Şimdi Ara

7-8Lt yakıt tüketimi olanlar ne kullanıyor acaba? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
9.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anxiolytic

    Hocam 1.2 atmosferiklerin turbolulardan daha fazla yakmasının sebebi düşük devirlerdeki cansızlığı ve sonuç olarak yeterince çabuk ivmelenmemeleri sebebiyle kullanıcıları devirli kullanıma zorlamaları. Turbolu araçlar 1500-2000 devirde maksimum torku verdikleri için bu devir aralığında vites yükseltseler bile yeterli performansı sağlıyolar. Atmosferik kullanırken 3000 devirin altında vites yükseltmek yeterli olmuyor bu da fabrika verilerinin çok üstünde tüketim değerleri görmemize neden oluyor.



    İbiza 1.0 ecotsi ile %75 sehiriçi tüketim ortalamam:





    7-8Lt yakıt tüketimi olanlar ne kullanıyor acaba?

    Bende 1.0 octavia var 2016 manuel. Ortalama devir 1800. Motor soğuk iken 2500e kadar 2 inci vitese attırmadığı oldu yol bilgisayarının ama genelde 1800 de vitesi yükselt komutu veriyor. Aracı bir an önce 6 vitese atıp eco moda geçirmek istiyor. Son 2000 km ortalamam. 7 litre. Son yakıt aldığımda fulledim depoyu. Şehir içi genelde sadece 70km bi şehir dışı yapıp döndüm. Arabada daha çeyrek depoya gelmesine 1.5 çubuk var. 550 km yol yaptım. Kalan mesafe 170km gösteriyor. Tahmini 700km gitmiş olacağım. Bence iyi ama sizce veriler nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • istanbul trafikte ortalama hız 19 km 10 lt yakıt tüketimi var. hiç aşağı düşmedi.. araç otomatik benzinli
  • Herkes rakımı 5 olan yerde yaşamıyor boş boş konu açmayın artık ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbette öyle, 1.3 litre wankel motor daha iyi bir örnek olacaktır atmosferik 231 beygir güç üreten motor istanbul trafiğinde 20 litreleri geçebiliyordu.

    bir motorun şanzımanla uyumu, ve nerede kullanım için üretildiği çok önemli, turbo motorlar hybridler kadar şehir içinde tasarruf yapmaz ancak şehir dışında da turboyu aratırlar, sonuç fizik kanunları.

    diğer taraftan bakarsanız bende küçük hacimli turbolu araçların ya da atmosferik araçların ömürlerinin uzun olduğunu düşünmüyorum, örnek olarak sizin bahsettiğiniz puretech teknolojili araçlar yanlış hatırlamıyorsam 82 ps güçündeydi, bu araçların silindir,silindir çap boyutlarıyla oynayarak düşük devirde torku daha fazla vermesi mümkün hale getirselerde, üst devirlerden çalmadan bunu yapmak mümkün değil, başka bir açıdan bu motorlar eski motorlar kadar uzun ömürlü çalışmayacaklar, zamanla sizde zaten bunu göreceksiniz. eskisi gibi uzun vadeli araçlar üretmeyi tercih etmiyor üreticiler, üreticiler bunu tercih etse bile diğer standartlara(euro emisyonları vb.) kalmak zorundalar ve bu standartlar onların önünü kesiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson

    Şehiriçi hiçbir araba 5 litre yakmaz. İddasini ispatlayanin elini öperim. Yalan söylüyorsunuz.

    Dünyanın en az yakan fransiz dizellerimi, multijetleri ( hatta b segmentli olanlari palio , albea, symbol vs) hiçbiri şehiriçi 5 litre yakmiyordu.



    Siz cevre yolunda git geli şehiriçi diye hesaplıyorsunuz.



    Adam utanmadam diyor ki suberb 1.4 tsi şehir içi 6 litre diyor.. insan azıcık utanır, edep olur haya olur. 40 yaşına gelmiş hâlâ yalan söylüyor.

    Katılıyorum hocam bendeki 1.6 turbo dizel 1500 kiloluk araç kış lastiği takılı hâlde İstanbul şehir içi 18 km hız ortalaması ile 10 litre mazot yakıyor 100 kmde.



    Ben tasarruf etmek için özel çaba gostermem gerçi belki uğraşan biri olsa 8 litrelerde takılır. Düz yerlerde 2yle kaldırıyorum aracı genelde. O derece tasarruftan uzağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben bu 4.5 5 litre yakanlara hayranım c sınıfı 1300 kg civarı araclarla



    C sınıfı veya üst sınıf icin konuşuyorum cünkü d sınıfı aracla da bu oranı söyleyen oluyor :)



    Ben 308 hdi var ortalamam 6 litredir yüzde 70 şehir ici kısa mesafe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.mustang şehir içi 10 lt yakmaz min 20 lt civarıdır!
    2.şehir içinde 5lt yakıt yakıp fazla diyorsan hele 7-8lt yaksa kafayı yerim diyorsan neden araba kullanıyorsun zorla mı satıyorlar anlamıyorum ki yollarda yavaş giderek trafiğinde ana nedeni sizler oluyorsunuz
  • Çağatay hiç akillanmayacaksin ss at bakalim ne yaktigini görelim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Ahahaha boş geçmemişsin hocam
  • Adam belli ki hayal dünyasını yansıtmış, yazma şeklinden bile belli ki buram buram eziklik, yalan ve trolizm kokuyor.

    milletin de sinirlerini germiş.

    Yalan kardeşim yalanın daniskası, söylenen değerler.

    hayır sen yalan söyliyip millete hava atınca ne oluyor cebine para mı kouyuyorlar.



    Ama tespitim şu ki, ben yakamıyorum, gezemiyorum vicdanım sızlıyor, size de bi yalan atıyım siz çok yakıyorsunuz diye ben şu kadar az yakıyorum diye siz de rahat edemeyin, siz de vicdan yapın, mutsuz olun, bu yani kıskançkık işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar artık çok yavaş araba kullanıyor. Kameralar eds'ler de arttı.

    Ben motor agresif kullanımı ile 4.6 yakıyorum bu havada.. xmax 250
  • Sportage 8.5

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepdarkdirty

    Bende Opel corsa 2015 var benzinli ve otomatik şehir içi 7.5 7.7 şehir dışı 5.5 5.8 arası ortalama hızım 24 civarı daha iyisini görmedim yılda en en fazla 10000 km yapıyorum oda fazlası yok eksiği var bu nedenle lpg düşünmedim ama burda 5 lt den az yakan yoktur diyenler olmuş arkadaşımda clio 4 var dizel şehir için 3.5 yaktığını söylüyor olayı reno çözmüş bence

    Ya insanı çileden çıkartıyorsunuz yemin ederim. FABRİKA VERİSİ 8 LT olan arabaya şehir içi 7.5 7.7 değer yaptım daha iyisini görmedim diyorsunuz. Tabi daha iyisi olmaz çünkü yok öyle birşey Opel ücret falan mı veriyor size diye düşüneceğim ama bu onun da dışında birşey. Aynı arabaya sahibim en az yaktığı şehiriçinde 9 lt net. Bu arabayı kullanan 1.4 benzin otomatik sahibi varsa hepsi yakıtından şikayetçiyken birisi laf olsun diye milleti şaşırtayım diye aykırılık yapıyor. Ulen adama demezler mi bu araba Şehir içinde 7.5 yakıyorsa Şehir Dışı 5.5 5.8 fazla değil mi diye ? Bu kadar da basit olmayın. Bilmeden bilgi vermeyin. Konuşmak için konuşmayın. Renault 3.5 falan değil hiç yakmıyor aşmış adamlar kendini. Şehir içinde 3.5 lt yakan araba Şehir dısında giderken yolda benzin üretiyor eksik bilgi vermeyin lütfen. Foruma Yaş sınırlaması gerekli en azından otomobil alanına. İnşallah Çocuk/Genç diye tabir ettiğimiz yaştasındır aksi halde büyük olduğunuzu düşünmek bile istemiyorum.

    Boş yanıt yapmayın dolu konuşun , söylediğinizi kanıtlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2016 Peug. 308 1.6 eHdi 115 hp manuel,

    33 bin km oldu, şehir içi hep 7 litre,
    Şehir dışı hep 5.2 litre gibi (120 kmh sabit)

    Az önce 900 km yoldan geldim klima kapalı kaymak asfalt 3 kişi bagaj yok 120 cc. kullanarak 5.2 yaktı.

    Yarın aynı yolu 207 1.4 hdi 68 hp 4 kişi ile tamamlayacak, onun verisini de öğrenirsem buraya yazayım, ama beraber 1'er kişi boş yolculuk da yaptık, 90-100 kmh sabit, ben 4.0 o ise 4.2 yakmıştı.

    Bu tarz konu başlıkları insankarda gereksiz beklentilere sebep oluyor, bir sürü insan arabasını satabiliyor. Mesela ben crdi 128hp motorlu man. ceedden 308e geçerken ortalama 0.5-1 litre az yakacağımı hesap etmiştim. Ama reelde 0.3 litre gibi FAZLA yakıyorum. İnanmayana ispat etmeye hazırım, yukarıda bahsettiğim yolu crdi ile belki 30 kere gidip geldim, sürekli 4.7-4.8 lt yakardım mesela. Ş.içi ise 6.8 yakardım.

    Benzer şartlarda tüm dizeller (şanzıman kaynaklı farkları dışarıda tutarsak) benzer yakıt yakıyor kimse beklentiye girip hdi/dci/tdci için gereksiz heveslere girmesin.




  • Nissan qq 2016 1.6 dci x-tronic 130hp şehir içi ortama 5.9 - 6.4 litre yakıyor. Şehir dışı 5 litreye kadar düşüyor uzun yolda.

    Bi ara Hyundai tucson 2016 gdi 132 hp kullanma fırsatı bulmuştum yakın bir arkadaşıma ait şehir içi 10 litreyi görünce aracı ona teslim edip toplu taşımayı kullanmıştım

    Son gelen zamlardan sonra şehir içi özellikle benzinli araçlar 8 litre ve yukarı yakıt tüketimi olanların Allah yardımcısı olsun.
  • Evle işi arasında tek bir yokuş olmayan adam 4 litre yakabilir.
    Gittiği uzun yolda aracı yormayan yokuş yoksa 3.5 litre yakabilir.

    Hadi gelsinler çan-çanakkale yolunda yaksınlar 4 litre, alınlarından öpeyim.

    Yada arabayı sadece sabah işe gitmek, akşam eve dönmek üzere kısa mesafe kullansınlar. Sonrada 5 litre yakıyoruz desinler, öpeyim ellerinden.

    Astra 1.3 cdti, uzun yolda 80 ile gidersen 3.2 ortalamayı yakalıyorsun. Ama ufak bir yokuş çıktığın anda yokuş bitmeden ortalaman 4'ü buluyor.

    Şuan eski aracım olan 98 model opel tigra kullanıyorum. 45 litre benzin ile 450 km yol yapıyorum. (Sabah işe git-gel. günde 20 km.) Aynı araç uzun yolda 600km görüyor.
  • 20bin km'de 1.3 doblo mjet, tamamen şehir içi, soğuk motor, dikkatsiz kullanım 8 lt civarı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot kullanıyorum..Şu an 22.5 km ortalama hızla 5.9-6 litre.Genelde sakin kullanım.Zorlarsam 6.5-7 olur sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 17 Aralık 2017; 9:45:45 >
  • 4 litre mi ! Yok canım 1 litredir o sen yanlış hesapladın ! Benzinli araba sanki altın yakıyor bu kafayı anlamıyorum. Aramızda 3-4 litre en babasından oynar yıllık hesap yapsan kiminin sigara parasını bile geçmez.
  • şehir içi 5 lt yakıyor diyenlere inanmam. Gerçek şehir içi kullanımı ortalama hız maximum 25 olmalı. Benim aracım ortalama hız 18km/s 10-10.5 lt yakıyor. Uzun yoldada fazla sıkıştırmadan 120km hızlarda 5-6lt arası yakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.