Şimdi Ara

8 ilaç aynı anda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hastanedeki doktorlar başhekime, başhekimler tabipler birliğine,

tabipler birliği de dünya sağlık örgütüne bağlı değil mi ?

Eğer öyle ise nasıl bağımsız kararlar alınabilir ?

Arkadaşlar covid19 tedavisinde, ilk günde 8 ilacın aynı anda içilmesinin
    ölümle sonuçlanabilecek bir yan etkisi var mı acaba ?

Bu ilaçların kullanılması gerektiğini dünya sağlık örgütü mü belirliyor,
    yoksa türk doktorlarının BAĞIMSIZ çalışmalarıyla mı belirleniyor ?

Hiçbir hastalığı bulunmayan akrabamın ölümünde,
    covid19 pozitif olması değil de içtiği fazla ilaçların rol oynadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 21 Aralık 2021; 16:16:24 >

• reis ne derse o

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt

En azından bir şey deseydin saygısız, siyasetini de ekstra yapardın yine.

• limbesh kullanıcısına yanıt

İlaç Üreticisi + Sağlık bakanlığı karar veriyor bu süreç te Dünya Sağlık Örgütünün deneyimleri de göz önüne alınarak kullanılacak ilaç sayısı belirlenmiştir.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Sağlık bakanlığı kendi çalışmalarıyla mı karar veriyor yoksa, dün.Sağ.Ör. kararlarını mı uyguluyor ?

Kısacası ilaç üreticisi + dün.Sağ.Ör. kararları ise atarım kendimi kanepeden.

Hocam titck'ya ulaşın oraya sorabilirsiniz.

Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz kurumu size gerekli bilgiyi verecektir.

• Bu bilinmezliği herkes bilsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlaçların sürpriz yan etkileri olduğu bilinen bişey. Bu arada sözkonusu 8 ilacın adlarını iletebilir misiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eniştem verilen 8 ilaç yüzünden öldü. Ne aşıya ne ilaçlara güvenmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum ki, geçen seneki olay. Asıl değinmek istediğim şey,

her doktorun bir üstü olduğu ve en üstün de dsö olduğunun konuşulmuyor olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 21 Aralık 2021; 17:3:51 >
    Aman haa öyle şeyler deme, forum yönetimi medikal ürünlerin olumsuz etkilerine deginenlere sıcak bakmıyor yorumu silip konulara girişi engelliyor. Medikal ürünlerin olumsuz özelliklerine değindiğim belki 100 yorumum silinmiştir :) Bir de kendilerine "Covid 19 ANA KONU" diye konu açmışlar medikal ürünleri kötülediğim için olsa gerek beni o konularından uzaklaştırmışlar :) Bir üst elden finansal destek mi alıyorlar, üstten gelen komut mu var bilemiyoruz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmm o zaman ben de kuralla uyuyorum :)

Sağlık Bakanlığının uyguladığı tedavi prosedürleri DSÖ nün tedavi protokolünde önerilen! (dayatılan) ilaç ve yöntemlerdir. Tamamen deneysel süreçlerdeki ilk sonuçlara göre, kullanılan iki farklı ilaçla etkileşimleri birbirine göre kıyaslanarak tedavi klavuzlarına alındı hatta bir çok yerde de geniş çaplı deneysel çalışmaları tamamlatılmış oldu. Sonradan fayda/zarar analizleri yapılınca bazılarının kullanımı yasaklandı. Hidrosiklorokin ve azitromisin buna örnek.

Favipiravir sabah ve akşam 8x200mg=1600mg atılmasına dayanak olan uygulama DSÖ nün 20/11/2020 tarihli tedavi prosedüründe 38.sayfada "Published, jRCTs041190120" nolu çalışma referansıyla verilir.Bu deneysel çalışmayı clinictrials sayfasından bakabilirsiniz.

Mesela yine bu favipiravirin deneysel kullanımına yönelik (hidrosiklorokinle karşılaştırılarak yapılan çalışmanın makalesi yayımlandıktan sonra bi gerekçeyle geri çekilmiş.

DSÖ nün 20/11/2020 tarihli klavuzu

8 ilaç aynı anda

Bu da sağlık bakanlığının covid-19 erişkin hasta tedavi klavuzu... ayakta takip, yatışlılarda aynı dozaj...

8 ilaç aynı anda

Favipiravirle ilgili bazı deneysel çalışma sonuçları

https://www.medrxiv.org/node/

8 ilaç aynı anda
    8 ilaç aynı andaclinicaltrials.gov
    Efficacy and Safety of Favipiravir in Management of COVID-19 - Full Text View - ClinicalTrials.gov
    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04349241

8 ilaç aynı anda
    8 ilaç aynı andapubmed
    A Prospective, Randomized, Open-Label Trial of Early versus Late Favipiravir Therapy in Hospitalized Patients with COVID-19 - PubMed
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32958718/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.