Şimdi Ara

7.gün iade ettiğim Viewsonic XG2401 oyuncu monitörü hakkındaki izlenimlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Daha önceden VIEWSONIC 23.6" VX2457 adlı monitörü kullanıyordum. Biraz param olunca kampanya da yakalayınca Viewsonic XG2401 adlı monitörü alayım dedim. 144hz ve çok yakışıklı bir görünümü olması beni cezbetti.

    Monitör geldi. Kutuyu açtım. Kurdum ve display portu bağladım. Monitörü açınca resmen hayal kırıklığı yaşadım. Bence bu monitörde berbat bir TN panel kullanılmış. Gözüm mü bozuldu diye gittim eski monitörüde takıp çift ekran yaptım. Çok açık söylüyorum Geçen sene 600 liraya aldığım VIEWSONIC 23.6" VX2457 bu monitörün yanında IPS monitör gibi kalır. Görüntü o kadar kötü ki ne yaptıysam hangi ayarı yaptıysam düzelmedi. Yabancı forumları gezdim. Renk ayarı yaptım. Ekran kartından renk ayarı yaptım. Yok yahu yok. Öyle bir şey ki yazılar bile netleşmiyor sanki. Yazıları okumak bile gözümü yoruyordu.

    Monitörü aldığım 2.gün sabah erken kalktım 1-2 el CS GO atayım biraz lol, fortnite takılayım diye. Uyku sersemiydim bir an için monitörün renkleri aklımdan çıkmış. Monitörü açtım renkleri gördüm geri yattım. O kadar kötü ki kaç gün moralim bozuk gezdim. Lanet gibi çöktü üstüme monitör, rüyalarıma girecekti. Nasıl anlatsam, ekranın üzerinde sanki çamur dökülmüş sonra silinmiş izi kalmış da ben o iz üzerinden bakıyor gibiydim. Ayrıca biraz yandan baksan monitör hemen sararıyor. Daha önceden kullandığım monitörden çok memnundum. Dedim herhalde bunun ekranı daha iyidir ama çok berbat bir hayal kırıklığı yaşadım. Sonuç olarak monitöre 5 gün tahammül edebildim. 5.gün kaldırıp kutusuna koydum. 7.günde götürüp iade ettim. Ayrıca 60Hz'den 75e geçince farkı görmüştüm ama nedense 75den 144'a geçince dağlar tepeler yerinden oynamadı benim için. Tamam fark var ama değer mi bilmiyorum. 75hz kullanan arkadaşlar dikkate alabilir dediklerimi.

    Her neyse almayı düşünenler için artıları eksilerini yazıyorum.

    ARTILAR (+)

    -Monitörün tasarımı oldukça iyi. Çok yakışıklı bir görüntüsü var. Dikkat çekiyor.
    -Monitörün kasası oldukça sağlam.
    -Kulaklık koyma kısmı oldukça işlevsel.
    -Kulaklığımı direk monitöre bağlama olayı benim için büyük bir artıydı.
    -Monitörün sağ sola seri dönebilmesi, pivot özellikleri oldukça başarılı.

    EKSİLER (-)

    - Bütün artıları tek çırpıda silebilecek berbat TN panel kalitesi.
    - Soluk renkler, netleşmeyen yazılar, çamur izi kalmış gibi bir ekran.


    SONUÇ OLARAK;


    Millet hep IPS -TN kavgası yapardı. Olaydan uzak olduğum için anlamazdım. "Ne diyor bunlar 600 liralık monitör kullanıyorum TN ama gayet iyi" diyordum. Bu monitör bana TN panelin ne anlama geldiğini öğretti.

    Artık TN panel en büyük düşmanımdır. Eski monitörüde kaldırıp koydum köşeye. Onu da satacağım 1 haftaya. Bu monitör psikolojimi bozduğu için artık TN panel hiçbir şey kullanmak istemiyorum. Bu olaydan sonra gittim 75 hz + Freesync + IPS-5ms bir monitör aldım. 1ms monitörden hiç bir farkı yok. Bu 1ms-5ms muhabbeti bana göre balon. Tamamen satış stratejisi. IPS'de renkler efsane. Görüntü cam gibi. Yazılar net. Olay buymuş yahu. Gözlerime bir daha TN panel zülmü yaşatmayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 29 Temmuz 2018; 2:30:2 >







  • bende bilgisayar topladım monitör arıyorum ama dehşete düştüm nasıl olur bu kadar kötü mü ya :( bi 144 hz hevesi geldi 2402de fark edermi acaba nasıl oluyo bu kadar kötü diyebiliyosun :/ iki farklı monitörü yanyana koymadan anlayamayacaz sanırım
  • TN Panel, monitörlerin başına gelmiş en kötü şeydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 5 Ağustos 2018; 15:2:23 >
  • Abi bir şeyin teknolojisi yükselirken daha kusursuz olması gerekmez mi? Ben anlamadım ya 1 haftadır monitör arıyorum. Problemsiz bir tane monitör yok. IPS düşünüyorum yok ışık sızması oluyor yok ghosting yapıyor. TN bakıyorsun kafanı oynatmayaya gelmiyor, renkler IPS'in yanından geçmiyor bunaldım iyice. Vatanda şu monitörü gördüm. Efsane renk veriyor diğer monitörlere göre. Görüntü kusursuz şık bir tasarımı var ama kimse almamış nedense.Ürün bu;https://www.teknolojipazar.com/215-asus-vz229he-ips-vz229he-ips-1920x1080-5ms-75hz-3yil-d-subhdmi-eyecare-flicker-freecercevesizdusuk-mavi-isikultra-slim?utm_source=akakce.com&v=1.66.7
    Kafam karıştı iyice. Yeni sistem dizdim 1 haftadır yatıyor dijital çıkışlı monitörüm yok diye. Ne yapacağımı şaşırdım iyice. Eski model Grundig 18.5'' monitör var ne sağdan soldan ışık sızıyor ne bir şey yapıyor şu fotoğraflardan bakabilirsiniz.http://hizliresim.com/a/KrQaNx Yeni modellerin hepsi nazlı anlamadım ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1cihan8 -- 31 Temmuz 2018; 20:39:45 >




  • hocam şuna buna vs ye gerek yok :) oled ya da micro led gelene kadar ips gerçi ben oled yanmasına ips i yine tercih ederim az glow buldunuz mu ips işi tamamdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 31 Temmuz 2018; 20:30:55 >
  • ilker burak kullanıcısına yanıt
    Kullandın mı hiç IPS monitör? Ya tırsıyorum şimdi monitör diğer ürünler gibi olmuyor iade etmeside sıkıntılı diğer ürünlere göre. Ya bakınca IPS monitöre, monitör budur abi diyorsun ama millet ışık sızıyor diyor ghosting oluyor diyor.
    Mesela bak benim almayı düşündüğüm monitörün 24'' versiyonunu almış adam şöyle bir problem var.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=325&v=hcBEA7HXyMw
    Adam ışığı kapattığında dikkat edersen sağ alt köşede ışık sızması var. Bu göze batacak seviyede etkiliyor mu görüntüyü yoksa sadece siyah geçişlerde mi yapıyor bunu. Şansımı deneyip direk alsam mı diyorum ama iade etmem gerekirse problem yaşarım diye korkuyorum.




  • internetten alırsan beğenmediğin bir tarafı olursa iade konusunda sıkıntı yaşamazsın daha önce 1080p şu an 4k ips monitör kullanıyorum ve "baya" memnunum

    bu arada videoda görülen -backlight bleed- her monitörde olabilecek bir üretim hatası. ips ile alakası yok. ips glow buna benzer bir sorun o da panelden panele değişiyor karanlıkta sadece siyah renkte görürsün vs vs :)

    kısaca alınacak panel tipi ips ya da va dır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 31 Temmuz 2018; 20:51:48 >
  • Tn panel gerçekten rezalet,ips kullandıktan sonra tekrar geriye yüzüne bile bakılmıyor.Televizyon,telefon gibi görüntü kalitesi önemli cihazlarda da kullanılmıyor berbat bir panel tipi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilker burak kullanıcısına yanıt
    Videoyu izledin mi? Bu konu hakkında ne düşünüyorsun senin kullandığın monitörlerde varmıydı bu problem. Benim merak ettiğim siyah ekranda tamam kötü gözüküyor ama normal görüntüde kendini çok belli ediyor mu onu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    Tn panel gerçekten rezalet,ips kullandıktan sonra tekrar geriye yüzüne bile bakılmıyor.Televizyon,telefon gibi görüntü kalitesi önemli cihazlarda da kullanılmıyor berbat bir panel tipi
    Şu ana kadar kaç ips monitör kullandın modeli nedir? Üstteki videoyu izler misin bir. Sende var mı böyle bir şey? Görüntüyü çok etkiliyor mu?
  • üstteki mesajı editledim bakabilirsin
  • Arkadaşlar Asus VZ249Q aldım ben. IPS + Freesync + 75 hz. Oldukça iyi. Kör olmaktan kurtuldum. Tavsiye ederim. Monitör 5ms ama 1ms monitörden farkı gram farkı yok. Yağ gibi akıyor ghosting falan olmadı. Ayrıca Yok efendim 5 ms olunca adam seni daha önce vurur da bilmem ne de hikaye hepsi. Bizzat yanyana koyup test ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 31 Temmuz 2018; 21:1:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1cihan8

    Şu ana kadar kaç ips monitör kullandın modeli nedir? Üstteki videoyu izler misin bir. Sende var mı böyle bir şey? Görüntüyü çok etkiliyor mu?

    Alıntıları Göster
    Kullandığım monitör asus pg279q,daha önceden başka modeller de kullandım arka ışık sızması her panel tipinde görülebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 31 Temmuz 2018; 21:1:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker burak

    internetten alırsan beğenmediğin bir tarafı olursa iade konusunda sıkıntı yaşamazsın daha önce 1080p şu an 4k ips monitör kullanıyorum ve "baya" memnunum

    bu arada videoda görülen -backlight bleed- her monitörde olabilecek bir üretim hatası. ips ile alakası yok. ips glow buna benzer bir sorun o da panelden panele değişiyor karanlıkta sadece siyah renkte görürsün vs vs :)

    kısaca alınacak panel tipi ips ya da va dır.
    Yani sadece siyah geçişlerde mi kendini belli eden bir şey? Açık renk olsun orta koyulukta görsellerde belli ediyor mu kendini.

    Şu iki monitör arasında kaldım işte. Verdikleri görüntü muhteşem ikisininde ama ışık sızması, ghosting gibi şeyler çıkmaza soktu beni.

    ASUS VZ229HEhttps://www.asus.com/tr/Monitors/VZ229HE/

    BenQ EW2440ZHhttps://www.youtube.com/watch?v=oQ4cWFFDMlI

    Bu iki ürünüde vatanda görme fırsatım oldu. Asus 735TL, BenQ 950TL civarında. BenQ VA panel olmasına rağmen Asus modeli ile kafa kafaya desem yeridir. Büyük ihtimal Asus'u alacağım inşallah mahcup etmez beni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1cihan8 -- 31 Temmuz 2018; 21:14:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    Kullandığım monitör asus pg279q,daha önceden başka modeller de kullandım arka ışık sızması her panel tipinde görülebilir

    Alıntıları Göster
    Anladım çoğunda oluyorda görseli çok etkileyen bir şey mi? Yoksa sadece film dizide olsun oyunda olsun karanlık sahnelerde mi belli ediyor kendini?
  • glow olayı şans işi backlight bleed gibi fazla olanı da var az olanı bulmak lazım her markada modelde olabilir

    5ms 1ms olayına da çok takılmayın boşuna para harcarsınız 60hz üzeri de gayet yeterli geri kalan çoğu şey "bir üründen nasıl daha fazla kazanırız" dan ibaret.
  • Ben 2 sene önce xl2411z aldım. Göz sağlığı ve yırtılma için. Cs go oynuyorum ( gerçi 2 haftadır pc bile açmıyorum) ancak en basit farkı gözden kaçırdım. Freesync ve nvidia. Satıp gsync almayı düşünüyorum ancak çokta emin değilim siz araştırma yaparken hangi monitorleri incelediniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam, TN panel gibi lanet bir şeyden kurtulmuşsunuz.
  • Samsung monitör aldınız herhalde. Yada ne aldınoz tavsiye edermisniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tn panel gerçekten de berbat artık günümüzde kesinlikle tercih edilmemeli yeni sistem toplayacak olan arkadaşlar mutlak ips veya va panel'e yönelmeli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.