Şimdi Ara

802.11 N Serisi Wireless Modem ve Adaptör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mrb Arkadaşlar;

    145 metrekare lik ev içinde kullanılmak üzere wireless modem almak istiyorum. Modeme Laptop ve Masaüstü Bilgisayar ile bağlanacağım. Aynı zamanda da akıllı telefonlarla bağlantı durumu olacak.

    Masaüstü Bilgisayarımın modeme bağlanabilmesi için hangi wireless adaptörü tavsiye edersiniz. Modem konusunda da tereddütlerim var. Elimdeki kablolu modemi (Airties RT-101) yaklaşık olarak 7 yıldır kullanmaktayım. Kablosuz ihtiyacım olmasa değiştirmeyi düşünmezdim bile canavar gibi çalışıyor çünkü. Yani aldımmı iyisini almak istiyorum çünkü yıllarca kullanacağımız cihazlar bunlar.

    Air 5440 300 Mbps Kablosuz ADSL2+ Router

    Air 5452 300 Mbps Çift-Bant ADSL2+ Modem

    Airties'ın bu iki modeli arasında kaldım. Buradaki "Router" ve "Modem" ayrımının bir esprisi var mıdır? 1 Mbit veya 8 Mbit olarak kullandığımız bağlantı hızları için 300 Mbps nin bir anlamı var mıdır? Nette baktığım kadarıyla kişilerin 300 Mbps olan bu airties modemlerde 150 mbitten fazla göremediklerini söylüyorlar.

    fauconni arkadaşımızın burada ki yorumu beni düşündürüyor ve gene başka konu altlarında haklı olduğunu gördüm airties konusunda gördüğü teknik sıkıntıları aktarmış.


    Öncelikle bu dediğim sistemdeki bir ev için birbiriyle uyumlu 802.11n serisi modem ve wireless adaptör konusundaki tavsiyelerinizi alMak istiyorum.
    sonrasında airties açısından tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi kıyaslamalı olarak verebilirseniz çok memnun olurum. İyice kararsız kaldım bugün alıp testlerimi yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

    t7k5







  • Airties'ın wireless modemleri ve adaptörleri gerçekten güzel görünüyor. Fakat burada ki yorum beni düşündürüyor. QoS'nin çalışmıyor olması ve harddisk içeriğini internete açıyor olması 300 Mbit hızların hayal olduğu vs. vs.

    Bu konular hakkında bilgi sahibi arkadaşlarımız varsa görüşlerini alabilirmiyim.
  • elindeki kablolu modemden memnunsan o modemin yanına güzel bir wifi router alabilirsin.
    örn. tplink 1043nd.
  • Örneğin;

    AirTies AIR 5452 11N 300 Mbps Dual Band Kablosuz Modem alıp kullanmak ile kablolu modemime AirTies Air 4452 Dual Band 300Mbps USB Paylaşımlı Kablosuz Router tarzında bir router bağlayıp kullanmak arasındaki fark nedir. Artıları ve eksileri nelerdir?




  • modemin iyi ise . 4452 bağlama ile 5452 arasında hiç bir fark olmayacaktır.
    ancak airtiesler son ürünlerde saçmaladı .
    tp-link modemlerde ona keza .. aynı saçmalık ..
    hatta diyebilirimki türkiyeye giren tüm modemler aynı saçmalığı gösteriyor.

    Airties servise birkaç gün içinde yeterli gönderme yapamadığı için 5452 modem gönderdim . güya wireless kartını değiştirmişler.
    Gelen modemin alış gücü gene rezildi . üstüne üstlük hızı hepten düşmüştü
    Airtiesde bu arada yeni firmware ile QoS denemede olsa çözülmüş görünüyor.ama ne olursa olsun sinyal seviyeleri ve hızları çok ama çok kötü.

    Sıfır yeni bir aztech modem aldım . daha gelir gelmez wireless bağlantısı problemi yaşıyordu.

    Eğer modemin iyi ise tp-link wr941nd al . USB ihtiyacın var ise wr1043nd bunlar oldukça kararlı çalışıyor.
    Lynksys üst model modemlerde fena değil.
    ama tercihim tp-link AP.+kablolu modem olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: t7k5

    Örneğin;

    AirTies AIR 5452 11N 300 Mbps Dual Band Kablosuz Modem alıp kullanmak ile kablolu modemime AirTies Air 4452 Dual Band 300Mbps USB Paylaşımlı Kablosuz Router tarzında bir router bağlayıp kullanmak arasındaki fark nedir. Artıları ve eksileri nelerdir?



    fauconni yazmıs gerekli cevabı. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fauconni şimdi aklıma tp-linki soktun =) airties da bu harddiski internete açma olayı nedir peki. biraz açıklarmısın?

    modemim iyi derken çalışan sağlam bir modem rt-101 çok eski ama şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadığım bir modem. bu yüzden airties'a karşı bi güvenim var.

    şimdi tp-link olsun airties olsun bu modemlerin zaten router özelliği yokmu? yani ben kablolu modemime bir router taktığım zaman bana sağladığı özellikler ile wireless bir modem alıp kulandığım zaman bana sağlanan özellikler arasında ne fark var. bunu anlamış değilim. tamam router ağ kurmamıza yarıyor modemlerde de bu özellik var.
    bu konularada açıklık getirebilirmisin. router + ap + kablolu modem çok pratik gelmiyor açıkcası. bunların yerine iyi bir tek modem benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecekken neden 3 ayrı cihazı aynı anda çalıştırıp kullanayım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 ayrı cihaz diil 2 cihaz çalıştıracaksın. Şöyle elindeki kablolu modem ki asli görevi olan modemliği çok iyi yaptığını söylüyorsun. Yani hattan düşme hız kaybı net kesme v.s. Yapmıyor diyorsun.
    O cihazın yanına tplink 1043nd router alacaksın modem router i nete çıkaracak yani asli görevini yapacak. 1043nd de lan yani iç ağ (gigabit) wifi yani kablosuz yayın ayrıca usb printer yada hdd bağlama hız sınırlama v.s. Gibi işleri yapacak.
    Bu tip bir kurulumla sıfır sorun ve en iyi performansları yakalarsın.
    Bütün işleri sadece modeme yıkarsan malesef birçok modem sınıfta kalıyor. Tplink airties cisco wag320n v.s.
    Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • utkanizmit ben fauconni nin "tp-link AP.+kablolu modem" tavsiyesindeki AP kısmını ayrıca access point olarak anlmışım. yani fauconni göre sadece kablolu modemime bir access point bağlamak bu işi görücek. ya da tp-link AP bir routermı yoksa access point li bir router mı?

    tp link router kafama yatmaya başladı benim modemim iyi derken evet hattan düşmüyor net kesilmiyor ama hız kaybı oluyormu onu bilemiyorum işte.
    birde sizin bu airties'ın hardiskin içeriğini internete açması hakkında bir bilginiz var mı? fauconni her zaman online olamıyor sanırım.

    acil ihtiyacım var ama bu gibi teknik konularda ne aldığımı ihtiyaçlarımı ve ileriye yönelik teknolojik tercihlerimi tam olarak karşılayacak şekilde bilgi sahibi olmak istiyorum.
    iyice araştırıp en doğru kararı vermek istiyorum.
  • usb dağıtım olayını tplink 1043nd de yapıyor.
    şöyle kafan karışmasın tplink 1043nd ilede ap nin yaptığı bütün işleri yapabilirsin.
    sadece wifi client yani mevcut bir wifi ağa bağlanamazsın ve ağ kaynağı tplink diilse
    tekrarlama yapamazsın. bunun için ddwrt felan kurman lazım 1043 e.
  • eğri oturalım doğru konuşalım .
    airtiesler USB hard diskleri kendi ağına her zaman tamamen açar .şifre koyabilmenin imkanı yoktur.
    ancak tüm marka model printerleri tanır.

    wr1043nd USB hard diskleri şifreleyebilirsin.bu yönden çok iyi.
    ne yazıkki çoğu model printerleri tanımaz.
    dd-wrt süper.fakat usb printer için uygun betik bulamamıştım.

    işletim sistemin windows olmak koşulu ile usb ihtiyaçları için wr941nd ve tl-310psu ikilisi süperdir .scannerinden printerine hatta usb fax modeme kadar tanımadığı usb birim yok.
    tl-310psu bildiğim kadarı ile mac ve linux desteği yok.

    Piyasada satılan Modem Router ve AP bağlı usb hard diskler ağda hiç bir zaman 30mbps üzerine çıkmıyor .
    Büyük boyutlu dosyaları ağda saklamaya kalkarsan fıtık olursun.

    Son tahlilde air5050 kablolu modem 35 liraya kadar buluna biliyor. onuda wr941nd ile combine edebilirsin .




  • sizler bütün işleri sadece tek bir modeme yıkmanın performansı olumsuz etkilediğini ve kablolu modem ve router'ın daha iyi olacağını söylüyorsunuz. bugün teknosaya gittim bir kaç yeri daha dolaştım. wireless modemin daha iyi olduğunu routerların yetersiz olduğunu falan söylüyolar. A.q lafım meclisten dışarı yanlış anlamayın sakın. iki gündür yok tp si yok linki yok routerı modemi kafam s..ildi. ne alacağımı şaşırdım ne boktan bi zımbırtıdır bu.
    arkadaşlar kesinlike üzerinize alınmayın yardımlarınız için çok teşekkür ederim. ama daraldım a.q hangi forumu hangi dokumanı okusam bi bilgi kirliliği var neye göre hangi marka övülüyor anlamış değilim.

    para sıkıntı değil adam gibi işimi görecek bişey almak isatiyorum farklı taklalar atmaya gerek yok. ordan kablolu burdan router offff..
  • bir ekleme daha yapayım arkadaşlar. atıyorum ilerde fiberoptik veya kablo nete geçtim diyelim ve ona göre bi kablolu modem aldığım zaman. gene bu wireless routerları kullanabilirmiyim. eğer böyleyse ileriye yönelik bir değişiklik durumu için router daha mantıklı gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t7k5

    utkanizmit ben fauconni nin "tp-link AP.+kablolu modem" tavsiyesindeki AP kısmını ayrıca access point olarak anlmışım. yani fauconni göre sadece kablolu modemime bir access point bağlamak bu işi görücek. ya da tp-link AP bir routermı yoksa access point li bir router mı?

    tp link router kafama yatmaya başladı benim modemim iyi derken evet hattan düşmüyor net kesilmiyor ama hız kaybı oluyormu onu bilemiyorum işte.
    birde sizin bu airties'ın hardiskin içeriğini internete açması hakkında bir bilginiz var mı? fauconni her zaman online olamıyor sanırım.

    acil ihtiyacım var ama bu gibi teknik konularda ne aldığımı ihtiyaçlarımı ve ileriye yönelik teknolojik tercihlerimi tam olarak karşılayacak şekilde bilgi sahibi olmak istiyorum.
    iyice araştırıp en doğru kararı vermek istiyorum.

    Kablolu modemin yanına access point önerisini hayatımda ilk defa duydum :)

    Router , kablolu bir modemi kablosuz yapmaya yarar.

    Access point , kablosuz bir modemin yaydığı sinyali kablosuz alıp kablosuz dağıtman cihazdır.

    Repeater , kablosuz aldığı sinyali ileri tarafa taşıyan cihazdır.

    Bir de bridge var. Neredeyse aynı şeyler aralarında çok küçük farklar vardır fakat router tamamen farklıdır çünkü kablo ile bağlanır.

    Benim size önerim, 150MBİT bir modem ile beraber, universal bir accesspoint almanızdır. Zyxel ve ASUS markalarında bu gibi ürünleri bulabilirsiniz. Söylediğiniz alan biraz fazla, tam verim için iki parça network ürünü kullanmanız gerekmektedir.

    Bol şans :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: t7k5

    bir ekleme daha yapayım arkadaşlar. atıyorum ilerde fiberoptik veya kablo nete geçtim diyelim ve ona göre bi kablolu modem aldığım zaman. gene bu wireless routerları kullanabilirmiyim. eğer böyleyse ileriye yönelik bir değişiklik durumu için router daha mantıklı gibi gözüküyor.

    kullanırsın bir sıkıntı olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rotten81

    quote:

    Orijinalden alıntı: t7k5

    utkanizmit ben fauconni nin "tp-link AP.+kablolu modem" tavsiyesindeki AP kısmını ayrıca access point olarak anlmışım. yani fauconni göre sadece kablolu modemime bir access point bağlamak bu işi görücek. ya da tp-link AP bir routermı yoksa access point li bir router mı?

    tp link router kafama yatmaya başladı benim modemim iyi derken evet hattan düşmüyor net kesilmiyor ama hız kaybı oluyormu onu bilemiyorum işte.
    birde sizin bu airties'ın hardiskin içeriğini internete açması hakkında bir bilginiz var mı? fauconni her zaman online olamıyor sanırım.

    acil ihtiyacım var ama bu gibi teknik konularda ne aldığımı ihtiyaçlarımı ve ileriye yönelik teknolojik tercihlerimi tam olarak karşılayacak şekilde bilgi sahibi olmak istiyorum.
    iyice araştırıp en doğru kararı vermek istiyorum.

    Kablolu modemin yanına access point önerisini hayatımda ilk defa duydum :)

    Router , kablolu bir modemi kablosuz yapmaya yarar.

    Access point , kablosuz bir modemin yaydığı sinyali kablosuz alıp kablosuz dağıtman cihazdır.

    Repeater , kablosuz aldığı sinyali ileri tarafa taşıyan cihazdır.

    Bir de bridge var. Neredeyse aynı şeyler aralarında çok küçük farklar vardır fakat router tamamen farklıdır çünkü kablo ile bağlanır.

    Benim size önerim, 150MBİT bir modem ile beraber, universal bir accesspoint almanızdır. Zyxel ve ASUS markalarında bu gibi ürünleri bulabilirsiniz. Söylediğiniz alan biraz fazla, tam verim için iki parça network ürünü kullanmanız gerekmektedir.

    Bol şans :)

    access point ilede kablolu modeme kablo ile bağlayıp kablosuz yayın yapabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    quote:

    Orijinalden alıntı: rotten81

    quote:

    Orijinalden alıntı: t7k5

    utkanizmit ben fauconni nin "tp-link AP.+kablolu modem" tavsiyesindeki AP kısmını ayrıca access point olarak anlmışım. yani fauconni göre sadece kablolu modemime bir access point bağlamak bu işi görücek. ya da tp-link AP bir routermı yoksa access point li bir router mı?

    tp link router kafama yatmaya başladı benim modemim iyi derken evet hattan düşmüyor net kesilmiyor ama hız kaybı oluyormu onu bilemiyorum işte.
    birde sizin bu airties'ın hardiskin içeriğini internete açması hakkında bir bilginiz var mı? fauconni her zaman online olamıyor sanırım.

    acil ihtiyacım var ama bu gibi teknik konularda ne aldığımı ihtiyaçlarımı ve ileriye yönelik teknolojik tercihlerimi tam olarak karşılayacak şekilde bilgi sahibi olmak istiyorum.
    iyice araştırıp en doğru kararı vermek istiyorum.

    Kablolu modemin yanına access point önerisini hayatımda ilk defa duydum :)

    Router , kablolu bir modemi kablosuz yapmaya yarar.

    Access point , kablosuz bir modemin yaydığı sinyali kablosuz alıp kablosuz dağıtman cihazdır.

    Repeater , kablosuz aldığı sinyali ileri tarafa taşıyan cihazdır.

    Bir de bridge var. Neredeyse aynı şeyler aralarında çok küçük farklar vardır fakat router tamamen farklıdır çünkü kablo ile bağlanır.

    Benim size önerim, 150MBİT bir modem ile beraber, universal bir accesspoint almanızdır. Zyxel ve ASUS markalarında bu gibi ürünleri bulabilirsiniz. Söylediğiniz alan biraz fazla, tam verim için iki parça network ürünü kullanmanız gerekmektedir.

    Bol şans :)

    access point ilede kablolu modeme kablo ile bağlayıp kablosuz yayın yapabilirsin.

    Bu router özelliğidir :)




  • tam tersi access point in asıl işi bu dur.
    lan yani local ağlarda kablosuz cihazları kablolu ağa dahil etmeye yarar.
    routerin asıl işi wan ile lan arasında köprü kurmaktır. wifi yanında hediye gibi düşünebilirsin.
  • Az önce Airties'ı aradım. USB hard diskleri kendi ağına açması problemini modem ayarlarından mac filtreleme ile halledebileceğimizi söylediler bence de mantıklı evet.
    Fakat QoS özeliği var olmasına rağmen kullanılamıyor. Mevcut olarak modemde gözüküyor ama kullanılamıyormuş. Airties mühendislerinin bunun üzerinde çalıştıklarını söyledi fakat tam anlamıyla ne zaman çözülür o belli değil.

    Bunun yanında Air 5452 modem ve Air 4452 router'ların hepsinde access point ve router özeliği mevcut. Yani ileride fiber optik veya uydunet'e geçiş yaptığınızda alacağınız yeni bir modeme bu iki cihazdan herhangi birisini bağlayıp router gibi kullanabilirsiniz.

    Air 5452 modem almayı düşünüyordum hatta QoS özelliği olsaydı direkt olarak bu modemi alırdım. Fakat bu kadar para verip böyle gelişmiş bir modem almışken QoS özelliğini kullanamayacak olmam beni bu üründen vazgeçirdi. Modem alacak kişilerin modemlerinde bu özelliği kullanıp kullanamadıklarına çok dikkat etmeleri gerekir. Çünkü bu önemli bir nokta.

    Evet artık mevcut durum biraz daha netleşti. En azından Airties saplantımdan kurtulmuş oldum =)

    Şimdi arkadaşlar gerçekten dedikleri gibi modemlerde aynen routerlar gibi ileride fiber optik veya uydunet gibi farklı bir teknolojiye geçtiğimde alacağım yeni modeme elimdeki mevcut modemi bağlayarak router gibi kullanabilme imkanı verecekse tp-link'in veya linksys'nin ya da başka bir markanın kaliteli bir modemini alabilirim. Eğer böyle değilse direkt olarak iyi bir router alıcam.
    Evet arkadaşlar dedikleri gibimidir? Buna göre diğer alternatif markalara bakıcam çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t7k5 -- 26 Haziran 2012; 22:50:41 >




  • Arkadaşlar son durumda tp-link'in TL-WR1043ND bu router'ını almayı düşünüyorum. Acaba performans ve uyum olarak benim rt-101 modemimle çalışması nasıl olur.
    Bunun yerine tp-linkin gelişmiş bir modemini alsam daha mı iyi olur sizce?

    Modem/Router ile sadece router arasındaki farklar nelerdir?
    yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi aynı işleri yapacaklarsa modem almak mı daha mantıklıdır yoksa router mı? ve neden? teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.