Şimdi Ara

6V ile 18W Floresan yakmak için devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce burda bahsi geçmişti,6V akü ile 60cm 18W floresanları yakmak için bi devre şeması önerebilir misiniz?Bende bir tane var ama iyi yakmıyor ve bozuldu.
    12V ile yanan varsa o da olur ama 6V tercihimdir.[14V'a yakın tabi]

Arama yapmaya çalıştım fakat çalışmadı.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Birde minik Inverter eklemen gerekecek sanırım. Kolay Gelsin

Floresan ile ilgili tüm sorularınızı beklerim arkadaşlar!!!

6V ile 18W Floresan yakmak için devre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 21 Ağustos 2006; 12:50:40 >

Çalışıyor fakat tam istediğim gibi değil.Üstelik transistör acayip ısınıyor.

Diğeri şu.Açıklama yok.

Sonra şunlar.
    http://www.aaroncake.net/circuits/40wflamp.htm
    http://www.aaroncake.net/circuits/flampdrv.htm

Birde şu var.
    http://tacashi.tripod.com/elctrncs/inverter/inverter.htm

Konuyu araştırırken şunu öğrendim ki trafo yada bobin sac olmayacak.Ferrit olacak.Nedeni ise sac trafoda frekans artınca kısa devre etkisi gözleniyor ve anahtarlama transistörü çok ısınıyor.

Birde bizim marketten alınma 10 ytl'lik Türk malı bir ışıldak var.6 volt ışıldak aküsü var içinde.
    İçinde floresan yakan devre de bir tane 2SD882 transistör,üç kapasitör,bir-iki direnç ve inanmazsınız ama kesme şeker kadar bir trafo var ferrit nüveli.Isınma da yok.Üstelik 600-700 mA çekiyor.

Bu işin püf noktası trafosunda arkadaşlar.

Bahabur bir yardım isteyen daha var senden.
    6-12 volt arası verimi yüksek güzel bir floresan yakma devresi yapmak için yardım eder misin ?
    Püf noktaları nelerdir ?Özellikle bobin sarımı hakkında yardımcı olursan hep beraber çok seviniriz.

İyi çalışmalar.

• Silicon ustam,inanmazsınız o 10YTL'likten 1 tane de bende var,Bazoooka yazıyo.
    Sağlamdı ama yaktım,aynen dediğiniz gibi 1 soğutuculu mosfet,1 PSU içindekiler gibi 1,5cmx1,5cm sarı bi trafo 3-5 de direnç var,şarj bile ediyor ve 6V aküsü de var.Resmini bulmaya çalışayım.

Alete 6V yerine 12V vermiştim.Daha parlak yakıyordu rahmetli o zaman.
    Galiba Mosfet'i yaktım.Belki değiştirebilirim sizce onu kullanmak mantıklı mı sıfırdan dizelim uğraşalım mı.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 21 Ağustos 2006; 19:19:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Silicon ustam,inanmazsınız o 10YTL'likten 1 tane de bende var,Bazoooka yazıyo.
    Sağlamdı ama yaktım,aynen dediğiniz gibi 1 soğutuculu mosfet,1 PSU içindekiler gibi 1,5cmx1,5cm sarı bi trafo 3-5 de direnç var,şarj bile ediyor ve 6V aküsü de var.Resmini bulmaya çalışayım.

Alete 6V yerine 12V vermiştim.Daha parlak yakıyordu rahmetli o zaman.
    Galiba Mosfet'i yaktım.Belki değiştirebilirim sizce onu kullanmak mantıklı mı sıfırdan dizelim uğraşalım mı.?

Bende senin ki gibi 12 volt vermiştim eski bir ışıldak devresine.Sonuç,
    bir cızırtı geliyordu bir baktım çıkış şase ile ark yapıyo ince,mavi,güzel bir kıvılcım.Seyrederken ne oldu biliyo musun PCB alev aldı.Yanımda da ev halkı vardı.Hemen üfledim söndü.Çıkan dumanı da elimle dağıttım hiçbirşey olmamış gibi.

Şaka maka bunlar 6 volt için ayarlanıyor.Seçilen transistörleri falan ona göre yani.

• bende 6 voltluk devreye 12 volt vermiştim hiç bi sorun olmadı bu devreylede neon yakmayı denedim çok iyi bir şekilde yakıyordu.Aradan 15 saniye sonra bi duman çıkış transistörleri yanmış
    Daha Fazla Göster
  • okulda hep kaçtım bobin sarma işinden . ne yapmak istesek karşımıza çıkıyor meret

bende yapmak isteyorum bu flerosan yakam devresinden .

users.otenet.gr
    12vdc to 220vac converter
    http://users.otenet.gr/~athsam/12vdc_to_220vac_converter.htm
    bu linkteki devre bişeylere benziyor gib ama bana karışık geldi ????

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.