Şimdi Ara

8 Mbit 'Limitsiz' de AKK saçmalığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır çektiğim bir problem var. 8Mbit limitsiz tarifede olmama rağmen download hızım sürekli 3mbit te sabitleniyordu. Bunun sebebini hep 2 ay önce kurduğum windows 8 de aradım çünkü dediğim gibi limitsiz tarifedeyim ve AKK ye tabi değilim. Dün kafaya koyup format attım ve windows 7 yükledim, sonucun değişmediğini gördüm. Başka bilgisayarda ve cep telefonunda birşeyler indirmeye çalıştım, onlarda da hızım 3mbitti. Ardından TTNET'i aradım ve müşteri temsilcisine bağlanmadan önce bir sesli uyarı geldi; Adil Kullanım Kotasını doldurduğunuz için hızınız 3mbit e sabitlenmiştir diye. Müşteri temsilcisine bağlandığımda o da aynı şeyi söyledi ama her ay 115 TL fatura ödediğimi söyleyince o da evet sizinki Limitsiz tarife, AKK olmaması lazım dedi ve arıza kaydı açtı.

Şimdi işin ilginç yanı, speed testlerin hepsinde 7mbit filan görüyorum ama ne zaman bir dosya indirsem, ne zaman bir video izlesem ya da ne zaman u*orrent ten (halka açık olmayan hızlı sitelerden) download yapmaya kalksam hızım 3mbit te kalıyor. Ama speedtest te hız normal gözüküyor. Acaba 3mbit e düşürülen herkesde böyle mi oluyor yoksa bu işte bir gariplik mi var? Yardımlarınız için teşekkürler.

Speedtest sonucu:

Youtube da video izleme artı download açık ve *orrent indirme esnasında ölçülen:

Gördüğünüz gibi 3mbit i geçmiyor download larda.

EDIT: TTNet sorunumu 2 günde çözdü. Muhtemelen sistemlerinde bununla ilgili bir hata vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 29 Aralık 2012; 17:40:49 >

• Bunlunduğun yerin hat değerleri nedir ? modem ara yüzünden yazın

Orijinalden alıntı: farego

Bunlunduğun yerin hat değerleri nedir ? modem ara yüzünden yazın

Bu arada TTnet arızamı kapatmış 1 saat önce ama değişen birşey yok. Artı başka modemle ve başka bilgisayarla da sonuçlar aynı. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 28 Aralık 2012; 11:50:18 >

• sanki MTU ayarlarıyla ilgili gibi geldi bana. ya sizin tarafınızda yada dslam tarafında yanlış mtu tanımlanmış olabilir

Orijinalden alıntı: naz_eg

quote:

Bu arada TTnet arızamı kapatmış 1 saat önce ama değişen birşey yok. Artı başka modemle ve başka bilgisayarla da sonuçlar aynı. :(

Ben 49 tl ödüyorum. Bugün hızım 3mb ye düştü. Kotayı aştığım için büyük ihtimal.

Hala düzelmediyse adsl modemden dns i değiştirin, modemi kapatıp açın bakalım hız artışı olacak mı?

Primary DNS Server: 208.67.222.222
    Secondary DNS Server: 208.67.220.220

• Hayırlı işler ttnet

Orijinalden alıntı: DHzgn

quote:

quote:

Ben 49 tl ödüyorum. Bugün hızım 3mb ye düştü. Kotayı aştığım için büyük ihtimal.

Hala düzelmediyse adsl modemden dns i değiştirin, modemi kapatıp açın bakalım hız artışı olacak mı?

Primary DNS Server: 208.67.222.222
    Secondary DNS Server: 208.67.220.220

Fikrinizi paylaşmanızı taktir ediyorum fakat DNS'in konuyla hiçbir alakası yok. Sizin hızınızın düşmesi de çok normal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır çektiğim bir problem var. 8Mbit limitsiz tarifede olmama rağmen download hızım sürekli 3mbit te sabitleniyordu. Bunun sebebini hep 2 ay önce kurduğum windows 8 de aradım çünkü dediğim gibi limitsiz tarifedeyim ve AKK ye tabi değilim. Dün kafaya koyup format attım ve windows 7 yükledim, sonucun değişmediğini gördüm. Başka bilgisayarda ve cep telefonunda birşeyler indirmeye çalıştım, onlarda da hızım 3mbitti. Ardından TTNET'i aradım ve müşteri temsilcisine bağlanmadan önce bir sesli uyarı geldi; Adil Kullanım Kotasını doldurduğunuz için hızınız 3mbit e sabitlenmiştir diye. Müşteri temsilcisine bağlandığımda o da aynı şeyi söyledi ama her ay 115 TL fatura ödediğimi söyleyince o da evet sizinki Limitsiz tarife, AKK olmaması lazım dedi ve arıza kaydı açtı.

Şimdi işin ilginç yanı, speed testlerin hepsinde 7mbit filan görüyorum ama ne zaman bir dosya indirsem, ne zaman bir video izlesem ya da ne zaman u*orrent ten (halka açık olmayan hızlı sitelerden) download yapmaya kalksam hızım 3mbit te kalıyor. Ama speedtest te hız normal gözüküyor. Acaba 3mbit e düşürülen herkesde böyle mi oluyor yoksa bu işte bir gariplik mi var? Yardımlarınız için teşekkürler.

Speedtest sonucu:

Youtube da video izleme artı download açık ve *orrent indirme esnasında ölçülen:

EDIT: TTNet sorunumu 2 günde çözdü. Muhtemelen sistemlerinde bununla ilgili bir hata vardı.
    quote:

Resimde paylaştığınız 2.9 mb/s 30mbit'e denk gelir. Hız ölçümünü o şekilde yapamazsınız. Speed testte çıkan sonuç büyük ihtimalle doğrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: onuy

quote:

Resimde paylaştığınız 2.9 mb/s 30mbit'e denk gelir. Hız ölçümünü o şekilde yapamazsınız. Speed testte çıkan sonuç büyük ihtimalle doğrudur.

mb/s MB değil yanlış algılamışsın.kaldıki 8 mbitlik tarifede bu hazıa nasıl çıkacak?modemin bağlantısı 8 mbit fiziksel oalrak imkansız
    Yasama,Yürütme,Yargıhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CNxw1XDghqw#t=1235s bir kaç saniye öncesinden başlayınız

• formulamurat: evet üstte kbps yi görünce altta MB diye algılamışım. Ama tekrar edeyim ordaki değerlerle internet hızı değerlendirilmez. Orda internet hızı dışında networkta olabilecek diğer veri akışıda ölçülüyor

Orijinalden alıntı: onuy

formulamurat: evet üstte kbps yi görünce altta MB diye algılamışım. Ama tekrar edeyim ordaki değerlerle internet hızı değerlendirilmez. Orda internet hızı dışında networkta olabilecek diğer veri akışıda ölçülüyor

Sanırım siz yukarıdaki 7.7 değerini görmediniz. Speed testle yaptığım hızda 7 yi görünce görev yöneticisinde direk aynısını görüyorum. 2.9 Mbit çıkınca neden değerlendirileymiuormuş onu anlayamadım. Üstelik utorrent ve diğer download manager lar da yalan söyleyecek değil. Hepsinde max 3mbit çıkıyor sonuç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 28 Aralık 2012; 16:29:00 >
    bir ara kopmalar ve arızalar olmaya başladı aradım sorunu anlattım arıza kaydı oluşturdular felan derken hızımı 7 mbit gibi bir hıza düşürdüklerini gördüm tabi sorun giderildiği için sıkıntı yapmadım.
    dün akşam 2 saat kadar internetim gitti
    ttneti aradığımda ise bant kaydı olarak bölgesel bir arızadan dolayı kesildiğini yakın zamanda düzeleceğini söylüyordu.
    internetim gelince tekrar modem ara yüzüne baktığımda şuanki hızın 6143 ya düşürüldüğünü gördüm.
    şimdi 2 mbit kadar hızım düşürülmüş durumda.
    bundan şikayetçi olmalımıyım ?
    neden bu soruyu sorduğum konusuna gelince
    AKK yı her ay katlayarak aşıyorum ama hızım 3 mbite düşülmüyor.
    şuan kullandığım 6 mbit hıza razı olup ses etmesem mi yoksa hızımı arttırılmasını mı istesem bilemedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: filozof80

ttnet 8mbit net limitsiz kullanıcısıyım
    daha önce modem ara yüzünde 8100 küsür bir hızım olduğu görünüyordu.
    bir ara kopmalar ve arızalar olmaya başladı aradım sorunu anlattım arıza kaydı oluşturdular felan derken hızımı 7 mbit gibi bir hıza düşürdüklerini gördüm tabi sorun giderildiği için sıkıntı yapmadım.
    ttneti aradığımda ise bant kaydı olarak bölgesel bir arızadan dolayı kesildiğini yakın zamanda düzeleceğini söylüyordu.
    internetim gelince tekrar modem ara yüzüne baktığımda şuanki hızın 6143 ya düşürüldüğünü gördüm.
    şuan kullandığım 6 mbit hıza razı olup ses etmesem mi yoksa hızımı arttırılmasını mı istesem bilemedim :)

Sakın ha Sakın ses çıkarma derim aynı olay benimde başıma geldi. Abim aramış TTnet'i hız yavaş diye Hattınızı güncelliyorum demiş ordaki bayan diyiş o diyiş patladı gitti sonra :D 9 10 gün 8mb alıyorum 20gün 3mb sakın ses etme derim :D

• Harddiskin yazım hızı ne kadar ?

Orijinalden alıntı: izmitekibi

quote:

Orijinalden alıntı: filozof80

ttnet 8mbit net limitsiz kullanıcısıyım
    daha önce modem ara yüzünde 8100 küsür bir hızım olduğu görünüyordu.

Sakın ha Sakın ses çıkarma derim aynı olay benimde başıma geldi. Abim aramış TTnet'i hız yavaş diye Hattınızı güncelliyorum demiş ordaki bayan diyiş o diyiş patladı gitti sonra :D 9 10 gün 8mb alıyorum 20gün 3mb sakın ses etme derim :D

bende bu durumdan çekiniyordum
    dediğin gibi ilk 1 haftada 50 gb çok rahat tüketiyorum bende.
    ses edipte sizin şuanki duruma düşmeyide istemiyorum :D
    250 gb download yapıyorum ortalama :)
    3 mbite düşerse bu olay hiç işime gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Harddiskin yazım hızı ne kadar ?

Sanırım dalga geçiyorsunuz. 3mbit ten bahsediyoruz, siz hdd in hızını soruyorsunuz.

quote:

Sanırım dalga geçiyorsunuz. 3mbit ten bahsediyoruz, siz hdd in hızını soruyorsunuz.

Bildiğimiz var hocam herhalde. Tamam neyse.

SSD var hocam. SSD nin 3mbit ten daha yüksek hızları yazamadığını filan söylemeyin sakın.

quote:

quote:

hacı bende çok dandik bi hdd var o bile 4 MB ile yazıyor. okadar da sorun oalcğüaını sanmam hddnin
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.