Şimdi Ara

800 TL'ye iPhone 4S Aldım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
5.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ingilizceniz var ise O2 nin unluck islemi ucretsiz olan bir islem, para karsiligi satin aldiginiz is sizin yerinize form doldurmak ve bunu takip etmekten ibaret.

https://www.o2.co.uk/apps/help/help?qid=1&q1=2&route=unlocking&case=Handset%20Unlocking%20Form

burdaki formu doldurarak baslayabilirsiniz. formda malesef telefon numarasi olarak telefonu alirken kullanilan numarayi istiyor, bunu satin aldiginiz arkadastan ogrenmeniz gerek.

http://service.o2.co.uk/IQ/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=Companion,question=ref%28User%29:str%28Mobile%29,CASE=17424
    burada da detaylari var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 8 Ağustos 2012; 9:47:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

ingilizceniz var ise O2 nin unluck islemi ucretsiz olan bir islem, para karsiligi satin aldiginiz is sizin yerinize form doldurmak ve bunu takip etmekten ibaret.

https://www.o2.co.uk/apps/help/help?qid=1&q1=2&route=unlocking&case=Handset%20Unlocking%20Form

burdaki formu doldurarak baslayabilirsiniz. formda malesef telefon numarasi olarak telefonu alirken kullanilan numarayi istiyor, bunu satin aldiginiz arkadastan ogrenmeniz gerek.

http://service.o2.co.uk/IQ/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=Companion,question=ref%28User%29:str%28Mobile%29,CASE=17424
    burada da detaylari var.

arkadaşın dediği doğru bu şekilde halledeilirsin ama 2.el alınan ürünlerde bu çok sıkıntılı bir hale geliyor Eğer ebaydan halledecek olursanız aracı olurum Actirdigim bir cok telefon var adam saglam ve ilgili link veririm size siz alışverişinizi yaparsınız bende takibini yürütebilirim Pasaport kaydi sıkıntı 215 tl ye size mal olur pasaport bulursanız 115 tl ile kurtulursunuz. ayrica sitede 2 yıl garantili 50 liraya kayit yapan arkadas var onuda düsünebilirsiniz gayet mantıklı yani ;) hayırlı olsn güzel günlerde kullanın

• quote:

ingilizceniz var ise O2 nin unluck islemi ucretsiz olan bir islem, para karsiligi satin aldiginiz is sizin yerinize form doldurmak ve bunu takip etmekten ibaret.

burada da detaylari var.

Bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim zengier. İngilizcem var ve bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Fakat benim anlamadığım bu işi yapanlar neden bu kadar çok para talep ediyor bu kadar kolay bir iş için? Yoksa özel bir bilgi gerektiren durumlar ya da bizim bilmediğimiz başka hinlikler mi var bu süreçte? Çünkü Ebay'daki feedback'leri okuduğumda gördüm ki adam ingiliz olmasına rağmen Ebay'da bu hizmeti satan aracılığıyla kaldırmış telefonunun kilidini. Madem ana dili ingilizce neden bu aracıya ihtiyaç duymuş olabilir ki?..

Satın aldığım arkadaşa mail yazıp alırken kullandığı numarasını sorabilirim sanırım. Numarayı alabilirsem işim daha kolay olacak gibi görünüyor.

Bu arada detayları var dediğin linkte "Can I 'unlock' my iPhone and use it on another network?" diye bir başlık var sadece, altında açıklaması yok?..

Sanırım bu şekilde unlock işlemi yapma olayı oldukça yeni bir durum ve birçok kişinin henüz haberi yok. Haberi olanlar da nasıl olduğunu bilmiyor. Bu nedenle forumda bu konuyla ilgili bir ana başlık olması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların bilgilerini ve deneyimlerini paylaşacağı başlık sim kilidi belasıyla uğraşan birçok kişiye yardımcı olabilir. Verdiğin link üzerinden başvurumu yaptıktan sonra belki ben açarım böyle bir başlığı. Tekrar teşekkürler, hoşçakal..

• quote:

Orijinalden alıntı: mixerteam
    arkadaşın dediği doğru bu şekilde halledeilirsin ama 2.el alınan ürünlerde bu çok sıkıntılı bir hale geliyor Eğer ebaydan halledecek olursanız aracı olurum Actirdigim bir cok telefon var adam saglam ve ilgili link veririm size siz alışverişinizi yaparsınız bende takibini yürütebilirim Pasaport kaydi sıkıntı 215 tl ye size mal olur pasaport bulursanız 115 tl ile kurtulursunuz. ayrica sitede 2 yıl garantili 50 liraya kayit yapan arkadas var onuda düsünebilirsiniz gayet mantıklı yani ;) hayırlı olsn güzel günlerde kullanın

Teşekkürler mixerteam, önce zengier'in verdiği link üzerinden kendim halletmeyi deneyeceğim fakat başarılı olamazsam yardımınıza ve vereceğiniz linklere ihtiyacım olacak. Bu arada 50 liraya 2 yıl garantili kayıt yapan kimdir? Bu garantiyi ne şekilde veriyor ve iki yıl sonra kayıttan düşerse ne yapacağız? İlgilendiğin için teşekkür ederim, görüşmek üzere..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

burada da detaylari var.

Bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim zengier. İngilizcem var ve bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Fakat benim anlamadığım bu işi yapanlar neden bu kadar çok para talep ediyor bu kadar kolay bir iş için? Yoksa özel bir bilgi gerektiren durumlar ya da bizim bilmediğimiz başka hinlikler mi var bu süreçte? Çünkü Ebay'daki feedback'leri okuduğumda gördüm ki adam ingiliz olmasına rağmen Ebay'da bu hizmeti satan aracılığıyla kaldırmış telefonunun kilidini. Madem ana dili ingilizce neden bu aracıya ihtiyaç duymuş olabilir ki?..

Satın aldığım arkadaşa mail yazıp alırken kullandığı numarasını sorabilirim sanırım. Numarayı alabilirsem işim daha kolay olacak gibi görünüyor.

Bu arada detayları var dediğin linkte "Can I 'unlock' my iPhone and use it on another network?" diye bir başlık var sadece, altında açıklaması yok?..

Sanırım bu şekilde unlock işlemi yapma olayı oldukça yeni bir durum ve birçok kişinin henüz haberi yok. Haberi olanlar da nasıl olduğunu bilmiyor. Bu nedenle forumda bu konuyla ilgili bir ana başlık olması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların bilgilerini ve deneyimlerini paylaşacağı başlık sim kilidi belasıyla uğraşan birçok kişiye yardımcı olabilir. Verdiğin link üzerinden başvurumu yaptıktan sonra belki ben açarım böyle bir başlığı. Tekrar teşekkürler, hoşçakal..

Eger kontrat yoksa, yani telefonu alirken yapilan kontrat ile ilgili hicbir bilgi yoksa sans kalmiyor sanirim. bunun disindaulke disinda olanlar takip edemeyebiliyor sureci, yada ugrasmak istemeyebiliyor. sonucta sizin adiniza yapilan bir hizmet var. para ile satanlar backdoor server kullaniyorlarmis , ve son olarak 75 dolar bizim icin cok olabilir, ancak ingiltere icin oyle matah bir para degil, bu nedenler takip etmekle ugrasmak istememesi insanlarin cok normal.

• Hocam oncelikle hayirli olsun. Guzel fiyata almissiniz , ama simdi bunun kullanilabilir olmasi icin nekadar masraf ödeyeceksiniz ve basiniz nekadar ağriyicak bi dusunun. Umarim hicbir islemde sıkıntı yasamazsiniz. Kolay gelsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hayırlı olsun telefonun, benimde att kilitli iphone 4üm vardı, forumdaki arkadaşlar sayesinde mail atarak açtırmıştım zamanında umarım sanada şans güler ve formu doldurup açtırabilirsin. Sim kilitli cihaz kullanmak çok can sıkıcı birşey özellikle gevey denen zıkkımla uğraşmak ve istediğin zaman versiyonu güncelleyememek çok kötü oluyor o yüzden sen biran önce cihazı sim free yaptırmaya çalış hiç geveye falan bulaşma.

Sorunsuz Alışverişlerim: AjanHaKaN; 27fatih, fırsatkampanya, Etlik, B3htin, isolayn007, Rebelyus, mesaybelf, PES_21_Murat, Erdil790, Eser- , sonerakgun, yebozkurt, hsnkrc, steinbeck0635
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engin9103
    sim kilidi uzun vadede size kullanırken zorluklar çıkartacak, güncellemelerde falan uğraştıracak..

quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06
    sim kilidi başını ağrıtabilir.

Dedimya arkadaşlar, factory unlock servisine 65 USD ödeyip sim kilidini tamamen kaldırmayı düşünüyorum.. Bu hizmetten haberiniz vardır umarım..

Eger oparator tarafindan barred a dusmusse 300 tl civari actirabilirsiniz. Belki de hic actiramazsiniz. Barred in neden leri vardir. Bunlar telefon calinti kayip olarak bildiilmis olabilir yada faturalari odenmemis olabilir. Umarim boyle birsey yoktur. Telefon eger barred veya blocked cikarsa e bay da yaptirdiginiz 65 dolar da yanar parayi iade etmezler. Bu konuyu arastirin. Bende Three uk oparatorune bagli iphone 4 vardi blocked cikmisti. Vergi harcida 100 tl tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arakdaşların dediği gibi parası ödenmemiş vs ise cihaz kara listededir. 65 $ göndersende kilit kalkmaz. Bu sefer karalistedeki cihazları el altından açan insanlar var sürekli çalıştığımız ama maliyeti iki katı oluyor.. Kendine ait pasaportun yoksa 100 TL ye pasaport alacaksın ama o pasaporta kayıt yapdırmak için devlete 100 TL daha ödeyeceksin bi 15 TL de turkcell alacak bu sefer sadece kayıt olacak sana 215 TL . e bide factory unlock işi war veya gevey alacaksın. vs vs..

0216-390-41-11
    0533-361-46-11

yazılım ve donanım konularında yaklaşık 25 yıldır hizmet vermekteyim.
  • quote:

Eger kontrat yoksa, yani telefonu alirken yapilan kontrat ile ilgili hicbir bilgi yoksa sans kalmiyor sanirim. bunun disindaulke disinda olanlar takip edemeyebiliyor sureci, yada ugrasmak istemeyebiliyor. sonucta sizin adiniza yapilan bir hizmet var. para ile satanlar backdoor server kullaniyorlarmis , ve son olarak 75 dolar bizim icin cok olabilir, ancak ingiltere icin oyle matah bir para degil, bu nedenler takip etmekle ugrasmak istememesi insanlarin cok normal.

zengier bilgi için teşekkürler, fakat dikkatimi çeken şey bu hizmeti parayla sunanların gerekli olarak istedikleri tek şey imei numarasının *#06#'ya gönderilmesi. Yani yapılması gereken tek şey olarak belirtiyorlar. Bu durumda kontrata ya da hangi numarayla alındığının bilgisine ihtiyaç nerden kaynaklanıyor aceba kendimiz uğraşmak istediğimizde. Ya da onlar bu bilgiler olmadan nasıl hallediyorlar olabilir. Ebay'da birisi %99.5 başarı olduğunu söylemiş, eğer çöldeki bedevi değilsek bizi bulmaz herhalde o %0.5'lik ihtimal..

Bu arada detayları var dediğin linkte "Can I 'unlock' my iPhone and use it on another network?" diye bir başlık var sadece, altında açıklaması yok demiştim fakat bir yanıt alamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dewilmacry.

Hocam oncelikle hayirli olsun. Guzel fiyata almissiniz , ama simdi bunun kullanilabilir olmasi icin nekadar masraf ödeyeceksiniz ve basiniz nekadar ağriyicak bi dusunun. Umarim hicbir islemde sıkıntı yasamazsiniz. Kolay gelsin

Teşekkür ederim Dewilmacry. Kullanılabilir olması için ödeyeceğim masraf iyimser yaklaşırsak, yani unlock işini benim hallettiğimi ve arkadaşın pasaportuna kaydettiğimi varsayarsak 925 TL. Eğer kötümser yaklaşırsak, yani pasaport kayıt hakkı satın almam gerekeceğini ve unlock servis hizmeti ödemek zorunda kalacağımı 1150 TL civarı olacak.

Neden herkes bu kadar çok karamsar sim kilidini kaldırma ve pasaport kaydı konusunda bilemiyorum fakat umarım hiçbir işlemde bir sıkıntı yaşamam..

Orijinalden alıntı: greenleafffff

810 + 200 + 100 = 1110 , 10 gün önce 1 aylık beyaz sıfır gibi iphone 4si zanbaya 1175e sattım , ios 6 gelince ne yapıcaksın , bence kötü yapmışın sim lockla ugraşmak çok zor

greenleafffff herşeyi en kötü olasılıktan hesaplamışsın. Yüksek ihtimalle arkadaşın pasaportuna kaydettireceğim ve 100 TL ödeyeceğim, unlock işleminden de umutluyum, ya kendim halledeceğim ya da 60-70 dolara, yani 120 TL civarına çözeceğim belki ve telefon maksimum 1000-1050 TL arası birşeye gelecek bir ihtimal. Senin dediğin karamsar tablodaki hesapla bile senin sattığından daha ucuza geliyor sonuçta..

Orijinalden alıntı: Zeus_Ferre

Merhaba hayırlı olsun telefonun, benimde att kilitli iphone 4üm vardı, forumdaki arkadaşlar sayesinde mail atarak açtırmıştım zamanında umarım sanada şans güler ve formu doldurup açtırabilirsin. Sim kilitli cihaz kullanmak çok can sıkıcı birşey özellikle gevey denen zıkkımla uğraşmak ve istediğin zaman versiyonu güncelleyememek çok kötü oluyor o yüzden sen biran önce cihazı sim free yaptırmaya çalış hiç geveye falan bulaşma.

Zeus_Ferre ben de gevey'e falan bulaşmayıp factory unlock haline getirmek istiyorum. Sen aracı kullanarak yani hizmet bedeli ödeyerek mi yoksa kendin form doldurarak mı kaldırmıştın. Süreç nasıl işlemişti ve ne kadar sürmüştü, sana ne kadar maliyeti olmuştu, bana bu konuda yardımcı olur musun? Bu konuda deneyimi olan birisi var nı diye sormuştum, senin deneyimin varsa beni yönlendirir misin? Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: nizipliyim

Eger oparator tarafindan barred a dusmusse 300 tl civari actirabilirsiniz. Belki de hic actiramazsiniz. Barred in neden leri vardir. Bunlar telefon calinti kayip olarak bildiilmis olabilir yada faturalari odenmemis olabilir. Umarim boyle birsey yoktur. Telefon eger barred veya blocked cikarsa e bay da yaptirdiginiz 65 dolar da yanar parayi iade etmezler. Bu konuyu arastirin. Bende Three uk oparatorune bagli iphone 4 vardi blocked cikmisti. Vergi harcida 100 tl tabiki

Ağzından yel alsın nizipli, umarım öyle değildir. Telefonu GittiGidiyor'dan almıştım, satıcı arkadaş ingiliz O2'den kendi adına aldığını söylemişti ama yine de yazışıp geçmişini soracağım telefonun. Cihazın barred ya da blocked çıkması durumunda paranın iade edilmeyeceğinden emin misin? Sonuçta sadece Ebay'e kalmış bir durum değil, satıcı da bu vaad de bulunuyor, açılmazsa paranız iade diyor. Gittigidiyor'da bu hizmeti 109 TL'ye satan bir arkadaş "IPHONE'UNUZ ÇALINTI, IMEI KLONLU VEYA BLACKLIST'TE ISE UNLOCK YAPILAMAMAKTADIR. BÖYLE BİR DURUMDA YAPTIĞINIZ ÖDEME TARAFINIZA İADE EDİLECEKTİR" demiş. En kötü ihtimal onun aracılığıyla yaptırırım bu işi. Fakat ben hala kendi kendime halledebilmemin yolunu arıyorum, bu konuda bir bilgi bulamadım, deneyim sahibi olan birisine rastlamadım. Bir arkadaş bu hizmeti verenlerin özel birşey yapmadığını sadece başvuruyu gerçekleştirdiğini ve süreci takip ettiğini belirtmiş. Peki biz nasıl yapabiliriz? Bu konuda bir başlık açsam hem benim için hem de aynı durumda olan kişiler için faydalı olacak sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SouLRecord

Arakdaşların dediği gibi parası ödenmemiş vs ise cihaz kara listededir. 65 $ göndersende kilit kalkmaz. Bu sefer karalistedeki cihazları el altından açan insanlar var sürekli çalıştığımız ama maliyeti iki katı oluyor.. Kendine ait pasaportun yoksa 100 TL ye pasaport alacaksın ama o pasaporta kayıt yapdırmak için devlete 100 TL daha ödeyeceksin bi 15 TL de turkcell alacak bu sefer sadece kayıt olacak sana 215 TL . e bide factory unlock işi war veya gevey alacaksın. vs vs..

Umarım kara listedeki bir cihaz değildir SoulRecord. Kayıt işi yakın arkadaşımın pasaportuna olacak ve bana 115 TL'ye malolacak gibi görünüyor. O çok mesele değil benim için fakat şu unlock işini çözmem lazım. Cihaz kara listede değilse zaten sorun yok, fakat "kara listedeki cihazları el altından açan insanlar var sürekli çalıştığımız" demişsiniz. Umarım öyle değildir fakat cihazın kara listede çıkması durumunda bahsettiğiniz kişilere nasıl ulaşabiliriz?

• GittiGidiyor'da unlock servisi satan bir arkadaş "UNLOCK YAPILABİLİRLİĞİNİ ÜCRETSİZ OLARAK KONTROL EDİYORUZ" demiş. Aceba bu kontrolü nerden ve nasıl yapıyorlar, biz yapamaz mıyız?

Sanırım bunun için imei numarasını kendilerine göndermemizi istiyorlar. Ancak bu riskli değil mi?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 9 Ağustos 2012; 22:56:20 >

quote:

Merhaba hayırlı olsun telefonun, benimde att kilitli iphone 4üm vardı, forumdaki arkadaşlar sayesinde mail atarak açtırmıştım zamanında umarım sanada şans güler ve formu doldurup açtırabilirsin. Sim kilitli cihaz kullanmak çok can sıkıcı birşey özellikle gevey denen zıkkımla uğraşmak ve istediğin zaman versiyonu güncelleyememek çok kötü oluyor o yüzden sen biran önce cihazı sim free yaptırmaya çalış hiç geveye falan bulaşma.

Zeus_Ferre ben de gevey'e falan bulaşmayıp factory unlock haline getirmek istiyorum. Sen aracı kullanarak yani hizmet bedeli ödeyerek mi yoksa kendin form doldurarak mı kaldırmıştın. Süreç nasıl işlemişti ve ne kadar sürmüştü, sana ne kadar maliyeti olmuştu, bana bu konuda yardımcı olur musun? Bu konuda deneyimi olan birisi var nı diye sormuştum, senin deneyimin varsa beni yönlendirir misin? Teşekkürler..

Ben kendim yapmıştım İlk form doldurarak kendim iletişime geçmiştim. Yaklaşık olarak 3-4 gün içerisinde yanıt gemişti ve sim free olmuştu telefonum.

Sorunsuz Alışverişlerim: AjanHaKaN; 27fatih, fırsatkampanya, Etlik, B3htin, isolayn007, Rebelyus, mesaybelf, PES_21_Murat, Erdil790, Eser- , sonerakgun, yebozkurt, hsnkrc, steinbeck0635

• quote:

Ben kendim yapmıştım İlk form doldurarak kendim iletişime geçmiştim. Yaklaşık olarak 3-4 gün içerisinde yanıt gemişti ve sim free olmuştu telefonum.

Zeus_Ferre senin cihaz ATT'denmiş benimkisi ingiliz O2'den fakat yine de işleyiş ve sürecin çok farklı olacağını sanmıyorum. Formu hangi adresten doldurmuştun? Bu form Apple'a mı yoksa ATT'ye mi gidiyordu? Bir arkadaş cihaz ilk alındığındaki kontrat bilgilerinin gerekli oldğunu söylemiş, yani kimin adına hangi telefon numarasıyla alındığı falan gibi. Senin adına mı alınmıştı ya da senden istenmiş miydi bu bilgiler? Formda neler yazmıştın hatırlıyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.