Şimdi Ara

700.00 milyon böyle yazılmaz mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kafayı yiyecem. yeni paraya göre 700,00 tl yani 700 milyon böyle yazılmıyor mu. -->700,00 tl

• Yapay Zekanın Yanıtı

700 Milyon Nasıl Yazılır?

Büyük sayıları yazıya dökmek kafa karıştırıcı olabilir. 700 milyon gibi çok büyük sayılar için özel bir biçimlendirme kullanmak gerekir.

700 milyon, "yedi yüz milyon" olarak okunur. Sayıyı rakamlarla yazarken, üç basamaklı gruplara ayırmanız ve aralarına virgül koymanız gerekir. Bu nedenle, 700 milyon şöyle yazılır:

700.000.000

7 milyarı rakamlarla yazmak için de aynı yöntemi izlersin:

7.000.000.000

Büyük sayıları yazıya dökmedeki bu biçimlendirme, sayıları okunabilir ve anlaşılır hale getirmeyi amaçlar. Bu sayede, büyük sayıları kolayca anlayabilir ve karşılaştırma yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet ?
  • Yazılır?
  • Si senyor
  • Evet

• bugün ne oldu anlatsam inanmazsınız.

bankamatikteyim. karta bi miktar para yatırdım.benim işim bitti tam gidiyordum arkamdaki 40 yaşlarındaki amca seslendi. karttan nakit para çekecekmiş. 700 milyon çekecem.nasıl yazacam dedi. bende anlatım işte 700.00 yazacaksınız. yani kısaca 7 sonra 4 tane sıfır yazacaksınız dedim. az daha arkalardan kendini beğenmiş takım elbiseli bi adam çıktı. yok dedi 5 sıfır yazacak.

dedim yanlışınız var. 700,00 diye yazılır yani dört sıfır. adam yok 5 sıfır diyo. ben kendimden şüphelendim acaba yanılıyormuyum diye. özür dilerim o zaman kusura bakmayın dedim.uzaklaştım.

üstüne adamın elindeki kredi kartıydı. şimdi o adam 7 milyar nakit çekip onun faizini nasıl ödeyecek.

• 700.000.000 Eski Türk Lirası = 700 TL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    800 bin tl ile ne yapılabilir?
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaRDCoRé_CHiLD

arkadaşlar kafayı yiyecem. yeni paraya göre 700,00 tl yani 700 milyon böyle yazılmıyor mu. -->700,00 tl

Paradox mudur çelişki midir tam anlayamadım ama neyse evet eski paraya göre 700.000.000 yeni paraya göre 700.00 tl diye yazılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bfs

700.000.000 Eski Türk Lirası = 700 TL

yok hacı onun sonunda bide ,00 var. yani eski para ile 1 milyon şimdi 1,00 tl ama kısaca 1 tl diye telafuz ediliyor.aynı hesap. fakat bankalarda makbuzlarda falan sonuna ,00 konur. diye biliyorum
  • Virgül sonrası kuruşlardır.Yazmazsan yok manasındadır..
  • Virgülün sağındaki sıfırın değeri yokki zaten
  • 700 yazıcaksın. 7 ve 2 sıfır. virgülden sonrasını katma işe.
  • quote:

bugün ne oldu anlatsam inanmazsınız.

bankamatikteyim. karta bi miktar para yatırdım.benim işim bitti tam gidiyordum arkamdaki 40 yaşlarındaki amca seslendi. karttan nakit para çekecekmiş. 700 milyon çekecem.nasıl yazacam dedi. bende anlatım işte 700.00 yazacaksınız. yani kısaca 7 sonra 4 tane sıfır yazacaksınız dedim. az daha arkalardan kendini beğenmiş takım elbiseli bi adam çıktı. yok dedi 5 sıfır yazacak.

dedim yanlışınız var. 700,00 diye yazılır yani dört sıfır. adam yok 5 sıfır diyo. ben kendimden şüphelendim acaba yanılıyormuyum diye. özür dilerim o zaman kusura bakmayın dedim.uzaklaştım.

üstüne adamın elindeki kredi kartıydı. şimdi o adam 7 milyar nakit çekip onun faizini nasıl ödeyecek.

bu konularda pek bilgili değilim ve kredi kartım yok ama sanırsam her kredi kartının bir limiti var ve birisinin 7 milyar para çekmesi imkansız diye biliyorum

• 700 yazsan bile direk algılar makina sıfırlarla uğraşmaya ne gerek var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

700 yazsan bile direk algılar makina sıfırlarla uğraşmaya ne gerek var.

7TL algılar..

Araya zaten virgül koyuyor sistem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

bu konularda pek bilgili değilim ve kredi kartım yok ama sanırsam her kredi kartının bir limiti var ve birisinin 7 milyar para çekmesi imkansız diye biliyorum

atm'den bir gün içinde 1000 tl gibi bişeydi ama bankayı bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

atm'den bir gün içinde 1000 tl gibi bişeydi ama bankayı bilmiyorum

Bankada sınırsız sanırsam. Filmlerdeki bıyıklı, göbekli godamanlar elinde bir çanta dolusu para ile çıkabilyorlar dışarıya.

• bankamatikten çekecekse sadece 700 yazılıyorr. eğer 700.00 yazarsa 7000 olur 7 milyar çekmiş olur. sanırım ikinizde hatalısınız.ben çektiğim zman sondaki 2 sıfırı hiçbir zman yazmıyorum..neyse olan olmuşşş
  • 700,000,000 >>>>> YeDiyüz MiLyoN >>>>> 700 YTL or 700,00 YTL Diye BiLiyoRumEmin DeğiLim Ama ViRGüL NoktA oLayLaRınDan xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRHTH -- 26 Ocak 2010; 21:26:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.