Öyle bir belirlerki aklın durur daha bunlar iyi günler beklemede kal derim, abd nin üst kademedeki adamların hepsi koyu dinci evangelist,alt kademelere göstermelik gay, lezbiyen, ateist koyuyorlar işte sizin gibilere minnoş gözüksünler diye < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ekim 2023; 0:38:30 > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (308. sayfa)

-
-
İngilizler Kudüs'ü aldı sonra kendiliğinden bırakıp gittiler.
Bu herifler zamanında oraya haçlı seferi yapmış adamlar. 1900lerde ise öylece bırakıp gittiler Kudus'ü. Çünkü umurlarında bile değil.
-
anglikan kilisesi bambaşka bir konu o kraliyetlileri meclisleri bile dinsel ;) ülkleri din kilise üstüne kuruludur,ee halka karışmazlar orası başka..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ekim 2023; 0:40:46 > -
O gemiler bu gece çalışmazsa abd halkı istifa biden desin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim başından beri anladıgım İranla Rusyayı savaşa cekmek ne olur ne olmaz bilemiyorum iran bir şekilde destegini veriyor israile karşı abd karşı
-
drone kamikaze saldırıları deniyor büyük birşey değilmiş yani.
-
İsrail'i oraya bela ettikten sonra kalmalarının ne önemi var? Zaten İsrail üzerinden söz hakkına sahipler
-
"Küresel güç olduğunu iddia edip tüm coğrafyalara müdahale ediyorlar. neden yahudilerin soykırıma uğramasına izleyici kalsınlar"
Müdür müsün nesin! Olm sende hiç utanma falan yok mu?
"Yahudi soykırımı" diyor birde utanmadan!
Amacın ne senin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütün Türkler olarak biz bir değilken neden bütün Araplar aynı kişilerin soyundan gelenler oluyor, aynı zihniyette oluyor ben de bunu anlamıyorum. 100 yıldır İngiliz propagandalarıyla beyinlerin yıkanmasından kaynaklı bi algı sanırım bu. Yoksa akıl var mantık var. 1.Dünya Savaşı'nda Osmanlı safında savaşan Araplar da vardı. Bugün Katar hanedanındakilerin geçmişi mesela, Cebel Şammar Emirliği vs. Bizdeki dış güdümlü malum eğitim sistemi bunları anlatmadığı için bilmiyorsunuz. Çünkü bizdeki eğitim sistemi tamamen İngiliz ve ABD çıkarlarına hizmet ediyor.
Birincisi bütün Araplar müslüman algısı var bizim millette. İkincisi bütün Arapların silahı vardı da isyan etti gibi bi algı. Milliyetçi Arap isyanlarının çıkış noktası Hicaz'dır. Şerif Hüseyin ve adamları. Aynı şekilde Suriye, Lübnan gibi yerlerdeki Hristiyan ve diğer azınlık Arap gruplar. Osmanlı Filistin'i ise çok kozmopolit bi bölge. Ama tarihte Filistin isyanı diye bi şey yok. Diğer yerlerden gelen isyancı çeteler orada da İngilizlerin yanında savaştı. Olay bu. Şimdi öldürülen masumların atalarının isyan eden çetelerin içinde olduğuna dair delil var mı elinizde? Yok. Ama sürekli bi şeyler ihale ediyorsunuz adamlara. Bu kadar din iman derken kul hakkı meselesi nereye gidiyor?
Çoğu Arap ülkesinde Osmanlı ismini duyunca ya da Türk olduğunu öğrenince hürmet edenlerin sayısı diğerlerinden daha fazla. Bu bile neyin ne olduğunu göstermeye yetiyor. Bizdeki İngiliz güdümlü eğitim müfredatının benzeri onlarda da 1 asırdır olmasına rağmen üstelik.
Doğrusunu merak etmediğiniz gerçek şu; İngilizlerle işbirliği yapanların temelini azınlıklar oluşturuyordu. İngilizler kazanınca kurdukları her yapay Arap devletinde başa onları getirdiler. Azınlıklar iktidar oldu, çoğunluk olan halklar ise zulüm ve sefalet içinde yaşamaya devam etti. Bütün Osmanlı coğrafyasında olduğu gibi. Müslüman tarafta ise Vahhabilik gibi bir gerçek var. Vahhabiler bütün Arap nüfusunun ne kadarını ilgilendiriyor? Arabistan dışındaki Arap halklarında bi yansıması yok vahhabiliğin. "Arap isyanı" diye 100 yıldır İngiliz ağzıyla anlatılan olayı gerçekleriyle bilmediğiniz için durduk yere insanların günahına giriyorsunuz. Arap isyanı denilen şey genel bir halk isyanı değil, İngiliz işbirlikçisi gruplar ve çoğunlukla azınlıkların desteklediği olaylardır. Arabistandaki de Arap, Irak'taki de, Mısır ya da Libya'daki de Arap. Bu kadar geniş coğrafyada hepsinin aynı kafada olduğu fikrine inanıp herşeyi onun üzerine kurmanız çok ilginç. Hadi bu propagandayı içimizdeki İsrail, İngiliz ve bazı azınlık çocukları yapıyor da siz niye onlara eşlik ediyorsunuz arkadaş?
Mantığınızı kullanın biraz. Bütün Arapları müslüman zannetme hatasından bi dönün artık. Bütün İsrailoğulları Hz.Musa ve Hz.İsa'ya biat mı etti? Hayır. Bütün Arapların İslam'a tabi olduğunu mu sanıyorsunuz? Öyle sanan varsa tarihi bilmediğindendir. İngilizlerle, masonlarla, siyonistlerle işbirliği yapan Araplar en üst yerlerde refah içinde yaşıyor. Çoğunluk olan halklar ise sefalet yaşıyor. Osmanlı'ya isyan ettiklerinden değil, İngilizler ve onların düzenine biat etmedikleri için. Arap Baharı olaylarında küçük kıvılcımlarla nasıl sokaklar karıştı sanıyorsunuz? Zaten bastırılmış bir altyapı var. Hiç unutmuyorum 2012'ydi sanırım, bi cumhuriyetçi parlamenter Obama'yı eleştirerek "Obama, yeni devasa bir Osmanlı İmparatorluğunun ortaya çıkışına sebep oldu" gibi şeyler söylemişti parlamentoda. Arap Baharı süreci istediklerinden farklı bi sürece evrildi çünkü. Ağırlıklı olarak Osmanlı'dan beri bastırılmış müslüman çoğunluk ortaya çıktı. Türkiye bayrağı ve Erdoğan posterleri bütün meydanlardaydı. Bunlar devletleri tekrar ele geçirip Türkiye de dahil birlik olurlar korkusu sardı. Sonra süreci tersine işletmeye başladılar azınlıkların elini güçlendirerek. Adamların halen en büyük korkusu Osmanlı, bunu o dönem çok net gördük. ABD isteseydi Esed de çoktan giderdi, Esed giderse Osmanlıcılar ortaya çıkacak öngörüsüyle döndüler.
*Bahsettiğim konuşmayı buldum. Bu öyle bir kişinin ithamları değil, ciddi bir tartışma konusuydu ABD'de. Gırgırını bile yaptılar. Gerçekten de çok kısa sürede bu noktada reflekslerini değiştirdiler. Mısır'da Libya'da vs darbecileri destekledikleri gibi Esed azınlık iktidarını da farklı şekilde desteklemeye başladılar. Mübarek gitti yerine Sisi geldi mesela Mısır'da. Yine derin ABD'nin istediği oldu. Lafa gelince demokrasi derler, çoğunluk bunların istediğinin dışında hareket ediyorsa en ön safta diktatör darbe sevici olurlar.
CNNyoutube
Speaking on the House floor, Rep. Louie Gohmert says President Obama's policies are causing a new "Ottoman Empire."https://www.youtube.com/watch?v=OJK7QE9YdfQcomedy central
Obama's Ottoman Empire - The Colbert Report | Comedy Central UShttps://www.cc.com/video/pnhcq0/the-colbert-report-obama-s-ottoman-empire
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 24 Ekim 2023; 1:41:3 >
-
Sen şimdi ciddi ciddi şuna mı inanıyorsun.
Eğer Esad devrilseydi ki size göre Abd devrilmesini istemedi ancak gerçek tam tersidir. Araplar toplanacaktı Irak'ta , Suriye'de , Mısır'da Osmanlı ne harika bir devletti biz bütün Arap devletlerini lağvediyoruz Türkiye'yi çağrıyoruz Erdoğan'ı yeni halife olarak kabul edip Türkiye önderliğinde yeni Osmanlı'yı kurup uulsal devletlerimizden vazgeçeceğiz.
Araplar devletlerini yıkıp bizim egemenliğimize girmek istiyorlar ancak hükümetleri onlara engel oluyor.
Bu zihniyet tamamen gerçeklikten kopmuş , tamamen hayal aleminde yaşayan bir insanın zihnidir. Rica ediyorum bu ülkenin evlatlarını gerçeklikle yakından uzaktan alakası bile olmayan bu hayal için ölüme göndermeyin. Bu halkın güç bela biriktirdiği paraları çöllere dökmeyin.
Aklı mantığı - realiteyi reddederseniz sonumuz felaket olur. Bu ülkenin çok daha sınırlı , gerçekçi , ulaşılabilir hedeflere odaklanması gerekli. Her zaman diyorum adalar , Kıbrıs , batı Trakya , Musul Kerkük , Azerbaycan ile bağlantımızı sağlamamız.
Gözümüzün önünde ulaşabileceğimiz , bize gerçekten fayda sağlayacak ve jeopolitik açıdan mantıklı bir sürü hedef varken Türkiye'yi ideolojik islamcı bir körlükle böyle bir maceraya sürüklersenzi önümüzdeki yeni Suriyeler Türkiye'nin yaşam enerjisini yutup atar. Bakın sizin yüzünüzden Türkiye'de 15 milyon mülteci var ve Suriye tamamen sünni Araplardan arınıdrılıp Pkk'ya peşkeş çekildi. Bu hataları bu coğrafyada bizimki kadar riskli bir ülke kaldırmaz. Sonumuz iyi olmaz.
Bu propagandaları kesin. Araplar bizi sevmiyor sadece onmların davası için kendimizi yırttığımızda geçici bir sempati oluşuyor o kadar. Biraz olsun Arap medyasını takip edip , Arapların içinde yaşayan herkes Osmanlı'nın Araplar için kurtulunması gereken bir boyunduruk olarak görüldüğünü bilir.
Not: Ne kadar inkar ederseniz edin çok geniş kitlelere yayılmış bir Arap isyanı gerçekleşmiştir Osmanlı'ya karşı(İngiliz kışkırtması ile). İstediğiniz kadar tarihi tahrif edin , halka propaganda yapın , sansür uygulayın ancak bu bilgiyi yokedemezsiniz. Öyle küçük bir isyan falan değildir Arap isyanı bütün Arabistan'a malolmuş onbinlerce Türk askerinin canına malolmuş çok büyük bir ayaklanmadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24E6D900A -- 24 Ekim 2023; 1:52:43 >
-
Kardeş bazen seni ciddiye alıp yazıyorum ama bazen de aşırı saçmalıyorsun yahu :) Sana "Yeni Osmanlı" modelinin saltanat olduğunu kim söyledi? Ben yazmış mıyım öyle bi şey? Osmanlı denince aklına İslam Birliği gelsin önce. Öyle bakarsan olayı çözersin. Ulus devletlerin lağvedilmesine gerek yok. Avrupa Birliği adında "Yeni Roma"yı kurarken bunu ulus devletlerle yaptılar. Diğer taraftan ABD de bir ulus devlet değildir. Bu örneklerden daha net anlatamam heralde sana.
Esed'in karşısındakiler Türkiye ile ittifak yapan adamlar. Suriye operasyonlarında Özgür Suriye Ordusu olmasaydı bu kadar rahat halledemezdik o bölgeyi. Esed giderse Osmanlı'dan günümüze İngiliz güdümlü azınlık iktidarları tarafından bastırılmış müslümanların kontrolü tekrar ele geçirmesi hem İsrail hem ABD için tehdittir. Gerçekler yüzünüze lafı dolandırmadan söylenince afallıyorsunuz. Çünkü ezberleriniz komple bozuluyor. Ben sahadaki gerçekleri yazıyorum. Aklını, mantığını kullanan, canı isteyen alır, istemeyen almaz. Seni ikna etmek gibi bi amacım yok. Sen sanal alemde tasarladığın tarih ve dünyayla devam edebilirsin. Tarih, sosyal medyadaki 5.kol faaliyeti yürüten sözde sayfalar eliyle yazılmadı. Tarih bizzat yaşanılarak tarih oldu. İngiliz ağzıyla yazılanlar beni ilgilendirmiyor.
Ayrıca şu cümlen bile olaya ne kadar uzak olduğunun ispatı:
"Arap isyanı bütün Arabistan'a malolmuş onbinlerce Türk askerinin canına malolmuş çok büyük bir ayaklanmadır."
Arabistan neresi? Bugünkü Arabistan'dan bahsediyorsan Filistin, Suriye, Irak, Lübnan, Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Yemen bunlar Arabistan'ın neyi oluyor? Kendin bile beni destekliyosun farkında olmadan, Arabistan dediğin yer zaten Hicaz bölgesiydi. Mesela Cebel Şammar emirliği yazmıştım orada. Hiç araştırdın mı nedir ne değildir diye? Her iki tarafta da Araplar varken, Osmanlı Ordularında da Arap birlikleri varken bunun adı neye göre, kime göre "Arap isyanı" oluyor? Sen söylemeden ben söyliyim: başta İngilizler ve Siyonistlere göre. Neden acaba onu da sen düşün bakalım aklına hangi ihtimaller gelecek?
Rica ediyorum sen benden bağımsız olarak kafandaki dünyayı yazmaya devam et. Ayrıca onbinlerce askerimizin canına ve vatan topraklarımıza kasteden İNGİLİZLER'den ve bugünkü refahını tamamen bizim dünkü topraklarımızdaki kaynakları sömürmelerine borçlu olanlardan tek kelime bahsetmemen de manidar. Üstelik günlerdir yazıyorsun burada. Araplar hainle başlayıp Araplar hainle bitiriyorsun. Ama İngilizlere tek kelime yok :)
Bize gelince "Arap çölü", emperyalistlere gelince "zenginlik fışkıran topraklar"... Onlar salak, bi bizde böyle düşünenler akıllı zaten :)
Burnunun dibinde emperyalistlere, siyonistlere istedikleri gibi at koşturtursan, sonra "nereden çıkıyor bu maddi manevi kanımızı emen terör, kaos" vs diye ağlayamazsın. Biz olmamız gereken yerde olmadığımız için on yıllardır kendi ülkemizde gelip bizleri öldürüyorlar, bütün kaynaklarımızı eritiyorlar. Bi de varlığını tamamen bölgedeki kaos, terör ve savaşlar üzerine kurmuş İsrail'i savunmanız var da neyse... Bölgede savaş ve terör olmadığında, çeşitli ittifaklar oluştuğunda İsrail gibi bir devletin orada barınamayacağını sen ve senin gibi konuşanlar da çok iyi biliyor. Kimseyi bi şeyle itham etmek istemiyorum ama görünen tablo bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 24 Ekim 2023; 2:31:0 >
-
Bakın sizin mantığınızdaki sıkıntı şu.
Önce hiçbir sorun yok. Sonra problem olmayan bir yerde birtakım hayali hedefler uğruna çomak sokuyorsunuz. Sonra bütün bir sistem bozuluyor herşey mahvoluyor sizinde soktuğunuz çomağın etkisiyle. Daha sonra sizin yüzünüzden içine edilmiş şeyi toparlamaya kalkıyorsunuz sonra dönüp bize diyorsunuz ki baskın ben bu işi boğazıma kadar battım çünkü herşey bozulmuştu düzeltmek zorundayım. Ancak bozan zaten en başta sizin soktuğunuz çomak oluyor.
Suriye meselesinde Arap baharı başladıktan sonra Abd gelip bizim kapımızı çaldı. O sıralar Esad ile Erdoğan kardeş gibiydi , beraber tatil yapıyorlar, beraber yüzüyorlar kardeşim diye hitap ediyorlardı birbirlerine. ABD dedi ki bakın burada ayaklanmalar başladı sopsyal huzursuzluk oluştu Esad İran destekli Esad'ı devirelim oradaki huzursuz Araplara silah verelim cehenneme çevirelim Suriye'yi Esad devrilsin bizim adamımız gelsin.
Normalde orada bizim el altından verdiğimiz silahlar ve aktif destek olmasa çok daha hafif biçimde geçecek bir isyan sürekli dışardan akıtılan silah , mühimmat desteği yüzünden çok daha büyüyerek tam teşekküllü bir iç savaşa dönüştü. O kadar çok kan aktı ki Sünni ve Şii Arapların arasına kan girdi. En sonunda ise savaş uzadıkça büyük dış güçler bölgeye müdahil olabilmek için bahane buldular. Rusya bölgeye girdi eskiden Erdoğan'ın dostu olan Esad'ı kafakola aldı ve ülkeledeki bütün sünni Arapları Türkiye'ye sürdü . Ardından İşid baghanesi ile ABD devreye girip Pkkyı İşidden dolayısıyla Araplardan boşalan her yere yerleştirdi. İşin acı yanı ise Erdoğan İşid'e karşı savaşan Pkklıları Türkiye'deki hastanelerde tedavi ettirerek Pkk'nın bölgede tutunmasını sağladı.
Sonuç olarak çok daha hafif geçecek ve Erdoğan'ın dostu olan Esad'a yapılacak telkinlerle toplumsal barışı ve Suriye'nin bütünlüğünü yıkmadan çözebileceğimiz bir mesele. ABD'nin vesveseleriyle ve dinci bir yönetim kurma hayali le bölgeye silah akıtmamız sonucu Suriye'nin cehenneme dönmesi ile sonuçlandı ve bugün biz o gün yediğimiz haltın sonuçları ile boğuşuyoruz.
Türk askeri hem Sünni Arapların tamamen Türkiye'ye sürülmemesi hemde geçmişte tedavi ettiğimiz Pkklı teröristlerin sınırımıda bvir terör devleti kurup Türkiye'yi ateşe atmaması için mücadele veriyor. Ancak bugünkü mücadele dün yapılan hataların sonucu.
Türkiye Suriye iç savaşında taraf olmak yerine Pkk'yı ezmek veya bölgedeki Türkmenlerle ilgilenmeyi seçmeliydi. İç savaşta ise Suriye'nin çökmeden ülke içerisindeki grupların uzlaşması için barışçıl biçimde devreye girmeliydi. Bizse bir tarafa ABDa ile beraber aktif olarak silah sağlayıp Suriye'deki savaşı kıyıma çevirmeyi seçtik. Üstelik bunu Esad'a kardeşim diyen Erdoğan Esad'ı sırtından bıçaklayarak yaptı.
-
Ben sana Arap isyanını veya Arabistan ile neyi kastettiğimiz şöyle tarif edeyim.
Bir yanda Fahrettin Paşa Araplara karşı açlıktan ayakkabılarını yemek zorunda kalan askerlerle Medine'yi savunurken aynı anda Şam'da (hemen Hatay'ın altı) hastaneler basılıp yaralı askerler Araplar tarafından katlediliyordu. Şimdi ayaklanmanın boyutunu , yayıldığı alanı ve Arabistan dediğim coğrafyanın kapsamını umarım anlıyorsundur.
-
Doğru önceden hiçbir sorun yoktu. ABD gelip Afganistan'ın, Irak'ın içinden geçti, resmen canlı yayınlarla soykırım yaptı, bölgeyi destabilize etti, altını üstüne getirip terör yuvası yaptı, herkesi birbirine kırdırarak belki de hiç bitmeyecek kaoslara zemin oluşturdu. Körfez Savaşı, İsrail'in dahil olduğu savaşlar vs saymıyorum bile. Filistin zaten 1.Dünya Savaşından beri ateş çemberi. İran desen "Sii hilali" diye bir davayla Afganistan ve Irak'ta ABD eliyle soykırımlar, etnik temizlikler yapıp istediğini aldı. Sonra Suriye ve Lübnan'da ikinci aşamalara geçip oralarda da etnik temizliklerle devam etti, ediyor. Hatta ben Filistin için de aynı şeyleri düşünüyorum şu an. İsrail desen "Büyük İsrail" davasıyla kan dökmeye devam ediyor. Hoş İngilizlerin o bölgedeki bütün savaşı da Siyonizm davası içindi zaten. Yunanistan farklı hesaplar peşinde. Ermenistan keza öyle. Esed denen işte o sürekli bahsettiğin Osmanlı'ya ihanet eden İngiliz işbirlikçisi Arap milliyetçilerinden olan herifin geçmişte Apo'yu nasıl koruduğunu, pkkyı nasıl beslediğini, nasıl bir İngiliz kuklası olduğunu falan daha sayayım mı? Ama senin gibilere göre "ÖNCEDEN HİÇBİR SORUN YOKTU, SİZ OSMANLICILAR ÇOMAK SOKTUNUZ ORTALIK KARIŞTI" oluyor. Lan ne güzel dünya beee :) Ve bunu yazan sen "Türk milliyetçisi" falan oluyorsun, biz de "Amerikan uşağı" cart curt.
Ayrıca bütün gününü burada "Araplar Osmanlı'ya ihanet etti" propagandası yapmakla geçirirken, o bahsettiğin İngiliz işbirlikçisi Araplardan biri olan Esed'i savunduğunun farkında mısın? Fazla falso veriyorsun ama oralardan çok üstüne gelmek istemiyorum :) Sadece şu dikkatimi çekiyor, sen bir Kemalistsin ve Kemalizme göre "Osmanlı emperyalistti ve kötüydü, halkı sömürdü". E Osmanlı'ya ihanet etti dediğin Araplar da aynı şeyi söylüyor. Yunanlılar, Sırplar, Bulgarlar da aynı şeyleri söylüyor. Senin biat ettiğin ideoloji de 100 yıldır Osmanlı'ya sövüyor, hain Arap dediklerin de. Argümanlar da aynı. O zaman sizinle onları ayıran şey ne? Akıl mantık çerçevesinde bakınca bi fark görünmüyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 24 Ekim 2023; 4:41:6 >
-
Şöyle birşey daha söyleyeyim sizin zihniyetinizin sakatlığı ve kandırılmanızın kolaylığını belirtmek için.
Erdoğan öncesi eski Türkiye döneminde İsrail ile bir toplantı yapılıyor. Türkiye'den Mesut Yılmaz var. Netanyahu'da o dönem başkan yardımcısı gibi birşey. Türkiye El - Fetih'e Filistinlilere destek olmak adına yardım yapıyor , El Fetih uluslarası camiada tanınan Filistin yönetimi.
Netanyahu gelip Mesut Yılmaz'a diyor ki bakın Hamas adında bir örgüt daha kuruldu. Bu yardım paralarının birazını neden Hamas'a vermiyorsunuz HAMAS'ı da destekleyin diyor. Bunun üzerine Türkiye'nin yanıtı biz bir devlet olarak sadece uluslarası arenada tanınmış meşru bir yönetime yardım yaparız. Ne idüğü belirsiz illegal yapılanmalara değil. Ntanyahu tersleniyor ve Türkiye Hamas'a yardım yapmıyor.
Daha sonra Erdoğan yönetimi Netanyahu'nun desteklenmesi para akıtılması için herşeyi yaptığı Hamas'a kol kanat geriyor. Tüm dünya basının gözü önünde Hamas liderimi Türkiye'de ağırlıyor. Daha da kötüsü Hamas'a İstanbul'da barınma imkanız veriyor ve Hmas'ın merkezi bir süre için İstanbul oluyor. Hamas'ın bu süreç içerisinde yaptığı eylemler Türkiye'nin uluslarası güvenilirliğini zedeliyor.
Erdoğan yönetimi için dinci olarak paketlenmiş bir yönetim iyi bir yönetimdir. Netanyahu tarafından desteklenmesi veya Fetö'nün Abd tarafından desteklenmiş olması önemli değildir çünkü müslümansa doğruyu yapıyordur. İşte bu zihniyet yüzünden pekçok yerde Türkiye çok müşkül duruma düşürüldü ve uulsarası güvenilirliği zedelendi , Türkiye'nin imajı zaman içerisinde güvenilir bir devletten her türlü kirli işe bulaşabilecek sıkıntılı örgütlerle iş tutan bir ülkeye evrildi.
O yüzden ideolojik körlük ile hareket etmemek gerekli. Akıl ve mantık ile hareket edilmelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24E6D900A -- 24 Ekim 2023; 3:4:35 >
-
Fahrettin Paşa'nın bulunduğu bölge Hicaz bölgesidir işte. Bunlar böyle karşılıklı yazışmalardan öğrenilecek bilgiler değil. Açıp düzgünce ne neresi, nerede ne olmuş yorumsuz, somut verilere dayanan kaynaklardan öğrenmelisin bu konuları ki ondan sonra üzerine binlerce satır yorum yazman tutarlı olsun. Suriye'de ise Osmanlı'ya saldıranlar senin yukarıda savunduğun ve bütün diğer Kemalistlerin her zaman savunduğu Esed'in dedeleriydi mesela. Yani İngiliz destekli azınlık gruplar. Arap Baas hareketi, Türkiye'deki Kemalist ideolojinin Arap versiyonudur. Türk yerine Arap konmuş o kadar. Mimarı İngilizler. Başta yazdığım gibi, İngilizler kazanınca bu azınlıkları iktidar yaptılar bütün yapay sözde Arap devletlerinde. Azınlık diktatörlükleri kurdular. Simdi Esed'in karşısındaki muhaliflerin kimler olduklarını bu gerçeklere göre tekrar yorumla bakalım ne sonuç çıkacak. Bütün Arapların Osmanlı'ya ihanet etmediklerini belki bu denklemden çözersin.
Osmanlı'ya ihanet etti diyerek bütün Arapların temsilcileriymiş gibi gösterdiklerinizin bugünkü temsilcilerinin diktatörlüklerini özellikle "Arap Baharı" denen süreçte ve sonrasında savunmanız herşeyi açıklıyor aslında. Üstüne konuşmaya gerek dahi yok. Osmanlı'ya karşı İngilizlerle işbirliği yapan Araplar kötüyse sizdeki bu Esed sevgisi nereden geliyor diyerek bitirmek istiyorum. Bu kadarı yeterli. Çünkü yine üste çıkmak için konuları çorba edeceksin :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 24 Ekim 2023; 3:15:15 >
-
Ben Kemalist değilim Atatürkçüyüm . İngiliz ağzı ile konuşmayalım.
Osmanlı konusuna gelirsek tarih - sosyoloji okumaları yapan biraz olsun bu konularda kafa patlatan insanlar bazı şeyleri keşfederler. Senin Osmanlı dediğin şey zaten biziz. Senin Osmanlı dediğin şey Atatürk ve Atatürkçülüktür. Osmanlı hiçbir zaman yokolmadı Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyetine dönüştürüldü sadece.Osmanlı çok büyük bir reform sürecinden geçti.
Eğer tarih okumalarına hakimsen , dünyayı biliyorsan. Büyük devrimlerin , büyük reformların , büyük dönüşümlerin ardından yeni rejimin oturması için , yeni rejimin reformların sağlamlaşması adına belli bir süre eski olan kötülenir. Geçiş dönemi sağlanıp yeni rejim kök salarak reform oturduğunda ise tarihle barışılır. Biz zaten Osmanlı'dan farklı birşey değiliz biz Osmanlı'nın değişmek zorunda olduğu şeyiz.
Atatürk ve yaptıkları Osmanlı'nın çöküşünü durdurup onu modern dünyaya katan , tekrar güçlü bir devlet haline getiren reform ve dönüşümdür. Bu açıdan bakmak gerekli. Osmanlı tarihe uyum sağlayamadı i zayıfladı , çok büyük bir buhran yaşadı ve yokolmanın eşiğine geldi Atatürk'te Osmanlı'dan kuyrtarabildiği herşeyi kurtarıp onu restore ederek modern çağın gereklerine uydururarak yeniden diriltti Türkiye Cumruriyeti adıyla.
Siz şu an yeniden dirilmiş Türkiye'yi tekrar çökmesine neden olan ve artık işlemeyen geçerliliği kalmamış bir şekle sokmaya çalışıyorsunuz buda Türkiye'ye zarar veriyuor çünkü gferçeklikten kopuk bir poliitka.
ABD ve yaptıklarına gelirsek. ABD Afganistan'ı işgal ettide ne oldu ? 1 trilyon dolardan çok para yaktılar , onca asker kaybettiler en sonunda bir gece Taliban karşısında rezil kepaze biçimde kaçmak zorunbda kaldılar. Ayakta dursun diye triyonlarca dolar para akıttıkları Afganistan devleti ABD gidince 1 , yazı ile yazıyorum BİR günde çöktü. Tam bir fiyasko oldu.
Irak'a gelelim . Abd burayada geldi. Irak dikiş tutmuyor ve ABD'nin en büyük düşmanı İran bölgenin kontrolünü ele geçirdi. ABD Irak'ta devasa miktarda para harcamasına rağmen bölgeyi İran etkisine açmaktan başka bir halt yapamadı. ABD'nin Irak ve Afganistan operasyonlarına çok büyük bir başarı Abd'nin yaptığı en iyi işler diyorsan orası başka tabi.
Suriye konusuna gelirsek. Ben Esad'ı destekleyelim mi dedim ? EsaD'I TUTALIM eSAD'A SİLAH VERELİM Mİ DEDİM ? Ben iç savaşa taraf olmamalıydık dedim. Çok dahga hafif geçecek bir iç huzursuzluğu ABD'nin teşviki ile cehennemi bir iç savaşa çevirdik ve yangıun bizide yaktı dedim.
Türkiye'nin Arap iç savaşında taraf olmak yerine Pkk'yı ezmeye ve bölgede Türkmenlere odaklanması gerekli dedim.
Ayrıca Esad ile Erdoğan can ciğer kuzu sarmasıydı , birlikte yüzüyorlar ailecek tatil yapıyorlar birbirlerine kardeşim diyorlardı. Suriye'yle bu şekilde mi düşmandık. Senin bahsettiğin dönem Beşar Esad değil babası Hafız Esad dönemidir.
-
Hala akpye saydıranlar var şaka gibi.Seçimden sonra herkesin gözü açıldı bir bunlar kaldı.Şuan rteden başka adam mı var da onu destekleyelim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X