Şimdi Ara

750ti'den 1050ti'ye geçiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemcim i3 4150.Bu geçiş bana ne kadar faydalı olur? Rx 560'ıda düşünüyorum fakat hala çıkmadı sanırım.İşlemcimin de çok iyi olmadığını biliyorum.İkisini birden yükselticek bütçem şuan için yok.Ekran kartını mı yükseltmek mantıklı yoksa işlemciyi mi? Yeni nesil oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım? Kafada deli sorular,yardımcı olursanız sevinirim.

Monitörüm 1080p 60hz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 750Ti 1080p'de işinizi görmüyor mu ? Bence işlemci değiştirmek daha mantıklı.
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını daha kolay satarım diye düşünüyorum hocam.İkinci elde i3 almak isteyen zor bulurum.

• Ufak bir karşılaştırma sonucu işlemciden ve ekran kartından alacağınız performansı karşılaştırırsak EKRAN KARTI uzak ara önde görünüyor.
    Oyun oynayacaksanız ekran kartı güncellemesi ilk seçenek olmalıdır..
    Rakamsal karşılaştırma olduğundan yabanci sitelerden örnek vermekte sakınca görmedim..
    Ekkran kartı performansında yaklaşık %90 artış olacak..

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-750-Ti-vs-GeForce-GTX-1050-Ti
    http://hwbench.com/vgas/geforce-gtx-1050-ti-vs-geforce-gtx-750-ti
    https://youtu.be/Vb-Gdplt5YI

• Hocam buyrun izleyin

https://youtu.be/RsbK91V7YJk

• quote:

Orijinalden alıntı: Ronades

Ekran kartını daha kolay satarım diye düşünüyorum hocam.İkinci elde i3 almak isteyen zor bulurum.

Bence elindeki işlemci + anakart + rami satıp G4560 + H110M + 8GB DDR4 ram alsan çok daha güzel olur.
  • Hocam sakim milletin dedigine bakma adam 600 tl ile isin içinden çıkmak istiyor hatta 750ti ı satarsa bu 600 olucak 300 sen bunlara bakma attıgım videoyu izle 4560 lı bi sistem sana 1800 1900 e gelicek gerek yok 1050ti al keyfine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 13 Mayıs 2017; 12:51:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Hocam sakim milletin dedigine bakma adam 600 tl ile isin içinden çıkmak istiyor hatta 750ti ı satarsa bu 600 olucak 300 sen bunlara bakma attıgım videoyu izle 4560 lı bi sistem sana 1800 1900 e gelicek gerek yok 1050ti al keyfine bak

Allah akıl fikir versin. 4560 + H110M + 8 GB ram 1800 lira mı yapıyor ??? Vereceği max 700 lira para. 700 lira verip daha üst bir sokete geçmek mi yoksa 650 lira verip 4.nesil i3 ile devam etmek mi ? Gerçi senin cevabın belli de neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Hocam sakim milletin dedigine bakma adam 600 tl ile isin içinden çıkmak istiyor hatta 750ti ı satarsa bu 600 olucak 300 sen bunlara bakma attıgım videoyu izle 4560 lı bi sistem sana 1800 1900 e gelicek gerek yok 1050ti al keyfine bak

Allah akıl fikir versin. 4560 + H110M + 8 GB ram 1800 lira mı yapıyor ??? Vereceği max 700 lira para. 700 lira verip daha üst bir sokete geçmek mi yoksa 650 lira verip 4.nesil i3 ile devam etmek mi ? Gerçi senin cevabın belli de neyse.

Senin sorununda bu adam ekran karıda alıcak ekran kartı olmadan napıyım g4560 ı 👍

Adam diyor 750ti dan 1050ti a geçiyim diyor yani 750ti artık adama yetmiyor daha iyi ekran kartına geçiyim ee sen diyon 4560 h110 8 ram ee ekran kartı nerde onbord damı oynicak adam bide adama anakartı işkemciyi ekran kartınıda sat demissin ee adam onbord damı oyun oynıcak

• asko56 kullanıcısına yanıt
    İzledim hocam.Bazı oyunlarda 30 fps civarına çok düşüyor.İşlemciyi de 4590 yapsam min fps ne kadar artar?

• Tihilu kullanıcısına yanıt
    O kadar şeyle uğraşamam hocam.Hem 4560 yine 2 çekirdekli bir işlemci.Benim için bi getirisi yok malesef.Geçersem i5 4590 düşünüyorum.

• Hocam o sana kalmış elinde bütce varsa 800 tl ye i7 4790 alıp

Bide rami 16 gb ve gtx1060 alırsanız bu dönemi komple kapatırsın diye düsünüyorum

3 yıl sonra yeni sistem yapmayı düsünürsünüz tani bütce varsa bütce yok ise

1050ti alıp bide bi tane daha 8 gb ram daha alınabilir hocam bide o videodaki 1050ti küçük 1050ti lardan eger 1050ti ın zotac modelini alırsan oc modelini daha iyi olur

• rx 560'ın teknik özelliklerine baktım rx 460 üzerine sadece hız aşırtma (rx 570 ve rx 580 deki gibi) olmayacakmış. Ancak değişikliklere bakınca atla deve değil gtx 1050ti nin önüne geçebilirse aman aman bir fark atmayacaktır. Rx 460, 1050ti nin gerisindeydi.

http://www.amd.com/en-gb/products/graphics/radeon-rx-series/radeon-rx-460
    896 stream processor
    max 2.2 gflops (tflops yazmışlar sanırım bir hata olmuş)

http://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-560
    1024 stream processor
    max 2.6 gflops

750ti den 1050ti ye geçiş elbetteki faydalı olacaktır ama bence kartın uğraşmaya değecek kadar eskimedi. Biraz daha bekleyip daha iyi bir işlemci daha iyi bir anakart daha iyi bir ram daha iyi bir ekran kartı alsan daha faydalı olur.

Bekliyeceksen intel'in 8nci nesilinide bekliyebilirsin. Onlarında uygun fiyatlı pentiumları olacak ve şu ankilerden iyi olacak.

• Gtx 750 ti dan 1050 ti a geçiş gereksiz bence. Sana 1080p de 750 ti da yeter .750 ti kötü bir kart değil sadece eskidi.ekran kartı değiştereceğine işlemci değiştir.İlerde belki daha güçlü bir ekran kartı alırsın.
  • Burak Yovyov kullanıcısına yanıt
    İşlemci değişimi bencede daha iyi olucak gibi.Peki i5 yeterli olurmu yoksa i7 zorlanmalı mı hocam?

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Komple sistem kurmak çok masraflı oluyor hocam.8.nesil intel işlemciler çıktığı vakit elimdeki kasayı satmam çok zor olucak.En azından üzerinde iyileştirme yapmak daha mantıklı gibi.Bütçem pek yok malesef.İşlemci şuan için önceliğim olucak sanırım.

• Ronades R kullanıcısına yanıt
    Ozaman işlemciye yüklenebildiğin kadar yüklen. Uygun fiyatlı 2nci el işlemcide bulabilirsen olabilir işlemcinin pek bozuğuda olmaz. Bundan önce anakartın son bios'unu atmış olursun desteklediği işlemcilere bakarsın. (Tabi anakart bilinen marka gurubundansa kolay oluyor. Pegatron v.b. birşeyse durumu bilemem )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronades

İşlemci değişimi bencede daha iyi olucak gibi.Peki i5 yeterli olurmu yoksa i7 zorlanmalı mı hocam?

i5 yeterli bence . Çünkü günümüz ekrankartlarına yetiryor.(1070 e belki - 1080 ve üstü) hariç)ilerde şöyle gtx 1060 - rx 480 - rx 580 gibi kartlar istersen yeterlidir tabi.
  • Hocam tekrar söylüyorum bütce az ise 1050ti alıp keyfine bak 750ti ı satıp 300 tl ye filan snaa 1050ti 300 tl ye gelicek

Bide ram alırson gayet iyi olur sonrasında iyi i5 alırsın eline para geçince

• G4560 i alıp ne yapacak adam. Ne adamlar var yav.

30 fps aldigin oyunda 55 fps almak istiyorsan al gitsin 1050 ti yi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.