Şimdi Ara

8 Aydır İngilizce Kursuna Gitmekteyim, Yine de Yeterli Seviyede Öğrenemedim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
41
Favori
11.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önce Türkçe'yi öğrenmekle işe başla kardeş. Başlıkta "de" ayrı olcak. "Gene de". Gene kullanılmaz gerçi doğrusu "yine de"

    Şu basit kuralı neredeyse koca millet bilmiyor ben anlamıyorum bu nasıl iş...

    İngilizce konusunda ise, %100 çareyi söylüyorum. Kitap okumak. Orta seviyeden başla, bilmediğin kelimelere sözlükten bak o şekilde ilerle. Otobüste, canın sıkıldıkça sağda solda orda burda nerede fırsat bulursan kitap oku. Dene faydasını kesin göreceksin
  • Ben 11. Sınıf öğrencisiyim. Yabancı asıllı bir arkadaşım üzerinden İngilizcemi test ettiğimde bana c1 olduğunu söyledi. Ben İngilizcemi bu seviyeye hemen getirmedim. Bu İngilizce'ye yaklaşık 7 yılda ulaştım. Hiç ezber yapan birisi değilim ama oynadığım oyunlarda hikayesine dikkat etmeye başladığımdan beridir gelişti ve bu seviyeye geldi. Daha geçen sene altyazı olmadan anlayamiyordum. Bu sene altyaziya ihtiyaç duymuyorum.

    Senin durumuna gelirsek,grammar öğrendiğini söyledin. 8 aylık süre akicilasmak için çok az. Şuanki ingilizcen ezberdir ve bu normal. Sınıf arkadaşlarımın %90 ı ingilizce bilmiyor yani halinden iyi anlıyorum. Yapman gereken şey şu,kursuna devam et konuşmana katkısı olacaktır. Filmleri ingilizce dublaj tr altyazili izle ama bu yöntemle öğrenmen uzun sürecektir benimki gibi. Kısaltmak için kelime ezberi yapıp bir şekilde onları sürekli görmen gerekiyor. Bir yerden sonra artık ezbere değil direk anlayacaksın. Kafanda bu kelime neydi ki sorusu olusmayacak. Moralini bozma zaman geçtikçe gelişecektir. Zaman tanı ve sabırlı ol.

    İngilizcemi sınamak isteyen arkadaş varsa ingilizce bir şeyler yazıp çevirmemi isteyebilir. Okuduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunquad -- 17 Mayıs 2017; 8:58:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kitabın adı Son of Beaches beyler
  • Zaten 8 ayda ingilizce ogrenebilseydin tuaf olurdu. Dil dedigin sey kursla ogrenilmez. Yasaman, deneyimlemen lazim. Dizi, oyun, kultur, diyalog. Bunlarla hasir nesir olmadikca kursa giderek falan ingilizce ogrenilmez.



    8 yil haftada 10 saat ingilizce gordum ilk ve orta okulda, ne zaman lise cagina geldim, diziler oyunlarla iyice hasir nesir oldum o zaman adam akilli ingilizceyi sokebildi. Ingilizce universite okudum halen toefldan aldigim not 120 de 96.



    Anlayacagin oyle ingilizce ogrenilmez. Applicationlar var konusmak icin yabancilarla, indir konusmayi dene, zaten goreceksin ingilizce bilmedigini :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sülalecek kumsala bayılıyolar köpekleri fıkrı bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabancı dil iyi öğrenmek için önce kendi dilini iyi öğrenmen gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes 8 ay bosuna gitmissin sen ilkokula giden yigenim bile cevirir bu yaziyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genede ayrı yazılır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden size tavsiye. Türkçe dublaj, İngilizce altyazılı film veya dizi izleyin. Bir de mümkünse yabancı bir arkadaşınız olsun :)

    Ayrıca cümleleri dinlerken zihninizde Türkçe anlamlandırmaya çalışmayın. O nesneyi veya olayı düşünün. Daha hızlı öğrenirsiniz.
  • S.ktr et kursu mursu grameri yaygın kullanılan 4000 kelimeyi ezberle anlamasan bile ingilizce altyazılı film izle,ingilizce kitap oku,daha sonra çevirmeye çalış,oyunları ingilizce oyna,online oyunlarda chati kullan ögrendigin 4000 kelimeyi nerde nasıl kullanacagını ögreniyorsun zaten,hata yapmaktan asla çekinme en iyiler bile bu işe başladıgında Star Wars'daki usta yoda gibi konuşuyordu ayrıca Avrupalılar,Amerikalılar senden bir beklenti içinde degiller dört dörtlük bir ingilizce beklemiyorlar ne dendigini anla ne dedigin anlaşılsın gerisini pekde umursamıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 17 Mayıs 2017; 9:25:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç için en bilindik 2000 kelimeyi ezberle. Bu arada grammere çok iyi hakim ol. Sonra listeningden yardır film dizi sürekli bunlarla uğraş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    advanced ingilizce kurslar para tuzagi cift altyazili film harici gercek ing ogrenmen cok zor kurs ingilizcesi ve gercek hayat ingilizcesi vardir adamlar oyle bir i dont know derki nededigini anlayamazsin iduno der bitirir tek kelime soyledi sanirsin.

    Kesinlikle katılıyorum. Listening çok önemli. Bir şarkıyla örnek vermem gerekirse



    https://youtu.be/1vMHeQdkLiU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ogrenmek istediginiz dili biriyle sohbet etmeden ogrenemezsiniz o yuzden sürekli film izleyin altyazisiz ve birileriyle mutlaka sohbet edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil bence biraz da ihtiyaç meselesi, mesela Türkiye'de düzgün teknoloji kanalı sayısı bir elin parmaklarını geçmez, ben de bazı rehberlere ihtiyaç duyduğumda ingilizce olanlara bakıyordum, az çok pc literatürüm var artık, veya oynadığım oyunda TR sunucu yoksa(aslında olsa da TR'de oynamam da neyse:) ve ingilizce konuşmam gerekiyorsa illa ki 3-5 yeni bir şey​ öğreniyorum, hayatım boyunca ingilizce kursuna gitmedim, C1 ingilizcem var, mesela Almanca da görüyorum(okul) ama onu anlamıyorum hiç çünkü ihtiyacım yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydınayhan

    ben en üst sevıyeyı bıtırdım 10 bın tl harcadım

    ama yıllar gectı hiç bırsey aklımda yok

    Aynen öyle 41 ay falan gitmişimdir kursa ortaokul ve lise hayatım boyunca her haftasonu. Lise biteli 18 sene oluyor. Şuan A1 seviyesinde bile ingilizcem yok. Mesela ilk mesajdaki metnin %20'sini bile anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okumadan direk hikayeyi okumayı başladığımda kendin yazmışsın sandım. O kadar basit bir hikaye. Ayrıca bu kısım kahkaha attırdı


    quote:

    They say: “We have a problem to go to the beach every week, but we love the beach, and you love the beach, and the dog loves the beach. So we have a solution. We need to live near the beach!” Daniel and his sister and brother are very happy! Now they live near the beach. They go to the beach every day!
  • Arkadaşım konunu okudum. Öncelikle bende a2 seviyesi için kursa gittim ve biraz temel oluşturdum ama kendimiz birşey yapmadıktan sonra o iş olmuyor. Ben hergün wietnamlı arkadaşımla 1 2 saat ingilizce konuşurum. Basit ingilizce tabiki. Anlamadğımı da translatten çeviriyorum. Ama yazarak değil sesli konuşman seni yükseltir. Eğer konuşman gerekiyorsa :) how do you do diye bir site var. İngilizce bilen veya öğrenmek isteyen birçok kişi var. Onlara yazmanı tavsiye ederim. Ben oradan buldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daniel love biçıs?
  • https://forum.donanimhaber.com/bes-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren--120127902

    Konu sahibi ve arkadaşlar şu konuyu hiç gördünüz mü bi göz atın bakalım !!!
  • Bak kardeş sana olayı şöyle anlatayım. Ben hiç açıp da bir kitaptan İngilizce çalışmadım. İngilizce'yi öğreneyim diye de çabalamadım. Ama oyunları İnglizce altyazıyla oynadım hep. Bir kere Türkçe yama kullanmadım. Hep altyazılı filmler izledim falan. Kısaca İngilizceyi öğrenmedim yaşadım. Sonuç ne oldu, Hacettepe İngilizce Öğretmenliği. Sana tavsiyem, özellikle zaman ayırıp çalışmak yerine İngilizce'yi hayatına adapte et. Kurduğun Türkçe cümleyi kafanda İngilizce'ye çevirmeye çalış mesela. Bir süre sonra İngilizcenin ilerlediğini göreceksin zaten. İngilizce'yi sev ve yaşa derim. En rahat, sorunsuz ve kesin yöntemdir bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.