Bunlar Soykırımcı korkak hamamböcekleri < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (829. sayfa)

-
-
Haaretz Soruşturması İsrail Askerlerinin Gazze'deki Yardım Alanlarında Silahsız Sivillere Ateş Açma Emri Verdiğini Doğruladı
Haaretz'in yaptığı önemli bir araştırma, İsrail askerlerine Gazze'deki gıda yardımı dağıtım merkezlerinin yakınında, herhangi bir tehdit olmadığı halde silahsız ve açlıktan ölmek üzere olan Filistinlileri vurma emri verildiğini ortaya çıkardı. Askerler bu bölgeleri “ölüm tarlası” olarak tanımladı ve “Düşman yok, silah yok” dedi.
➤ Sistematik Ateş Açma: Askerler ateş emirlerinin net olduğunu söyledi: Açılmadan önce ve sonra insanları yardım merkezlerinden uzak tutmak için ateş edin. Askerlerden biri taktiği “Tuzlu Balık Operasyonu”, yani İsrail'in Kırmızı Işık, Yeşil Işık versiyonu olarak tanımladı: "Ateş ediyoruz, kaçıyorlar, tekrar ateş ediyoruz. Bu bizim iletişimimiz."
➤ Kitlesel Kayıplar: Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre 27 Mayıs'tan bu yana yardım merkezleri yakınlarında 549 Filistinli öldürüldü ve 4.000'den fazla kişi yaralandı. Birçoğu sadece BM gıda kamyonlarını bekliyordu.
➤ Ölümcül Silahlar Kullanıldı: Tanıklıklar, IDF'nin kalabalığa karşı makineli tüfekler, tanklar, bomba atarlar ve havan topları kullandığını ortaya koydu. Uyarı ateşi yok, isyan kontrolü yok, sadece gerçek ateş.
➤ “Tehdit Yok, Silah Yok”: Bir asker, "Açıkça söyleyebilirim ki insanlar güçlere yakın değildi ve onları tehlikeye atmadılar. Onlar sadece... onları öldürdüler. Masumları öldürmeyi normalleştirdiler."
➤ Kasıtlı Mesajlaşma: Askerlere “halka buranın bir savaş bölgesi olduğunu işaret etmek için” ateş etmeleri söylendi. Birine “mesaj vermek için” kalabalığın içine mermi atması emredildi.
Öldürmelerle Bağlantılı Yıkımlar: Askerler, özel müteahhitlerin evleri yıkmak için yardım alanlarının yakınında çalıştığını ve insanların yıkıma yer açmak için öldürüldüğünü bildirdi. Bir savaşçı “İnsanlar öldürülüyor ki birileri bir evi yıkıp parasını alabilsin” dedi.
Yardımlar GHF Tarafından Kontrol Ediliyor: Yardım merkezleri, Trump ve Netanyahu'ya yakın ABD'li Evanjelik müttefiklerin yardımıyla İsrail tarafından kurulan ABD destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) tarafından yönetiliyor. Kontrol noktaları günde sadece bir saat açık.
➤ IDF Kanıtları Bastırıyor: Yetkililer, ordunun yardım merkezlerinden gelen görüntüleri bastırdığını ve insani yardım yanılsamasını sürdürmek için GHF'yi kullandığını söyledi.
Savaş Suçu Soruşturması Başlatıldı: İsrail askeri savcılığı, Genelkurmay'ın Gerçekleri Araştırma Değerlendirme Mekanizması'na ateş açılmasının savaş suçu teşkil edip etmediğinin incelenmesi talimatı verdi.
Kıdemli bir yedek subay şunları söyledi:
“Bize sürekli olarak Gazze'de olaya karışmamış insan olmadığı söylendi ve görünüşe göre bu durum kuvvetlerin içine de sızmış.”
“Masumları öldürmek denen bu şeyi normalleştirdiler.”
-
Israil Gazzede yaptigi katliamlarina yenisini ekledi.
Cadirlarda yasayan halki bombalayinca insanlar diri diri gomulduler. 15 kisi toprak altinda kaldi.
https://x.com/yavuzkartal03/status/1938688955379040596?s=46
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 28 Haziran 2025; 11:56:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dun Han Yunusta icinde insanlarin oldugu okul bombalandi. Israil soykirima hicbir etik ahlak hukuk tanimadan devam ediyor.
https://x.com/yavuzkartal03/status/1938918718710427887?s=46
Israilin dun okula yaptigi saldirinin korkunc goruntuleri. Ici multecilerle dolu okulda insanlar diri diri yandilar.
https://x.com/gazanotice/status/1938922253854392650?s=46
nereden açtım içim bir kötü oldu
-
Onlar kendilerinden olmayan yasayan her canliya dusmanlar.
Bati Seriada Israilliler Hiristiyan kasabasi Taybehi tamamiyla yakip yikti. Kinleri canli, din, etnik kimlik ve sinir tanimiyor.
Arabalar evler ve arazilerin hepsine saldirdilar. Ingilterenin yolladigi silahlar Israile ulastiktan sonra soykirimin siddetini artirdilar.
https://x.com/welayetnews/status/1938788613669421477?s=46
halen israil'e tu kaka deyip, abd'ye laf edemeyen aqp ile devamke? bir de dini sahiplenen parti değil miydi bunlar? şakaya bak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani ağır konuşmak istemiyorum ama artık israil kelimesini duyduğum zaman midem bulanıyor!
İnsan olma vasfını yitirmişler.
Dünya dar edilmeli bunlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 29 Haziran 2025; 1:26:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
youtube
What if everything you’ve been told about Palestinian refugees was a lie? Dr. Einat Wilf breaks down how the UN built a machine that fuels conflict instead o...https://www.youtube.com/watch?v=bFOCOpUh0TA&feature=youtu.be🎙️ Video Başlığı: “Why 5.9 Million ‘Refugees’ Aren’t Actually Refugees” – Dr. Einat Wilf | TBN Israel
🔍 Temel Mesaj: Dr. Einat Wilf, Birleşmiş Milletler’e (özellikle UNRWA'ya) bağlı olarak tanımlanan 5.9 milyon Filistinli'nin aslında uluslararası mülteci tanımına uymadığını savunuyor. Ona göre bu durum, çatışmanın çözümüne değil, kalıcı hale gelmesine hizmet ediyor.
🧱 Ana Noktalar:
- UNRWA’nın Kuruluşu: UNRWA (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı), yalnızca Filistinlilere özel bir kurum. Diğer tüm mültecilere UNHCR bakarken, bu ayrım Filistinlilere özel bir statü yaratıyor.
- Mülteci Statüsünün Miras Yoluyla Devri: UNRWA, mülteci statüsünü çocuklara da geçirerek “sonsuz mülteciler” durumu yaratıyor. Bu, çözümden çok statükoyu sürdürüyor.
- İdeoloji ve Kimlik: Filistinli kimliğinin merkezine “mültecilik” yerleştiriliyor. Bu da kimlik temelinde bir ideolojiyi güçlendiriyor ve uzlaşmaya karşı direnç oluşturuyor.
- Çatışmanın Kalıcılaşması: Dr. Wilf, çözümün ancak mültecilik iddialarından vazgeçilmesiyle mümkün olabileceğini savunuyor. Aksi takdirde barış girişimleri temelde baltalanıyor.
📌 Dikkat Çeken Vurgu: Wilf'e göre sorun toprak ya da sınır değil; ideolojinin ve aidiyetin, sürdürülen mağduriyet üzerinden şekillendirilmesi.
Mültecilik, sadece insani bir kriz değil; aynı zamanda ideolojik çatışmaların hem sonucu hem de aracı haline gelebiliyor. İşte bu ilişkinin bazı temel boyutları:
🧠 1. İdeolojinin Mültecilik Üzerinden Yeniden Üretimi Bazı siyasi yapılar, mültecilik durumunu bir “mağduriyet kimliği” olarak ideolojik söylemlerine entegre eder. Bu, özellikle Filistin örneğinde olduğu gibi, mültecilik statüsünün nesiller boyu aktarılmasıyla kimliğin ayrılmaz bir parçası haline gelir. Bu durum, çözüm arayışlarını zorlaştırabilir çünkü mağduriyetin sona ermesi, kimliğin de dönüşmesini gerektirir.
🔥 2. Mültecilerin Siyasi Araç Olarak Kullanılması Devletler veya silahlı gruplar, mülteci akınlarını karşı taraf üzerinde baskı kurmak için kullanabilir. Örneğin, bazı rejimler mültecileri “demografik silah” olarak görüp, onları sınır bölgelerine yönlendirerek uluslararası baskı yaratmayı hedefleyebilir.
🧱 3. Çatışmanın Kalıcılığına Katkı İdeolojik olarak “geri dönüş hakkı” gibi talepler, mültecilik durumunu geçici değil kalıcı hale getirebilir. Bu da çatışmanın çözümünü zorlaştırır çünkü mesele artık sadece toprak değil, tarihsel adalet ve kimlik meselesine dönüşür.
🕊️ 4. Barış Süreçlerine Etkisi Mültecilik, barış süreçlerinde en tartışmalı konulardan biridir. Taraflar, mültecilerin geri dönüşü, entegrasyonu ya da tazmini konusunda uzlaşamazsa, bu durum barışın önünde ciddi bir engel oluşturur.
📌 Özetle: Mültecilik, sadece bir insani durum değil; aynı zamanda ideolojik anlatıların beslendiği, kimliklerin şekillendiği ve çatışmaların sürdürüldüğü bir zemin haline gelebilir. Bu yüzden çözüm arayışlarında sadece insani değil, ideolojik boyutları da hesaba katmak gerekir.
-
Amerikan yardim merkezinde bazi un cuvallarinin icine uyusturucu haplar karistirildigi ortaya cikti. Dunya boyle bir zulum gormemistir. Insanlar hem ac ve susuzluga mahkum birakiliyor hem yardim almaya gelenlerin üzerine Israil askerleri ates aciyor hemde yardimlara uyusturucu madde karistiruliyor. Boyle canilik olamaz. Suana dek toplam kayip sayisi 400bini gecti, yani soykirimda ölenlerin sayisi yarim milyona yaklasiyor. Ingiliz ve Amerikan yardimlariyla Israil bu yuzyilin en buyuk soykirimini yapiyor. Siyonizm bir insanlik sucudur ve yasaklanmalidir. Turkiyeden 4000 cifte vatandasin Israil ordusunda bu soykirima katildigi biliniyor. Vatandasliklari iptak edilmeli ve ulkeye girisleri yasaklanmalidir.
Askerinden Polisine, sivilinden hepsine kadar insanlikdisi tutum ve davranis icindeler.
https://x.com/suppressednws/status/1939010593899622686?s=46
https://x.com/qudsnen/status/1927035685757649283?s=12
https://x.com/suppressednws/status/1939166066178990373?s=46
https://x.com/suppressednws/status/1939092845261992255?s=46
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Haziran 2025; 9:59:53 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İsrail, Gazze’deki yardım dağıtım noktalarında insani yardım kisvesi altında potansiyel olarak ölümcül etkileri olan oksikodonu (uyuşturucu madde) un torbalarına gizliyor.
Söz konusu ilaç, özellikle çocuklar için son derece tehlikeli olan ve yüksek dozlarda bağımlılık ile ölüme yol açabilen 80 mg’lık oksikodon tabletleridir.
Bu durum, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal eden bir başka eylemi olarak savaş suçu niteliği taşıyor.
https://x.com/drloupis__/status/1938824575011217587?s=46
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Haziran 2025; 11:58:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Irlanda Israilden ithalati yasaklayan ilk AB ülkesi oldu.
https://x.com/megatron_ron/status/1939338033934803213?s=46
irlanda'nın da lobisi güçlüdür abd'de,bakalım trump bir şey diyebilecek mi
-
-
Ingiltere ve ABD den gelen 800 kusur ton silahlarla yapiliyor bu katliamlar. Buna dur demek insanligin boynunun borcudur. 400bin insan kayip Gazzede, aslinda kayip degil katliama ugramis. Israil icindede keyfi katliamlar elestiriliyor, ne yazikki siyonistlerin sesi daha yuksek cikiyor. Ozellikle siviller hedef aliniyor, bu travmanin agir sonuclari olacak, cunku ne yaparsan yap kendine kotuluk yapmis olursun. Tek suclu Israil degil, ona yardim ve destek verenlerde onlar kadar sucludur. Bati Seriada yerlesimci teroristler saldiriya gecmis. Devlet eliyle cinayet isliyorlar. Dunya halki buyuk tepki gosteriyor, yoneticilerde durum bizdeki gibi. Ispanya ve Irlanda gibi bu katliama ses cikaran ulkelerde var. Bu bir akil tutulmasidir.
-
Bu coğrafyanın kanı harcanabilir ve değersiz arkadaşlar. Emin olun bizi de böyle görüyorlar, az biraz güçsüz düşsek, Türk devleti biraz sendeleyip zayflasa, aynı muameleyi bize çekerler. Şu an yapamıyorlar ama ellerini ovuşturuyorlar bilesiniz. Yüksek kalitede üretim ve iş üretmezsek Uzak doğu ve Batı arasındaki bu sıkışmışlığımızı aşamayız. Batı bir şekilde sömürüye dayalı geçmişiyle kurduğu sistemi yürütor, Uzak Doğu ise Üretim konusunda ciddi bir güç olduğu için bulaşamıyorlar. Rusya'ya da bizim gibi , arada bir dalaşıyorlar ama yere seremiyorlar, oyalama taktiği yapıyorlar..
Bizim aradan sıyrılmamız lazım bir şekil, eski günlere dönmemiz lazım, Yeni bir felsefe , insan tanımı ve üretim modeli ortaya koymakla başlanır bu işlere. Klasik düşünceden esinlenip Modern bir perspektif ve ekonomi modeli sunmamız gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 30 Haziran 2025; 9:8:12 > -
Dünyanın en büyüklerinden... İsrail'e yardım edenleri kara listeye aldı
Norveç Emeklilik Fonu İsrail ordusuna tedarik sağlayan firmaları kara listeye aldı.
www.ntv.com.tr
Dünyanın en büyüklerinden... İsrail'e yardım edenleri kara listeye aldıhttps://www.ntv.com.tr/ntvpara/dunyanin-en-buyuklerinden-israile-yardim-edenleri-kara-listeye-aldi,H10T3CxVJEmA1jn97ZvYow
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X