Şimdi Ara

670 sli vs. 690 vs. Titan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sli diğerlerine göre 500-700 tl daha ucuz ve yerine göre daha per. , 670 sli ve 690 Titana göre daha tutarsız ve scaling değerleri düşük olduğu konuşuluyor , ms sorunu ise pek olmadığı söyleniyor

• Su an ben Titanimi 670 SLI seviyesinde OCladim.

Tercih meselesi.

Sonucta 670lerde OClanir ise daha iyi performans verir.

Tek cekirdek mi cift cekirdekmi istiyosu hocam once tam olarak onu dusun.

Eger cift cekirdek ile sorunun yok ise, ve bugune kadar yasamadim, veya ufak tefek seyler sorun degil benim icin diyosan SLI yap sistemi. Ama ben yinede 690 i 670 SLI a oneririm (eger 2 GB lik 670 dusunuyosaniz)

2 kart yerine 1 kart almaniz bu ya 690 ya Titan olur, bence guc tuketimi, isi degerleri gibi acilardan daha iyi olacaktir.

Tabi 670 SLI en butce dostu secenek oda ayri mesele.

670 SLI

+ En ucuz
    + Ozel sogutuculu sistem (gerci SLI da ben referans tecih ederim o ayri konu)
    + 4GB lik modelinin olmasi
    - Daha fazla guc tuketimi
    - Olasi microstuttering veya benzeri sorunlar

690

+ 670 SLI a gore tek kart ne kadar cift cekirdek olsada
    + Daha dusuk guc tuketimi
    - 2GB cekirdek basi olmasi ve sonucta kartin sadece 2 GB lik olmasi. Gelecekten emin degilim. Yeni konsollar ile 2GB yetmeyebilir.
    - 670 SLI a gore daha pahali olmasi
    - Yasanabilecek SLI sorunlari.

Titan

+ Tek cekirdek ve dunyada ki su an en hizli tek cekirdekli ekran karti
    + OC laninca 670 SLI performansi vermesi
    - Fiyati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 9 Nisan 2013; 0:20:15 >

• güzel anlatım olmuş teşk. ederiz

cfx sistem kurmuştum açıkcası sli sistemlerdeki düzeltmeler sonucu bunları da denemek istiyorum ama titanla aralarındaki bu saçma fiyat farkı olmasa titan daha mantıklı tabi

Memory olayına gelirsek abartı çöz. bahsetmeden , 1 gb eşiği yeni yeni aşıldı 2 gb eşiğini aşılmasına ise daha çok var diye düşünüyorum
  • 2gb 1 monitor de hayli hayli hayli yeter

Tek korkum yeni nesil konsollar ile bu degisecek mi. Yoksa su an icin en ufak bir sorun yaratmaz.

Ancak Skyrim gibi bir oyuna inanilmaz mod yuklemen lazim.

Edit ;

TR de Titanin 690 fiyatinda satilmasi lazim. Malesef daha pahali Titan.

Yurt disinda ikiside ayni fiyat. Ikiside TRye girince ayni vergi, ama Titan pahali. Sagolasin Vatan veya distributor artik her neyse. Bence yakin bir zamanda Titanin fiyati 690 seviyesine dusecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 9 Nisan 2013; 0:39:08 >
  • Benim de merak ettigim bir konuydu iyi oldu actigin,bende sorayim iznin varsa :).. 2GB yeter diyorsunuz da,Max Payne 3(Ultra MSAA) - Sleeping Dogs(Ultra High Res Text.) - The Witcher 2(Ubersampling) - Crysis 3(MSAA 8X)

Bunlar 2GB'a yakin veya 2GB'dan fazla mi RAM yiyor,yoksa bana mi öyle geliyor..?? Cünkü bu oyunlari en yüksek ayarda tek GTX 670 ile acinca 30 FPS veya altini görüyorum,60 FPS veya üstü icin 4GB RAM mi olmasi gerekiyor illa ki,yoksa 2. bir 670 alinca cözülür mü?

Bir de; -Isi sorunu ve güc tüketimi cok mu abartili olur acaba,2 tane Gigabyte 670 modeli ile?

@evohan
    Hocam kusura bakma konuna direk daldim icimde kalmasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi die.Rache -- 9 Nisan 2013; 0:54:30 >
  • birde 690 - 670 sli arasında scaling ve ms olarak hangisi daha mantıklı acaba

@Mahz3N

yok kardeşim bunları konuşacaz zaten

ben şahsen 2gb dayandığını görmedim o oyunların , sen emin olmak için oyundan çıkınca ekran kartı tweak programlarının monitor bölümünden bir kontrol edebilirsin , tabi ben 1680*1050 de oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 9 Nisan 2013; 0:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

birde 690 - 670 sli arasında scaling ve ms olarak hangisi daha mantıklı acaba

@Mahz3N

ben şahsen 2gb dayandığını görmedim o oyunların , sen emin olmak için oyundan çıkınca ekran kartı tweak programlarının monitor bölümünden bir kontrol edebilirsin , tabi ben 1680*1050 de oynuyorum

690 da ms oranı daha dusuktur..yuksek oc lı 670 slı da ıse 690 dan daha dusuktur..gpu kuvvetı onem tasıyor burda..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

@Mahz3N

690 da ms oranı daha dusuktur..yuksek oc lı 670 slı da ıse 690 dan daha dusuktur..gpu kuvvetı onem tasıyor burda..

aslında sli deki kalan bazı aksaklıkları da oyunlara göre nvidia inspectorden rahatca giderdiklerini okuyorum , ama bunlar gtx 690 henuz oturmamış sanırım

birde 670sli ve 690 nın güç tüketimleri yakın birbirine baya sanırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

@Mahz3N

aslında sli deki kalan bazı aksaklıkları da oyunlara göre nvidia inspectorden rahatca giderdiklerini okuyorum , ama bunlar gtx 690 henuz oturmamış sanırım

birde 670sli ve 690 nın güç tüketimleri yakın birbirine baya sanırım

onemsenecek bır fark yok..artık tercıh sana kalmıs..aralarında performans olarakta cok az fark var..artık gerısı oc kapasıtesıne kalmıs..

• quote:

sizce hangisi daha mantıklı ?

sli diğerlerine göre 500-700 tl daha ucuz ve yerine göre daha per. , 670 sli ve 690 Titana göre daha tutarsız ve scaling değerleri düşük olduğu konuşuluyor , ms sorunu ise pek olmadığı söyleniyor

670 SLI kullanıcısı olarak en çok zorlayan oyun crysis 3 oldu ve vsync kapalı iken gpu kullanımları %95-%98 arası değişiyor.Son sürücülerle de scalıngde iyileştirmeye gidildi.Eğer kartları besleyecek işlemci gücü yeterli ise ve 1080p de 670 SLI performans konusunda yanıltmayacaktır ama scalıng durumu sorunlu oyunlarda var ama bu oyunların sorunu.
  • 690 daha az guc tuketiyor. ama cok da fark yok. Tabi referans 670e gore konusuyorum. Referans olmayan 670ler daha da guc tuketebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahz3N

Benim de merak ettigim bir konuydu iyi oldu actigin,bende sorayim iznin varsa :).. 2GB yeter diyorsunuz da,Max Payne 3(Ultra MSAA) - Sleeping Dogs(Ultra High Res Text.) - The Witcher 2(Ubersampling) - Crysis 3(MSAA 8X)

Bunlar 2GB'a yakin veya 2GB'dan fazla mi RAM yiyor,yoksa bana mi öyle geliyor..?? Cünkü bu oyunlari en yüksek ayarda tek GTX 670 ile acinca 30 FPS veya altini görüyorum,60 FPS veya üstü icin 4GB RAM mi olmasi gerekiyor illa ki,yoksa 2. bir 670 alinca cözülür mü?

Bir de; -Isi sorunu ve güc tüketimi cok mu abartili olur acaba,2 tane Gigabyte 670 modeli ile?

@evohan
    Hocam kusura bakma konuna direk daldim icimde kalmasin

Simdi durum soyle aslinda. Bazi oyunlar oyle guzel optimize ediliyor ki, 1080pde olsa bile ekstra vram bosta ise onu kullaniyor, bi nevi rezerve ediyor. Yani sonucta cidden oyunlarda su an icin 2GB gayet yeterli tek monitorde.

Tek iste sorun, ileride yeni nesil konsol portlari nasil olacak.

BU arada o oyunlari 30 fps veya alti gormeniz normal cunku cok cok cok ucuklar. 4GB vram alsanizda buyuk ihtimalle ortalamaniz ayni kalicak.

Witcher 2 de ubersampling cok ekstra bir sey. Crysis 3 zaten benchmark
    Sleeping Dos high res texture zaten bi nevi mod. Iste dogru bu oyunda 2GB sorun yasatabilir. Averaj FPS niz yine ayni kalir 4GBlik modele gore, ama oyun daha rahat ve akici olur 4GBlik modelle. Minimum FPS degeriniz artar en azindan.

2 Gigabyte 670 i nasil koyacaginiz onemli. Bu kartlar disari sicak hava atmiyor, tam tersi kasanin icine atiyor fanlar ile. 2 tane kartin kasaya sicak hava atmasi guzel bisey degil. Kasanin sogutmasinin cok cok iyi olmasi lazim. Ben SLI da her zaman referans kart taraftariyim.

• Sorunda o zaten.

SLI teknolojisinin driverlari. Bazen bu yapimcinin sucu, bazende Nvidia nin.

Kimi oyun vardir banamisin demez harika scalingi vardir, kimi oyunda 2. karti niye aldim ki dersiniz.
  • bu konuya el atması gerekenler var ortalık bulandı iyice yakında fanboylarda sararsa hiç karışmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bartınoğlu -- 9 Nisan 2013; 11:16:23 >
  • birde sli de ms sorunun çözülmediğinden yakınanlar da var bunun gözle görülür oluştuğu oyunlar var mı halen gerçekten
  • elindeki 680 i yeni seiri gelene kadar kullan dostum titan için verilen para performans anlamında gereksiz olur heleki monitör çözünürlüğün düşük
  • MS halen daha var.

Fakat bazen rahatsiz etmiyor insanlari.

0a inmedi daha Microstuttering ama bir onceki jenerasyona gore daha iyi.
  • 4gb 670 sli 690 dan daha iyi olur diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 kartida kullandim

Hem Zotac 4GB
    hem MSI 670

i kiside ayni hocam. Zotac i de OC ettim ve MSi OC gibi idi aynen.

MSI daha sessiz ama kasa icine hava atiyor. SLI yapmazdim ben o kart ile, Cosmos II kasam olmasina ragmen.

Zotac 670 4 GB cok guzel bir karttir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.