Şimdi Ara

8800gts sıcaklık değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 8800gts kartımla sıcaklık ölçümleride yapmaya başladım..

    örneğin oyun oynamadığım zaman 1-2 saat açık bilgisyarın GPU sıcaklıkları şöyle

    gpu belleği : 56
    gpu ambiansı : 53
    gpu dioda ( bu da neyse ) : 65-67
    grafik işlemci (gpu ) : 56

    everest den bakıyorum ama fan hızı ile ilgili bişey göremedim fan hızlarını hiç değişmedim yani default neyse odur herhalde

    nediyosunuz sizce nasıl ve üst limitler nelerdir



  • sana soyliyim
    msi 8800 gts var bende
    load da iken temp 87 ye kadar cikiyor
    anladin sen
  • hani bazı arkadaşlar bıldırcın yumurtası filan pişiriyordu 2900xt de ya
    benim de bir arkadaşımda var bu 8800gts
    o da hayvan gibi ısınıyor
    kendi 2900 ümün sıcaklık değeriyle onun 8800 gts sıcaklık değerini karşılaştırınca arada hiçbir fark olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim
  • gpu dioda ne arkadaşlar bende anlıyamadım
  • oyun esnasında grafik işlemci 68 i buluyor..

    bilmiyorum bu değerlerin hangisi tehlikeli ve 80-90 a kadar yolu varmı yani
  • @ evohan

    sıcaklık değerlerin normal endişelenmene gerek yok benimkide oyun esnasında en fazla 70 gördü,Kasamın içinde hiç fan yok sessizlik için bire bir
  • sagol dostum bende baya bir total war oynadım 65 i geçmedi .. iyidir ozaman :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ5 4690k sıcaklık değerleri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartlari sickligi ii kaldiriyor özellikle 88xx xxx serilerinde bu hic sorun degil
  • 8800 GTS 'me kavuştum fakat kartı default hızında ve otomatik fan devri ile bıraktığımda bilgisayar 15 saattir açık 80C riva tuner ile sizce değerler nasıl?

    Başka konu açmayayim dedim. Kirlilik olmasın. Kasa Aopen H600B emektar kasam 5 yaşında yan tarafında penceresi ve neon lambası olanlardan ancak soğutma pek iyi değil sanırm. İki adet 80!lik fanım var arkada, biri çeri üflüyor diğeri dışarı.
  • MSI GTS 320 o/c:

    Demin 575/1700, %60 fan devriyle 82 derece idi, boşta (internette gezinmek yükse bilmem) :)

    466/1540 yapınca 79 - 78'e düştü :)

    Bizim kasa ve kuzey köprüsü pek iyi durumda değil. O kuzey köprüsü (Nforce 650i) kesin pişiriyor kartı.


    Ama bir gariplik, meselâ şimdi sistemi yeniden başlatsam o değer 73 - 75 gibi kalacak, muhtemelen (sabit öyle kalır. Sistemi kapayıp açınca azalan yükten değil).

    Yazılımlara da çok güvenemiyorum.
    Belki de, normâldir o 73 - 75.

    Bazen 70'e de düşüyor. Hani, oda sıcaklığı da pek değişmiyor.
    Acayip işler.


    Sorun yok neyse. 648/1512/2010'da uzun uzun oyun oynadığım oluyor. Fan hızı kendiliğinden artıyor zaten (gerçi, buna da çok güvenmemeli) (elle ayarlamak için Rivatuner'i kullanabilirsiniz).

    Ama, açıkçası HD 2900 XT'lerin çok daha düşük değerlerini görünce "yumurta pişirme" ünvanını XT'den aldığına eminim, bendeki kartın. Düşük değerli XT'lerin bulunduğu kasalar çok iyi durumdaysa ayrı.
    Belki, fan sesi konusunda yakalayamaz, kullanmadan bilemem.


    Bu arada, 67 derecenin nasıl bir değer olduğunu anlamışsınızdır artık. Bendeki de bir aralar 67 - 68'de çalışırdı, 575/1700 + %60 fan ile :)

    Kışı merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Eylül 2007; 4:25:00 >




  • Rive tuner ile fan hızını %100 yaptım ve 10-15 dakika sonra yüksüz (aynen sadece internet tarayıcısı açık) 74-75C oldu daha sonra dayanamayıp NFS Carbonu açtım fan hızı %100 yaklaşık 30dk oynadım ve sıcaklık 88C oldu. Sparkle aldım, hepsi referans tasarım kullanıyorlar bir fark yoktur dedim, calibre bulamayınca ucuzundan ver bi sparkle dedim aldım. Şimdi de sıcaklık değerlerini görünce şüpheleniyorum acaba daha tecrübeli olduğum bir marka mı alsaydım diye?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xuNiQ

    Rive tuner ile fan hızını %100 yaptım ve 10-15 dakika sonra yüksüz (aynen sadece internet tarayıcısı açık) 74-75C oldu daha sonra dayanamayıp NFS Carbonu açtım fan hızı %100 yaklaşık 30dk oynadım ve sıcaklık 88C oldu. Sparkle aldım, hepsi referans tasarım kullanıyorlar bir fark yoktur dedim, calibre bulamayınca ucuzundan ver bi sparkle dedim aldım. Şimdi de sıcaklık değerlerini görünce şüpheleniyorum acaba daha tecrübeli olduğum bir marka mı alsaydım diye?


    Markaya göre değişmez, değişmemesi gerekir hocam.

    Demin, 648/1512/2000'de CoD2'yi denedim MSI ile. Bir süre sonra 90'a çıktı. Sorun çıkmıyor; ama işin komik yanı 90 derecedeyken salak sürücünün fanı %93 civarında ayarlaması. Hâlbuki, 89 derece sınırında tutmak için %100 bile yapması gerekir normâlde.

    En iyisi, hep %100 yapıp girmek oyunlara.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: xuNiQ

    Rive tuner ile fan hızını %100 yaptım ve 10-15 dakika sonra yüksüz (aynen sadece internet tarayıcısı açık) 74-75C oldu daha sonra dayanamayıp NFS Carbonu açtım fan hızı %100 yaklaşık 30dk oynadım ve sıcaklık 88C oldu. Sparkle aldım, hepsi referans tasarım kullanıyorlar bir fark yoktur dedim, calibre bulamayınca ucuzundan ver bi sparkle dedim aldım. Şimdi de sıcaklık değerlerini görünce şüpheleniyorum acaba daha tecrübeli olduğum bir marka mı alsaydım diye?


    Bendede sparkle var. Vista ultimate kullanıyorum. boşta 60 63 arası gidiyo yükte 76 en yüksek gördüğüm değer..
  • Öncelikle bu saatte cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, Gelelim az önce everest yükledim ve everestte de şu sonuçları aldım.

    Grafik işlemci: 65C
    GPU dioda: 82C
    GPU Ambiansı: 58C

    ve riva tuner sıcaklığı
    çalışma sıcaklığı: 75-76 C
    Ambians sıcaklığı: 58C

    şimdi riva tuner napıyor grafik işlemci ile GPU dioda denilen şeyin sıcaklık ortalamasını mı alıyor
  • İlginç.

    Bende Core temperature ve ambians değerleri görünüyor, Riva'nın "hardware monitor"ünde.

    Core değeri dioda'yla eşit gidiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: insolence
    Bendede sparkle var. Vista ultimate kullanıyorum. boşta 60 63 arası gidiyo yükte 76 en yüksek gördüğüm değer..


    Bende home premium kullanıorm değerler önceki msjda verdiğim gibi hocam, oyundan çıkalı 15-20dk oluyor idle sayılır heralde, tabi bilgisayar 17 saattir açık onu saymassak :P

    Bu arada benim kasanın havalandırması harbiden kötü heralde anakart da yanıyor 60C üstelik kafam kadar pasif soğutması var (p35-dq6)
  • Benim kasanın soğutması iyi. Anakart p5w dh deluxe 45 derece. Bu aero ekran kartını kullanıyo ondan xp ye göree 5 derece felan sıcaklık farkı oluyo idle da. load da bir fark yok.
  • bendeki de böyle bosda

     8800gts sıcaklık değerleri

    eger görünmezse buyrun:
    http://img399.imageshack.us/img399/2583/aaaaaaaaaaaaaaaaavh5.jpg

     8800gts sıcaklık değerleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hofer_18 -- 8 Eylül 2007; 5:26:00 >




  • 49 derece mi?

    O ne yahu?

    Ben, kasanın kapağını açıp, fanı %100'e alıp bir de üzerine son devirde vantilatör tutunca boşta anca 50'ye düşmüştü


    Sizin kasa - soğutma - oda sıcaklığı nasıl acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Eylül 2007; 5:30:34 >
  • yumurta getirin bana saat hızları 580/1800 olarak ayarladıktan sonra 15dk lık graw 2 ve 90C sabah (şu anda sabah ama biraz sonra :P) ilk işim ekran kartının altındaki boş pci yuvalarının kasa üzerindeki zımbırtılarını söküp kasanın arkasından ekran kartının fanının hava aldığı bölmeye doğru üfleyen bir 80 lik fan takmak olucak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.