Şimdi Ara

6870 ve gtx560 fan sesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 hafta önce 6870 aldım oyunlarda felan biraz fan sesi oluyor ve 70-80 derecelere çıkıyor furmark ile test ettim %100 yükte 80 dereceye çıkıyor ve fan seside biraz fazla acaba kartı iade edip şu kartı alsam dahamı iyi olur yoksa hiç uğraşma ondada fan sesi aynımı dersiniz ?

6870http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-687a-zhfc-hd6870-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58499

gtz560http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/msi-n560gtx-m2d1gd5-gtx560-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=57573

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom.X -- 3 Mart 2012; 18:35:55 >

• % 100 yüke girdiğinde kartların tamamına yakını fazla ses yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

% 100 yüke girdiğinde kartların tamamına yakını fazla ses yapar.

değiştirmeye değmez diyorsun yani ?
  • Evet.

Sessiz kart istiyorsan, o ayardakiler içinden sadece Zotac GTX 560 AMP var. Ama onun fiyatı biraz farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 3 Mart 2012; 19:11:03 >
  • asus directcu !
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

asus directcu !

Bunu neye göre söylüyorsun? O kartın sessiz olduğunu mu sanıyorsun yoksa?
    Bırak tek fanlılarını, çift fanlı yeni nesil DirectCUII'ler bile sessiz değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

asus directcu !

Bunu neye göre söylüyorsun? O kartın sessiz olduğunu mu sanıyorsun yoksa?
    Bırak tek fanlılarını, çift fanlı yeni nesil DirectCUII'ler bile sessiz değiller.

ben kullanıyorum yükte de boşta da hiç sesini duymadım... ısı olarak da hiç problem yok...
    açıkçası bu konuda oldukça memnunum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Xfx'in o model 6870 çok sesli olmasıyla meşhur. İade etme şansın varsa et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanrisal

Xfx'in o model 6870 çok sesli olmasıyla meşhur. İade etme şansın varsa et.

iade etme şansım var ama aynı fiyatta alternatifi ve daha az fan sesi olan varsa edicem yoksa aynı ses yine olucaksa gerek görmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomxx18

iade etme şansım var ama aynı fiyatta alternatifi ve daha az fan sesi olan varsa edicem yoksa aynı ses yine olucaksa gerek görmüyorum

Ne alırsan al muhtemelen ondan sessiz olucaktır, o gösterdiğin çift fanlı model de sessizdir. Msi twinfrozer veya asus directcu alırsan iyice sessiz olur.
  • Bu ses işine takmayan bir tek ben varım herhalde Nedense beni hiç rahatsız etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanrisal

quote:

Ne alırsan al muhtemelen ondan sessiz olucaktır, o gösterdiğin çift fanlı model de sessizdir. Msi twinfrozer veya asus directcu alırsan iyice sessiz olur.

Yanlış biliyorsun. Çift fanlı diye sessiz değil o kartlar. Sessizlik isteyen kişinin tek tercihi Zotac GTX 560 AMP'dir. Kullandığım kartlar içinde tam yükte bile sıfır ses. Ancak MSI ve Asus'a nisbeten 10-15 derece daha sıcak. Sorun olacak bir ısı değil ama.

Daha yüksek PCB kalitesi, sorunsuz ve uzun garanti arayanların tercihi Asus'tur. Asus'un sessiz olmadığını kendim kullandığım için biliyorum. BIOS güncellemesiyle bu sorunun halledildiği söylense de, ses seviyesinin sessiz denecek kadar düştüğünü sanmıyorum.

MSI, bu ikisinin ortasında kalmaktadır.

Daha birkaç gün önce bunun konusu olmuştu:http://forum.donanimhaber.com/m_58048593/mpage_1/key_/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: serce

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

quote:

Ben kafayı yiyeceğim Ankarada Asus da kalmamış zotac mı alsamki

Bak şimdi zotac da kalmaz

hocam bence acele et ben msi aldım şu an pc de takılı
    testte 63 dereceyi geçmedi boşta benim kasada 28 derece oyundan çıkıp bakınca da 53 derece gördüm
    soğutması güzel kartın bir an evvel ne kaldıysa almanı tavsiye ederim
    ben istanbulda olduğumdan daha şanslıyım sanırım birsürü asus vardı karşımdaki rafta en az 20 tane felan msi bitmek üzereydi zotac kalmadı dedi
    bence zotacda alınabilir eğer gittiğim şubede zotac olsaydı onuda düşünürdüm ciddi ciddi ama asus da alınabilir garantisi de 3 yıl

ayrıca bu msi kartın soğutucusu aynı gigabyte gtx 460 oc tadında onda da bunda da boşta %40 fan dönüyor ve 30 derece civarı oluyordu yükte keza ikisi de 60 derece civarı

Kardeş işyerindeyim 18:00 dan önce çıkamıyorum

deme yaw

• kafam karıştı şimdi
  • bende de xfx 6790 var ve fan sesinden artık çıldırmak üzereyim normal internet kullanımında bile 45-50 derece oluyor kart ve en aşşağı %40 fan devriyle çalışıyor aklımda ekran kartının fanını değiştirme gibi bir fikir var baktım stok fanının olduğu yere 8mm bir fan rahat takılır bende 8mm güçlü ve sesiz bir kasa fanı alıp çerçevesini kırıp stok fanın yerine monte etmeyi düşünüyorum ama ne kadar mantıklı ve işe yarar bilmiyorum
  • bende geçen xfx 6870 aldım netten vatan dan ama daha sistemi kuramadım.benim de kartın kutusu açılmış geldi yani o kapağına yapıştırılmış bant kesilmiş.sinirim bozuldu görünce geri gönderip yenisini mi istesem diye düşünüyordum.sitede ürün değiştirme süresi 15 gün diye yazılmış doğru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kajmeran_ -- 3 Mart 2012; 19:53:21 >
  • quote:

kafam karıştı şimdi

Git iade et o kartı, kısaltılmış pcb ve ufak fanla o kart sesiyle meşhur diyorum sana. Ne alırsan al, çift fanın orjinal hali sesli de olsa programla sesini sıfıra indirip 6870in sesli çalıştığı sıcaklıklarda sessiz kullanırsın. Bak benim ekran kartım pcs+ 5850, tek fanı var ama overclockla 725 den 900 e çıkarttım voltajla sıfır ses %20yle çalışıp 60 dereceyi geçmiyo. Modelleri yazıp fan noise diye aratırsan yabancı sitelerde desibelli testlere de ulaşırsın ama dediğim gibi o modeli zamanı geçmeden elinden çıkar sese takıntın varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanrisal -- 3 Mart 2012; 19:54:49 >
  • Sapphire HD6870 al , daha önce kullandım, kartın varlığı bile belli olmuyor..

6870 ve gtx560 fan sesi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kajmeran_

bende geçen xfx 6870 aldım netten vatan dan ama daha sistemi kuramadım.benim de kartın kutusu açılmış geldi yani o kapağına yapıştırılmış bant kesilmiş.sinirim bozuldu görünce geri gönderip yenisini mi istesem diye düşünüyordum.sitede ürün değiştirme süresi 15 gün diye yazılmış doğru mu ?

Allah allah, vatan açılmış kutu gönderiyo internetten alımlarda diyolardı ama inandırıcı gelmemişti, ben olsam kabul etmezdim. Ama madem açılmış dene sonra açılmış kutu de şu dakikadan sonra farkı ne ki sonuçta? Tabi içindeki paket belirli bi şekilde açılmadıysa da bi farkı yok demektir zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kajmeran_

bende geçen xfx 6870 aldım netten vatan dan ama daha sistemi kuramadım.benim de kartın kutusu açılmış geldi yani o kapağına yapıştırılmış bant kesilmiş.sinirim bozuldu görünce geri gönderip yenisini mi istesem diye düşünüyordum.sitede ürün değiştirme süresi 15 gün diye yazılmış doğru mu ?

vatanda ürünü test edip gönderiyorlar diye biliyorum belki onunla alakalı olabilir
  • neyse 1-2 güne iade eder %25 tekrar bekleyip gtx 560 alırım 6870'i %25'den almıştım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.