim yapmıştı umarım tutar.

    Bir de her taşın altından çıkan BMC var.

    Umarım sektörün coraklaşmasına sebep olmaz Tümosan'da ekmek yesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoldaşNapolyon Y kullanıcısına yanıt
    Tümosan en iyisi benim gözümde motor ve aktarma yapıyo,diğerleri anca tek düze birbirinin kopyası aracların kabuğunu yapmak,kolay yolu şeçiyolar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %70 neye göre yerli. Aracın kupası ve bir kaç vidamı yerli. Yoksa yüksek teknoloji isteyen ürünlerin %70 i yerli.



    Her ne olursa olsun isim bulma konusunda mahirler. DERMAN kırık yıl aklıma gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mersedese zırh giydirmişler yakışmış ama

  • Seçimsen üretimleri devam ediyor. Göklerden inmeyen uçağımız, bir türlü gelemeyen arabamız büyük bir sabırla bekliyoruz..

  • Ülkem için ülkemiz için inşallah başta mehmetçiğimize ve sonra devletimize derman olması dileklerimle ve nice derman 'ları da aramızda görmek dileklerimle, yolunuz açık olsun bu ülke için bir şey yapanlar. 2019 'da birçok milli teknolojilerimiz duyurulacak daha inşallah.

  • Seçim yaklaştıkca napıcaklarını iyice şaşırdılar taktik güzel ana yemezler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • reklam müziği derman sendedir türküsü olsun https://youtu.be/F9_YXDAF_B4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçim geldi ya diyenler eğer millet bu tip projelere oy veriyorsa baya baya ilerleme var demektir. Gerçi ihaların ilk yapıldığı zamanki yorumları hatırlıyorum da şimdi nedense hiç sesiniz çıkmıyor :DDD

  • Seçim yatırımı diyen arkadaşlar; bu ülkede seçim bitmiyor bu tip projelerde seçimlere göre başlamıyor. Siyasi egonuzu tatmin etmek için gevelemeyin boşuna. Koluman bu araç için uzun zamandır çalışıyor. Mühendislerini bizzat tanıyorum. -Ki proje yapmalarını devlet istemedi kendi insitarifleri satş yapamayabilirler. Bu alanda Anadolu Isızu ve Tümosan'da çalışmaya başladı. BMC'nin bu tip eski bir projesi vardı onu faal hale getirecektir.
    Bu alanda ciddi bir ihtiyacımız var, en son BORA füzelerini konuşlandırmak için halihazırda kullandığımız MAN Askeri kamyonların yerine boşuna gidip Beyaz Rusya'dan MZKT almadık. Ama bu projeler öyle seçim için iki günde çıkmıyor. Egolarını başka alanlarda tatmin edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstiklalFMK -- 7 Ocak 2019; 9:58:18 >
  • geçen seçim öncesi yine secim yatırımı denen ucak, ilk özgün made in Turkey artık havalarda ve envanterdehttps://www.dunya.com/ekonomi/hurkus-b-envantere-girmek-icin-gun-sayiyor-haberi-400815

  • Tabi tabi, hükümet Mercedes'e demişki seçim yaklaşıyor bir zırhlı araç yapta oy toplayalım!

  • Motor ve şanzuman yabancıdır... Geri kalanı maslak otosanayide de üretilir... önemli olan motoru ve şanzumanı da üretebilmek... alman motoru ve şanzumanı vermiyorum dediğinde elinde karoseri ve şasi ile kalakalırsın... o zaman yokuş aşağı sürersin anca...

  • Bahsedilmemiş ama balistik füze için yapıldı bu araç

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.