Şimdi Ara

720p çözünürlükte oyun oynamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
3.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim 27'' televizyonum var. Bilgisayarim bf3de Full hd çözünürlükde biraz kasıyor. Birde full hdden başka tüm çözünürlükler bulanık duruyor. Ben konsollarda olan olayı yapmak istiyorum.(oyunlar 720p ama ekranda fullhd gibi oluyor)
    Derdimi tam anlatamadım ama nasıl yapacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion -- 28 Nisan 2013; 21:19:23 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 720p'de 4x MSAA ve 16x AF açın. Bulanıklık filan kalmaz, 1080p gibi oynarsınız. Yine kasar ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 28 Nisan 2013; 22:18:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flodd

720p'de 4x MSAA ve 16x AF açın. Bulanıklık filan kalmaz, 1080p gibi oynarsınız. Yine kasar ama.

Full hdde 4x msaa
    16x af olsa bile 50-70fps veriyor zaten. Onemli olan sorun 70den bir an 35e dusmesi ve tekrar 60-70e cikmasi.

Ayrıca menu dahil her sey bulanık oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarin cozunurluk ayarlarindan ilkonce pc yi 720p sonra oyunu acip onuda 720p yaparsaniz sorun duzelir gibime geliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

Arkadaşlar benim 27'' televizyonum var. Bilgisayarim bf3de Full hd çözünürlükde biraz kasıyor. Birde full hdden başka tüm çözünürlükler bulanık duruyor. Ben konsollarda olan olayı yapmak istiyorum.(oyunlar 720p ama ekranda fullhd gibi oluyor)

Neden çözünürlük düşüyorsunuzki? 1920x1080 ideal çözünürlük. Çözünürlük düştükçe görüntüde kırpmalar oluşur. Ben 4484x900 çözünürlük kullanıyorum. İlerde yükseltmek istiyorum hatta. Oyun oynarken görüntünün genişliği çok önemli. Yoksa yandan gelen adamları göremezsiniz buda oyunda dezavantaj saglar. Çok çabuk çok sık ölmenize neden olur.

720p  çözünürlükte oyun oynamak

• quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

quote:

Arkadaşlar benim 27'' televizyonum var. Bilgisayarim bf3de Full hd çözünürlükde biraz kasıyor. Birde full hdden başka tüm çözünürlükler bulanık duruyor. Ben konsollarda olan olayı yapmak istiyorum.(oyunlar 720p ama ekranda fullhd gibi oluyor)

Neden çözünürlük düşüyorsunuzki? 1920x1080 ideal çözünürlük. Çözünürlük düştükçe görüntüde kırpmalar oluşur. Ben 4484x900 çözünürlük kullanıyorum. İlerde yükseltmek istiyorum hatta. Oyun oynarken görüntünün genişliği çok önemli. Yoksa yandan gelen adamları göremezsiniz buda oyunda dezavantaj saglar. Çok çabuk çok sık ölmenize neden olur.

4484x900 derken hocam o kadar çözünürlük nasıl oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogz008

quote:

quote:

Kullandığınız monitörün boyutuna göre değişebiliyor kardeşim. 17 monitör vardı bende. Görüntü 1280x1024'te 1080P'yi aratmıyordu. Tabi ekran küçük fullhd'ye göre. ama kasm..vs orunları ile uğraşmıyorsun. Burda önemli olan eğer hd bir ekranda 1080p'den aşağı bir çözünürlükle oynarsanız görüntü bulanıklaşır. Hatta bazı yerlerde grafik ayarlarını düşürüp 1080p'de oynamam tavsiye ediliyordu. özetle ne kadar yüksek çözünürlüğü desteklerse monitör o çözünürlükte oynamak mecburiyetindesiniz. HD ready tvniz ya da daha küçük inç monitörünüz varsa net görüntü ile oynayabilirsiniz 1080p olmadığı halde.

• quote:

Sizin anlatmaya çalıştığınız psi televizyona bağlayıp uzaktan oynayınca olur. Sonuçta pc gibi monitör dibinden oynanmıyorsa, arada mesafe olduğu için bulanık gözükmez. Buna istinaden 720 olarak düşürürseniz ekrandan uzaklaşmanız gerek bulanık olmaması için.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Bilgisayarin cozunurluk ayarlarindan ilkonce pc yi 720p sonra oyunu acip onuda 720p yaparsaniz sorun duzelir gibime geliyo

En ufak bir alakası yok. Masaüstü çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğü bağımsızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Bilgisayarin cozunurluk ayarlarindan ilkonce pc yi 720p sonra oyunu acip onuda 720p yaparsaniz sorun duzelir gibime geliyo

:d hiç güleceğim yoktu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

quote:

quote:

quote:

Kullandığınız monitörün boyutuna göre değişebiliyor kardeşim. 17 monitör vardı bende. Görüntü 1280x1024'te 1080P'yi aratmıyordu. Tabi ekran küçük fullhd'ye göre. ama kasm..vs orunları ile uğraşmıyorsun. Burda önemli olan eğer hd bir ekranda 1080p'den aşağı bir çözünürlükle oynarsanız görüntü bulanıklaşır. Hatta bazı yerlerde grafik ayarlarını düşürüp 1080p'de oynamam tavsiye ediliyordu. özetle ne kadar yüksek çözünürlüğü desteklerse monitör o çözünürlükte oynamak mecburiyetindesiniz. HD ready tvniz ya da daha küçük inç monitörünüz varsa net görüntü ile oynayabilirsiniz 1080p olmadığı halde.

1280x1024 - http://imageshack.us/photo/my-images/211/1280x1024y.png/

1440x900 - http://imageshack.us/photo/my-images/22/1440x900o.png/

4484x900 - http://imageshack.us/photo/my-images/812/4484x900.jpg/

Aradaki farkı böyle gösterirsem o zaman belki anlarsın. Görüntü açısını kısarsanız oyunda yandan gelen düşmanları göremezsiniz. Batllefield 3 de mesela online oynuyorsunuz. Karşına biri çıkarsa anca görürsün. Adam seni yandan gelir indirir gider. Bilmem anlatabildim mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

quote:

quote:

quote:

1280x1024 - http://imageshack.us/photo/my-images/211/1280x1024y.png/

1440x900 - http://imageshack.us/photo/my-images/22/1440x900o.png/

4484x900 - http://imageshack.us/photo/my-images/812/4484x900.jpg/

Aradaki farkı böyle gösterirsem o zaman belki anlarsın. Görüntü açısını kısarsanız oyunda yandan gelen düşmanları göremezsiniz. Batllefield 3 de mesela online oynuyorsunuz. Karşına biri çıkarsa anca görürsün. Adam seni yandan gelir indirir gider. Bilmem anlatabildim mi?

Bak dostum. Sen benim demek istediğimi anlamamışsın. Ben görüntü açısından konuştum. "Düşük çözünürlüklerde yüksek grafik ayarı ile kasmadan oynayabilirsin" benim demek istediğim bu. Eyefinity filan denedim kendim. Anladım senin demek istediğini ben. Ancak arkadaş "görüş açısı problemim var bunu nasıl halledebilirim?" dememiş ki. Sizin dediğiniz farklı bir şey. "Full HD çözünürlükte kasıyor bunu nasıl çözerim" diyor arkadaş ve ekliyor "çözünürlüğü düşürünce bulanıklaşıyor" diye. Bu olmadan nasıl çözünürlüğü düşük oynayabilir onu söylüyoruz. Evet o çözünürlükte oynamak şahane bişey ama herkesin sistemi bunu kaldırmıyor ki arkadaşın da kaldırmadığından olsa gerek "full hd de kasıyor" diyor...bilmem bu sefer anlatabildim mi?

• - Ekran kartı sürücüsünden scaling ayarı yapılabilir, bu sayede çözünürlüğün sadece ekrana sığan kısmı gösterilir. Başka bir deyişle, çözünürlük düşürünce görüntü küçültülür, bulanıklık oluşmaz.
    Ancak tabi, aynı görüntü boyutunu yakalamak için TV'ye daha yakından bakmanız gerekir.
    Bu ayar, varsa TV menüsünden de yapılabilir.

- 35 FPS'ye yoğun smoke-heli roketleri gibi, kartı zorlayacak durumlarda değil de, anlık düşüyorsa; çözüm çözünürlük düşürmek değil. Problemi başka bir yerde aramak gerekir.

- Neyi kastettiniz bilmiyorum ama, konsollarda da çözünürlük düşürünce kalite düşer(üstte bahsettiğim ayar yapılmazsa). PC'den farkı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

- Ekran kartı sürücüsünden scaling ayarı yapılabilir, bu sayede çözünürlüğün sadece ekrana sığan kısmı gösterilir. Başka bir deyişle, çözünürlük düşürünce görüntü küçültülür, bulanıklık oluşmaz.
    Ancak tabi, aynı görüntü boyutunu yakalamak için TV'ye daha yakından bakmanız gerekir.
    Bu ayar, varsa TV menüsünden de yapılabilir.

- 35 FPS'ye yoğun smoke-heli roketleri gibi, kartı zorlayacak durumlarda değil de, anlık düşüyorsa; çözüm çözünürlük düşürmek değil. Problemi başka bir yerde aramak gerekir.

- Neyi kastettiniz bilmiyorum ama, konsollarda da çözünürlük düşürünce kalite düşer(üstte bahsettiğim ayar yapılmazsa). PC'den farkı yoktur.

Demek istediğinizi anladim.
    Sorun baska nerede olabilir? (sistem tercihlerde yazıyor)
    Kasmalar anlik patlamalarda vs. oluyor ve ozellikle b2k maplerinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion -- 29 Nisan 2013; 7:13:20 >

• Hayir basima geldiginden diyorum televizyon otomatik degistirmiyodu cozunurlugu

• vsync ayarını kapatın probleminiz düzelicektir..
  • 27' tv'nizin doğal çözünürlüğü 1080p ise oyun ayarlarından 720p'ye çekerseniz bulanıklaşma olur maalesef bunu önleyemezsiniz, çünkü ekran görüntüyü yayar. Konsolların yaptığı olay 720p görüntüyü 1080p'ye tv harici scale etmesi diye biliyorum ve bunu pc ile yapamazsınız. Yapabilceğiniz şey ya 720p yüksek ayar, yada 1080p düşük ayardır. İkisi arasında kendiniz tercih yapmak zorundasınız. AA ve AF ayarları ile 720pde pek bulanık olmayan bir görüntü alabilmeniz lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.