Şimdi Ara

800.000 LİRAYI NASIL DEĞERLENDİRİRDİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biraderim ev sattı 800.000 tlye 200.000ini dolar 600.000ini tl olarak faize verecek.
    Bu para en iyi nasıl değerlendirilir benim aklıma şöyle bi şey geldi.Parayı faize koysun sonra kredi çekip ev alsın 250 bin liralık falan orta ayar bi ev yani.Anaparadan gelecek faizle krediyi ödesin böyle böyle 3-4 yılda 1 ev alınmış olur dedim.Siz ne dersiniz? dolar olan kısmı da tl ye koysun mu ne yapılır bu parayla?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana bi araba alsın hayrına kalanıyla naparsa yapsın

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şimdi kişiye göre değişir mesela ben gider direkt 400 binine bi araba alırdım kalanına arsa.
  • Kısa vade de faizin getirisi fazla olur, uzun vade de bir ev alıp kalanı faize yatırılabilir. Çok uzun vade de evin getirisi daha fazla olur, faiz de bir süre sonra paranın değeri düşecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi uzun uzun anlatırdım ama şöyle söyliyim evi arabayı elinden çıkarmaya bakarsın alınca para değer kaybettikçe fiyatlar artıyor gibi gelir 30 sene ömrü vardır zaten evin arabanında 15 de maksimum

en güzeli gayrimenkul değilde arsa tarla benim görüşüm

hatta becerebilirsen franchise yada dükkan satın al kiraya ver

sanal mobil şebeke alıp satabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinau -- 12 Ağustos 2017; 13:38:19 >
  • 10 yıl zengin yaşarım sonra yine aynı yaşantıma dönerim paranın mutluluk getirmediğini anlarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz kenara para ayirsin 3 tane ev alsin kiraya versin.Ayirdigi para ile 4. evi pesinat verip kredi ceksin kiradan gelenle kredi odesin.İstanbulda surekli deger kazanan tek sey emlak.
  • bimden su al sat
  • Faizin haramligina takmiyorsaniz guzel fikir.

Mulk sahibi olmaktan baska yuksek kar marsli bir sey yok gibi gozukuyor.

Ticaret isi olabilir ama yuksek risk icerir fakat zengin de eder cunku ortada pesin para var ve ticarettr pesin paranin cok onemi vardir. Para parayi ceker

• Hocam burda yazanlar hibi değerlendirirseniz yine standart bir hayatınız olur. İşlek bir yerde bir cafe veya herhangi bir yerde bir imalathane açmak daha mantıklı gibi. Para kazandıkça cafe ye yeni şubeler eklersiniz bu şekilde güzel kazancınız olur ve kendi işinizin patronu olursunuz.

• İyi para.

Ev alırdım herhalde.

50binini pc ve ekipmana yatırırdım şöyle bi 10tane pc alırdım. Her ay zaten pc başına 1k kazanma taktiğim var. 10pc ayda 10k eder. Günde 9saat full çalışıyo ondan sonra pc yi bot kapatır yada kendiniz kapatırsınız tam otomatik bot yapıp.

Ama bilemedim şimdi 800k iyi para adam ayda 10k yı beğenmeyebilir

Koy 1-2sene faize ama işte tl sürekli değer kaybediyo bilemedim.

• Amcui kullanıcısına yanıt
    5000 liralık pc nasıl oluyor ayda 1000 getiriyor yav

• quote:

Orijinalden alıntı: Neogri

5000 liralık pc nasıl oluyor ayda 1000 getiriyor yav

Ben btc altoin v.s kasıcaksın demedimki.

Ekran kartı orta halli (1050ti olabilir). = 800tl

Güçlü işlemci 1000 1500tl lik i5 i7 falan.

Ram 8gb = 250tl

Ssd 240gb = 400tl

Psu 600watt + kasa = 350tl

Anakart = 200tl

+______________

ne etti 3.5k 1pc nin fiyatı.

10pc 35k tl

Her pc icin 30tane olmak üzere

30x10 300tane csgo alıyoruz.

16-20tl civarı gift ile satan sitelerden veya şahıslardan alınabilir.

16x300 = 4800tl

+35000 = 39800tl

Klavye + mouse (mousepad bide) alıncak 100e fare 50ye klavye alsın.

150x10 = 1500tl

41300tl pc lerin ve csgo hesaplarının masrafı. Hadi 3lü prizleride alsın 41.500

50k bile değilmiş.

İş ne?

Tam detay vermicem. Ekran botuyla (macro recorder v.s) veya bir yazılımcı arkadaşa daha profesyoneli yaptırılabilir. Ben ekran botu kullanıyorum.

Chromu açıp 7-8sekme dolaşıp her csgo hesabıyla belirli o 7-8siteye girip puanları toplayı logout yapıcak. Diger csgo hesabına giricek onlada yapıcak şeklinde tekrarlicak.

Hata payını azaltmak için her pc ye 30hesabı emanet ediyoruz. Sitelere girme işi bitince pc yi kapat komutunu verebiliriz botta.

Fiber internet ayda 60tl - 100tl arası.

Her pc ayda 25tl yaksın. 250+100 350tl fatura ödiceksin o kdr.

30hesap 990 tl kazandırıyor. Günde 9saat çalışıcak günlük giricek o sitelere.

Birde orta halli 350-400er tl ye monitör alıncak 10tane onu yazmayı unuttum. Max 50k gider işte 10pc için.

• Güzelmiş te ekran kartını kullanan ne işlem yapacak bu cihaz onu anlamadım. Sanırım oyunu açıp oyun içinde işlem yapmayacak. Sitelerde yapacak. Ya böyle bir durum var ya da ben anlamadım . Biz de 30-40 değil de tek kasa toplasak kar bırakır mı bu ya yaptığı işlem ne bilmiyorum ama risk içeriyor mu onu da anlamadım

• Güzel yorumlar geliyor değerlendireceğim

• Faize yatıracaksanız faiz getirisinin hepsini almayın. Faizin yarısını alıp yarısınıda ana paraya aktarırsanız böylece hem ana para değer kaybetmez hemde geliriniz olur. Bu şekilde ana para değer bile kazanır.

• belli bi miktarını dolara altına yatır, risk istemiyorsan faiz bedava para demek kisa vadede.paranin büyük kısmı ile yakın zamanda imar gececek denize kiyisi olan köylerden arsa al.köylü bir bir satiyor, imar gecince turizm bolgesi cok kazandirir

• hocam türk lirasına güvenerek yatırım yapmayın. hala döviz konusunda geleceğimiz güvenli değil. kesinlikle paranın yarısından fazlasını faizde tutmayın. Örneğin 2015'te dolar, türk lirasına karşı %40 değer kazandı + enflasyon = paran faizde %35-45 eridi. 800.000 liran faizde oldu 500.000 tl, belki miktar olarak 880 bin liran oldu ama ederi 380 bin dolar değil, faizde artmasına rağmen 280 bin dolar olurdu.

gelişmekte olan bir ülkede yaşadığımız için yerel kurumuza çok fazla güvenmemeniz lazım. daha önceden yatırım yapmadığınız için temel anlamda bilgi eksikliği yaşayabilirsiniz o yüzden daha garanti yatırımlara yönelin. kesinlikle paranızla forex,iddaa,borsa oynamayın şu an. gayrimenkul piyasasını da araştırıp incelemeniz lazım. daha önce gayrimenkule yatırım yapmadığım için bilgim yok. taraflı tarafsız tüm kaynakları okuyup fikir sahibi olduktan sonra doğru fiyatla doğru semtte bir ev bulursanız kaçırmamanız iyi bir tavsiye olur tabi. Ancak faize güvenerek anaparanızı koruyabileceğinizi zannetmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mhk2017

Hocam burda yazanlar hibi değerlendirirseniz yine standart bir hayatınız olur. İşlek bir yerde bir cafe veya herhangi bir yerde bir imalathane açmak daha mantıklı gibi. Para kazandıkça cafe ye yeni şubeler eklersiniz bu şekilde güzel kazancınız olur ve kendi işinizin patronu olursunuz.

+1

forumdaki çoğunluğa kalsa ev al kiraya ver derler halbuki o evin yıpranma payını ve anca torunlarına kaldığında kazanca geçiceğini düşünemiyorlar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.