Şimdi Ara

800 TL'ye iPhone 4S Aldım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
2
Favori
5.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Halihazırda iPhone 3G kullanıcısıyım ve cihazın yavaşlığı beni çıldırtmak üzereydi. Terfi etmek için iPhone 4S'lerin 1000 TL civatına kadar düşmesini bekliyordum ki geçen haftasonu GittiGidiyor'un BonusCard'a %10 puan vermesi üzerine şöyle bi gözatayım dedim. Sadece 900 TL'ye satılan bir iPhone 4S gördüm. Fiyatının uygunluğu ilk önce beni biraz kuşkuya düşürse de satıcının hiç olumsuz yorumu olmadığını farkettim, aynı zamanda da kendisiyle yazışarak cihaz hakkında bilgi aldım. Satıcı arkadaş İngiltere'den henüz dönmüş, acil paraya ihtiyacı varmış ve bir haftalık iPhone 4S'ini satmaya karar vermiş. Cihaz sim kilitli olunca ve ayrıca pasaport kaydı gerektirince de uygun bir fiyat belirlemiş. 900 TL'ye olmasının cihazın bir sorunuyla alakalı olmadığına ikna olduktan sonra siparişi verdim, tabi kredi kartına verilen puan ile 810 TL'ye gelmiş oldu bana! Ben fiyatı oldukça uygun buldum ama sizin de fikirlerinizi almak için bu başlığı açtım. Bu arada cihaz bugün elime geldi, tamamen kusursuz, sıfır kabul etmemek için hiçbir nedeni bulunmayan siyah bir iPhone 4S 16 GB!

Yurtdışından gelmesini beklediğim bir arkadaşın pasaportuna kaydettirmeyi düşünüyorum, pasaport sorununu bu şekilde çözeceğim. Olmadı 100 TL verip yaptıracağım kaydını. Cihazın sim kilidi İngiltere O2 operatöründen. Gevey alıp kullanmayı düşünüyordum fakat Ebay'da O2 operatörü sim kaldırma servisinin 65 USD olduğunu gördüm. Kilidi bu şekilde kaldırarak factory unlock yapıp daha sonrasında versiyon yükseltirken falan uğraşmamaya, kafamın rahat olmasına karar verdim. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bu arada factory unlock servisinin nasıl işlediğini falan henüz bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla bu mümkün ve bu hizmetten faydalanarak cihazının sim kilidini kalıcı bir şekilde kaldıran insanlar var.

Sonuç olarak sim kilidini kaldırmak için ödeyeceğim ücretle cihaz bana yaklaşık 900 TL'ye gelecek. Arkadaşın pasaportuna kaydettirmekten yana umutluyum fakat o da olmazsa cihazın bana maliyeti 100 TL kayıt parasıyla birlikte maksimum 1000 TL olacak. İyi bir alışveriş yapıp yapmadığım konusunda fikirlerinizi öğrenmek isterim. Ayrıca şu sim kilidi tamamen kaldırma, yani factory unlock servis hizmeti hakkında bilgisi olan ya da daha önceden yaptıran arkadaşlar varsa ve bilgilerini benimle paylaşırsa çok memnun olacağım.

Son olarak, iPhone 3G'nin yavaşlığı üstüne cihazı artık sadece telefon olarak kullanıyordum ve versiyon güncelleme, yedekleme falan yapmıyordum. Dolayısıyla bu iş nasıl yapılır tamamen unuttum ve mevcut son IOS sürümü nedir, daha çok tavsiye edilen hangisidir, hangi sürümün Jailbreak yapılması mümkündür falan hiç takip etmedim. Bu arada cihazın üstünde IOS 5.1.1 yüklü olarak geldi. Bu sürümde kalayım mı ya da eğer varsa diğer sürümlere yükselteyim mi? IOS 5.1.1 için Jailbreak çıktı mı yoksa bekleyecek miyiz? Çok soru sordum farkındayım fakat 3G'ye yaptığımdan hatırladığım kadarıyla biraz detaylı ve zor bir işlemdi Jailbreak, hala öyle mi?.. Cydia'dan yüklediğim ve çok memnun olduğum birçok uygulamam vardı, iPhone 4S'imle de yüklemek ve kullanmak istiyorum onları. Ayrıca kişilerimdeki listeyi ve mesajlarımı yeni telefonuma aktarmanın bir yolu var mı? Yoksa mesajları aktarmaktan vazgeçecek isimleri falan da tek tek yazacak mıyız yeni telefona..

Uzun zamandır iPhone kullanıcısı olmama rağmen 3G'nin yavaşlığı, uygulamalara girince çok yavaş açılması ya da dışarı atması, bazı uygulamamaları kurmanın mümkün olmaması falan beni cihazın sürümünü güncellemekten, uygulamaları, Jailbreak durumlarını falan takip etmekten ve cihazı tam anlamıyla kullanmaktan biraz uzak bıraktı beni. Bu nedenle cahilliğimi bağışlayın ve benimle paylaşabilecekleriniz varsa esirgemeyin. Teşekkürler, saygılar..

• sim kilidi uzun vadede size kullanırken zorluklar çıkartacak, güncellemelerde falan uğraştıracak.. satarken yine büyük rakamlara ulaşamayacaksınız fakat tercih tabii ki, güle güle kullanın.

3g kullanıyorken ben de epey kopmuştum hem forumdan hep iphone yazılım-donanım gelişmelerinden. en son sürüm 5.1.1 şu an; ios6'nın beta versiyonlarını saymıyorum onları yüklemeyin. jailbreak vs her konuda forumda detaylı arama yaptığınız vakit istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. tekrar güle güle kullanın, iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: engin9103
    sim kilidi uzun vadede size kullanırken zorluklar çıkartacak, güncellemelerde falan uğraştıracak..

quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06
    sim kilidi başını ağrıtabilir.

Dedimya arkadaşlar, factory unlock servisine 65 USD ödeyip sim kilidini tamamen kaldırmayı düşünüyorum.. Bu hizmetten haberiniz vardır umarım..

Orijinalden alıntı: omere

Pasaport kaydina 200 tl verirsiniz ama 100 tlde harc var.

Pasaport kaydı gerçekten bu kadar pahalı mı omere? Yani 300 TL'yi falan buluyor mu?..
    Pasaport kaydını tanıdık birinin pasaportu ile yapmak menfaatinize olur tamımadık ve paralı yapılan kayıtkardada dolandırıcılık çok forumu okursanız mağdurları ve yaşadıkları sorunları öğrenirsiniz.

İos için son sürüm 5.1.1 dir ve oldukça stabildir fw niz uygun ve untethered jailbreak mevcut iki adet jb aracı var kkasik redsnow ve absinthe tabiki en stabil jb aracı redsnowdur onu kullanın.
    Cydia bildiğiniz cydia jb yapıp repo ekleyip appsync ve installous kurup app yükleyeceksiniz tweaklar ve ne işe yaradıkları repoları forumda mevcut inceleyin.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
    Çokta uygun bir fiyata almışsınız.

• Pasaport kaydı için çok yüksek maliyet gelirse gerekirse gidin kıbrısa giriş çıkış yapın. öyle işletin. hem kendi üzerinize olur hemde kıbrısı görürsünüz :D
  • bende haziranda iphone 4 32 gb simlock u 650 tl+2 adet beats 2.replika kulaklıkla aldım.telefon sıfır gibiydi ve simkilitliydi.100 tl ye unlock yaptırdım 750 tl ye iphone um olmuştu.şimdide 700 tl+kargo ya almanya t-mobile sıfır the new ipad 16gb wifi aldım yarın geliyor kısmetse.üstelik parayı kargo geldikten sonra ödüyorum

Orijinalden alıntı: achmaster

Pasaport kaydı için çok yüksek maliyet gelirse gerekirse gidin kıbrısa giriş çıkış yapın. öyle işletin. hem kendi üzerinize olur hemde kıbrısı görürsünüz :D

kıbrısta pasaport olayı kalktı hocam. kimlikle giriş çıkış yapılıyor

pasaport olayına gelince evet 100 tl harç ödeniyor, 100 lirada pasaport satın alsan 200 tlye patlar sana.

benim kendi pasaportum vardı ben yunanistana giriş çıkış yaptım, çünkü kayıt işleri artık düzenbazlıga girdi iyice. kendi pasaportun varsa kendi pasaportuna kayıt ettir ilerde başın agrır yoksa.

cihazı iyi fiyata almışsın, bende sıfır simfree i4 beyaz 800 tlye almıştım 12 taksitle. pasaportla 900 tlye patlamıştı ama yine de iyi fiyattı. 4s için çok daha iyi fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeanCarlo -- 7 Ağustos 2012; 22:37:57 >

• Hayırlı olsun güle güle kullan, fakat astarı kendisinden pahalıya gelmesin.

Malının esiri olanlara üzülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

quote:

Pasaport kaydı için çok yüksek maliyet gelirse gerekirse gidin kıbrısa giriş çıkış yapın. öyle işletin. hem kendi üzerinize olur hemde kıbrısı görürsünüz :D

kıbrısta pasaport olayı kalktı hocam. kimlikle giriş çıkış yapılıyor

pasaport olayına gelince evet 100 tl harç ödeniyor, 100 lirada pasaport satın alsan 200 tlye patlar sana.

benim kendi pasaportum vardı ben yunanistana giriş çıkış yaptım, çünkü kayıt işleri artık düzenbazlıga girdi iyice. kendi pasaportun varsa kendi pasaportuna kayıt ettir ilerde başın agrır yoksa.

cihazı iyi fiyata almışsın, bende sıfır simfree i4 beyaz 800 tlye almıştım 12 taksitle. pasaportla 900 tlye patlamıştı ama yine de iyi fiyattı. 4s için çok daha iyi fiyat

Giriş belgesi veriyorlar onu turkcelle götürüp işletebiliyorsunuz benim bir arkadaşım yaptı aynısı. Turkcellde kiler anlamadı ilk başta zar zor anlattık öyle bir olayın olduğunu.
    Yani yapabilirsiniz.

• 800 lira ilk başta uygun bir fiyat olarak gelse de bi hayli uğraşmak zorunda kalıcaksınız öncelikle simkilidini kırdırmakla zaman harcıyacaksınız 200 tl oraya gidecek + pasaport kaydı ile uğraşıcaksınız güvenilir biri bulmak gerçekten zor benim forumdan aldığım 4Snin 6 ay sonra kaydı düştü yani :) bunu göz önünde bulundurun 200 lira da kayıt işlemi 810+400 1210 tl ye hayırlı olsun telefonunuz tabi yuvarlak hesap daha da uygun hale getirmek sizin elinizde..

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orijinalden alıntı: omere

Pasaport kaydina 200 tl verirsiniz ama 100 tlde harc var.

Pasaport kaydı gerçekten bu kadar pahalı mı omere? Yani 300 TL'yi falan buluyor mu?..

Kendi pasaportunuz yoksa 100 tl pasaport+100 tl harc ytrcaksnz toplamda 200 tl yani. 300 degil

Orijinalden alıntı: ibrahimhd

Doğru insanı yada siteyi bulduğunuz sürece o2 kilidi ebediyen kalkar ama iyi araştırmanız gerekli bu konu dolandırıcılığa çok uygun pozisyonda ve piyasada dolandırıcı çok.
    Fiyat olarak 0 ila 150 $ arası kilidi kaldırıyorlar bulmuş olduğunuz fiyat uygun fakat kişi yada site ne kadar güvenilir bilemem.
    Pasaport kaydını tanıdık birinin pasaportu ile yapmak menfaatinize olur tamımadık ve paralı yapılan kayıtkardada dolandırıcılık çok forumu okursanız mağdurları ve yaşadıkları sorunları öğrenirsiniz.

İos için son sürüm 5.1.1 dir ve oldukça stabildir fw niz uygun ve untethered jailbreak mevcut iki adet jb aracı var kkasik redsnow ve absinthe tabiki en stabil jb aracı redsnowdur onu kullanın.
    Cydia bildiğiniz cydia jb yapıp repo ekleyip appsync ve installous kurup app yükleyeceksiniz tweaklar ve ne işe yaradıkları repoları forumda mevcut inceleyin.

ibrahimhd verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. 65 USD'ye O2 unlock servisini Ebay'da buldum. %100 olumlu feedback'i var kullanıcının. Zaten bu hizmeti verenler arasında en pahalısı 75 USD'ye yapıyor. Bu arada eğer telefon unlock olmazsa para iade ediliyor.

Pasaport kaydını yakın bir arkadaşımın üstüne yapmayı düşünüyorum fakat o olmazsa da araştıracağız artık. IOS 5.1.1 için JailBreak olduğuna sevindim. Sim kilidi ve pasaport işlemlerini bi halledeyim Jailbrak işlemlerini araştırmaya başlayacağım.

Bu arada sana ve diğer arkadaşlara soruyorum; pasaport ve sim kilidinin kaldırılması işlemleri için izlenmesi gereken bir sıra var mı? Önce hangisini yaptırmalıyım? Pasaport kaydı için gelmesi muhtemel olan arkadaşı beklemem gerekiyor, sim kilidini kaldırmak için pasaport kaydının yapılmış olması gerekmiyorsa unlock servis hizmetine hemen başvurmayı düşünüyorum. Çünkü kilidin kaldırılması 10-15 günü buluyormuş.

O2 operatörünün sim kilidini bu şekilde kaldıran hiç kimse yok mu forumda, belki bana bir yol yordam gösterir.. Teşekkürler..

• quote:

Öneri için teşekkürler achmaster, Kıbrıs'ı daha önceden gördüm fakat pasaport kaydı için bir çözüm bulamazsam tekrar gitmek düşünülebilir gerçekten. Ama uygun fiyatlı bir gidiş dönüş uçak bileti ya da tur bulmak lazım ki sadece pasaport kaydı için yapılan seyahatin astarı yüzünü geçmesin. Kıbrıs'a giriş çıkış ile kayıt yapıldığını ben de duymuştum fakat hala geçerli mi bu durum bilmiyorum..

Orijinalden alıntı: MuzminRahTs?z!
    800 lira ilk başta uygun bir fiyat olarak gelse de bi hayli uğraşmak zorunda kalıcaksınız öncelikle simkilidini kırdırmakla zaman harcıyacaksınız 200 tl oraya gidecek + pasaport kaydı ile uğraşıcaksınız güvenilir biri bulmak gerçekten zor benim forumdan aldığım 4Snin 6 ay sonra kaydı düştü yani :) bunu göz önünde bulundurun 200 lira da kayıt işlemi 810+400 1210 tl ye hayırlı olsun telefonunuz tabi yuvarlak hesap daha da uygun hale getirmek sizin elinizde..

Sim kilidi kaldırmak için yapılan birşey yok MuzminRahTs?z!, hizmet bedelini ödeyip sadece *#06#'ya imei gönderiyorsun ve sim kilidinin kaldırılmasını bekliyorsun. Üstelik bu sim kaldırma işlemi temelli oluyor, yani cihaz factory unlock'tan farksız hale geliyor. Ayrıca bahsettiğiniz gibi 200 TL değil, 110 TL civarı. Pasaport kaydını yüksek ihtimalle yurt dışından gelecek olan yakın arkadaşımın pasaportuna yaptıracağım, o da 100 TL, yani 810+110+100= 1020 TL'ye gelmiş oluyor. Pasaport işi beklediğim gibi olmadı diyelim +100 daha gitsin 1120 TL yapar ki bu oldukça uygun bir fiyat. Sizin verdiğiniz hesaptaki gibi herşeyi en fazlasıyla hesaplayarak maliyeti 1210 TL çıkartsak bile bana oldukça uygun bir fiyat gibi geliyor, sıfır ayarında sim kilidi kalıcı olarak kalkmış ve pasaport kaydı yapılmış bir iPhone 4S sahibi olmak için. Sim Kilitsiz ve Pasaport kayıtlı iPhone 4S'ler 1400-1500 TL'den aşağıya satılmıyor GittiGidiyor'da..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimhd

Doğru insanı yada siteyi bulduğunuz sürece o2 kilidi ebediyen kalkar ama iyi araştırmanız gerekli bu konu dolandırıcılığa çok uygun pozisyonda ve piyasada dolandırıcı çok.
    Fiyat olarak 0 ila 150 $ arası kilidi kaldırıyorlar bulmuş olduğunuz fiyat uygun fakat kişi yada site ne kadar güvenilir bilemem.

ibrahimhd verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. 65 USD'ye O2 unlock servisini Ebay'da buldum. %100 olumlu feedback'i var kullanıcının. Zaten bu hizmeti verenler arasında en pahalısı 75 USD'ye yapıyor. Bu arada eğer telefon unlock olmazsa para iade ediliyor.

Pasaport kaydını yakın bir arkadaşımın üstüne yapmayı düşünüyorum fakat o olmazsa da araştıracağız artık. IOS 5.1.1 için JailBreak olduğuna sevindim. Sim kilidi ve pasaport işlemlerini bi halledeyim Jailbrak işlemlerini araştırmaya başlayacağım.

Bu arada sana ve diğer arkadaşlara soruyorum; pasaport ve sim kilidinin kaldırılması işlemleri için izlenmesi gereken bir sıra var mı? Önce hangisini yaptırmalıyım? Pasaport kaydı için gelmesi muhtemel olan arkadaşı beklemem gerekiyor, sim kilidini kaldırmak için pasaport kaydının yapılmış olması gerekmiyorsa unlock servis hizmetine hemen başvurmayı düşünüyorum. Çünkü kilidin kaldırılması 10-15 günü buluyormuş.

O2 operatörünün sim kilidini bu şekilde kaldıran hiç kimse yok mu forumda, belki bana bir yol yordam gösterir.. Teşekkürler..

Sim kilidi ile pasaport kaydının bir biri ile ilişkisi yok.
    Sim kilidi apple ve cihazın satın alındığı operatör ile ilgili yazılımsal bir durum,pasaport kaydı ise ülkemize mahsus bir durum unlock işlemini yapabilirsiniz pasaport kaydını beklemenize gerek yok.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.