arkadaşlar merhaba gt ile ilgili standart sorular sormayacam zaten yeteri kadar var fakat benim sistemde garip bir sorun var öncelikle 8800gts den gt ye geçiş yaptım çok da memnunum fakat 3 oyunda alışılmadık gariplikler gördüm ve bu garip durumları benim dışımda yaşayan varmı çok merak ediyorum kısaca kart iyi her oyun harika ama crysis'de 1024x768 no:aa af16x vista-veryhigh da avg.17-18,min.13-14 fps veriyor(o da çaıtşmalarda) benim sorunum bu oyunu belli bir süre bu fps lerle oynarken aksiyon olmayan bir sahnede fps birden 7-8 oluyor bende fps 7 gösterdiği yerde biraz bekliyorum oynama yok oyunu save leyip tekrar 7 fps aldığım yeri load ladığımda fps 20'ye vuruyor ve düşmüyor aynı durum neverwinter2 ve twoworlds de de var sizce sorun nedir sanki alt+tab gibi bişey kısaca fps'in düşük olduğu yeri savelip tekrar girdiğimde fps neredeyse 2 kat artıyor
sistem OS. Vista/xp asus commando e6600 default a-data vitesta 2gb 800mhz x-fi pro gamer 430 watt cooler master igreen modeli 320 gb + 80 gb disk
hangi driver kurulu ?
169.09 galiba en son olanı
bence orjinal driver i ile bi deneyin su anki kurulu sürücüyü kkaldırın ve orjinal driver ı yükleyin muhtemelen driver sorunundan olabilir yahut windows tan kaynaklanabilir cünkü o çözünürlükte 7-8 fps kesinlikle olmaması gereken bi düsüs..
Driver 169.09 imzamdaki sistem.Windowsdan 4xAA açık.Rivatuner yardımı ile.Benim şu anki optimasyonum budur.
format atıp tekrar kurmuştum orj. driver ile daha beterdi işlemci darboğaz mı oluşturuyor nedir yada psu dan mı aklıma sadece bu ikisi geliyor kafayı yedirtcek bana
saxahan ; değerlerin benimkinden kat kat iyi ben bu durumu anlamadım bende ingame aa:4x yaptığımda 15-16 fps shadow'u kısmıştım 1 fps oynamıştı
E6600 + Asus Commanda ve A-DATA DDR800 bu süper üçlü varken ne diye overclock yapmıyorsunki (: Büyük ihtimalle CPU darboğaz yapıyor bence biraz kurcala bence
3.2 ghz e çekmiştim 1fps bile artmadı
quote:
Orjinalden alıntı: ShaRLooT
E6600 + Asus Commanda ve A-DATA DDR800 bu süper üçlü varken ne diye overclock yapmıyorsunki (: Büyük ihtimalle CPU darboğaz yapıyor bence biraz kurcala bence
Sizce crysis işlemciye bakıyor mu.Yapmayın arkadaşalr crysis de işlemcinin pek önemi yok.Windows vista ultimate 32 bit de vermiştim ben ssleri.
ikinci bir gts 320mb vakasi olmasin bu?
bu arada 3dmark 2006 9825 alıyorum bu da normal değil benzin döküp yakacam kasayı
Gene GTS mağdurları geldi Bence sorun ekran kartından değilde psudan olabilir.
430 watt real power yetmiyorsa bile psu yetersizliğinden oyunlarda yavaşlama olurmu hep merak ederim yetersiz psu nedeniyle fps düşüşümü olur yada reset mi atar sistem de ise ne reset ne oyundan atma gibi durumlar yok
quote:
Orjinalden alıntı: saxahan
Gene GTS mağdurları geldi Bence sorun ekran kartından değilde psudan olabilir.
abi gtxde bile very high ayarlar çok iyi değil sen 8800gt ile biraz düşür bence grafikleri ayrıca 3dmark puanın cok az
bunde bu yüzden yardım istiyorum sorun crysis değil zaten sorun makinenin vermesi gereken performans da olmadığı
quote:
Orjinalden alıntı: Alper1907
abi gtxde bile very high ayarlar çok iyi değil sen 8800gt ile biraz düşür bence grafikleri ayrıca 3dmark puanın cok az