Şimdi Ara

8500 TL ile Üniversiteye Gitmeden İyi Bir Programlama Kursuna Gidip İş Bulmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, forumda çok yeniyim biliyorum. öncelikle neden üniversite değilde para ile kursa gidiyorum diye sorabilirsiniz fakat önemli olan iyi bir üniversiteye gitmek bu yüzden ygs ve lys puanım çok düşük olduğu için iyi bir üniversiteye gidemiyorum. aslında programlama dünyasını hep sevmişimdir ama okula bir türlü ayak uyduramadım kötü çevre, kötü arkadaşlar beni derslerden uzaklaştırdı. derslerim kötü derken yalnış anlamayın öyle cahil biri değilim. fen ve diğer sözel dersler vede matematiğim lise 4 dışında hep 4 5 gelmiştir diğer derslere çalışacak kafa olmadığı için bende sevdiğim ve benim için önemli olan matematiği dersi seçtim. küçüklükten beri pc ye hep merak sarmışımdır birdefasında bilgisayarın ekrana güzel görüntü veriyor diye anlamak için içini açtmıştım bir baktım metal yığını ilk merak burda başladı ve beni programlama dünyasına attı gerçekten samimi olarak söylüyorum kod yazmak çok hoşuma gidiyor. ilk programlamaya python ile başladım baya ilerleyip bitirdikten sonra C ye geçtim ordan burdan bi şekilde C yide öğrendim biraz zorladı beni ama onuda bi şekilde öğrendim, sonrada işte baktımki hayat devam ediyor, hiçbir iyi üniversite beni sırf bu işi çok seviyorum, ilgi duyuyorum ve çokta iyi olmasada orta seviyede iki dil biliyorum diye almıyor. bi şekilde hayata tutunmam gerek. yani üniversite imkanı yok onu diyeyim size çünki fen ve sözel dersleri mat hariç vasat. Aileme yük olmaktan utandığım için kendim çalışıp para biriktirip biriktirdiğim para ilede kursa gidip bu öğrendiğim bilgiler ile bir işe başlamak istiyorum Aileme yük olmak istemiyorum çok ağırıma gidiyor. sizce 8.500 tl biriktirsem bu yeterli olurmu iyi bir kursa gidip iş bulmak için ?

neden 8.500 diye sormayın biraz hesap kitap meselesi :D

Not:
    arkadaşlar güldüğüme bakmayın çok önemli bir mesele bu benim için yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

• Hem olur hem olmaz.

Neden olur?
    İnternette milyonlarca kaynak var. Okullarda okutulan kitapları temin edebilirsin. Hatta bazı yabancı üniversiteler eğitim materyallerini ücretsiz olarak internete aktarmış vaziyette. Hele ingilizcen de varsa doğru strateji ile iyi bir yazılımcı olabilirsin. İşi yaparak öğrenirsin. Sektöre erken atılmış olursun. Kendi işini kurmak istiyorsan bu yoldan devam edebilirsin.

Neden olmaz?
    Kurumsal firmalar da senin diplomana bakar. İstersen tek satır kod yazama, tek bir mühendislik hesaplaması yapama elinde diploma varsa kafadan öndesindir. Kimse diplomasız adamı kolay kolay işe almaz. Doğru düzgün bir iş bulabilmen için önce referans biriktirmen gerekir. Bir süre freelance çalışman lazım. Çevre ve isim edinene kadar. Tabi birazcık şanslı, birazcık kurnaz olman lazım. Ayakta durabilmek için. Eğer iyi çevren olur kendini ispatlayabilirsen diplomasız da kurumsal firmalara girebilirsin.

Naapacaz hoca o zaman?
    İyi kötü bir diploma edinmenin yoluna bak. 2 yıllık bilgisayar bölümleri ile başlayabilirsin. Hem okuyup hem part time çalışabilirsin. Elinde diploman olursa ilerlemen daha kolay olur. Zamanla 4 yıla tamamlar sonra master falan devam edersin.

• CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    hocam üniversiteye gitmek istemiyorum benim gideceğim üniversitelerdeki öğrenci tipleri ve çevre belli zaten. yani diploma demişsiniz ama kursta sertifika veriyor. mesela bilge adamı araştırdım. kapanımını utunuttum ama önemli bir microsoft sertifikası veriyormuş sizce bilge adam iyi bir seçenekmi ? buraya gidersem üniversite olmadan iş bulabilirmiyim.

yardımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 28 Şubat 2017; 0:37:19 >
  • Ben zamanında (2004) Microsoft Certified Solution Developer / MCSD sertifikasını almıştım, diploma yerine göstermek için ve aldıktan sonraki ilk 2 işime alınırken işe de yaradı ancak MCSD kursuna gitmedim ki zaten Bursa'da kursu da yoktu Amazon'dan kitaplarını alıp çalıştım, yani kitap başı ortalama $25 desen $100 kurs masrafım gibi oldu ve şu anda hiç hatırlamıyorum ama sınav ücreti $50 gibi birşeydi yani toplamda 1000TL altına sertfikayı aldım. Burada demek istediğim şey, kursa o kadar parayı yatırma.

Arkadaşın dediği gibi Internette milyonlarca kaynak var, bence bu şartlarda kursa gitmek zaman ve para kaybı. Kursu insanlar bence daha cok motivasyon olarak düşünüyor olmalı yani kursa gidersem düzenli şekilde öğrenirim modunda fakat bence gerçeke durum öyle değil. Ayrıca yazılım projelerinde kendi motivasyonunu kendin sağlayabilmek te cok önemli; bazen dünyada kimsenin yardımcı olamayacağı problemlerden çıkışı tamamen kendi çabalarınla buluyorsun ki o da gerçek deneyim oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    BilgeAdam'ın dandirik 3 aylık kursu ile 4 yıllık üniversite eğitimini bir tutuyorsan zaten baştan sıkıntı vardır. Sertifikalar önemli tabiki de. Senin bir alanda yetkin olduğunu gösterir. Ama hiçbir zaman bir diploma olmaz. Sertifika ile de iş bulursun diploma ile de ama maaşlar koşullar ne olur?

bu outsource personelinin kaç tanesi kendi kurslarının mezunu, kaç tanesi hiç kurslarından bile geçmemiş ama üniversitelerin ilgili bölümlerinin mezunu bir sor bakalım, kendi sorunun cevabını da buradan öğrenebilirsin
  • arkadaşlar benim gözüm çok yukarılarda değil evet diplomam olsaydı daha fazla param olurdu ama hiç çok para kazanma gibi bi derdim yok 2500,3000 veya 3500 Tl geçinecek kadar kazanayım yeter sevdiğim işi yapayım işim hayatıma yük olmasın istediğim şey o. yoksa bana samimi olarak söylüyorum sevmediğim bir iş yaptırarak çok daha fazlasını verseler yine almam. hiçbir zaman çok para kazanayım ay şöyle olsun böyle olsun demedim sadece sevdiğim işi yapayım kendimi geçindirecek kadar kazanayım yeter. dediğim gibi belki bazı arkadaşlar biraz yükseklerden bakıyor ama sorun yok benim için sonuçta ben işe giderken işten gelirken işimi yaparken mutlu olacağım çünki sevdiğim bir iş. zaten ileride ingilizce seviyemide artıracağım ozamn dahada kazanırım ama kazanmasamda olur hiç önemli değil ingilizceyi maaşım artsın diye değil bu işte çok daha ileriye gidebilmek için öğreniyorum. şuan azar azar çalışıyorum ingilizceyede ama ilk önce bir iş bulayım sonra bir ingilizce kursunada gidip öğrenirim diyorum.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Ama ben kendimi hep ileride bu isi yaparken hayal ediyorum. Baska bir is bana cok büyük bir yuk olur hayatimda boyle bir yük hayatimi mahveder. Parasinda hic değilim sadece sevdigim isi yapmak istiyorum bana buyuk yuk olmamasi icin. evet haklisiniz tamamen yuzde yuz tabikide mutlu etmez. Ama digerlerine göre kıyasla cok cok daha mutlu olurum.

Mavi yakali isci demissiniz. sanirim bir sure boyle isci olacagim para biriktirmek icin. Cunki omur boyu bu is beni yer bitirir. cunki haz almadığım birşey.

Kadinmisin sorusuna cevap :D

Ben erkegim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 28 Şubat 2017; 14:18:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şöyle yapılan fikirlerden yola çıkarak bririleri birşey yazsa hani bilgilendirme amaçlı olarak. bir öneri veya kurs önerisi yokmu? hiç bu kurslara gidendemi yok? veya bu kursların bana iş imkanı sağlama ihtimali yüzde kaç onu söyleseniz en azından.

tekrar hepinize teşekkürler yardımlarınız için.

ama şunu diyeyim kesinlikle ve kesinlikle herşey üniversite değil. buna inanıyorum.
    Öncelikle selamun aleyküm kardeşim. Bilgisayar mühendisliği birinci sinif öğrencisiyim. Yazilim alanında çalışıyorum. Sana şöyle diyim. Yazılım öğrenmek için üniversiteye gitmene gerek yok. İnternette çok fazla kaynak mevcut. Hatta şuan bile ülkemizde yazılım alanında çalışanlarin yarısı üniversite de bilgisayar bölümümü okumamış kişilerdir. Ha bunlar nasıl yazılım konusunda diplomalari olmadan işe girdiler dersen de şöyle cevap verebilirim :"TORPİL". Çok az kişi kendini ispat edip, nitelikli bir proje yapıp ise girdi gerisi önceki cümlemde dediğim gibi dayısı amcası olan kişiler yardımıyla girdi. Seninde dayın amcan varsa çok rahat iş bulursun. Benim yüksek mevkilerde dayım amcam yok dersen kendini çok fazla yazilimda geliştirmek zorundasın. Hatta öyle birsey yapmalısın ki milletin ağzı açık kalmalı. Bu çocuk bisey okumadan nasil bunu yaptı demeliler. Gelelim üniversite olayına;

Şöyle ki ben daha birinci sınıfım. Bize öyle ahım şahım yazılım öğretmiyorlar. Yazılım haricinde donanım da öğretiyorlar. Ayrıca mezun olabilirsek mühendis diplomamiz olacak . Bu diplomayla bile aç kalma ihtimalimiz çok yüksek. Diploma demek imza yetkisi demek ki günümüzde çoğu kişi diploma sayesinde gelen iimza yetkisini senin onun veya başka birinin yaptığı projenin altına imza atarak paranın bir kısmını aliyor . Yani yazılım istiyorsan bilgisayar alanında bir diploman heleki mmühendis adı altında diploman şart.

İş konusuna gelirsek ; aynı şirkete basvurdugumuzu varsayalım. Eğer yurt dışında olduğumuzu Farz edersek diplomadan çok yaptığımız projeler ,ozgecmisimiz ve çok az da olsa referanslar etkili olacaktır. Ama ülkemizde tam tersi. Bir numaralı şey tanıdığın var mı? Eğer yoksa ikinci adıma geçiliyor. Okuduğun okul ve mezun olduğun bölüm. Sonra saçma bir şekilde not ortalaması.

Yani demem o ki eğer torpilin yoksa bir yazilim/bilgisayar muh diploman kesinlikle olmak zorunda. Eğer bu ikisi olmazsa ekmek kazanman heleki bu devirde gerçekten çok zor kardesim

• MeqaS xLR kullanıcısına yanıt
    Peki para Ödeyeceğim bir kurs benim için bir torpil yaparmı :D asıl soru bu bence.

sizin dediklerinize tamamen katılıyorum bu ülke çok saçmalıklarla dolu aslında ülkde değil dünya. bana lise 1 den itibaren tıpkı meslek lisedinde gibi saçma sapan dersler yerine yazılım, ingilizce, ve azda matematik öğretselerdi şimdi uçmuştum :D ama gel görki bi yazılım mühendisi olabilmek için ömrü hayatımda hiç işime yaramayacak şeyleri bize köpek gibi çalıştırmaya zorluyorlar. doğrusu psikolejim kaldırmadı bukadar dersi. dersleri umursamayıp eve gidip programlama çalışan birazcıkta olsa bu iş için ingilizce çalışan biriydim :D ama görüyorumki güzel ülkemiz bize kıymet vermeyip bizim varlığımızı onaylamayarak silmeye çalışıyor. insanların kim olduklarıyla neyi yapmak istedikleri umurlarında değil insanları kullanmak için bir araç olarak görüyorlar.

şuanki kararım hayla değişmedi umarım iyi bir tanıdığım olur :D

yorumunuz için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.

• psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    Birde şunu diyeyim. Okulumuza gelen microsoft partneri ile sohbetim olmuştu. Ona sormuştum bu sertifika olaylarını. Bana tamamen kağıt parçası demişti. Hiç işe alırken onlara bakmiyorlarmis bile. Sadece böyle değerli olanlar varmış onlar hariç bu kurslara gidilerek öğrenilen alınan belgeler tırtmış. Eğer gitmeyi düşünüyorsan bence eğitimden çok orada çevre yapmak için gitmelisin. Çevre her zaman önemlidir. Hatta üniversite okumayacagim diyorsun o zaman nasıl bir faaliyet bulursan katıl dost edin kendine ama benim önerim bilgisayar ile alakalı bir bölümü oku.

Birde son olarak matematigini geliştir. Genelde araştırdığım konuştuğum kadarıyla software kısmında matematiği iyi olanlarin yaptıkları da baya sağlam oluyormuş. Bir de derlerki bu matematik bölümü okuyanlar çok iyi yazılımcı olur.

İnşallah kalbinin ekmeğini yersin. İyi günler,mutluluk dolu bir hayat dilerim.

• MeqaS xLR kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim yardımınız için umarım sizinde çok iyi mutlu bir hayatınız olur. önerilerinizi dikkate alacağım.

elektro_gadget, bu işlerden çok iyi anlıyor umarım sana yardımcı olur banada çok yardımcı olmuştu.

bana bilge adamdan başka önerebileceğiniz iş imkanı yüksek olan kurslar varnı ? sizce bu üllede iş bulmak için hangi kursa gitmem en uygun olur.

herkese edeceği yardım için çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: psikolojikSorunlu.insan

yani iyi bir fikir değilmi :D
    bir tanıdığım vardı üniversiteye gimteden bilge adama gitti şimdi işi var. ingilizcesi bile normalin altında iken bir iş sahibi. nerede çalışıyor bilmiyorum sormadım ama uzak akraba idi.

6-8 aylık 6-7 bin TL'lik bir kurs üniversite eğitimi ile bir olamaz.

Aynı zamanda ikisi arasındaki farkı unutuyorsunuz;

Programlama kursu ; %60 hazır bilgi verir,nasıl yapılacağını öğretir, %25 pratik yaptırır örnek çözdürür, %15 nasıl öğreneceğini öğretir (hatta belki daha azdır bu).

Hatta sırf bu programlama kursu için değil dershane ve bir çok bu tarz hızlandırılmış prensiplerle yanlış çalışan kurslar ve etüt merkezleri için geçerlidir.

Doğru eğitim kurumu iyi bir üniversite eve iyi bir hoca ne yapar;

En çok nasıl öğrenebileceğini öğretir, sonrasında bilgi verebilir, örnek az yapar öz yapar, bol alıştırmalar yapman için çok sayıda ödev verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 19 Mart 2017; 22:43:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.