< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
sorunsuz istiyorsan model yılı yüksek olacak bir kere. 15 seneden eski araçlarda artık her an her sorun çıkabilir demektir. ne kadar iyi bakılsa da boyası yanar vs, boruları pas tutar vs. kafada hep bir gerginlik olur. O yüzden km çok yüksek olmayacak ve model de yeni olacak. BU kapsamda bir arama yapın bence. Ben hızlıca bir arama yaptım, o bütçede Clio 4 bulamadım, Clio 3 de pek tavsiye etmem açıkçası. yarı otomatikleri sorunlu, tam otomatikleri de hantal ve çok yakıyor, ayrıca piyasada pek yok. Citröen markasından uzak durmakta fayda var, sanayiden kurtulmuş olursunuz. Açıkçası 800 bine benim karşıma 2 model çıktı:
yani konforda Corsa, yakıt ve sürüş rahatlığında micra, sorunsuzlukta şanzıman riskinden dolayı bence corsa daha önde. ben olsam uzun yolda işkence çekmemek için Corsa alırım. Çünkü micra en ufak rüzgarda 2 şerit yana kayıyor. çok hafif bir araba. corsa ile arasında tahminen 200 kg fark vardır. bu az yakması ve araç hakimiyeti açısından avantaj ama uzun yolda kağıt hissiyatı veriyor. |
|
95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
hayır belirttiğiniz kriterlere göre arama yaptım, çıkan araçlar arasında en temiz olanlar bu 2 si çıktı. Diğer marka modeller daha yüksek fiyat dilimine giriyordu yada piyasada çok tutulmayan, yani aldıktan sonra yedek parça/usta sorunu yaşatma riski olan ve satarken zorluk çıkarabilecek araçlar kategorisine giriyordu. Micra daha çok tutuluyor bence, onun da sebebi dediğim gibi sürüş kolaylığı nedeniyle kadınlar tarafından çok tercih edilmesi ve şanzıman dışında aracın sorunsuz olması. Opel de zor bir marka, o yıllardaki çoğu Opel modeli sorunlu ancak dediğim gibi lpg siz ve düşük km bir 1.4 Twinport Corsa bulunursa sorun yaşama ihtimaliniz epey azalır. Paket olarak çok detaylı bilgim yok ama Enjoy sanırım orta donanım oluyor, Essentia giriş donanımı oluyor. Mümkün olduğunca Essentia almamak için çaba göstermek lazım ancak 2. elde hele ki 15 yaş civarındaki bir araçta bence en önemli olan aracın geçmişi, eğer geçmişi temiz, kazasız ve bakımları zamanında yapılmış, az kullanılmış bir araç bjulursanız boş donanım olmasına bence pek takılmayın. Yİne de Enjoy paket hedefleyin derim. 1.4 ile 1.4 twinport arasındaki fark da teknoloji farkı diye aklımda kalmış. twinport motorda her ne geliştirdiler bilmiyorum ama o motorlar daha az yakıyor ve daha performanslı oluyor. o yüzden twinport önermiştim ilk mesajda. Bir de Corsa önermemin nedeni; rakipleri i20 , Clio , Yaris, Fiesta gibi araçlarla kafamda hızlıca kıyasladım, i20 daha sorunsuz olduğu için sanırım fiyatı yükselmiş yıllar içinde ama daha basit bir araç Corsa ya göre. Daha konforsuz. Clio da otomatikte yakıtı fazla dediğim gibi. Yaris aşırı ufak , bagajı filan yok denecek kadar az, uzun yolda gitmek için doğru araç değil gibi geldi , yine fiyatları da yüksek. Fiesta da fiyat olarak yüksek, modeli düşünce de bir eski kasayı alabiliyorsunuz, Corsa ondan iyi. Corsa'nın fiyatının düşük kalması da sanırım sübap eritme sorunu sanırım. Bir de boya yanık sorunu vardı. O yüzden düşük kalmış. özetle: 2011 , 1.4 Twinport, 132 bin km. benzinli (lpgsiz) , çok el değiştirmemiş ( en fazla 3. sahibinden), güneş yanığı olmayan (veyahut güneş yanığı nedeniyle kaputu tavanı yeni boyanmış), değişen parçası olmayan bir Corsa 800 bin TL civarında bence memnun eder. Bulması zor ama biraz bekleyince karşınıza çıkar eminim. |
|
95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
|
|
tutulmaz bilinmez sevilmez ama suzuki swift te bahsi geçen fiyat bandında alınacak araçtır. arıza vermez yolda bırakmaz saf japondur. |
|
2015 sonrası benzinlilerde tek motor 90hp, dizellerde 75 ve 95 seçenekleri var. 2015 üstü tüp takılmamış benzinli olanları önerdim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Yeni model otomatikler de ocak sondurur cift kavrama dsg edc flan flan ne zman patlayacagini bilemezsin, param var sanayide ugraşacak hevesim var diyorsa alsin yoksa eski arac manual alinir.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Eylül 2026; 14:58:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Eylül 2026; 15:14:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
o zman tork konvertorlu otomatik araba oneriririm renault ciddi sekilde sorun cikartir yani insanlar aliyor hatta sifir aliyorlar ve bozuluyor daha onceden bozulmus tamir edilmis bile olsa yine bozulur cunku sanziman bozulmaya yatkin, ikinci elde buyuk kumar kesinlikle oto almamiz lazim diyorsan hyundai xi 35 tork konvertorlu tam otomatik bozulmaya daha direncli butceyi biraz arttir gerekirse cunku o para renault alirsan yine senden cikar bence < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Eylül 2026; 21:26:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|