Şimdi Ara

70 cihazın bağlanacağı bir modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yurt için internet bağlantısı gerekiyor ve 50 öğrenci kalıyor yurtta ve su an tplink wa901nd marka modelli modem var ve 15 cihazdan sonra makina pert oluyor...

yurtta 50 kişi var heğsininde akıllı teelfonu var ve bana 70-80 cihazın aynı anda bağlanabileceği bir modem lazım.

ayıca şuanda normal ttnet bağlantısı var 8 megabit. ileride fibernete geçirmeyi planlıyoruz. buna göre uygun bir modem gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum

• Tek modemle.is değil bu yurt kaç katliysa het kata 2 tane loco m2 almanizi öneririm.Ve mikrotik cihazi alın yoksa isin.içinden cikmaniz zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modemmi istiyorsunuz, access pointmi?

modemi ttnet'in verdiğindenmi kullanacaksınız yoksa ayrıca fibernet uyumlu dsl modemmi arıyorsunuz?

wa901nd cihazı bir modem değildir, access pointtir. cihaza hiç firmware güncelleme yaptınızmı? donanım versiyonu kaç?

son olarak bütçe ne kadar?

http://www.tp-link.com.tr/article/?faqid=46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 15 Ocak 2015; 20:08:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

modemmi istiyorsunuz, access pointmi?

modemi ttnet'in verdiğindenmi kullanacaksınız yoksa ayrıca fibernet uyumlu dsl modemmi arıyorsunuz?

wa901nd cihazı bir modem değildir, access pointtir. cihaza hiç firmware güncelleme yaptınızmı? donanım versiyonu kaç?

accsess point arıyoruz ve sanırsam herhangi bi update yapılmadı zaten yapılsa bile access point sürekli resetlendigi için bi işe yaramaz sanırım. Bütçe olarak bişi söyleyemem bu tarz cihazların fiyatları ne aralıkta oluyor ki ? Birkaç seçenek sunabilir misiniz yurda bi fiyat aralığı verebilmem için.

Ayrıca fiber uyumlu bi sistem var diye biliyorum ama kesin bişi söyleyemem akşam gittiğim de resim atacağım buraya çünkü modemin olduğu yerde kocaman bi cihaz Kablolar falan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo43 -- 19 Şubat 2015; 12:23:14 >

• Dediğiniz cihazi nereden bulabilirim fiyati nedir ? ve mikrotik cihazı ne acaba ?
    utm dedikleri bisi alındı ama o olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo43 -- 19 Şubat 2015; 12:25:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo43

Dediğiniz cihazi nereden bulabilirim fiyati nedir ? ve mikrotik cihazı ne acaba ?

http://www.ubiquititurkiye.com/index.php burada çözümler var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

modemmi istiyorsunuz, access pointmi?

accsess point arıyoruz ve sanırsam herhangi bi update yapılmadı zaten yapılsa bile access point sürekli resetlendigi için bi işe yaramaz sanırım. Bütçe olarak bişi söyleyemem bu tarz cihazların fiyatları ne aralıkta oluyor ki ? Birkaç seçenek sunabilir misiniz yurda bi fiyat aralığı verebilmem için.

Ayrıca fiber uyumlu bi sistem var diye biliyorum ama kesin bişi söyleyemem akşam gittiğim de resim atacağım buraya çünkü modemin olduğu yerde kocaman bi cihaz Kablolar falan var

resetleme firmware update'yi etkilemez. update kalıcı bir ayardır. size verdiğim linkten nasıl okunduğunu öğrenip, cihazın donanım versiyonunu söylerseniz uygun firmware linkini verebilirim.

uygun cihaz tavsiyesi için yurdun fiziksel yapısı hakkında ayrıntılı bilgi verin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• hal33 H kullanıcısına yanıt
    abim iyi güzelde ben çok fazla anlamıyorum bu işten hangi ürünü önerirsin çünkü bakıyorum şöyle bi kaç bağlantıyı destekliyor yazmıyor. varııpda 200-300 bağlantılık bir cihaz almayalım 70-100 bağlantı arrası bi cihaz gerekli bana :)
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    access pointin mi yoksa modemin mi sürümüne bakayım buradan ? sanırım access pointden bahsediyorsunuz
    dediğiniz siteye göre access pointin sürümü v3. yurdun fiziksel özellikleri ile ilgili bilgide birazdan geliyor su an yurtta olmadığım için hemen elde edemiyorum. internet için bi arkadaşımın evine geldim :)
  • Linkteki 30.10.2014 tarihli firmware'yi güncelleme yapınız.

http://www.tp-link.com.tr/support/download/?model=TL-WA901ND&version=V3

Modem marka-model verirsenizde firmware konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hal33

quote:

Dediğiniz cihazi nereden bulabilirim fiyati nedir ? ve mikrotik cihazı ne acaba ?

http://www.ubiquititurkiye.com/index.php burada çözümler var.

+1 en sağlıklı çözüm ubnt ve mikrotik cihazlar üzerine tanımam

• ahmet bey diye birisine yönlendirdiler sanırsam bu şirket çözüm olacak ama mikrotik ne demek oluyo tam olarak ? :)
    tamam yurda döndüğümde bu güncellemeyi yapacağım model marka modelinide döndüğümde bakar ve yanıtlarım.

ama sorum şu bu güncellemeleri yapınca çözüm olacak mı ? yani 1 access pointe 70 cihaz bağlanabilecek mi
  • Bütçe nedir

• bütçe için bişi söylemediler ama tahmini 1000-2000 tl gibi bir fiyat verilir
  • Firmware'ler cihazların yazılımsal hatalarını düzeltmek, yeni özellikler eklemek veya cihazın tam kapasite stabil çalışmasınız sağlamak için çıkan dahili güncelleme paketleridir. Cihaza bağlanabilecek client sayısı özelliklerinde belirtilmemiş. Cihazın kapasitesini firmware güncelledikten sonra tekrar deneyin. Bahsettiğiniz sıkıntılar firmware kaynaklımı, yoksa donanımsal yetersizliktenmi oluyor bunu deneyerek görebilirsiniz. Tabi şuda var; 8mbps net bağlantısını 70 aboneye paylaştırmakta burda problem çıkarıyor olabilir.

hımm anladım internet bağlantısıda değişecek bulunduğumuz konumdan hat geçyor fakat binalara dağıtılmıyor sadece sitelere veriliyor. mesela su an arkakasın evindeyim bir site istanbul pendik merkeze yurttan daha uzak oldugu halde fiber hat alabiliyoruz.

acaba yurt olduğu için dilekçe yazsak yurda fiber hat çekebilir miyiz ?
  • quote:

hımm anladım internet bağlantısıda değişecek bulunduğumuz konumdan hat geçyor fakat binalara dağıtılmıyor sadece sitelere veriliyor. mesela su an arkakasın evindeyim bir site istanbul pendik merkeze yurttan daha uzak oldugu halde fiber hat alabiliyoruz.

acaba yurt olduğu için dilekçe yazsak yurda fiber hat çekebilir miyiz ?

ttnet'in fibernet paketlerinin alamıyormusunuz. Sordunuzmu ttnet'e veya telekom'a?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.