Yüzbaşı
09 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 50 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Okuduğum çizgi romanlarda karşılaştığım bir kaç ilginç bilgiyi paylaşmak istiyorum. Nette bulamadım bu bilgileri;
-İlk Green Lantern; Alan Scott;
Batman'in, çocukluk kahramanıdır. Hatta, birlikte çekilmiş resimleri bile vardır. İşin ilginç yanı şu; Alan Scott'ın zayıf noktası: TAHTA. Bir düşmanı, sanırım SportsMaster'dı- elindeki beyzbol sopasıyla kafasını yardı. Batman ile birlikte bir seri katili filan aradılar. Yani, Batman çocukluk kahramanı ile bir maceraya girdi.
-Batman'in iradesi, Joker'den zayıf mı ?
Batman, bir hikayede, Joker'in zihnini anlamak için onu delirten, kimyasalı kendine uyguluyor. Ve, beyni yanıyor tam anlamıyla. Bilinci kapanıyor, etrafındaki herkesi öldürmek istiyor. Hatta, Alfred panzehiri vermeseydi ölecekti. Ama; Joker, buna karşı koyabilen tek karakter. Hatta, buna karşı koyup öldüreceği kişiye kendi karar verebiliyor. öldürmeyebiliyor bile(Batman'i öldürmek istemiyor.) Daha önce, Süperman ve Flash da bu kimyasaldan etkilenip bilinçlerini kaybetmişti.
-Thanos, ölümsüz mü ?
Thanos, bir çok kez tanrı güçlerine sahip oldu;ama hiç bir zaman ölümsüz olamadı. Hatta, bir kez kansere yakalandı. Tedavi için bile; babasını öldürdü. Bu durumundan faydalanıp, oğlu Thane; ölüm-death ile iş birliğine gidip onu öldürmeye çalıştı. Phoenix Force gücünü kullanıp, onu evrenin en ücra köşesine attı ve tahtını ele geçirdi. thanos, bu durumdayken bile, neredeyse bir orduyu tek başına yok etti. Corvus Glaive'i öldürdü. Gladiator, onun bu zor durumundan faydalanıp tek yumrukta bayıltana kadar, önüne çıkan herkesi parçaladı.
-Deadpool ve Thanos müttefik oldu;
İkisinin de tek aşkı olan; Ölüm'ün kaybolmasından sonra, bu ikili müttefik oldular. Death'in kardeşi, Eternity tarafından kaçırıldığını öğrenince kurtarmaya giriştiler. Ölüm ikisine de ölümsüzlük verdi ve bu güçle (çok saçma geldi bana)Eternity'i dövdüler. Daha sonra, Deadpool gerçeği gördü ve kozmik bir güç kazanıp( kaptain universe verdi bu gücü, uni-power diye geçiyor) Thanos'u küle çevirdi. Ve, ölüme ihanet etti.
-Sentry, neden hatırlanmıyor ?
Sentry, çok ilginç bir karakter. Geçmişi de çok ilginç, normalde void ile zihninde mücadele verdiği ve bunun sebebinin şizofreni rahatsızlığı olduğu söyleniyordu. Ama ,işin aslı şuymuş; Sentry'nin bir düşmanı-kim olduğu şu an için belli değil-zihin manipülasyonu yapan bir mutant ile zihnindeki bir anıyı değiştiriyor. Ve, Sentry'nin gücünü kullanmasına engel oluyor. Sentry, bu gücü kullanmak istediğinde dünyaya zarar vereceğini düşündürtüyor yani. Bu nedenle de, Sentry'i kimse hatırlamıyor. Sentry de insanlar kendini hatırlasın diye, hiç bilmediği psişik gücünü(hatta emma frost bu gücün inanılmaz boyutlarda olduğunu söylüyor) kullanıp; bir çizere kendi çizgi romanını çizdiriyor. Hatta, Avengers; Sentry'i çizen adamı getiriyor. Sentry, çizgi romanlarını filan okuyor.
-Thor'u levye ile döven karakter !
Marvel; New Avengers 2 çizgi romanında, kötü bir karakter; Wolverine, Örümcek Adam, Luke Cage ve Örümcek Kadın'ı dövüyordu. Hatta, bu karakter tek başına Avengers'i yerle bir etmiş, Thor'u levye ile bayılana kadar dövmüş. Bana çok abartılmış bir karakter gibi geldi. Fiziksel olarak aşırı güçlü, ismi tam olarak aklımda değil, çizgi romandan bakmam lazım. Elindeki levyeden gücünü alıyor, çok ilginç.
Mr. Gotham; "Batman: Rebirth-1" sayısında ortaya çıkan bir karakter. Kısa süreliğine, çok yüksek bir güce sahip olmuştur. Hayatını, bu yüksek güç karşılığında takas etmiştir. Tek başına, JL ekibini darmadağın etmiştir. Güç seviyesi; Süperman'den daha fazla. Aşağı yukarı, Süperman ile aynı güçlere sahip, tek fark büyüye karşı zaafı yok. Daha doğrusu; neredeyse hiç bir şeye zaafı yok. Ama, gücünü kullandıkça ömrü kısalıyor. Akli dengesi de, çok sağlam değil.

Bu karşılaşmada; "kim" galip gelebilir ? (Sentry'nin, "her formu" için karşılaştırma.)
The Batman Who Laughs karakteri; DC evreninin en tehlikeli karakteri olarak geçiyor. Hatta, JL'yi tek başına çökertmişliği var. Şöyle anlatayım; Batman ile Joker'in karşımı bir karakter bu. Efsanevi bir psikopat. Bazı durumlarda, JL ekibi ondan yardım almıştır. Lobo bile, pek cesaret edememiştir karşısına çıkmaya. Ki ne kadar manyak bir karakter olduğu bilinir.

Herneyse, bu karşılaşmada hangi karakter şanslı sizce ?
Ben oyumu; Who Laughs'dan yana kullanıyorum.
İki karakter, yalnızca fiziksel olarak savaşacak ?

Benim görüşüm;
Maestro alır.

Hulk'ın; en güçlü ve zeki olduğu form diye geçiyor. hatta biraz da delilik var. Yıllarca süren savaşlarda elde ettiği tecrübelerle fiziksel kavgalarda kaybetmiyor. WBH formundan fiziksel olarak güçlü olduğu konusunda bir gerçeklik olmasa da, Maestro özellikle tecrübe açısından Hulk'ın en üstün hali.
Burada sadece zeka kapışması olacak. Herhangi bir güç kapışması olmayacak. Bir zeka kapışması olacak. Karşı tarafı zekasıyla altaedecekler. Sizce kim kazanır ?

Bence Reed ve Tony avantajlı
Bildiğiniz gibi Dc evreni Watchmen evreni ile birleşti. En son Darkseid savaşında Metron'u mavi bir ışık yok etti. Ve ardından Doomsday Clock serisine başladılar. 4. kitaptan sonra büyük bir ihtimalle Manhattan ile Süpermen'i göreceğiz. En son Joker ile Rorschach arasındaki kavgayı gördük baya bir efsane olmuş.
Her neyse benim sormak istediğim şey şu: Acaba Dc evreninde Presence ile Manhattan kapışması görürmüyüz ? Presence, OOA aksine bazen tanrılığını ispatlamak için bazı müdahalelerde bulunuyor. (Spectre ve Gabriel ile olan savaşları mesela?
3'ü de kendi evrenlerinde sonsuz güce sahipler. Kendi evrenlerinde sahip oldukları güç ile karşılaşacaklar. Bu durumda kim kazanır ?
Dün Darkseid Savaşı kitabını okurken aklıma geldi. Acaba karşılaşsalar durum ne olur. Keza Hotu ve Anti-Life denklemi aşağı yukarı iki evrende aynı güç seviyesinde. Doğal olarak bu güçleri kullanan varlıkların güç seviyeleri kullanabilme kapasiteleri çok önemli oluyor. Yanılmıyorsam Thanos Hotu gücünü çok fazla kullanamıyor. evrene düzen getirmek için komple yok ediyordu. Ama Darkseid bu gücü çok rahat kullanabiliyor. Ve kendisi komple kötü olduğu için bu gücü kötüye kullanabilir. Thanos iyilik için kullanıyordu bu gücü. Bana göre; Darkseid bir adım önde çünkü bu gücü kötülük için kullanıyor. Ama yine de beraberlik olabilir.
Çok fantastik bir karşılaşma olur öncelikle onu söyliyeyim. İki tane omega seviyesinde mutant. Güç seviyeleri baya yüksek. Ama legion güçlerini kontrol edemiyor ne yazık ki. O nedenle, Legion baya bir zorlar ama sonuç değişmez; Franklin alır.
İki şirketin de birbirine benzer karakterlerinin versusları kim kazanır;

Gladiator Vs Superman
M.Man Hunter Vs Vision
Wonder Woman Vs C. Marvel
Cyborg Vs İron Man
Hulk Vs Doomsday
Thor Vs Shazam
Deadpool Vs Deatstroke
Dr.Fate Vs Dr. Strange
Bane Vs Luke Cage

Bonus:
GhostRider Vs Spawn
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 758
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.017 (Bu ay: 135)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 207 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.