Şimdi Ara

800 TL'ye iPhone 4S Aldım! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
5.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yusufmrt

ben 300 tl ye açtırmıştım sim kilidi

Factory Unlock servisinde fiyatı belirleyen üç husus var:

1) Telefonun simkilitli olduğu operatör: Her operatörün kendine göre fiyat politikası var, kimileri çok uygun kimileri aşırı fazla. Bildiğim kadarıyla en uygunu ATT, benimkisi ise İngiliz O2 idi ve 65 USD ödemiştim.

2) Factory Unlock servisinin alındığı zaman: Nedenini bilmiyorum fakat sürekli ucuzlama eğiliminde. Bu olay ilk çıktığında çok pahalıydı fakat zamanla düştü, hala de düşüyor. Ben 65 USD'ye yaptıralı iki-üç ay oldu, eminim şimdilerde 40-50 USD'ye kadar düşmüştür ya da düşecektir.

3) Factory Unlock servisinin alındığı kişi: Aşağı yukarı birbirine yakın fiyatlar olmakla birlikte herkesin kendine göre bir fiyat politikası var. Nedenini bilmiyorum fakat tutturabildiğine durumları sanırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orijinalden alıntı: yusufmrt

ben 300 tl ye açtırmıştım sim kilidi

Factory Unlock servisinde fiyatı belirleyen üç husus var:

1) Telefonun simkilitli olduğu operatör: Her operatörün kendine göre fiyat politikası var, kimileri çok uygun kimileri aşırı fazla. Bildiğim kadarıyla en uygunu ATT, benimkisi ise İngiliz O2 idi ve 65 USD ödemiştim.

2) Factory Unlock servisinin alındığı zaman: Nedenini bilmiyorum fakat sürekli ucuzlama eğiliminde. Bu olay ilk çıktığında çok pahalıydı fakat zamanla düştü, hala de düşüyor. Ben 65 USD'ye yaptıralı iki-üç ay oldu, eminim şimdilerde 40-50 USD'ye kadar düşmüştür ya da düşecektir.

3) Factory Unlock servisinin alındığı kişi: Aşağı yukarı birbirine yakın fiyatlar olmakla birlikte herkesin kendine göre bir fiyat politikası var. Nedenini bilmiyorum fakat tutturabildiğine durumları sanırım..

ama ben serviste yaptırmadım

• Ben de serviste yaptırmadım ki ;) Ebay'den hizmeti satın alıp imei numaramı bildirdim, 2-3 gün sonra kalktı sim kilidi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheKillerBerk

Beyler Turkiyede Factory unlocked yapan bir yer var mi ? Birde Factory unlocked olunca hem Sim kilidi kaldirilmis hemde guncellemeler rahatca yapilabilir duruma gelmis mi oluyor ?

Evet, Türkiye'de unlock yapan yerler var, bazı telefoncuların vitrininde falan yazıyor zaten "factory unlock yapılır" diye. GittiGidiyor, SanalPazar gibi sitelerde de var. Ancak onlar da genelde yurtdışında, yani ilgili operatörün ülkesinde bu işi yapanlar aracılığıyla yaptırarak üstüne kendi karlarını koyuyorlar. Birçok kişi bu aracılara Ebay üzerinden falan nasıl ulaşılacağını bilmediği için üstüne koydukları kar payı oldukça fazla oluyor ve fiyat çok artıyor. Tavsiyem eBay üzerinden fiyatı uygun ve feedback'i iyi olan bir aracıya yaptırmanız. Evet factory unlock olunca direk Apple Store'dan almış gibi oluyor, adı üstünde factory unlock. Tabii bütün güncellemeleri falan da gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Beyler Turkiyede Factory unlocked yapan bir yer var mi ? Birde Factory unlocked olunca hem Sim kilidi kaldirilmis hemde guncellemeler rahatca yapilabilir duruma gelmis mi oluyor ?

Evet, Türkiye'de unlock yapan yerler var, bazı telefoncuların vitrininde falan yazıyor zaten "factory unlock yapılır" diye. GittiGidiyor, SanalPazar gibi sitelerde de var. Ancak onlar da genelde yurtdışında, yani ilgili operatörün ülkesinde bu işi yapanlar aracılığıyla yaptırarak üstüne kendi karlarını koyuyorlar. Birçok kişi bu aracılara Ebay üzerinden falan nasıl ulaşılacağını bilmediği için üstüne koydukları kar payı oldukça fazla oluyor ve fiyat çok artıyor. Tavsiyem eBay üzerinden fiyatı uygun ve feedback'i iyi olan bir aracıya yaptırmanız. Evet factory unlock olunca direk Apple Store'dan almış gibi oluyor, adı üstünde factory unlock. Tabii bütün güncellemeleri falan da gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz..

Ben iPhone 5 alirsam teyzeme Amerikadan aldiricam bunlari daha once soyledigimde kendisini ikna edemedim. Surekli guncellemeleri yapamayacagimi soyledi. Bende pes ettim. Ikna konusunda soyleyeceklerim konusunda bana yardimci olabilir misiniz ?

• quote:

Ben iPhone 5 alirsam teyzeme Amerikadan aldiricam bunlari daha once soyledigimde kendisini ikna edemedim. Surekli guncellemeleri yapamayacagimi soyledi. Bende pes ettim. Ikna konusunda soyleyeceklerim konusunda bana yardimci olabilir misiniz ?

Anlıyorum, umarım ikna edebilirsiniz. Tabi her ne kadar factory unlock mümkün olsa da dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var. Forumda bu konuyla ilgili başlıklar var, bence bi güzel inceleyin onları önce. Mesela her telefon factory unlock olmuyor. Öncelikle factory unlock yapılabilen bir operatörden simkilitli olması lazım. Bildiğim kadarıyla ABD'den alınan telefonların çoğu ATT'den sim kilitli ve ATT factory unlock olayı en kolay ve ucuz olanlardan. Bir de sadece operatör değil, alınan telefonun çalıntı, bloke ya da geçmişte fatura ödeme sorunları olan bir telefon olmaması gerekiyor. Factory unlock hizmeti verenler zaten bunu özellikle belirtiyor. Bu durumla karşılaşma olasılığınız çok düşük olsa da yine de alırken bu durumda olan bir telefon almadığınıza dikkat edin. Checkemend.com diye bir site var, bu siteye imei numarasını girip, bir kaç dolar karşılığında bu sorguyu yaptırabiliyorsunuz. Sonra bu sonucu factory unlock yapan kişiyle paylaşıyorsunuz ve o da size telefonun factory unlock yapılmaya müsait olup olmadığını söylüyor. Ama dediğim gibi %99 müsait çıkıyor telefonlar. Teyzenizi ikna etmek için bunları anlatabilirsiniz, internetten örneklerini gösterebilirsiniz. Kolay gelsin..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.