Şimdi Ara

828 lira gümrük vergisi çıktı (aliexpress) ACİL! YARDIM! (halloldu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
10.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilhan_28

İthal ekran kartı yerine yüzlerce yerli ve milli ekran kartlarımızdan birini alsaydınız böyle bir şeyler karşılaşmazdınız. Umarım size ders olmuştur bu durum

Param olsa alırdım değil mi ? Siz herkesi zengin felan mi sanıyorsunuz anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt

Dur bakalım ne diyecekler mail attım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ayzeb

Merhaba. vergiyi ürünün Türkiye fiyatından hesaplasan, üstüne ötv de koysan bu kadar vergi çıkmaz. Hesaplanırken bir hata olmuştur. Netice bunu hesaplayan bir kişi vardır.

Hocam geri dönüş bekliyorum inşallah iyi yanıt alırım

• Bu konu nasıl popülerlere girdi?

• O kadar forum kullanıcısınız biraz google amcaya yazsan başıma ne gelebilir ekran kartı alsam vs diye veya sorsanız forumda almayın diyecek bir çok kişi çıkacaktır. İş işten geçmiş artık süreç bekleyeceksiniz.

• rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    O vergi değil muayene ücreti standart 1 kuruşluk ürüne de bin tl lik ürüne de aynı. Küçük ürünlerden vergi alamadıkları için hadi seni kırmayayım kılıfına sokup vergicik getirdiler 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E,oha! 

• sey yapalim, bunu hulooow diyerek kutlayalim bence...

• 450 tl'ye arabam için multimedya aldım. 150 Tl toplam vergi çıktı. Trt bandrolü felan herşey içinde herhalde. Sistemin türkiyede 1300TL'den başladığını düşünürsek ben gayet uyguna kapattım ama bu iş her zaman için risktir. Kime ne geçirecekleri belli olmuyor işte.

• Her yerde 2000 liralık ürün aldım Çinliler 100 lria yazmış 20 lira vergi ödedim diyen embesil youtuberlar olursa böyle olur tabi. Bir de bunu bu amip beyinliler hala youtube ta ve bu amiplerin tayfasının kullandığı facebook gruplarında anlatıyorlar. Zaten bu amipler yüzünden 1 dolarlık ürüne bile 15 lira gümrük vergisi ödeniyor. Anıra anıra insanlara vergi ödemiyoruz düşük yazıyorlar dedikleri için. Bu amipleri izleyen yetkililerde gümrük çalışanlarını uyarmıştır. Ürün fiyatlarının üzerinde yazan fiyatına inanmayın diye.

• ekran kartıyla ne işin var git bi camiye dua et boşver bırak bu işleri

• Hiçbir iktidar gençliğe ve teknolojiye bu kadar kin kusmamıştır. Gençliğe her şeyi çok görüyorlar maalesef... Geçmiş olsun.

• valla ben 1$lık ürün sipariş edip 15 tl vergi ödeyince fena koymuştu. Hatta bi power bank sipariş ettim vergisiyle birlikte buradan aynı fiyata falan geldi. O kadar ay beklediğime yandım. Bi daha tövbe dedim. Aliden bayadır sipariş etmiyorum.

Adamlar baktı tabii herkes beleş çekiyor kesti önünü.

• Paranızı geri alabilirsiniz ama tam ödediğimiz tutarı değil. (Daha önce başıma gelmedi ama başıma gelebilir diye takip ettiğim kadarıyla) ürünü alırken kargo ücreti ve geri gönderirken ödenen kargo ucretini düşüp ürünler satıcıya ulaştıktan sonra iade alıyorsunuz sanırım. Sikayetlerinize geri dönüşü bekleyin , gerekirse aliexpressden süreyi uzatın.

• 4gb rx 580 için değermiydi bu kadar tantana

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

aliexpress in satış politikasıdır

teslim alınmayan ürün parası iade etmezler

siz yerli firma mı zannettiniz elin yamyamını

Alıntıları Göster

Yerli olsa zaten ben dahil birçok kişi almazdı ordan

• seçim zamanı hatırlarsın inşallah bu süreçte yaşadıklarını umarım çözülür sıkıntın

• abi yuh ya rezaletin daniskası  

• Ben de 90 liraya kulaklık alınca 33 lira vergi çıkmıştı ona iyi sövmüştüm. Gerçekten küfür istiyorlar başka açıklaması olamaz.

• Artık yurt dışından ürünün marka, modelini ve bedelini kargo etiketine gerçek yada gerçeğe yakın yazmayan firma ve şahıslardan alışveriş yapmanın bu tip riskleri var. Belli bedel üzerine vergi olduğu dönemlerde sorun olmuyordu. Ancak artık ne yazık ki durum bu.

Sizin olayda ürünü araştıran memur büyük olasılıkla yanlış ürüne göre vergilendirmiş. E-mailinize ürünün resmini, modelini, satın aldığınız ilanı ve kredi kartı ekstrenizde ki ilgili siparişe ait satırı da ekleyin hocam.

Zamanında benden fatura istemişlerdi. Fatura varsa kutudadır, ben size sadece kredi kartıyla ne kadar ödeme yaptığı kanıtlayabilirim dedim. Ekstre varsa seni uğraştırmayalım deyip, ekstrede ki TL bedeli üzerinden vergiyi hesaplayıp, ödetip, ürünü teslim etmişlerdi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.