Arkadaşlar bu ikisinin farkını kullanarak tecrübe eden oldu mu? 8 mbps'ye kadar olan internet paketi yoksa bir kandırmaca mıdır?
valla ben netlimitsiz 8mb ye kadar kullanıyorum 7 7.5mb arası geliyor bana hiç düştügünü görmedim.
İkisi arasındaki fark sözde 25gb dan sonra hız düşmesi ve verilecek olan sinyal.Şöyleki; 8mbit e kadar olan tarifede(netlimitsizde) hattın 8mbit dahi kaldırsa servis sağlayıcı 1mbit hız verebilir.Herhangi bir hak iddaa edemessin.Karşılığında hattın bu kadar destekliyor der geçerler.Tabi cebelleşir uğraşırsın 8mbit sinyali yine kopartırsın o ayrı.Bu taktiği ttnet uzun süre uyguladı ve uygulamaya devam ediyor.Forumda açılan hızım 1mbit 2mbit vs gibi konular en büyük ispatı.Ayrıca bu tarifede sözde 25gb kotadan sonra hız 1mbite düşmesi lazım ama düşene rastlamadım henüz. 8mbit sınırsızda ise (aylık 99tl) sana 8mbit sinyal gönderilir fakat 8mbit alabileceğini yine garanti edemez.internet kafelerde dahi 8mbit sınırsız tarifesinde anca 4mbit hız alan çok yer gördüm.Nedeni hat zayıflaması vs.Peki gelelim sonuca; Aslında kandırmaca netlimitsizde değil 8mbit sınırsız pakettedir.Bunu bizzat tecrübe eden biri olarak; hattım 6mbit desteklerken müşteri hizmetlerine 8limitsiz tarifeye geçersem tam 8mbit verebilecekmisiniz dedim.hayır dediler tabiki.Öyleyse 99tl lik paketi kullananların suçu ne?Komşun netlimitsize 55tl verip aynı hızı alırken sen neden 100tl bayılasın?8MBİT E KADAR İBARESİYLE SÖZDE HATTIN ALABİLECEĞİ KADAR HIZI İMA EDERKEN ASLINDA 8MBİT LİMİTSİZ(99tl) TARİFESİNDEKİLERE DE 8MBİT HIZ SAĞLANAMAMAKTA.Olay bundan ibaret.
Buna 5 tl fazla verip 12 13 mbit alanlarda var.Bende netlimitsiz kullanıyorum ama oceqn arkadaşıma katılıyorum ttnetin tarifleri çok adil değil.Aslında bununla ilgilenmesi gereken kurumlarımız var ama onlardan ümidi kestim artık
quote:
Orijinalden alıntı: oceqn 8mbit e kadar olan tarifede(netlimitsizde) hattın 8mbit dahi kaldırsa servis sağlayıcı 1mbit hız verebilir.Herhangi bir hak iddaa edemessin.Karşılığında hattın bu kadar destekliyor der geçerler.
Ben de biraz önce başka bir başlıkta bunu soruyordum. Bu paketi alacak olursam hat hızım 1 Mbitte kalırsa ne yapacağım ? Adamlar hatlarında sorun var derlerse... Ki Smile'dan 4 MBit limitsiz aldım sözleşmeli tam 8-9 ay 1-2 MBit kullandım hep hatlarımda sorun var diye düşük verdiler !!!
Ne önerirsiniz alınır mı bu paket ?
Kullanmayın internet böyle bir ülkede internet kullanılmazz.. 7 aydır 8 mbite kadar kullandığım net limitsizimi 1mb e sabitlediler şu an çıldırmak üzereyim..Toptan kapattırmayı düşünüyorum başka bir firamaya geçmeyi bile düşünüyorum.
alınacaksa yine ttnet i öneririm.sonuçta alt yapı aynı.en azından arıza kaydı bıraktığında direk muhatabıyla görüşürsün.diğer iss lerde suyunun suyu olur.
8 limitsizdeyken hiçbir kopma sorunu yada hızda düşme yaşamadım.indirme hızım 900 kbs nin altına düşmezdi hatta bazen anlık 1 MB a bile çıkardı...
net limitsizi kullanmaya başlar başlamaz zırt pırt bağlantıda kopmalar oldu.müşteri hizmetlerini aradım hattınız kaldırmıyo dediler.ama 8 limitsizi kadıran hat net limitsizi nasıl kaldıramıyor dedim papağan gibi aynı şeyleri söyleyip durdular...
Arkadaşlar bunların hepsi hikaye.O netlimitsizde hattı kaldırmayan sürekli kopmalar yaşayan arkadaşlar birde 8 limitsize geçsinler bakalım kopma yaşanacakmı o zaman görürler.
TTnet dünya üzerinde en iyi 100 şirkete giremese bile en ADİ 100'e girebilir sanırım.Etiklikten uzak haksız rekabete dayalı yalancı ve yetersizler...
aylardır 8 mb te kadar kullanıyorum sadece bir kaç defa düştü oda en fazla ayda 4 saat fazla bile olmadıı oda çalışmalar bakım vs olmalı.... kotam şuan 160 gb dowbload 940 kb/sn
Aslında operatörlerin sabit hız değeri söylemesi desaçmadır, daha en başından maksimum 8mbit ya da maksimum 1mbit diye hızda ulaşılabilecek en yüksek hız vurgulnmalıydı. Böyle TTnet 8mbit verse ne olacak, benim sunucumun çıkışı 1 mbit. :)
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Aslında operatörlerin sabit hız değeri söylemesi desaçmadır, daha en başından maksimum 8mbit ya da maksimum 1mbit diye hızda ulaşılabilecek en yüksek hız vurgulnmalıydı. Böyle TTnet 8mbit verse ne olacak, benim sunucumun çıkışı 1 mbit. :)
sunucu nedir? cahilliğimin kusuruna bakmayın, modem mi oluyor, sunucunun çıkış hızı nasıl ölçülür ya da nereden öğrenilir?
@Alexdesouze Sunucu, internetteki web sitelerinin bulunduğu bilgisayarlardır. Biz ADSL ile nete bağlanıyorsak, onlar da veri merkezlerindeki iç bağlantılardan veri merkezi dışındaki ISP omurgalarına fiber bağlantı ile bağlanırlar. TurkTelekom bunun için de para alır ve, SuperOnline'a göre de pahalı bildiğim kadarıyla. Şimdi bu makine 1mbit ile sana veri gönderebiliyorsa, ona 100mbit bağlantı ile de erişsen 1mbit üstü hız alamazsın. Bu bakımdan, 8mbit'e kadar deyişi oldukça uygun bir deyiş.
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
@Alexdesouze Sunucu, internetteki web sitelerinin bulunduğu bilgisayarlardır. Biz ADSL ile nete bağlanıyorsak, onlar da veri merkezlerindeki iç bağlantılardan veri merkezi dışındaki ISP omurgalarına fiber bağlantı ile bağlanırlar. TurkTelekom bunun için de para alır ve, SuperOnline'a göre de pahalı bildiğim kadarıyla. Şimdi bu makine 1mbit ile sana veri gönderebiliyorsa, ona 100mbit bağlantı ile de erişsen 1mbit üstü hız alamazsın. Bu bakımdan, 8mbit'e kadar deyişi oldukça uygun bir deyiş.
anladım, teşekkürler.
bende diyorum 8 mbit sorunsuzca kullanıyordum hızımı zart zurt duşurduler 1 mbit kadar aradım ttneti bu işi çözün yoksa hattımı iptal ettireçem 30 dk sonra telekomdan geldiler hızımı
quote:
Orijinalden alıntı: yunus_1866
aylardır 8 mb te kadar kullanıyorum sadece bir kaç defa düştü oda en fazla ayda 4 saat fazla bile olmadıı oda çalışmalar bakım vs olmalı.... kotam şuan 160 gb dowbload 940 kb/sn
4 mbps hız , 600 GB download
Bende netlimitsiz kullandım. Aklıma geldikçe hız testi yapardım. Bazen 4 Mps gösterirdi bazen 2 kafasına göre.. download hızının 950 kb/s ye kadar çıktığını gördüm. Bazende 250-400 kb/s arası indiriyor sonra yükseliyordu yani inişli çıkışlı ttnet kafasına göre. :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme